BMW TRANSFORMACIJA ZA ELEKTRIČNU ERU

  BMW transformacija za električnu eru

  Za fabriku BMW Grupe u Minhenu uskoro počinje nova era - od 2026. godine kultna matična fabrika počeće sa proizvodnjom sedana Neue Klasse. Godinu dana kasnije, ova fabrika proizvodiće isključivo potpuno električne modele, čime će postati prva lokacija u postojećoj proizvodnoj mreži BMW Grupe koja je uspešno završila transformaciju u E-mobilnost od kraja 2027. godine.

  ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI KOJE TRAJE ZAUVEK

  Zadovoljstvo u vožnji koje traje zauvek

  Dobijanje vozačke dozvole oduvek je predstavljalo veliku stvar za svakog pojedinca. Ona je preduslov za mnogobrojne avanture, različita zabavna iskustva, kao i za trenutke koji se pamte. Upravo je radost u vožnji ono što spaja generacije. Zato je BMW kreirao kratak film koji to lepo ilustruje.

  BMW VISION NEUE KLASSE - BUDUĆNOST JE SVETLA

  BMW Vision Neue Klasse - Budućnost je svetla

  Sa svetlosnim konceptom BMW Vision Neue Klasse, BMW ne samo da osvetljava i stvara svoj novi put, već i ukazuje na svetlu budućnost.

  Tom Binder, Projekt Lead Light Design u BMW Grupi, otkrio nam je da je osnovni koncept pionirskog dizajna svetala kod BMW Vision Neue Klasse baziran na jasnoći i ekspresiji. 

  ARNOLD ŠVARCENEGER I BMW I VISION DEE

  Arnold Švarceneger i BMW i Vision Dee

  Arnold Švarceneger za BMW otkriva na koji način će nam tehnologija doneti radost u budućnosti i zašto održivost igra odlučujuću ulogu za njega. U isto vreme, legendarni glumac priča o uzbudljivoj budućnosti za volanom BMW i Vision Dee automobila. Na ovogodišnjem #NEXTGen, u okviru CES-a u Las Vegasu, Arnold Švarceneger je, između ostalog, predstavio i specijalni film sa BMW i Vision Dee. 

  NOVA INTERPRETACIJA LUKSUZA

  Nova interpretacija luksuza

  Nova interpretacija luksuza podrazumeva održivost, inovacije, emocije, kao i ekološki osvešćeno uživanje. Na kulinarskom putovanju sa modelom BMW i7 vodimo vas do restorana koji kombinuje održivost sa vizionarskim razmišljanjem. 

  BMW CIRKULARNOST: OD HOLLYWOOD-A DO RECIKLAŽE

  BMW cirkularnost: Od Hollywood-a do reciklaže

  Postavljajući jasan fokus na cirkularnost, BMW nastoji da minimizira uticaj vozila na životnu sredinu tokom njegovog životnog ciklusa. Važna faza u tom životnom ciklusu je proces reciklaže. Međutim, kako izgleda to putovanje? Donosimo vam priču kroz prizmu modela BMW iX1 pre-serije iz centra za za reciklažu i demontažu BMW Grupe u Unteršlajshajmu (Nemačka).

  KREIRAJTE MUZIČKE HITOVE UZ BMW I TOMORROWLAND

  Kreirajte muzičke hitove uz BMW i Tomorrowland

  Festival Tomorrovland, koji se svake godine održava u belgijskom gradu Boom u blizini Antverpena, jedan je od najpopularnijih događaja za ljubitelje elektronske muzike. Nakon prošlogodišnjeg uspešnog partnerstva, saradnja širom Evrope između BMW-a i spektakularnog muzičkog festivala sada ulazi u novu fazu. 

  REDEFINISANI LUKSUZ

  Redefinisan luksuz

   

  Umesto fokusa na materijalno, luksuz sutrašnjice se odnosi na vredne trenutke i emocionalna iskustva koja povezujemo sa njima.

  BMW oblikuje luksuz koji je pogodan za budućnost i koji označava promenu paradigme pružanjem prioriteta održivosti. Senzualnost, stav i usmerenost ka budućnosti dolaze u centar pažnje u vremenima promena i digitalizacije. U skladu sa tim novim pogledom na luksuz i njegove promenljive forme, BMW promoviše pokretače promena i kreativce koji brišu granice između fizičkog i digitalnog iskustva.

  BMW TEHNOLOGIJA BUDUĆNOSTI

  bmw tehnologija budućnosti

  Tehnološka otkrića idu ruku pod ruku sa novim doživljajima za vozače i suvozače, a digitalne tehnologije su sada sastavni deo našeg svakodnevnog života i imaće još veću ulogu u automobilima budućnosti. BMW ne samo što želi da bude deo ovog razvoja – on želi da ga povede napred.

   

  BMW prepoznaje tehničke prilike i izazove i koristi inovativni duh za razvoj rešenja koja pomažu u oblikovanju budućnosti mobilnosti. Dr. Paskal Tisen i Sebastijan Sajpel doveli su zabavu na zadnja sedišta do potpuno nove dimenzije pomoću BMW bioskopskog ekrana za BMW serije 7.

  VIRTUELNA IMA VOZI BMW I4 M50

  Virtuelna Ima vozi BMW i4 M50

  Umetnik koji stvara remek-dela od stakla, Keniči Sasakava, rođen je 1981. godine u prefekturi Kanagava, delu Šire tokijske oblasti. Diplomirao je na Univerzitetu umetnosti Tama, gde je studirao na odeljenju za keramiku, staklo i metal i specijalizovao se za staklo. Posle postdiplomskih studija na istom univerzitetu, bio je šegrt u radionici Utacujama u Kanazavi (Kanazawa Utatsuyama Kogei Kobo), specijalizovanoj za rukotvorine. Trenutno radi u japanskom gradu Kjotu.

   

  Ova neuobičajena ekskurzija kroz Japan vodi Imu od Kjota do Nare, grada lociranog na sat vožnje prema jugu. Njeno odredište: studio umetnika i majstora za staklo Keničija Sasakave. Ali ko je tačno Ima – i zašto se to istinska inovacija dešava u modelu BMW i4 M50?

  BMW M LEGENDA: JOHEN NERPAŠ – INSPIRATIVNI MENTOR

  BMW M legenda: Johen Nerpaš – inspirativni mentor

  Priča o uspehu BMW odeljenja, koje ove godine slavi pet decenija postojanja, verovatno ne bi bila ista i toliko posebna bez jednog čoveka – Johena Nerpaša.

   

  Imali smo priliku da razgovaramo sa nekadašnjem generalnim direktorom kompanije BMW M na ovogodišnoj 24-satnoj trci u Nirburgringu i to o sportskim automobilima, trkama i njihovoj budućnosti, ali i o juniorskom timu.

  VELIKANI DIZAJNA OTKRIVAJU KAKO NASTAJU KLASICI

  Velikani dizajna otkrivaju kako nastaju klasici

  Ovogodišnji „Concorso d’Eleganza Villa d’Este“ događaj, koji se tradicionalno održava u Italiji na jezeru Komo, pokazao se kao idealna prilika za intervju sa dva velikana u svetu dizajna automobila. 

  FAROVI KOJI OBASJAVAJU BUDUĆNOST – BMW X SWAROVSKI

  Farovi koji obasjavaju budućnost – BMW x Swarovski

  Neprekidno zagledani napred, novi kristalni farovi već obasjavaju put prema uzbudljivoj budućnosti u kojoj će svetlost imati sve važniju ulogu – za predstavljanje, individualizaciju i lično zadovoljstvo u vožnji.

  LJUBAV KOJA NE PRESTAJE – ZBOGOM BMW I3

  Ljubav koja ne prestaje – Zbogom BMW i3 slika

  Kako bismo model BMW i3 ispratili na pravi način, osvrnućemo se na njegovu bogatu istoriju  koja je trajala duže od jedne decenije. Retko ko zna više o prvom potpuno električnom BMW automobilu serijske proizvodnje od Vima Van Bogerta.

  SEDAM VELIČANSTVENIH IZ 50-GODIŠNJE ISTORIJE BMW M

  Sedam veličanstvenih iz 50-godišnje istorije BMW M

  Tokom 50 godina svog postojanja, BMW M odeljenje na put je izvelo dosta modela koji su postali klasici i legende. Izdvojiti samo neke od njih je težak zadatak, ali automobili o kojima ćete čitati u nastavku su definitivno bili ispred svog vremena, pa se sa pravom nalaze se na vrhu liste želja najvećih ljubitelja BMW M-a.

  POP! POP! POP! 8 X JEFF KOONS - BMW IZ SNOVA

  POP! POP! POP! 8 X JEFF KOONS - BMW iz snova.

  U okviru ekskluzivne edicije koja obuhvata svega 99 automobila, poznati američki umetnik Džef Kuns i BMW kreirali su jedinstveni model - M850i xDrive Gran Coupé. Pažljivo dizajnirano vozilo premijerno će biti predstavljeno publici na umetničkom sajmu "Frieze Los Angeles".

   

  „To je automobil iz snova! Odavno sam želeo da stvorim specijalnu ediciju BMW-a: sportsku, upadljivu, ali isto tako i minimalističku i konceptualnu. Jedva čekam da se vozim u tom automobilu i nadam se da će ljudi uživati koliko i ja“, navodi Džef Kuns.

  UPOZNAJTE BMW I VISION CIRCULAR – AUTOMOBIL BUDUĆNOSTI

  Upoznajte BMW i Vision Circular – automobil budućnosti

  BMW i Vision Circular predstavlja inovativni koncept vozila koji nam nagoveštava kako će izgledati 2040. godina. Taj futuristički model, premijerno predstavljen na ovogodišnjem IAA Mobility sajmu u Minhenu, sledi principe cirkularne ekonomije sa namerom da redujuje emisije CO2.

  ČUVENI STIV MAKARI SA BMW IX-OM U MAGIČNOJ ŠKOTSKOJ

  Čuveni Stiv Makari sa BMW iX-om u magičnoj Škotskoj

  Uspon čuvenog fotografa Stiva Makarija do statusa zvezde započeo je putovanjem kroz Indiju, Pakistan i Avganistan i to sa rancem na leđima u vreme kada je rad svakog fotografa podrazumevao korišćenje rolni filmova i provođenje dugih noći u mračnim komorama.

  BMW ISETTA – IKONA AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE

  BMW ISETTA – IKONA AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE

  Sigurno se pitate kakva priča stoji iza Isette, prepoznatljivog mehurastog vozila – odakle potiče njeno ime i kako je ona povezana sa frižiderom? Odgovore na ta pitanja pronaći ćete u fascinantnom istorijatu ovog klasičnog BMW-a koji Vam donosimo u nastavku.