0:00
0:00 /  0:00

SHOP THE LOOK

BMW ELEKTRIČNI AUTOMOBILI.

DINAMIČNI. PRAKTIČNI. 100% ELEKTRIČNI.

BMW iX3: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,0-17,6; Električni domet, WLTP u km[2]: 461-471

BMW iX M60: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 24,7-21,9; Električni domet, WLTP u km[2]: 501-564.

Uđite u svet BMW e-mobilnosti. Naši električni automobili kombinuju modernu vožnju sa efikasnim tehnologijama. Od elegantnih sedana do SUV vozila visokih performansi – pronađite automobil koji odgovara vašem životnom stilu. Saznajte više o modernim tehnologijama napajanja u okviru pogodne infrastrukture za punjenje električnih vozila. Iskoristite maksimalno električni domet koji će vas približiti vašem odredištu svakodnevno i tokom dužih putovanja

PREDNOSTI BMW ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

BMW električni automobili održiva mobilnost

LOKALNO BEZ EMISIJA.

Sada možete da vozite bez emisija i gotovo nečujno tokom kraćih putovanja ili po gradu. To znači da možete da smanjite emisiju CO2 i nivo buke po gradu, te da u isto vreme date primer mobilnosti koja vodi računa o životnoj sredini. Saznajte više o tome kako e-mobilnost utiče na našu okolinu.

BMW električni automobili BMW Wallbox (Zidna kutija)

PODJEDNOSTAVLJENO PUNJENJE.

Koristite sopstvenu zidnu kutiju (wallbox) za praktično punjenje električnog automobila iz udobnosti svog doma. Napunite ga preko noći kako biste započeli dan sa punom baterijom. Prednosti posedovanja sopstvene stanice za napajanje: štedite vreme, pri čemu se vaš električni automobil pouzdano puni kod kuće.

BMW električni automobili troškovi održavanja

NIŽI TROŠKOVI ODRŽAVANJA.

Smanjite emisije CO2 i uštedite. Tekući servisni troškovi električnog automobila su niži u poređenju sa automobilom sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Pošto neki delovi nisu podložni habanju, kao što su svećice, filteri za ulje ili izduvni sistem, servisni troškovi su niži.

TEHNOLOGIJA ELEKTRIČNOG POGONA.

BMW električni automobili izvanredno ubrzanje

IZUZETNO UBRZANJE.

Električni motor koristi svoju punu snagu efikasno i spontano. Maksimalni obrtni momenat je dostupan od početka, čime se postiže maksimalna brzina bez menjanja stepena prenosa. . Maksimalni obrtni momenat je dostupan od početka, čime se postiže maksimalna brzina bez menjanja stepena prenosa.

BMW električni automobili bezbedno upravljanje

BEZBEDNO UPRAVLJANJE ZAHVALJUJUĆI NISKOM CENTRU GRAVITACIJE.

Poboljšano prijanje na putu i motosport iskustvo vožnje. I motor i baterija se nalaze u donjem delu električnog automobila. Kao rezultat toga je čvrsto prijanja automobila na putu i ​​lakoća savladavanja krivina.

BMW električni automobili BMW IconicSounds

PRILAGODLJIV ZVUK VOZILA.

Zvuk se prilagođava vašem stilu vožnje. BMW IconicSounds Electric, kompozitora Hans Zimmer-a, prilagođava zvuk zavisno od sportskog, efikasnog ili personalizovanog režima vožnje.

BMW električni automobili električni domet

DOMET ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA

DALEKO. DALJE. ELEKTRIČNI DOMET.

Stignite do dalekih destinacija sa lakoćom uz asortiman naših električnih automobila. Planer rute optimizovan za napajanje koji se nalazi u vozilu automatski pronalazi najbolje i najbrže opcije za dopunu duž rute prema vašim potrebama. Istovremeno, predvidljiv i ujednačen stil vožnje dodatno povećava domet vašeg električnog automobila. Možete povoljno da planirate svoju rutu unapred iz udobnosti svog doma preko aplikacije My BMW.

PREGLED: STANICE ZA PUNJENJE I DOMET VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

Saznajte više

Primer rute

dodatni primer ruta
  Stajališta (s)

  Potreban broj stajanja radi dopune baterije

  Ovo je verovatan broj stanica za punjenje koje će vam trebati na vašoj ruti.

   

  Uzimaju se u obzir samo postojeće tačke punjenja (od 25. aprila 2023. godine) sa najkraćim mogućim preusmeravanjem i početnim nivoom naplate od 100%.

   

  Poželjne su stanice za punjenje velike snage (npr. iz IONITY mreže) jer pune vaše vozilo maksimalnim kapacitetom.

   

  Kako su ove vrednosti izračunate?

  Uzorci ruta vam daju procenu očekivanog vremena putovanja uključujući sve neophodne pauze prilikom punjenja sa početnim nivoom napunjenosti baterije od 100%. Oni pretpostavljaju da su mesta za punjenje prazna i da funkcionišu i prikazuju opciju najbrže rute bez ikakvih zagušenja u saobraćaju ili drugih zastoja. Informacije o pauzama usled punjenja i njihovom trajanju pretpostavljaju da pauze pravite sa minimalno 10% preostalog nivoa napunjenosti baterije.

   

  Ostale važne informacije: Kapacitet punjenja zavisi od nivoa napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih uređaja. Vreme potrebno za punjenje se primenjuju na temperaturu okoline od 23 °C nakon prethodnog putovanja i može da odstupa u zavisnosti od karakteristika korišćenja.

  h

  Ukupno vremen potrebno za dopunu

  Ovo je ukupno vreme koje će vam verovatno biti potrebno za punjenje na vašoj ruti. Uzimaju se u obzir samo postojeće tačke punjenja (od 25. aprila 2023. godine) sa najkraćim mogućim preusmeravanjem i početnim nivoom napunjenosti baterije od 100%.

   

  Poželjne su stanice za punjenje velike snage (npr. iz IONITY mreže) jer pune vaše vozilo maksimalnim kapacitetom.

  h

  Ukupno vreme putovanja, uključ. napajanje

  Navedeno vreme putovanja je zbir procenjenog vremena vožnje plus vreme punjenja ako na ruti budete primorani da uključiti pauze za punjenje. 

   

  Pretpostavlja se da putujete najbržom rutom bez ikakvih zagušenja u saobraćaju ili drugih zastoja.

  Kapacitet punjenja zavisi od nivoa napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih uređaja, kao i od samog vozila. Vreme potrebno za punjenje se primenjuju na temperaturu okoline od 23 °C nakon prethodnog putovanja i može da odstupa u zavisnosti od karakteristika korišćenja. Prikazane vrednosti su primeri za osnovnu konfiguraciju izabranog modela. Vrednosti se mogu razlikovati ako je isto vozilo različito opremljeno.

  Sa aplikacijom My BMW, uvek ćete imati optimalan domet i status napunjenosti u bilo koje vreme i na bilo kom mestu. Lako planirajte rute sa optimizovanim punjenjem i pošaljite ih svom vozilu. Preuzmite aplikaciju sada i iskusite je u demo režimu.

   

  Saznajte više

  Vreme punjenja za

  Javno punjenje

  Stanica za punjenje velike snage

  Svoje vozilo možete posebno brzo napuniti na stanici za punjenje velike snage (npr. kao što su one u IONITY mreži). Jednosmerna struja (DC) koja se obezbeđuje na ovim stanicama nudi znatno veće kapacitete punjenja nego kod naizmenične struje (AC), kao što je ona koja se napaja iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za punjenje velike snage poput ovih posebno pogodne za punjenje tokom putovanja. Na displeju možete videti minimalno vreme potrebno za punjenje od 10 do 80% napunjenosti baterije sa maksimalnim kapacitetom punjenja vozila. U ovom opsegu, punjenje je najbrže i takođe čuva bateriju. Pogled na mapu vam pokazuje sve stanice za punjenje velike snage u okviru mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

  Stanica za brzo punjenje.

  Ako treba da delujete brzo u gradu ili tokom putovanja, stanica za brzo punjenje je pravi izbor. To je zato što jednosmerna struja (DC) koja se obezbeđuje na ovim stanicama nudi veće kapacitete punjenja nego kod naizmenične struje (AC), kao što je ona koja se napaja iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za brzo punjenje poput ovih posebno pogodne za napajanje kada putujete. Na displeju možete videti minimalno vreme potrebno za punjenje od 10 do 80% napunjenosti baterije sa izlaznom snagom do 50 kW. U ovom opsegu, punjenje je najbrže i takođe čuva bateriju. Pogled na mapu pokazuje sve stanice za brzo punjenje unutar mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

  AC stanica za punjenje

  Gotovo svuda ćete naći javne stanice za punjenje sa naizmeničnom strujom (AC). Posebno su pogodni za redovno punjenje tokom dužih vremenskih perioda – na primer preko noći ili dok ste na poslu. Na displeju ćete pronaći minimalno vreme za punjenje od 0-100% napunjenosti baterije sa maksimalnom snagom od 22 kW. Performanse punjenja zavise od opcione opreme za vozilo. Pogledajte mapu i otkrijte sve stanice za punjenje sa naizmeničnom strujom u okviru mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

  Punjenje kod kuće

  Wallbox / BMW fleksibilni brzi punjač

  Kod kuće možete da dopunite svoje vozilo preko Wallbox-a ili fleksibilnog brzog punjača. Za oba se koristi naizmenična struja (AC). U zavisnosti od vozila, posebne opreme i tržišta, Wallbox obezbeđuje maksimalnu snagu punjenja od 22 kW, a Fleksibilni brzi punjač maksimalno 11 kW. Na displeju ćete videti minimalno vreme za punjenje od 0-100% napunjenosti baterije sa snagom od 11 kW.

  Kapacitet punjenja zavisi od nivoa napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih uređaja, kao i od samog vozila. Vreme potrebno za punjenje se primenjuju na temperaturu okoline od 23 °C nakon prethodnog putovanja i može da odstupa u zavisnosti od karakteristika korišćenja.

   

  Koristite My BMW aplikaciju da pronađete stanicu za punjenje, kao i za planiranje, proveru i upravljanje procesima napajanja – kod kuće i tokom putovanja. Iskusite čitav niz funkcija My BMW aplikacije u demo režimu.

  BEZBRIŽNO PUNJENJE VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

  Saznajte više o različitim metodama za dopunu baterije vašeg vozila preko usluge BMW Charging (Napajanje). Bez obzira da li vam treba brza dopuna tokom dugog putovanja, u blizini kafića ili u udobnosti vaše kuće pomoću zidne kutije. Pronađite pravu opciju u pogledu dopune vašeg električnog automobila koja najviše odgovara vašem životnom stilu.

  MOBILNOST SUTRAŠNJICE.

  0:00
  0:00 /  0:00

  BMW iX1 xDrive30: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,1-16,9; Električni domet, WLTP u km[2]: 417-439

  BMW i5 eDrive40: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,9-15,9; Električni domet, WLTP u km[2]: 498-582.

  BMW iX3: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,0-17,6; Električni domet, WLTP u km[2]: 461-471

  BMW i7 xDrive60 Sedan: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 19,6-18,5; Električni domet, WLTP u km[2]: 589-624.

  BMW i4 eDrive40 Gran Coupé: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 19,1-16,1; Električni domet, WLTP u km[2]: 492-590.

  BMW iX M60: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 24,7-21,9; Električni domet, WLTP u km[2]: 501-564.

  VELIKA PONUDA BMW-OVIH ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

  Iskusite budućnost mobilnosti sa električnim modelima BMW i serije. Bez obzira da li tražite kompaktni električni automobil, elegantnu limuzinu, prostrani touring ili potpuno električni SUV – među našim asortimanom električnih automobila možete garantovano naći vozilo za bilo koga. Modeli električnih automobila BMW i serije kombinuju inovativnu tehnologiju i materijale sa impresivnim dizajnom i maksimalnom efikasnošću.

  INFORMACIJE O DOMETU

  BMW ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

  BMW i5 eDrive40
  i4 eDrive40
  i7 xDrive60
   • BMW i5 eDrive40

   • Od 79.990,00€

    Ilustracije prikazuju opcionu opremu uz doplatu. Navedene cene nisu fiksne i preporučene su od strane proizvođača, uključujući PDV i standardni porez na potrošnju (NOVA) na osnovu osnovnog modela bez opcione opreme, isključujući troškove prenosa. Greške i propusti su izuzeti. Informacije o tačnim cenama možete dobiti od vašeg BMW partnera.

   • Električni domet (WLTP)[2]

    477–582 km

   • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

    30 min

   • BMW i4 eDrive40

   • Od 72.150,00€

    Ilustracije prikazuju opcionu opremu uz doplatu. Navedene cene nisu fiksne i preporučene su od strane proizvođača, uključujući PDV i standardni porez na potrošnju (NOVA) na osnovu osnovnog modela bez opcione opreme, isključujući troškove prenosa. Greške i propusti su izuzeti. Informacije o tačnim cenama možete dobiti od vašeg BMW partnera.

   • Električni domet (WLTP)[2]

    491 - 590 km

   • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

    30 min

   • BMW i7 xDrive60

   • Od 159.040,00€

    Ilustracije prikazuju opcionu opremu uz doplatu. Navedene cene nisu fiksne i preporučene su od strane proizvođača, uključujući PDV i standardni porez na potrošnju (NOVA) na osnovu osnovnog modela bez opcione opreme, isključujući troškove prenosa. Greške i propusti su izuzeti. Informacije o tačnim cenama možete dobiti od vašeg BMW partnera.

   • Električni domet (WLTP)[2]

    572 - 624 km

   • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

    195 min


  BMW i4 eDrive40 Gran Coupé: Energy consumption, combined WLTP in kWh/100 km[1]: 19.1–16.1

  BMW i5 eDrive40 Sedan: Energy consumption, combined WLTP in kWh/100 km[1]: 18.9–15.9

  BMW i7 xDrive60 Sedan: Energy consumption, combined WLTP in kWh/100 km[1]: 19.6–18.5

  BMW iX2 xDrive30
  BMW iX xDrive40
  BMW iX1 eDrive20
  iX3 M Sport
   • BMW iX2 xDrive30

   • Od 65.660,00€

    Ilustracije prikazuju opcionu opremu uz doplatu. Navedene cene nisu fiksne i preporučene su od strane proizvođača, uključujući PDV i standardni porez na potrošnju (NOVA) na osnovu osnovnog modela bez opcione opreme, isključujući troškove prenosa. Greške i propusti su izuzeti. Informacije o tačnim cenama možete dobiti od vašeg BMW partnera.

   • Električni domet (WLTP)[2]

    417–449  km

   • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

    29 min

   • BMW iX xDrive40

   • Od 87.733,00€

    Ilustracije prikazuju opcionu opremu uz doplatu. Navedene cene nisu fiksne i preporučene su od strane proizvođača, uključujući PDV i standardni porez na potrošnju (NOVA) na osnovu osnovnog modela bez opcione opreme, isključujući troškove prenosa. Greške i propusti su izuzeti. Informacije o tačnim cenama možete dobiti od vašeg BMW partnera.

   • Električni domet (WLTP)[2]

    403 - 436 km

   • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

    31 min

   • BMW iX1 eDrive20

   • Od 47.900,00€

    Ilustracije prikazuju opcionu opremu uz doplatu. Navedene cene nisu fiksne i preporučene su od strane proizvođača, uključujući PDV i standardni porez na potrošnju (NOVA) na osnovu osnovnog modela bez opcione opreme, isključujući troškove prenosa. Greške i propusti su izuzeti. Informacije o tačnim cenama možete dobiti od vašeg BMW partnera.

   • Električni domet (WLTP)[2]

    430 - 474 km

   • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

    29 min

   • BMW iX3 M Sport

   • Od 82.246,00€

    Ilustracije prikazuju opcionu opremu uz doplatu. Navedene cene nisu fiksne i preporučene su od strane proizvođača, uključujući PDV i standardni porez na potrošnju (NOVA) na osnovu osnovnog modela bez opcione opreme, isključujući troškove prenosa. Greške i propusti su izuzeti. Informacije o tačnim cenama možete dobiti od vašeg BMW partnera.

   • Električni domet (WLTP)[2]

    461 - 471 km

   • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

    31 min

  BMW iX1 eDrive20: Energy consumption, combined WLTP in kWh/100 km[1]: 17.2–15.4

  BMW iX2 xDrive30: Energy consumption, combined WLTP in kWh/100 km[1]: 17.8–16.3

  BMW iX3: Energy consumption, combined WLTP in kWh/100 km[1]: 18.0–17.6

  BMW iX xDrive40: Energy consumption, combined WLTP in kWh/100 km[1]: 21.4–19.4

  SMIŠLJENO OD KLIJENATA ZA SVOJE POTREBE. ELEKTROMOBILNOST U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU.

  „Brzo sam shvatio koliko je zabavno voziti električno vozilo.“

  Jednom BMW, uvek BMW. Jednom na električni pogon, uvek na električni pogon. Pogledajte video da vidite kako je dugogodišnji ljubitelj sportskih motora sa unutrašnjim sagorevanjem fasciniran i zadovoljan vožnjom i potpuno električnim pogonom.

  0:00
  0:00 /  0:00
  BMW električni automobili troškovi

  TROŠKOVI ODRŽAVANJA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

  Koliko košta punjenje električnog automobila? Uštedite novac uz niže troškove usluga i niže poreze. Postoje li subvencije ili podsticaji za električne automobile? Saznajte da li električni automobil ima smisla za vas.

  BMW električni automobili Plug-in hibridni modeli

  PLUG-IN HIBRIDI:
  FLEKSIBILNA VOŽNJA.

  BMW plug-in hibridni modeli kombinuju najbolje iz oba sveta. Možete voziti bez emisija sa njihovim električnim pogonom na kraćim razdaljinama ili po gradu. Pored toga, kao i obično, njihov benzinski motor vas podržava tokom dužih putovanja. 

  BMW električni automobili BMW iX5 Hydrogen

  VODONIK: GORIVO BUDUĆNOSTI.

  BMW iX5 Hydrogen je BMW-ov inovativni automobil sa pogonom na vodonik. Ovom konceptnom vozilu je potrebno samo 3-4 minuta da se napuni gorivom za domet do 504 km. Pored toga, možete da ga koristiti kao vozilo sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem – sa svim prednostima e-mobilnosti.

  PONUDE: ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

  PRONAĐITE SVOJ BMW ELEKTRIČNI AUTOMOBIL.

  BMW električni automobili novi automobili

  VAŠ NOVI BMW ELEKTRIČNI AUTOMOBIL.

  Pronađite dostupne BMW modele i kupite ili uzmite na lizing svoj BMW direktno preko mreže. Potpuno električni automobili i plug-in hibridi. Na primer, BMW iX, BMW i4 ili BMW i3. Izbor ponuda je zaista veliki.

  BMW električni automobili polovni automobili

  POLOVNI BMW ELEKTRIČNI AUTOMOBILI.

  Polovna BMW vozila nemaju razloga da se kriju. Isto, naravno, važi i za električne automobile. Pronađite dostupne polovne BMW električne automobile za prodaju ili lizing.

  NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA.

  BMW električni automobili Održivost

  ODRŽIVOST.

  Kao globalna kompanija, BMW Grupa sebe shvata kao važan deo društva, preuzimajući odgovornost u pogledu održivosti. Saznajte više o načelu cirkularne ekonomije i merama koje preduzimamo za smanjenje CO2 i očuvanje resursa.

  ZA VIŠE INFORMACIJA.

  BMW električni automobili probna vožnja

  PROBNA VOŽNJA BMW MODELA
  PO VAŠEM IZBORU.

  Da li biste želeli da sami iskusite kako se vaš idealni električni model vozi i kako se osećate u njemu? Jednostavno dogovorite termin za probnu vožnju preko mreže kada vam to odgovara. Vaš lokalni BMW partner će vas kontaktirati sa svim informacijama koje su vam potrebne.

  BMW električni automobili Saveti BMW Servisni partner

  ŽELITE DIREKTNE KONSULTACIJE?

  Za bilo kakva pitanja ili za više informacija ili ponudu obratite se svom lokalnom BMW zastupniku. Naše profesionalno BMW servisno osoblje će vas rado posavetovati telefonom ili lično.  

  BMW električni automobili BMW korisnička podrška

  BMW KORISNIČKA PODRŠKA.

  BMW Korisnička podrška vam je na raspolaganju ukoliko vam treba bilo kakva pomoć – na sva vaša pitanja ćete dobiti odgovor: da li trenutno vozite BMW ili planirate da kupite novi BMW.  

  BMW Napajanje kod kuće BMW Online Genius

  BMW ONLINE GENIUS MOŽE DA POMOGNE.

  I dalje imate neka pitanja? BMW Online Genius (Genije na mreži) ima sve odgovore. Saznajte odgovore na najčešće postavljena pitanja. Jednostavno unesite svoja pitanja ili pretražujte po kategorijima.

  Potrošnja i emisije CO2.

  BMW iX1 xDrive30: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,1-16,9; Električni domet, WLTP u km[2]: 417-439

  BMW i5 eDrive40 Sedan: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,9-15,9; Električni domet, WLTP u km[2]: 498-582.

  BMW iX3: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,0-17,6; Električni domet, WLTP u km[2]: 461-471

  BMW i7 xDrive60 Sedan: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 19,6-18,5; Električni domet, WLTP u km[2]: 589-624.

  BMW i4 eDrive40 Gran Coupé: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 19,1-16,1; Električni domet, WLTP u km[2]: 492-590.

  BMW iX M60: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 24,7-21,9; Električni domet, WLTP u km[2]: 501-564 


  [1] Zvanični podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji energije i električnom dometu utvrđeni su u skladu sa propisanim mernim postupkom i odgovaraju Evropskoj Uredbi (EZ) 715/2007 u važećoj verziji. Za domete, podaci određeni prema WLTP-u uzimaju u obzir bilo koju opcionu opremu (dostupnu na nemačkom tržištu u ovom slučaju). Za vozila koja su nedavno odobrena od 1. januara 2021. godine postoje samo zvanični podaci prema WLTP-u. Pored toga, NEDC vrednosti su izbrisane iz sertifikata o usaglašenosti od 1. januara 2023. godine Uredbom EZ 2022/195. Za više informacija o NEDC i WLTP postupcima merenja posetite www.bmw.com/wltp

  Dodatne informacije o potrošnji goriva i zvaničnim emisijama CO2 specifičnim modelima novih putničkih automobila mogu se naći u „Smernicama za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju električne energije za nova putnička vozila“, dostupne besplatno na svim prodajnim mestima, na adresi Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Germany (Nemačka), kao i na https://www.dat.de/co2/.

  [2] Domet zavisi od različitih faktora, posebno od: individualnog stila vožnje, karakteristika rute, spoljašnje temperature, grejanja/klimatizacije, predgrevanja.