0:00
0:00 /  0:00

SHOP THE LOOK

DOMET BMW ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

POGODNA SVAKODNEVNA VOŽNJA.

BMW iX3: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,0-17,6; Električni domet, WLTP u km[2]: 461-471

Daleko. Dalje. Električni domet. To je ono što određuje koliko je električni automobil svestran za svakodnevnu vožnju. BMW električni automobili imaju velike kapacitete baterija, zahvaljujući upotrebi inovativnih tehnologija. Stoga su i održivi, pružajući izuzetno visoke performanse. Na primer, BMW i7 eDrive50 i i7 xDrive60, kao i BMW iX xDrive50 postižu potpuno električni domet od preko 600 km prema WLTP ciklusu. Da biste ih napunili, na raspolaganju vam je jedna od najvećih i stalno rastućih mreža za punjenje u Evropi. Pametne tehnologije u vozilu dodatno optimizuju domet automobila. Rute koje su optimizovane za punjenje vašeg vozila automatski preuzimaju proces planiranja na dužim putovanjima.

DOMET

POREĐENJE DOMETA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

Saznajte više

Primer rute

dodatni primer ruta
  Stajališta (s)
  h
  h

  Kapacitet punjenja zavisi od nivoa napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih uređaja, kao i od samog vozila. Vreme potrebno za punjenje se primenjuju na temperaturu okoline od 23 °C nakon prethodnog putovanja i može da odstupa u zavisnosti od karakteristika korišćenja. Prikazane vrednosti su primeri za osnovnu konfiguraciju izabranog modela. Vrednosti se mogu razlikovati ako isto vozilo ima različite opcije u pogledu opreme.
   

  Sa aplikacijom My BMW, uvek ćete imati optimalan domet i status napunjenosti u bilo koje vreme i na bilo kom mestu. Lako planirajte rute sa optimizovanim punjenjem i pošaljite ih svom vozilu. Preuzmite aplikaciju sada i iskusite je u demo režimu.

  STIGNITE NA VAŠE ODREDIŠTE ODMORNI.

  My BMW planer ruta.

  VAŠ SOPSTVENI PLANER RUTA U VOZILU.

  Aplikacija My BMW preuzima proces planiranja ruta i zaustavljanja zbog punjenja pre nego što krenete na duža putovanja. Samo unesite svoje odredište i planer rute sa optimizovanim punjenjem će odrediti najbolju rutu, uključujući vremensko optimizovana zaustavljanja za punjenje vašeg električnog automobila tokom putovanja. Kao rezultat toga, obezbeđuje se miran i relaksiran ugođaj jer ćete uvek biti informisani o trajanju dužih putovanja. Čak i bez sopstvenog BMW-a, demo verzija vam daje predstavu o karakteristikama aplikacije My BMW. Jednostavno preuzmite aplikaciju, prijavite se i isprobajte je. Jednostavno preuzmite aplikaciju, prijavite se i isprobajte je.

  Prikaz kruga dometa

  NEPREKIDNO PRATITE SVOJ DOMET.

  Brzo proverite koliko daleko još možete da putujete: plavi krug oko stvarne lokacije vašeg vozila prikazuje trenutni domet kao radijus na mapi. Ovo pomaže da jednostavno i bez napora procenite koliko daleko još možete da putujete bez zaustavljanja da biste dopunili vaše vozilo.

  Skup saveta za električne automobile

  KAKO POVEĆATI SVOJ DOMET. SAVETI I IDEJE ZA ELEKTRIČNE AUTOMOBILE.

  Možete učiniti nekoliko stvari da biste maksimalno povećali domet vašeg električnog automobila. Predviđanje stila vožnje je važno, naročito kada vozite autoputem. Prvo, na autoputu vozite anticipativno. Poželjno je da vozite između 120 i 150 km/h tokom dužih putovanja. Izbegavajte snažno kočenje. Jednostavno podignite nogu sa „električne pedale“, odnosno gasa, ili umereno pritisnite kočnicu. Hladite ili zagrejte svoj električni automobil dok se puni. I uvek koristite BMW Efficient Mode (Efikasni režim).

  Domet

  MAKSIMALNI DOMET UZ MINIMALNI NAPOR.


  Kako je moguće putovati dalje. Efikasan režim vam blagovremeno pruža informacije o tome kako da vozite efikasnije. Pogledajte ekran: prikaz napajanja ima plavu pozadinu kada vozite efikasno. Ali postaje sivo ako vozite neefikasno. Međutim, ako preostali domet počne da izgleda marginalan, možete da omogućite režim MAX RANGE (MAKSIMALNI DOMET) i da povećate preostali domet do 20% uz dalje mere efikasnosti. [1] Takođe možete dobiti grubu procenu vašeg trenutnog dometa iz obojenog kruga na mapi u aplikaciji My BMW.  

  [1] Ostvarljivi dodatni domet zavisi od vašeg stila vožnje i uslova na putu.

  SVE O ELEKTROMOBILNOSTI.

  NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA.

  ZA VIŠE INFORMACIJA.

  BMW domet probna vožnja

  PROBNA VOŽNJA BMW MODELA
  PO VAŠEM IZBORU.

  Da li biste želeli da sami iskusite kako se vaš idealni električni model vozi i kako se osećate u njemu? Jednostavno dogovorite termin za probnu vožnju preko mreže kada vam to odgovara. Vaš lokalni BMW partner će vas kontaktirati sa svim informacijama koje su vam potrebne.

  BMW javno punjenje Saveti BMW servisni partner

  ŽELITE DIREKTNE KONSULTACIJE?

  Za bilo kakva pitanja ili za više informacija ili ponudu obratite se svom lokalnom BMW zastupniku. Naše profesionalno BMW servisno osoblje će vas rado posavetovati telefonom ili lično.  

  BMW domet BMW korisnički podrška

  BMW KORISNIČKA PODRŠKA.

  BMW Korisnička podrška vam je na raspolaganju ukoliko vam treba bilo kakva pomoć – na sva vaša pitanja ćete dobiti odgovor: da li trenutno vozite BMW ili planirate da kupite novi BMW.

  BMW domet BMW Online Genius

  BMW ONLINE GENIUS MOŽE DA POMOGNE.

  I dalje imate neka pitanja? BMW Online Genius (Genije na mreži) ima sve odgovore. Saznajte odgovore na najčešće postavljena pitanja. Jednostavno unesite svoja pitanja ili pretražujte po kategorijima.

  Potrošnja i emisije CO2.

  BMW iX3: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,0-17,6; Električni domet, WLTP u km[2]: 461-471

  [1] Zvanični podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji energije i električnom dometu utvrđeni su u skladu sa propisanim mernim postupkom i odgovaraju Evropskoj Uredbi (EZ) 715/2007 u važećoj verziji. Za domete, podaci određeni prema WLTP-u uzimaju u obzir bilo koju opcionu opremu (dostupnu na nemačkom tržištu u ovom slučaju). Za vozila koja su nedavno odobrena od 1. januara 2021. godine postoje samo zvanični podaci prema WLTP-u. Pored toga, NEDC vrednosti su izbrisane iz sertifikata o usaglašenosti od 1. januara 2023. godine Uredbom EZ 2022/195. Za više informacija o NEDC i WLTP postupcima merenja posetite www.bmw.com/wltp

  Dodatne informacije o potrošnji goriva i zvaničnim emisijama CO2 specifičnim modelima novih putničkih automobila mogu se naći u „Smernicama za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju električne energije za nova putnička vozila“, dostupne besplatno na svim prodajnim mestima, na adresi Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Germany (Nemačka), kao i na https://www.dat.de/co2/.

  [2] Domet zavisi od različitih faktora, posebno od: individualnog stila vožnje, karakteristika rute, spoljašnje temperature, grejanja/klimatizacije, predgrevanja.