SHOP THE LOOK

BMW CHARGING (PUNJENJE): PREUZMITE STVARI U SVOJE RUKE.

SVE ŠTO JE POTREBNO ZNATI O PUNJENJU VAŠEG BMW ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

BMW X1 xDrive30e: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana)[1][3][4]: 1,1–0,7; Emisija CO2 u g/km (kombinovana)[1][3][4]: 24-16; Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinovana)[1][3][4]: 19,3-16,8; Električni domet u km[1][2][3]: 71-85

Dopunite bezbrižno: jednostavno, u bilo koje vreme i na svakom mestu. Električni automobili i plug-in hibridi najavljuju novu vrstu mobilnosti koja je istovremeno efikasna i praktična. Dakle, sada možete svakodnevno da vozite bez brige, uključujući i na duže razdaljine, zahvaljujući fleksibilnim opcijama punjenja i inovativnim tehnologijama napajanja. Možete punite vaše vozilu brzo u pokretu ili praktično kod kuće. Pronađite rešenja za punjenje koja najbolje odgovaraju vašem životnom stilu.

REŠENJA ZA PUNJENJE VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

BMW Punjenje u pokretu.

PUNJENJE U POKRETU.

Zahvaljujući našim opsežnim rešenjima za punjenje, uvek ćete naći pravo rešenje za dopunu vašeg električnog automobila ili plug-in hibrida u blizini. U jednoj od najvećih evropskih mreža za punjenje, koja stalno raste. Sa blizu 510.000 javnih punjača na kojima možete lako da dopunite svoj električni automobil. 

BMW Napajanje kod kuće

PUNJENJE KOD KUĆE.

Bez obzira na sve, najprikladnije i najugodnije ćete dopuniti svoj električni automobil ili plug-in hibrid kod kuće. Pogodno i po vašoj izabranoj brzini punjenja koristeći BMW Wallbox (Zidnu kutiju) ili BMW fleksibilni brzi punjač preko utičnice velike snage ili standardne utičnice. Saznajte više o praktičnim rešenjima koji BMW nudi za punjenje električnog automobila kod kuće.

BMW TEHNOLOGIJE I PROIZVODI ZA PUNJENJE

BMW Napajanje Connected Home Charging (Povezano kućno napajanje)
BMW Napajanje rute sa optimizovanim punjenjem
BMW Napajanje Kabl za punjenje

Connected Home Charging (Povezano kućno punjenje).

BMW-ov Connected Home Charging paket vam pruža sve što vam je potrebno u jednom paketu kako biste odmah mogli da započnete sa punjenjem kod kuće. BMW Wallbox Plus, inteligentni pametni merač i pristup praktičnim dodatnim funkcijama u aplikaciji My BMW za optimizaciju punjenja. Ovo dolazi sa profesionalnim instalacionim paketom za vaš dom.

Optimizovane rute.

Uvek stignite opušteni na odredište. Planirajte rute sa optimizovanim punjenjem za vaša putovanja električnim automobilom i bez napora pronađite stanice za punjenje duž puta. Naš planer rute izračunava najbrže opcije punjenja u vašoj blizini ili na putu. Direktno sa vašeg navigacionog uređaja ili preko aplikacije My BMW.

Vaša oprema za punjenje.

Ne treba vam mnogo da napunite svoj električni automobil. BMW kartica za punjenje za dopunu baterije preko javne mreže za punjenje dolazi uz vaš BMW. Možete da instalirate i zidnu kutiju u svom domu ukoliko želite. Ili jednostavno možete da dopunite vaše vozilo preko standardne kućne utičnice.

BMW Napajanje BMW Wallbox (Zidna kutija)
BMW Napajanje Kabl za punjenje

BMW Wallbox.

Jednostavno i praktično punite svoj plug-in hibrid ili svoj potpuno električni BMW kod kuće pomoću BMW Wallbox-a. Sa do 22 kW. Praktičan je, siguran i kompaktan. 

Kabl za brzo punjenje (režim 3) za javno punjenje.

Dopunite svoj plug-in hibrid ili električni automobil na javnim stanicama za punjenje naizmeničnom strujom pomoću kabla (režim 3) za javno punjenje. U zavisnosti od vašeg modela, ovo može biti standardno kao deo specifikacije isporuke vašeg BMW-a.

PREGLED STANICA ZA PUNJENJE VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

Saznajte više

Loading Time

Vreme punjenja za

Javno punjenje

Stanica za punjenje velike snage

Svoje vozilo možete posebno brzo napuniti na stanici za punjenje velike snage (npr. kao što su one u IONITY mreži). Jednosmerna struja (DC) koja se obezbeđuje na ovim stanicama nudi znatno veće kapacitete punjenja nego kod naizmenične struje (AC), kao što je ona koja se napaja iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za punjenje velike snage poput ovih posebno pogodne za punjenje tokom putovanja. Na displeju možete videti minimalno vreme potrebno za punjenje od 10 do 80% napunjenosti baterije sa maksimalnim kapacitetom punjenja vozila. U ovom opsegu, punjenje je najbrže i takođe čuva bateriju. Pogled na mapu vam pokazuje sve stanice za punjenje velike snage u okviru mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

Stanica za brzo punjenje.

Ako treba da delujete brzo u gradu ili tokom putovanja, stanica za brzo punjenje je pravi izbor. To je zato što jednosmerna struja (DC) koja se obezbeđuje na ovim stanicama nudi veće kapacitete punjenja nego kod naizmenične struje (AC), kao što je ona koja se napaja iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za brzo punjenje poput ovih posebno pogodne za napajanje kada putujete. Na displeju možete videti minimalno vreme potrebno za punjenje od 10 do 80% napunjenosti baterije sa izlaznom snagom do 50 kW. U ovom opsegu, punjenje je najbrže i takođe čuva bateriju. Pogled na mapu pokazuje sve stanice za brzo punjenje unutar mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

AC stanica za punjenje

Gotovo svuda ćete naći javne stanice za punjenje sa naizmeničnom strujom (AC). Posebno su pogodni za redovno punjenje tokom dužih vremenskih perioda – na primer preko noći ili dok ste na poslu. Na displeju ćete pronaći minimalno vreme za punjenje od 0-100% napunjenosti baterije sa maksimalnom snagom od 22 kW. Performanse punjenja zavise od opcione opreme za vozilo. Pogledajte mapu i otkrijte sve stanice za punjenje sa naizmeničnom strujom u okviru mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

Punjenje kod kuće

Wallbox / BMW fleksibilni brzi punjač

Kod kuće možete da dopunite svoje vozilo preko Wallbox-a ili fleksibilnog brzog punjača. Za oba se koristi naizmenična struja (AC). U zavisnosti od vozila, posebne opreme i tržišta, Wallbox obezbeđuje maksimalnu snagu punjenja od 22 kW, a Fleksibilni brzi punjač maksimalno 11 kW. Na displeju ćete videti minimalno vreme za punjenje od 0-100% napunjenosti baterije sa snagom od 11 kW.

Filter charging stations

Kapacitet punjenja zavisi od nivoa napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih uređaja, kao i od samog vozila. Vreme potrebno za punjenje se primenjuju na temperaturu okoline od 23 °C nakon prethodnog putovanja i može da odstupa u zavisnosti od karakteristika korišćenja.

 

Koristite My BMW aplikaciju da pronađete stanicu za punjenje, kao i za planiranje, proveru i upravljanje procesima napajanja – kod kuće i tokom putovanja. Iskusite čitav niz funkcija My BMW aplikacije u demo režimu.

NAPAJANJE ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA:
MY BMW APLIKACIJA I USLUGE

VAŠ BMW PREUZIMA SAV TERET NA SEBE.

VREME PUNJENJA ELEKTRIČNIH VOZILA.

Punjenje vašeg električnog automobila na stanicama za punjenje velike snage je najbrži metod. Sa snagom punjenja do 350 kW na stanicama za brzo punjenje, vreme potrebno za dopunu vašeg automobila je veoma kratko. 

BMW Napajanje troškovi

TROŠKOVI ODRŽAVANJA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

Koliko košta punjenje električnog automobila? Uštedite novac uz niže troškove usluga i niže poreze. Postoje li subvencije ili podsticaji za električne automobile? Saznajte da li električni automobil ima smisla za vas.

KOLIKO JE ELEKTRIČNE ENERGIJE POTREBNO ELEKTRIČNOM AUTOMOBILU.

Potrošnja energije tokom napajanja električnog automobila zavisi od različitih faktora. Međutim, vaše ponašanje u vožnji, odgovarajuća prosečna brzina i spoljna temperatura takođe igraju ulogu u tome. Mesečni troškovi napajanja zavise, pre svega, od pređene udaljenosti i potrošnje električnog automobila. Vaše ponašanje u vožnji takođe utiče na to. Štaviše, odabrana tarifa za punjenje i mesta za punjenje su takođe ključni faktori kada je reč o ceni električne energije.

Iskoristite prednosti atraktivnih tarifa, kao što je Aktivna tarifa, sa svojim posebno jeftinim fiksnim cenama. Prva godina je besplatna, bez osnovne naknade za kupce novih BMW automobila.

BMW Napajanje Usluga Destination Charging

USLUGA BMW DESTINATION CHARGING.

VAŠA PROŠIRENA MREŽA ZA PUNJENJE.

BMW Destination Charging ima za cilj da proširi opcije punjenja koje su dostupne našim kupcima. Sa velikim brojem tačaka za punjenje u 50 zemalja. Pogodno iskoristite ove ekskluzivne opcije punjenja na svom odredištu, zahvaljujući velikom broju premijum partnera, kao što su hoteli, restorani, golf klubovi, itd. Dok uživate u miru, vaš BMW se puni. Lako pronađite svoju premijum opciju punjenja koristeći svoj navigacioni sistem ili aplikaciju My BMW. Postanite deo svetske mreže za punjenje električnih vozila na info@bmw.rs.

BMW Napajanje vek trajanja

BATERIJA

OPTIMIZACIJA VEKA TRAJANJA BATERIJE VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

Na radni vek baterije visokog napona mogu uticati vaše lične navike. Vašu visokonaponsku bateriju uglavnom treba puniti malom snagom na stanicama za punjenje naizmeničnom strujom ili preko zidne kutije (wallbox). Za opštu upotrebu, ima smisla voziti automobil sa napunjenošću baterije između 10% i 80%. U tom kontekstu možete postaviti cilj punjenja od 80%. Efikasan i anticipirajući stil vožnje takođe pomaže da se poveća domet baterije i optimizuje njen radni vek.

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

BMW X1 xDrive30e: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana)[1][3][4]: 1,1–0,7; Emisija CO2 u g/km (kombinovana)[1][3][4]: 24-16; Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinovana)[1][3][4]: 19,3-16,8; Električni domet u km[1][2][3]: 71-85

[1] Zvanični podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji energije i električnom dometu utvrđeni su u skladu sa propisanim mernim postupkom i odgovaraju Evropskoj Uredbi (EZ) 715/2007 u važećoj verziji. Za domete, podaci određeni prema WLTP-u uzimaju u obzir bilo koju opcionu opremu (dostupnu na nemačkom tržištu u ovom slučaju). Za vozila koja su nedavno odobrena od 1. januara 2021. godine postoje samo zvanični podaci prema WLTP-u. Pored toga, NEDC vrednosti su izbrisane iz sertifikata o usaglašenosti od 1. januara 2023. godine Uredbom EZ 2022/195. Za više informacija o NEDC i WLTP postupcima merenja posetite www.bmw.com/wltp

Dodatne informacije o potrošnji goriva i zvaničnim emisijama CO2 specifičnim modelima novih putničkih automobila mogu se naći u „Smernicama za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju električne energije za nova putnička vozila“, dostupne besplatno na svim prodajnim mestima, na adresi Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Germany (Nemačka), kao i na https://www.dat.de/co2/.

[2] Domet zavisi od različitih faktora, posebno od: individualnog stila vožnje, karakteristika rute, spoljašnje temperature, grejanja/klimatizacije, predgrevanja.

[3] Podaci o performansama benzinskih motora odnose se na vozila koja koriste RON 98 gorivo. Podaci o potrošnji goriva odnose se na vozila koja koriste referentna goriva u skladu sa Uredbom EU 715/2007. Mogu se koristiti i bezolovni RON 91 i jači sa maksimalnim sadržajem etanola od 10% (E10). BMW preporučuje gorivo RON 95. Za automobile visokih performansi, BMW preporučuje gorivo RON 98.

[4] Za plug-in hibrid: Ponderisano, kombinovano (EC AC Charge Weighted)