0:00
0:00 /  0:00

SHOP THE LOOK

JAVNO
PUNJENJE ZA ELEKTRIČNE AUTOMOBILE.

VAŠA POUZDANA INFRASTRUKTURA ZA PUNJENJE.

BMW i5 eDrive40: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,9-15,9; Električni domet, WLTP u km: 498-582.

BENEFITI
PUNJENJA U POKRETU.

BMW Javno napajanje stanice za punjenje električnih vozila

BUDITE FLEKSIBILNI
KORISTITE JAVNE STANICE ZA PUNJENJE ELEKTRIČNIH VOZILA.

Jednostavno parkirajte i napunite automobil sledeći put kada idete u grad. Javno punjenje električnih automobila i plug-in hibrida vam nudi potpunu fleksibilnost. Na dužim razdaljinama ili putovanjima, punite svoj potpuno električni automobil ultra-brzo na stanicama za punjenje velike snage. Kablovi za napajanje i BMW kartica za napajanje preko javne mreže su uključeni kada kupite svoj BMW električni automobil ili plug-in hibrid.

BMW Javno napajanje stanice za punjenje električnih vozila

RASPROSTRANJENA INFRASTRUKTURA ZA NAPAJANJE ELEKTRIČNIH VOZILA.

Iskoristite aktivnu tarifu za naplatu po transparentnoj i atraktivnoj fiksnoj ceni u jednoj od najvećih i stalno rastućih mreža za napajanje električnih vozila u Evropi. U jednoj od najvećih evropskih mreža za punjenje, koja stalno raste. Javne stanice za punjenje u vašoj blizini možete jednostavno pronaći preko aplikacija BMW Mape i My BMW ili u vašem vozilu. Alternativno, jednostavno planirajte svoju rutu sa optimizovanim punjenjem, bilo preko My BMW aplikacije ili direktno u vašem vozilu. 

BMW javno napajanje brzo punjenje

BRZO NAPUNITE VAŠU BATERIJU KAKO BISTE STIGLI NA ODREDIŠTE BRŽE.

Uštedite dragoceno vreme uz ultra-brzo punjenje. Tokom putovanja, imate mogućnost da koristite stanice za punjenje velike snage, kao što su stanice kojima upravlja naš partner IONITY, koje su veoma isplative preko BMW-ove mreže za napajanje električnih vozila. Optimizovana ruta u navigaciji vašeg BMW električnog automobila omogućava vam da unapred dobijete informacije o stanicama za punjenje. Ovo pomaže jer štedi vreme tokom dužih putovanja, s obzirom na to da možete poprilično da povećate domet u veoma kratkom roku.

PREGLED STANICA ZA PUNJENJE VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

Saznajte više

Loading Time

Vreme punjenja za

Javno punjenje

Stanica za punjenje velike snage

Svoje vozilo možete posebno brzo napuniti na stanici za punjenje velike snage (npr. kao što su one u IONITY mreži). Jednosmerna struja (DC) koja se obezbeđuje na ovim stanicama nudi znatno veće kapacitete punjenja nego kod naizmenične struje (AC), kao što je ona koja se napaja iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za punjenje velike snage poput ovih posebno pogodne za punjenje tokom putovanja. Na displeju možete videti minimalno vreme potrebno za punjenje od 10 do 80% napunjenosti baterije sa maksimalnim kapacitetom punjenja vozila. U ovom opsegu, punjenje je najbrže i takođe čuva bateriju. Pogled na mapu vam pokazuje sve stanice za punjenje velike snage u okviru mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

Stanica za brzo punjenje.

Ako treba da delujete brzo u gradu ili tokom putovanja, stanica za brzo punjenje je pravi izbor. To je zato što jednosmerna struja (DC) koja se obezbeđuje na ovim stanicama nudi veće kapacitete punjenja nego kod naizmenične struje (AC), kao što je ona koja se napaja iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za brzo punjenje poput ovih posebno pogodne za napajanje kada putujete. Na displeju možete videti minimalno vreme potrebno za punjenje od 10 do 80% napunjenosti baterije sa izlaznom snagom do 50 kW. U ovom opsegu, punjenje je najbrže i takođe čuva bateriju. Pogled na mapu pokazuje sve stanice za brzo punjenje unutar mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

AC stanica za punjenje

Gotovo svuda ćete naći javne stanice za punjenje sa naizmeničnom strujom (AC). Posebno su pogodni za redovno punjenje tokom dužih vremenskih perioda – na primer preko noći ili dok ste na poslu. Na displeju ćete pronaći minimalno vreme za punjenje od 0-100 % napunjenosti baterije sa maksimalnom snagom od 22 kW. Performanse punjenja zavise od opcione opreme za vozilo. Pogledajte mapu i otkrijte sve stanice za punjenje sa naizmeničnom strujom u okviru mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

Punjenje kod kuće

Wallbox / BMW fleksibilni brzi punjač

Kod kuće možete puniti svoje vozilo Wallbox-om ili fleksibilnim brzim punjačem. Za oba se koristi naizmenična struja (AC). U zavisnosti od vozila, posebne opreme i tržišta, Wallbox obezbeđuje maksimalnu snagu punjenja od 22 kW, a Fleksibilni brzi punjač maksimalno 11 kW. Na displeju ćete videti minimalno vreme za punjenje od 0-100 % napunjenosti baterije sa snagom od 11 kW.

Filter charging stations

Kapacitet punjenja zavisi od nivoa napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih uređaja, kao i od samog vozila. Vreme potrebno za punjenje se primenjuju na temperaturu okoline od 23 °C nakon prethodnog putovanja i može da odstupa u zavisnosti od karakteristika korišćenja.


Koristite My BMW aplikaciju da pronađete stanicu za punjenje, kao i za planiranje, proveru i upravljanje procesima napajanja – kod kuće i tokom putovanja. Iskusite čitav niz funkcija My BMW aplikacije u demo režimu.

KAKO JEDNOSTAVNO
PRONAĆI STANICU ZA PUNJENJE ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

0:00
0:00 /  0:00


Najbliža stanica za punjenje i detaljne informacije o napajanju električnih vozila mogu se lako pronaći u vašoj My BMV aplikaciji ili putem vašeg navigacionog sistema direktno u vašem vozilu, gde god da se nalazite.

BMW i4 Gran Coupé: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 22,5-15,8; Električni domet, WLTP u km: 406-590.

BMW i4 M50 Gran Coupé: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 22,5-18,0; Električni domet, WLTP u km: 415-520.

CHARGING CARD (KARTICA ZA NAPAJANJE) I KABL ZA NAPAJANJE.

UKLJUČENA POMOĆNA OPREMA ZA NAPAJANJE VAŠEG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA.

OPCIJE U POGLEDU NAPAJANJA
KRATKI PREGLED USLUGA

PODJEDNOSTAVLJENO NAPAJANJE.

BMW javno napajanje Plug & Charge
BMW javno napajanje tačke za punjenje električnih vozila
BMW javno punjenje Napajanje velike snage

Plug & Charge. Napunite i vozite.

Više od tehnologije punjenja. BMW Plug & Charge vas vodi u budućnost električne mobilnosti. Sistem automatski otkriva i verifikuje vaš automobil čim ga povežete sa stanicom za napajanje. A zahvaljujući funkciji više ugovora, možete odabrati jedan od nekoliko sačuvanih ugovora o naplati od različitih provajdera. Na primer, privatne ili poslovne aranžmane. Sve zavisi od vas.

Preko 510.000 stanica za napajanje koje možete koristiti.

Bilo da putujete ili se samo vozite po gradu. Sa preko 510.000 punjača širom Evrope, uvek ćete biti u prilici da pronađete opciju punjenja koja vama odgovara. A mreža za napajanje električnih vozila stalno raste. BMW Charging (Napajanje) vam osigurava jednostavno i lako korišćenje ovih stanica za napajanje vašeg električnog automobila.

Punjenje na stanicama za napajanje velike snage.

BMW-ova mreža napajanje velike snage (HPC) vam omogućava da punite svoj BMW izuzetno brzo sa snagom punjenja do 350 kW. To znači da BMW i5 dostiže domet do 156 km nakon samo 10 minuta napajanja. Sada možete da koristite IONITY stanice za brzo punjenje po atraktivnim cenama širom Evrope sa IONITY Plus paketom. Kao novi kupac vozila, možete ga koristiti 12 meseci bez plaćanja osnovne naknade.

BMW javno napajanje kabl za napajanje režim 3
BMW javno napajanje BMW charging card (kartica za napajanje)

Kabl za napajanje (režim 3).

BMW-ov kabl za napajanje (režim 3) dug 5 metara namenjen za javno punjenje nudi fleksibilnu dopunu na javnim stanicama širom Evrope zahvaljujući ECE standardizovanim utikačima. , zahvaljujući ECE standardizovanim utikačima. Ovaj punjač je kompatibilan sa svim BMW-ovim potpuno električnim automobilima i plug-in hibridima i omogućava vam da punite vaše vozilo kod kuće i u pokretu.

BMW Charging Card (Kartica za napajanje).

Vaša lična BMW kartica za napajanje je vaša ulaznica za BMW-ovu mrežu za napajanje električnih vozila. Dakle, BMW-ova kartica za napajanje vam osigurava jednostavnu identifikaciju prilikom dopune vaše baterije u pokretu na javnim stanicama za napajanje. Alternativno, verifikacija se može izvršiti i digitalnim putem preko aplikacije My BMW ili opcije Plug & Charge.

BMW javno napajanje napajanje kod kuće

VAŠA ALTERNATIVA: NAPAJANJE KOD KUĆE.

Napunite svoj električni automobil ili plug-in hibrid preko noći ili između putovanja. Započnite svoj dan potpuno napunjeni i praktično prilagodite punjenje električnog BMW-a svom svakodnevnom životu.

BMW javno napajanje troškovi održavanje električnog automobila

TROŠKOVI ODRŽAVANJA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

Koliko košta punjenje električnog automobila? Uštedite novac uz niže troškove usluga i niže poreze. Postoje li subvencije ili podsticaji za električne automobile? Saznajte da li električni automobil ima smisla za vas.

Informacije o dometu

POREĐENJE CENA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA.

BMW i5 eDrive40
i4 eDrive40
i7 xDrive60
  • BMW BMW i5 eDrive40

  • Od 80.939,00€

  • Električni domet (WLTP)[2]

   477–582 km

  • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

   30 min

  • BMW i4 eDrive40

  • Od 72.218,00€

  • Električni domet (WLTP)[2]

   491 - 590 km

  • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

   30 min

  • BMW i7 xDrive60

  • Od 159.108,00€

  • Električni domet (WLTP)[2]

   572 - 624 km

  • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

   195 min

BMW iX2 xDrive30
BMW iX xDrive40
iX1 xDrive30
iX3 M Sport
  • BMW iX2 xDrive30

  • Od 65.660,00€

  • Električni domet (WLTP)[2]

   417–449  km

  • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

   29 min

  • BMW iX xDrive40

  • Od 87.733,00€

  • Električni domet (WLTP)[2]

   403 - 435 km

  • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

   31 min

  • BMW iX1 xDrive30

  • Od 63.928,00€

  • Električni domet (WLTP)[2]

   430 - 474 km

  • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

   29 min

  • BMW iX3 M Sport

  • Od 82.246,00€

  • Električni domet (WLTP)[2]

   461 - 471 km

  • Vreme punjenja jednosmernom strujom (10-80% stanje napunjenosti)[3]

   31 min

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA.

ZA VIŠE INFORMACIJA.

BMW javno napajanje probna vožnja

PROBNA VOŽNJA BMW MODELA
PO VAŠEM IZBORU.

Da li biste želeli da sami iskusite kako se vaš idealni električni model vozi i kako se osećate u njemu? Jednostavno dogovorite termin za probnu vožnju preko mreže kada vam to odgovara. Vaš lokalni BMW partner će vas kontaktirati sa svim informacijama koje su vam potrebne.

BMW javno punjenje Saveti BMW servisni partner

ŽELITE DIREKTNE KONSULTACIJE?

Za bilo kakva pitanja ili za više informacija ili ponudu obratite se svom lokalnom BMW zastupniku. Naše profesionalno BMW servisno osoblje će vas rado posavetovati telefonom ili lično.  

BMW javno napajanje BMW korisnički podrška

BMW KORISNIČKA PODRŠKA.

BMW Korisnička podrška vam je na raspolaganju ukoliko vam treba bilo kakva pomoć – na sva vaša pitanja ćete dobiti odgovor: da li trenutno vozite BMW ili planirate da kupite novi BMW.

BMW javno napajanje BMW Online Genius

BMW ONLINE GENIUS MOŽE DA POMOGNE.

I dalje imate neka pitanja? BMW Online Genius (Genije na mreži) ima sve odgovore. Saznajte odgovore na najčešće postavljena pitanja. Jednostavno unesite svoja pitanja ili pretražujte po kategorijima.

Potrošnja i emisije CO2.

BMW i5 eDrive40: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 18,9-15,9; Električni domet, WLTP u km[2]: 498-582.

BMW i4 Gran kupe: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 22,5-15,8; Električni domet, WLTP u km[2]: 406-590.

BMW i4 M50 Gran Coupé: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km[1]: 22,5-18,0; Električni domet, WLTP u km[2]: 415-520.

[1] Zvanični podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji energije i električnom dometu utvrđeni su u skladu sa propisanim mernim postupkom i odgovaraju Evropskoj Uredbi (EZ) 715/2007 u važećoj verziji. Za domete, podaci određeni prema WLTP-u uzimaju u obzir bilo koju opcionu opremu (dostupnu na nemačkom tržištu u ovom slučaju). Za vozila koja su nedavno odobrena od 1. januara 2021. godine postoje samo zvanični podaci prema WLTP-u. Pored toga, NEDC vrednosti su izbrisane iz sertifikata o usaglašenosti od 1. januara 2023. godine Uredbom EZ 2022/195. Za više informacija o NEDC i WLTP postupcima merenja posetite www.bmw.com/wltp


Dodatne informacije o potrošnji goriva i zvaničnim emisijama CO2 specifičnim modelima novih putničkih automobila mogu se naći u „Smernicama za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju električne energije za nova putnička vozila“, dostupne besplatno na svim prodajnim mestima, na adresi Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Germany (Nemačka), kao i na https://www.dat.de/co2/

[2] Domet zavisi od različitih faktora, posebno od: individualnog stila vožnje, karakteristika rute, spoljašnje temperature, grejanja/klimatizacije, predgrevanja.

 

[3] Performanse punjenja zavise od stanja napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih potrošača. Prikazani opsezi su zasnovani na najboljem WLTP slučaju. Vremena punjenja važe za temperaturu okoline od 23 stepena Celzijusa nakon prethodne vožnje i mogu se razlikovati u zavisnosti od načina korišćenja.