BMW Vision Neue Klasse - Budućnost je svetla

BMW VISION NEUE KLASSE - BUDUĆNOST JE SVETLA

BMW Vision Neue Klasse - Budućnost je svetla

 

Sa svetlosnim konceptom BMW Vision Neue Klasse, BMW ne samo da osvetljava i stvara svoj novi put, već i ukazuje na svetlu budućnost.

Tom Binder, Projekt Lead Light Design u BMW Grupi, otkrio nam je da je osnovni koncept pionirskog dizajna svetala kod BMW Vision Neue Klasse baziran na jasnoći i ekspresiji. 

  BMW Vision Neue Klasse - Budućnost je svetla

  Tokom decenija, BMW-ov dizajn svetla je kontinuirano evoluirao, od okruglih farova do kultnih LED bočnih svetla - uvek sa ciljem da intenzivira odnos između vozila i vozača. Modernizovano, minimalističko, a opet veoma emotivno, karakteristično lice sa četiri oka ostaje prisutno u BMW Vision Neue Klasse u novoj interpretaciji u zadnjim svetlima.

  BMW Vision Neue Klasse - Budućnost je svetla

  U zavisnosti od doba dana ili godišnjeg doba, lokacije ili putovanja, automobil će u budućnosti koristiti veštačku inteligenciju i razumevanje ponašanja korisnika da bi prepoznao koji je scenario odgovarajući. Novi koncepti dizajna ponudiće mnogobrojne mogućnosti individualizacije uz zadržavanje karakterističnih elemenata brenda BMW.

   

  Različiti svetlosni koncepti BMW Vision Neue Klasse ne samo da su u stanju da požele dobrodošlicu različitim vozačima individualno i da ukažu na to da su prepoznali na čiji profil vozilo treba da bude podešeno, već i da prikažu različite informacije. Stoga, BMW Vision Neue Klasse više nije samo automobil, već pratilac i partner.

  BMW Vision Neue Klasse - Budućnost je svetla

  Za BMW zadovoljstvo u vožnji uvek je proizilazilo iz inovacija i revolucionarnih ideja. U skorijoj prošlosti, BMW je već napravio revoluciju u farovima sa laserskim svetlom i stvorio nove mogućnosti, kako tehnički tako i estetski. Liderstvo BMW-a u inovacijama – vođeno hrabrošću i otvorenim umom – evidentno je i u novom konceptu osvetljenja kod BMW Vision Neue Klasse.

   

  Uvođenjem LED tehnologije, tipično hladno, belo svetlo je u početku našlo svoj put u automobilima simbolišući modernost. S druge strane, dizajneri sistema osvetljenja u BMW-u oduvek su bili zainteresovani za korišćenje ove tehnologije u koju bi uneli i određenu dozu topline.

  BMW Vision Neue Klasse - Budućnost je svetla

  Integracija veštačke inteligencije i pametnih tehnologija je od suštinskog značaja u svetu sutrašnjice, kao i potražnja za izdržljivošću i reciklažom. LED i laserska tehnologija su dizajnirane tako da se, zahvaljujući digitalnom napretku, mogu se naknadno opremiti novim funkcijama osvetljenja.

   

  Saradnja između različitih odeljenja uključenih u razvoj vozila u BMW-u dostigla je novi nivo integracije. Dizajn vozila, dizajn osvetljenja, dizajn zvuka - sve se dešava sinhronizovano. Dizajneri i inženjeri rade zajedno kako bi realizovali sve te ideje. Tehnološki napredak neprestano pruža novu inspiraciju i podstiče nas da zamislimo budućnost koja sija i koja stavlja ljude u prvi plan, odnosno budućnost potpuno ispunjenu zadovoljstvom u vožnji.