bmw biznis liga pregled

KOLIKO JE UBRZANJE SAVREMENOG BIZNISA?

KOLIKO JE UBRZANJE SAVREMENOG BIZNISA?

  ČETVRTO KOLO:

  BMW Biznis liga četvrto kolo


  Četvrto kolo BMW Biznis lige održano je 16. oktobra, 2023. godine

  Poslednje kolo BMW biznis lige  obeležilo je  zabavno druženje i dobra atmosfera, ali pre svega odlična vožnja na stazi. Takmičari su imali priliku da uživaju u atraktivnim BMW i MINI modelima i da iskuse potpuno nesvakidašnju dimenziju vožnje.

  Učesnicima su na raspolaganju bili modeli: potpuno električni BMW i4, BMW X1 plug-in hybrid, MINI Cooper S Hatch i MINI Cooper S Countryman.

  Takmičenje u ženskoj kategoriji ovaj put je bilo neizvesnije, a dame su pokazale zavidne veštine za volanom. U prvoj disciplini, gde je bilo potrebno napraviti balans i uskladiti što bržu vožnju sa što manjom potrošnjom, najbolje se pokazala Aleksandra Mićović, a sledile su je Milica Kuzmanov i Katarina Mitić.

  Međutim, u drugoj disciplini, gde je bila presudna brzina, čelnu poziciju je zauzela Tanja Trajković, koja je odnela pobedu u finalnom plasmanu.

  U muškoj kategoriji bilo je manje neizvesnosti, jer je u sve tri discipline Miloš Knežević bio na čelnoj poziciji, što mu je, zasluženo, donelo i pobedničku poziciju u ukupnom plasmanu.

  Pročitajte više

  TREĆE KOLO:

  BMW Biznis liga prvo kolo PH IMAGE

  Treće kolo BMW Biznis lige održano je 21. septembra, 2023. godine

   

  Treće, pretposlednje kolo BMW Biznis lige za ovu sezonu doneo je neizvesnu završnicu i ujednačenu borbu među takmičarima. Iako su dame ovoga puta bile u manjini, to nije umanjilo kvalitet takmičenja, naprotiv.

   

  Slađana Đurić i Isidora Gatarić sarađivale su kao da zajedno prikupljaju bodove, podržavajući jedna drugu. Međutim, kada je trebalo pokazati ko je bolji - borba je bila bespoštedna. To se najbolje videlo u finalnoj trci, na stazi, gde je Slađana vozila MINI do samih granica asfalta i zasluženo odnela pobedu - kako u toj trci, tako i u generalnom plasmanu.

   

  S druge strane, konkurencija u muškoj kategoriji je bila veća nego ikada sa čak osam takmičara. Tokom discipline, koja podrazumeva ubrzanje od 0 do 200km/h i kočenje, Milorad Mitrović je bio precizniji i smireniji nego ostali.

   

  Sličnu odlučnost pokazao je i Rafael Feliz, te je na početku delovalo da su njih dvojica favoriti. Tokom aktivnosti gde se traže i brzina i štednja, u kojoj se spajaju nespojive stvari, idealan balans, što je zadatak dobrog menadžera, najbrže je pronašao Branko Milojević, nadoknadivši time deficit iz prethodne discipline.

   

  Sumirani rezultati pokazali su da se upravo Milivojević najbolje pokazao za volanom, potvrdivši to tokom trke dva MINI-ja na stazi, kada je pobedio ostale takmičare.

  Pročitajte više

  DRUGO KOLO:

  BMW Biznis liga drugo kolo PH IMAGE

  Drugo kolo BMW Biznis lige održano je 16. juna, 2023. godine

   

  Drugo kolo BMW Biznis lige donelo je uzbudljivo nadmetanje i neizvesnost do samog kraja. U situaciji kada je bilo potrebno brzo i tačno doneti odluku u potpuno nepoznatoj situaciji, odnosno tokom testa 0-200-0, najveću sigurnost pokazala je Marija Mićović, budući da je u svakom pokušaju osvojila maksimalan broj bodova.

   

  Kasnije, tokom vožnje na kružnoj stazi i potrage za najbržim i najštedljivijim krugom istovremeno, dame su pokazale da radije biraju sigurniji put nego uspeh prečicom koji nosi veće rizike. Nakon prve dve discipline u vođstvu je bila Marija Mićović, međutim, u finalnoj 1:1 trci trijumfovala je Dajana Beočanin Đorđević i odnela ukupnu pobedu.

   

   

  S druge strane, većina članova muške ekipe radije je birala brži put do uspeha, bez obzira da li to nosi veći rizik od moguće greške i potpunog gubitka bodova.

   

  Prevladala je želja za zabavom, bez obzira na konačni ishod. Zato ne čudi podatak da je tokom situacije u kojoj treba prvi put voziti visokom brzinom i bez poznavanja automobila i njegovih performansi  odlučiti o tome šta je najbolje i najpreciznije kočenje, veliki broj pokušaja prošao bez osvojenih bodova. Zanimljivo je da su tokom eko-sportske vožnje muškarci bili veoma izjednačeni.

   

  Pojedinci kao što su Marko Vučetić i Nemanja Tomić su posle prve dve imali jednak broj bodova. Nikola Đurić je bio u vođstvu, međutim, u finalnoj trci najuspešniji je bio Marko Panić koji je odneo zauzeo čelnu poziciju u finalnom plasmanu.

  Pročitajte više

  PRVO KOLO:

  BMW Biznis liga prvo kolo PH IMAGE

  Prvo kolo BMW Biznis lige održano je 19. maja, 2023. godine

   

  Treća sezona BMW Biznis lige je zvanično otvorena! Prvo kolo okupilo je izvanredne takmičare koji su pokazali impresivne veštine za volanom.

   

  Prva disciplina bila je posvećena ekonomičnoj vožnji, koja ujedno ne utiče na uživanje u putovanju. Svi takmičari bili na visokom nivou, a rezultati su bili veoma ujednačeni. To nam je pokazalo da menadžeri, gosti Biznis lige, umeju da planiraju stvari unapred i posmatraju širu sliku u svom poslovanju.

   

  S druge strane, kada je odluke trebalo doneti brzo, precizno i ostati pribran makar i u greškama, razlike su bile evidentnije. U drugoj disciplini najviše se istako Stanko Đukić sa ubedljivo najvećim brojem bodova.

   

  Pobednici prvog kola Biznis lige nisu bili oni koji su igrali na sigurno, već oni koji su u trenutku kada se donosila odluka bili snalažljiviji i smireniji. Tako su se u trećoj, finalnoj disciplini za upravljačem „MINI-ja“ najbolje snašli Vuk Vukašinović i Olivera Zlatić, koji su i trijumfovali u generalnom plasmanu. 

  Pročitajte više