BMW Serija 5 Touring G31 LCI policijsko vozilo 1/3 prednji prikaz vozila tokom vožnje tunelom

BMW VOZILA ZA JAVNE SLUŽBE.

Prvi na mestu događaja.

Profesionalci zavise od izuzetnih vozila koja su dinamična i efikasna, fleksibilna i pouzdana, kako u svakodnevnoj vožnji tako iu vanrednim situacijama. Više od 60 godina, BMW radi sa međunarodnim državnim organima na razvoju vozila koja ispunjavaju najviše standarde.

Pročitajte više
BMW VOZILA ZA JAVNE SLUŽBE.Prvi na mestu događaja.

  GAMA VOZILA.

  Uvek na usluzi.

  Bolničari, vatrogasci, uniformisani policijci i službenici u civilu – svi oni koji su angažovani u hitnim službama imaju jednu zajedničku osobinu: njihov rad redovno zahteva izvanredan učinak u hitnim situacijama. Vozilo namenjeno za vanredne situacije je ovde od ključnog značaja. BMW vozila namenjena za rad javnih službi – u rasponu od BMW Serije 1, BMW Serije 2 Gran Tourer, Serije 3, Serije 5 i Serije 7 do BMW X1, X3 i X5 modela – sistematski se razvijaju i usavršavaju zajedno sa nadležnim organima širom sveta.

  Pročitajte više
  BMW vozila za javne službe 1/3 prednji prikaz

  BMW SERIJE 1.

  BMW Serija 1 F40 neobeleženo službeno vozilo svetlo plave boje 1/3 prednji prikaz vozila prilikom vožnje ulicom

  Svojim kompaktnim spoljnim dimenzijama, BMW Serije 1 ima impresivno prostranu unutrašnjost. Efikasni motori i najsavremenije tehnologije pogonskog mehanizma garantuju punu dinamiku i agilnost, dok inovativni sistemi pomoći vozaču osiguravaju da uvek bezbedno stignete na odredište. Opremljen inteligentnim BMW xDrive pogonom na sve točkove, bez napora savladava čak i izazovne situacije tokom vožnje. BMW Live Cockpit, u kombinaciji sa opcionim BMW Head-up displejem, osigurava da su sve važne informacije dostupne na prvi pogled u svakom trenutku.

  BMW SERIJE 2 GRAN TOURER.

  BMW Serije 2 Gran Tourer F48LCI2 vozilo hitne pomoći 1/3 prednji prikaz vozila tokom vožnje ulicama grada

  BMW Serije 2 Gran Tourer kombinuje robusnu pouzdanost sa raznovrsnošću koja je očigledna prilikom upravljanja, kao i u samom enterijeru vozila. Inteligentni BMW xDrive pogon na sva četiri točka savladava čak i izazovne situacije u vožnji. Povišen položaj sedišta i BMW Head-up displej obezbeđuju da su sve informacije dostupne na prvi pogled. Velika vrata i visoka linija krova olakšavaju ulazak. Pored toga, prtljažnik nudi maksimalnu fleksibilnost i zapreminu do 1905 litara, dok njegov pod može da izdrži opterećenje do 420 kg.

  BMW SERIJE 3.

  BMW Serije 3 Touring policijsko vozilo 1/3 prednji prikaz

  BMV Serije 3 kombinuje izuzetnu agilnost i korisnost. Ovo je prvenstveno obezbeđeno pogonom sa idealnom raspodelom osovinskog opterećenja i pogonom na zadnje točkove. Inteligentni BMW xDrive sa pogonom na sve točkove obezbeđuje još bolju vuču i stabilnost smera. Novi plug-in hibridi kombinuju električni pogon sa snažnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. U zavisnosti od režima vožnje, možete da vozite tiho sa nultim lokalnim emisijama ili dugotrajnom dinamikom. Funkcije, kao što je otvaranje zadnjeg stakla, čine BMW Seriju 3 Touring praktičnim službenim vozilom.

  BMW SERIJE 5.

  BMW Serije 5 Touring vozilo javne službe prednji prikaz

  Osoblje hitne pomoći ima koristi od izvanrednih kvaliteta BMW-a Serije 5. Na primer, BMW TwinPower Turbo dizel motori i plug-in hibridi postavljaju standarde u svojoj klasi. A u zahtevnim situacijama, nema boljeg radnog mesta od kabine orijentisane na vozača. Štaviše, Integralno aktivno upravljanje poboljšava upravljivost dok istovremeno povećava stabilnost tokom vožnje. BMW Serije 5 Touring nudi dodatnu varijabilnost: može da se pohvali natprosečnom zapreminom utovara i impresivnom nosivošću.

  BMW SERIJE 7.

  BMW Serije 7 službeno vozilo za pratnju 1/3 prenji prikaz

  BMW nudi dodatne funkcije za BMW Serije 7. One osiguravaju da je BMW Serije 7 spreman za sve. Posebni zahtevi koji se postavljaju pred ove automobile utiču na fazu planiranja serijskih vozila, omogućavajući tako inteligentnu integraciju pojedinačnih i izuzetno diskretnih posebnih karakteristika. Naš vrhunski model, BMW Serije 7, nudi najbolje od svih pogonskih svetova, sa inovativnim dizel motorima  740d xDrive, održivim plug-in hibridima 750e xDrive, M760e xDrive i potpuno električnim i7 xDrive60.

  BMW SERIJA X.

  Spremno da usluži, bilo gde.

  Istražite prednosti BMW Serije X: Sa podignutim položajem sedišta, optimalnom vučom i motorima koji štede gorivo, uvidećete da je BMW X model spreman da odgovori na sve vaše zahteve prilikom realizacije vaših radnih zadataka.

  Pročitajte više
  BMW X3 G01LCI vozilo hitne pomoći 1/3 prednji prikaz parkiranog vozila

  BMW X1.

  BMW X1 vatrogasno vozilo 3/4 prikaz spreda

  BMW X1 je pouzdan i uvek spreman za akciju. Svestran i fleksibilan, čak iu malim prostorima. Potpuno električni, kao plug-in hibrid, ili sa BMW TwinPower Turbo četvorocilindričnim benzinskim i dizel motorima, BMW X1 kombinuje maksimalne performanse i efikasnost. Model sDrive sa pogonom na prednje točkove i model xDrive sa pogonom na sve točkove imaju impresivnu sposobnost manevrisanja. Podignuti položaj sedenja i BMW zakrivljeni displej omogućavaju vam da pratite sve u svakoj situaciji.

  BMW X3.

  BMW X3 G01LCI vozilo hitne pomoći 1/3 prednji prikaz vozila tokom vožnje

  BMW X3 je dizajniran za teške i zahtevne misije, čak i na nepristupačnom terenu – i impresionira izuzetnom svestranošću. Inovativne tehnologije, kao što je inteligentni BMW xDrive, pružaju podršku u svakoj situaciji. BMW EfficientDinamics tehnologije i plug-in hibridni pogoni povećavaju performanse i istovremeno smanjuju potrošnju. Ravna linija prozora i podignut položaj sedišta pružaju vrhunski pregled dok aktivna ventilacija sedišta ne dozvoljava da se znojite čak ni u kritičnim situacijama.

  BMW X5.

  BMW X5 G05 vozilo hitne pomoći 1/3 prednji prikaz parkiranog vozila

  BMW X5 obezbeđuje izvanredne performanse na bilo kom terenu zahvaljujući BMW TwinPower Turbo motorima i inteligentnim BMW xDrive sistemom. Režimi za terenski put se još finije prilagođavaju svakoj površini. A plug-in hibrid savršeno kombinuje održivost i dinamiku. Najsavremeniji sistemi za pomoć vozaču i besprekorno umrežavanje nude maksimalnu udobnost i najveći mogući nivo bezbednosti. BMW X5 ima najveću zapreminu utovara i najveću maksimalnu nosivost u odnosu na sva ostala BMW-ova vozila namenjena za rad javnih službi.

  BMW MOTORRAD.

  BMW R1250RT policijski motocikl prednji prikaz tokom vožnje preko mosta

  BMW Motorrad impresionira sofisticiranim konceptom koji ispunjava najviše zahteve u pogledu fleksibilnosti, agilnog upravljanja, robusne tehnologije i dinamičnog izgleda. Ovde su visoko razvijene bezbednosne komponente kombinovane sa prvoklasnom glatkoćom, dugotrajnom udobnošću i izvanrednim potencijalom snage da formiraju primernu sintezu, što je naročito važno za rad u policiji i spasilačkim službama, kao i u službama zadužene za pratnju. Specijalno razvijena oprema za službenike koji voze motor zaokružuje holistički koncept.

  SPECIJALISTA ZA SVE SITUACIJE.

  BMW Serije 5 Touring G31LCI policijsko vozilo 7/8 bočni prikaz parkiranog vozila

  POLICIJSKA VOZILA.

  Poseban izazov predstavlja rad policije. Svakodnevna upotreba i velika kilometraža pokazuju pravi karakter BMW vozila namenjena za rad javnih službi: izuzetna pouzdanost i performanse sa primernom ekonomičnošću i dugim intervalima održavanja. Ovo čini ulaganje u BMW službena vozila nešto što se brzo isplati.
  BMW X1 F48LCI vatrogasno vozilo 1/3 prednji prikaz parkiranog vozila

  VATROGASNA VOZILA.

  Požari, saobraćajne nesreće, oluje i još mnogo toga – vatrogasna brigada je uvek u pokretu, te pomaže ljudima svuda. Prioriteti su ovde performanse, sigurnost i pouzdanost. BMW službena vozila su dobro opremljena za takve akcije i mogu se suočiti sa svakim izazovom.
  BMW X3 G01LCI vozilo hitne pomoći 1/3 prednji prikaz parkiranog vozila

  VOZILA HITNE POMOĆI.

  Spasavanje života često se svodi na nekoliko sekundi. To znači da hitne službe zahtevaju mnogo sopstvenih vozila – moraju biti pouzdana, bezbedna i brza. BMW u potpunosti ispunjava ove zahteve: koristeći najsavremenije bezbednosne sisteme, stiže na mesto događaja u najkraćem mogućem roku.
  BMW X5 VR6 G05LCI blindirano vozilo, bočni prikaz vozila tokom vožnje

  BMW BLINDIRANA VOZILA.

  BMW razvija i proizvodi blindirana vozila više od 40 godina. Ovo osigurava da koncept bezbednosti dolazi iz jednog izvora i da je integracija zaštitnih mera već uzeta u obzir u dizajnu proizvodnog vozila. Ovo garantuje najbolju moguću zaštitu.

  TEHNOLOGIJA I INOVACIJE.

  TEHNOLOGIJA NA NAJVIŠEM NIVOU.

  Inovacije kao što je BMW ConnectedDrive dosledno olakšavaju naporan rad. U međuvremenu, BMW EfficientDinamics, odnosno tehnologije efikasne dinamike, osigurava da vaš angažman bude finansijski oprezan – i ekološki održiv.

  Pročitajte više
  BMW TwinPower Turbo Plug-In Hibrid poklopac motora

  SRCE BMW-OVOG SISTEMA EFIKASNE DINAMIKE (EFFICIENT DYNAMICS).

  Inovativni BMW TwinPower Turbo benzinski i dizel motori omogućavaju dinamičku isporuku snage i odlične karakteristike odziva čak i pri malim brojem obrtaja motora. Istovremeno, oni su posebno ekonomični i karakteristični po niskim emisijama. Benzinski motori koriste inovativnu tehnologiju turbo punjača, Valvetronic inkluzivni dvostruki VANOS i visoko precizno ubrizgavanje. Za dizel motore se koriste i turbo punjači sa promenljivom geometrijom turbine. U kombinaciji sa Common Rail direktnim ubrizgavanjem najnovije generacije, ovo rezultira optimizovanim sagorevanjem.

  Pročitajte više
  BMW X3 G01LCI PHEV Utičnica za punjenje vozila hitne pomoći u funkciji

  BMW ELEKTROMOBILNOST.

  Električni BMW nudi potpuno novo i uzbudljivo iskustvo vožnje. Doživite fascinantnu električnu dinamiku, jer pun obrtni moment iz mirovanja obezbeđuje ubrzanje bez presedana. Istovremeno, skoro nečujni električni motor pruža novo, opušteno iskustvo vožnje.

  Što se tiče električne mobilnosti, 2022. će biti posebna godina za BMW vozila javne službe, jer lansiramo potpuno električna BMW i7 i iX1 vozila javne službe.

  A novi modeli će uslediti 2023. godine.

  Pročitajte više
  BMW PHEV xDrive Šasija

  OSNOVA UDOBNOSTI I DINAMIKE.

  BMW obezbeđuje savršene točkove, upravljanje i vešanje vozila za bilo koju situaciju:
   

  • BMW xDrive raspoređuje snagu između svakog točka.
  • Pogon na prednje točkove obezbeđuje izdašan prostor u enterijeru.
  • Integralno aktivno upravljanje poboljšava upravljivost i agilnost, kao i stabilnost i udobnost.
  • Adaptivno vešanje automatski prilagođava amortizere.
  • Dinamička kontrola stabilnosti (DSC) stabilizuje vozilo.
  • Kontrola spuštanja nizbrdo upravlja deonicama nizbrdo.
  • Prilagodljivo 2-osovinsko vazdušno oslanjanje omogućava posebno udobnu, ali i dinamičnu vožnju bez obzira na nosivost.
  Pročitajte više
  BMW X3 G01 Tehnička skica

  MANJE EMISIJA. VEĆE ZADOVOLJSTVO PRILIKOM VOŽNJE.

  BMW EfficientDinamics (Efikasna dinamika) je tehnološki paket koji ne uključuje samo pogon, već i ceo koncept vozila i pametno upravljanje energijom. Dostupan kao standard u svakom BMW-u, serija inovativnih tehnologija doprinosi stalnom povećanju efikasnosti. Kroz mere koje poboljšavaju efikasnost motora, elektrifikaciju, laganu konstrukciju i aerodinamičke optimizacije, BMW je uspeo da značajno smanji emisiju CO2 svoje flote.

  Pročitajte više

  GOOD GENES EX WORKS.

  Inteligentna rešenja za službena vozila. Nepogrešivo BMW.

  Postoje dobri razlozi da se odlučite za BMW vozila namenjena za rad javnih službi: „Good Genes (Dobri geni)“ – kao osnova za nadogradnju, inteligentna ConnectedDrive rešenja, integrativni razvoj i dugogodišnje iskustvo.
  BMW Serije 7 G12LCI blindirano vozilo 2/3 prednji prikaz vozila tokom vožnje na putu

  Inteligentna rešenja.

  BMW razvija vozila za javne službe paralelno sa odgovarajućim modelom potrošača. Zahvaljujući decenijama odnosa sa kupcima, BMW može da iskoristi iskustvo iz prve ruke i proizvede rešenja po meri. Širok izbor modela vozila omogućava svakom klijentu da pronađe pravo vozilo.

  Montaža opreme za signalizaciju

  Good genes (Dobri geni).

  „Good Genes (Dobri geni)“ – to je ono što BMW naziva integrisanom opremom za službena vozila. Razvijeni su zajedno sa osnovnim vozilom i ugrađeni na proizvodnu traku – vrhunskog kvaliteta, kao što se očekuje od BMW-a. Ova oprema je takođe optimalna osnova za funkcionalnu i isplativu nadogradnju kod naših partnera.

  BMW multifunkcionalna instrument tabla PHEV navigacija

  BMW ConnectedDrive.

  BMV ConnectedDrive pruža podršku bez ometanja čak i na zahtevnim misijama. Navigacioni sistem unapređuje pristup informacijama. Deaktivirana lokalizacija obezbeđuje anonimnost. BMW rešenja za upravljanje voznim parkom vam pružaju informacije unapred o intervalima održavanja, stanju i kilometraži.

  INDIVIDUALNOST I RAZNOLIKOST.

  Dostupan je širok spektar opcione opreme koja će zadovoljiti vaše specifične zahteve. Navedeno obuhvata sisteme signalizacije, sigurnosnu opremu, pouzdanost i komunikaciju, kao i funkcije i ergonomiju.
  BMW Serije 7 G12LCI neobeleženo službeno vozilo bočni prikaz parkiranog vozila sa rotacionim svetlom
  Rotaciono svetlo Comet krov vozila

  Rotaciono svetlo Comet.

  Roticiono svetlo Comet na krovu vozila.

  Magnetno trepćuće svetlo Movia SL sa držačem

  Movia SL magnetno trepćuće svetlo.

  Fabrički ugrađeno magnetno trepćuće svetlo Movia SL sa držačem na sedištu vozača.

  Rotaciono svetlo Comet u prtljažniku.

  Nosač rotacionog svetla.

  Nosač rotacionog svetla Comet u prtljažniku.

  Aktiviran uređaj za signalizaciju zaustavljanja na polici zadnjeg stakla

  Generator signalizacije zaustavljanja.

  Uređaj za signalizaciju zaustavljanja na polici zadnjeg stakla.

  Dodatna baterija u prtljažniku, detaljan prikaz

  Dodatna baterija.

  Integrisana druga baterija u prtljažniku za dodatno napajanje.

  Detaljni prikaz aktiviranog LED osvetljenja prtljažnika

  LED osvetljenje prtljažnika.

  LED osvetljenje prtljažnika za optimalno osvetljenje prtljažnog prostora; aktivira se otvaranjem vrata prtljažnika i posebnim prekidačem.

  Dodatno LED osvetljenje prtljažnika u oblogi krova, detaljan prikaz.

  Dodatno LED osvetljenje prtljažnika.

  Dodatno LED osvetljenje prtljažnika u oblogi krova.

  BMW Touring Zadnji prikaz pregradne rešetke kroz otvorena vrata prtljažnika

  Pregradna rešetka prtljažnika.

  Pregradna rešetka prtljažnika za obezbeđivanje putničkog prostora.

  Detaljan prikaz integrisanog držača upravljačke jedinice

  Integrisani držač upravljačke jedinice.

  Integrisani držač upravljačke jedinice za sisteme signalizacije i komunikacije.

  Tetra višepojasna antena Procom 640mm BMW F48 detaljan prikaz

  Tetra višepojasna antena.

  Tetra višepojasna antena Procom 640mm BMW F48.

  Utičnica od 12 volti u prtljažniku, detaljan prikaz

  Utičnica od 12 volti.

  2 x utičnica od 12 volti prema DIN 4165 u prtljažniku.

  Utičnica od 230 volti u prtljažniku, detaljan prikaz

  Utičnica od 230 volti.

  Utičnica od 230 volti u prtljažniku.

  KONTAKTI.

  Portret Daniela Wassilusa

  DANIEL WASSILUS.

  Šef odeljenja saveznih organa za prodaju i blindirana vozila Daniel.Vassilus@bmw.de
  Portret Holger Wilflinga

  HOLGER WILFLING.

  Rukovodilac područja Jug / Istok Holger.Wilfling@bmw.de
  Portret Mereb Porträta

  THOMAS MEREB.

  Rukovodilac područja Jug/Zapad Thomas.Mereb@bmw.de
  Portret Günther Nitschkea

  GÜNTHER NITSCHKE.

  Rukovodilac područja Sever / Istok Guenther.Nitschke@bmw.de

  BROŠURA.

  Brošura

  Otkrijte više o BMW vozilima namenjenim za rad javnih službi, inovacijama, tehnologiji i bivšoj fabrici „Good Genes“, te preuzmite brošuru.

  Dostupnost nekih karakteristika i funkcija opreme zavisi od varijanti motora ili dodatnih opcija. Dostupnost vozila može varirati zavisno od tržišta i zaliha. Detaljne informacije o uslovima, kao i standardnoj i opcionoj opremi, možete pronaći kod svog BMW partnera.

  Pročitajte više