BMW X-Plorer Days 2023


Istražite limite na X-plorer Days 2023

Događaj #BMWdriveit ove godine je bio posvećen snazi kontrasta.

Dobro došli u moćne kontraste Baskije. Ove godine, naši influenseri su imali priliku da istraže Bilbao i San Sebastijan sa našim modelima iX1 i X1 i stvorili su fantastična iskustva. Pratimo ih na njihovoj ruti i kopamo dublje u urbani način života, održivost, prirodu i adrenalin koje Baskija može da ponudi.

 

Ako želite da pratite tragove kreatora, mapa će vam pokazati rutu i ​​svaki detalj. Hajde da istražujemo i idemo dalje od naših granica!

  X-PLORER DAYS 2023

  BILBAO

  Bilbao, u blizini San Sebastijana i Asturije, jedan je od dragulja severne Španije. Bilbao se razvio u sofisticiran moderan grad dok je i dalje sačuvao svoju tradicionalnu baskijsku kulturu.

  Bilbao je transformisan iz sivog grada kojim dominira industrija u kosmopolitsku, dizajnersku metropolu. Veliki arhitekti, uključujući Normana Fostera i Frenka O. Gerija, ostavili su svoja slavna obeležja na gradu.

  X-PLORER DAYS 2023

  SAN JUAN DE GAZTELUGACHE

  Područje San Huan de Gaztelugatce je jedinstven dragulj među svim mestima u Baskiji. Smeštena u opštini Bermeo, ova enklava je postala veoma popularna u poslednje vreme zbog serije „Igra prestola“ i, naravno, njene neverovatne lepote.

  U Gaztelugacheu se kombinuju snaga prirode, istorije i tradicije, stvarajući jedan od onih magičnih kutaka koje ne možete propustiti prilikom posete Biskajskoj obali.

  X-PLORER DAYS 2023

  WINDPARK OIZ

  Park ima 25 megavata instalisane snage. Ima vetroturbine snage 850 kW – koje daju energiju koja je ekvivalentna potrošnji 65.000 ljudi – i sprečava emisiju 58.240 tona ugljen-dioksida u atmosferu.

  Posebno se ističe poštovanje životne sredine kojom je park izgrađen i koja je dovela do donošenja mera bezbednosti ptica i obeležavanja elemenata nasleđa.

  X-PLORER DAYS 2023

  ZARAUZ

  Surf iskustvo sa Marlonom Lipkeom. Surf je jedinstveno iskustvo koje, osim uživanja u suncu i moru, možete baviti kao sportom. Profesionalni surfer Marlon Lipke posvetio je svoj život surfovanju i pritom većinu vremena putuje u potrazi za savršenim talasima.

  X-PLORER DAYS 2023

  SAN SEBASTIAN

  San Sebastijan je turistički grad koji se nalazi u planinskom španskom regionu Baskije. Poznato je po plažama La Konča i Ondareta, koje se ističu po slikovitom šetalištu okrenutom prema zalivu i svetski poznatim restoranima koje vode inovativni kuvari. U kaldrmisanoj Parte Vieji, luksuzne prodavnice koegzistiraju sa pinčo barovima uparenim sa lokalnim vinima i regionalnim specijalitetima veličine zalogaja.

  X-PLORER DAYS 2023

  IDIAZABAL

  Posetite lokalnu fabriku sira i degustirajte. Idiazabal je tradicionalno pravljen polumeki sir od pastira iz Baskije i Navare, blizu španskih Pirineja. Razrađen je od sirovog svežeg ovčijeg mleka rasa Latka i Carranzana.

  Polako sazreva i prirodno se dimi bukovim ili trešnjinim drvetom. Zreli bogati sir sa mirisnim buketom i bogatim ukusom putera.

  X-PLORER DAYS 2023

  VITORIA

  Vitoria-Gasteiz Street Art Tour otvara vam skrivena blaga umetnosti na ulicama ovog prelepog grada.

  Ova galerija na otvorenom, poznata kao mural itinerar Vitorija-Gasteiz (IMVG), prolazi ulicama starog grada, okružena crkvama, palatama i ostacima starih zidina, i kroz radničko naselje Zaramaga, pokazujući nam najaktuelniji i najzastupljeniji glavni grad Alave.

  X-PLORER DAYS 2023

  SALTO DEL NERVION

  Ove planine crtaju impresivne pejzaže, ali suštinski panoramski pogled na region je nesumnjivo onaj koji se može videti sa Mirador del Nervion, balkona koji visi nad kanjonom Delika, sa kojeg je moguće videti reku Nervion tokom kišne sezone .

  To je spektakularan vodopad od skoro 300 metara. To je najveći vodopad u Španiji i jedan od najvažnijih u Evropi.

  X-Plorer Days detaljnije

  X-PLORER DAYS 2023

  Dolazak @ Bilbao Airport

  X-PLORER DAYS 2023

  Transfer do Bilbao City

  X-PLORER DAYS 2023

  Check-in @ Gran Hotel Domine

  X-PLORER DAYS 2023

  Bilbao City Experience

  X-PLORER DAYS 2023

  Integracija fokus vozila

  X-PLORER DAYS 2023

  Večera @ Nerua directly in the Guggenheim Museum

  X-PLORER DAYS 2023

  Doručak & Check Out @ Gran Hotel Domine

  X-PLORER DAYS 2023

  Preuzimanje automobila (iX1 & X1) & prezentacija

  X-PLORER DAYS 2023

  Zaustavljanje @ San Juan de Gaztelugatxe

  X-PLORER DAYS 2023

  Zaustavljanje @ Windpark Oiz

  X-PLORER DAYS 2023

  Ručak @ Playa de Zarautz & Surf Experience with Marlon Lipke

  X-PLORER DAYS 2023

  Check In @ Zenit Convento San Martin

  X-PLORER DAYS 2023

  Pintxo Bar Tour Old Town San Sebastián

  X-PLORER DAYS 2023

  Doručak & Check Out @ Zenit Convento San Martin

  X-PLORER DAYS 2023

  Zaustavljanje @ Cheese Factory

  X-PLORER DAYS 2023

  Slikanje Street Art Vitoria Gasteiz & Lunch

      

  X-PLORER DAYS 2023

  Hiking @ Salto de Nervion

  X-PLORER DAYS 2023

  Check-In @ Radisson Collection

  X-PLORER DAYS 2023

  Večera @ La Bodega Ola


  NOVI BMW iХ1

  INOVATIVNE TEHNOLOGIJE I LUKSUZAN KOMFOR – U NOVOM BMW-u iX1 SVE JE DIZAJNIRANO DA SAVRŠENO ODGOVARA VAŠE ZAHTEVE.


  KARAKTERISTIKE NOVOG BMW iX1

  Prednji prikaz.

  Prepoznatljiva i velika, skoro četvrtasta dvostruka prednja rešetka sa opcionim izbornim plavim naglascima i tankim prilagodljivim LED svetlima, koji se protežu daleko u bokove, obezbeđuju novom BMW-u iX1 moćno i naelektrisano prisustvo.

  Saznajte više

  Bočni prikaz.

  Svojim istaknutim prednjim delom i uspravnim proporcijama, novi BMW iX1 ima izuzetno dinamičan izgled sa bočne strane. Opcioni plavi detalji impresivno oslikavaju električni pogon ovog čvrstog vozila.

  Zadnji prikaz.

  Zahvaljujući interakciji providnog i tamnog zadimljenog stakla zajedno sa heksagonalnim dizajnom* sa strane, trodimenzionalna zadnja svetla u obliku slova L obezbeđuju nepogrešivo moderan izgled vozilu.

   

  *Dostupno kao opciona oprema.

  BMW iX1 U11 BEV unutrašnjost instrument tabla Zakrivljeni ekran bočni prikaz

  Intuitivne kontrolne funkcije u kabini.

  Manje tastera, više intuicije: tanak BMW zakrivljeni displej bez okvira koji se kontroliše na dodir i glasovnim komandama privlači pažnju u unutrašnjosti novog BMW-a iX1 i istovremeno služi kao vaš ključni interfejs prilikom upotrebe BMW iDrive sistema.

  Saznajte više
  BMW iX1 U11 BEV unutrašnjost centralna konzola birač stepena prenosa

  Moderna centralna konzola.

  Moderan koncept rada na dva nivoa: klasični ručni prekidači su otišli ​​i ustupili mesto centralnoj konzoli sa prekidačem/kliznom kontrolom, upravljačkim elementima najnovije generacije i integrisanom ležištem za bežično punjenje na donjem nivou.

  BMW iX1 U11 BEV unutrašnjost prtljažni prostor zadnji prikaz sklopljenih zadnjih sedišta

  Prtljažni prostor.

  Osvetljeni prtljažni prostor BMW-a iX1 nudi širok izbor mogućnosti za odlaganje. Karakteristike kao što su sklopivi podni umetak i podešavanje ugla nagiba naslona zadnjih sedišta obezbeđuju vam dodatni prostor za prtljag – i veći prostor kada je reč o spontanosti.

  NOVI BMW Х1

  KARAKTERISTIKE NOVOG BMW iX1

  Prednji prikaz BMW X1 xDrive23i U11 ICE xLine Utah narandžaste metalik boje

  Dizajn prednjeg kraja.

  U sredini prednjeg dela je prepoznatljiva i velika, skoro kvadratna dupla prednja rešetka. U kombinaciji sa tankim adaptivnim LED farovima, koji se protežu daleko u bokove, novi BMW X1 isporučuje moćnu izjavu.

  Saznajte više
  Bočni prikaz BMW X1 xDrive23i U11 ICE xLine Utah narandžaste metalik boje

  Bočni prikaz.

  Sa istaknutim prednjim delom, monolitnim dizajnom površina i uspravnim proporcijama, novi BMW X1 ima izuzetno dinamičan izgled sa strane.

  Zadnji prikaz BMW X1 xDrive23i U11 ICE xLine Utah narandžaste metalik boje

  Dizajn zadnjeg kraja.

  Zahvaljujući interakciji providnog i tamnog zadimljenog stakla zajedno sa heksagonalnim dizajnom* sa strane, trodimenzionalna zadnja svetla u obliku slova L obezbeđuju nepogrešivo moderan izgled vozilu.

  * Opciono dostupno.

  BMW X1 U11 ICE Unutrašnjost Zakrivljeni ekran

  Intuitivne kontrolne funkcije u kabini.

  Tanak BMW zakrivljeni displej bez okvira koji se kontroliše na dodir i glasovnim komandama privlači pažnju i istovremeno služi kao vaš ključni interfejs prilikom upotrebe BMW iDrive sistema.

  Saznajte više
  BMW X1 U11 ICE Centralna konzola

  Moderna centralna konzola.

  Moderna centralna konzola je opremljena prekidačem/kliznom kontrolom, upravljačkim elementima najnovije generacije i integrisanim ležištem za bežično punjenje*.

  * Opciono dostupno.

  BMW X1 U11 ICE Unutrašnjost Zadnja sedišta

  Udobnost pozadi.

  Zahvaljujući novom dizajnu i presvlakama od Sensatec Oyster sa ekskluzivnim kontrastnim spojnicama i šavovima, sedišta pozadi nude posebno visok nivo udobnosti u svakom trenutku. Nasloni se preklapaju fleksibilno i pojedinačno u odnosu 40:20:40.