ČESTO POSTAVLJENA PITANJA.

 • Gde mogu pronaći najbližeg ovlašćenog BMW agenta vojne prodaje?

  Kako bi saznali gde se nalazi najbliži BMW agent vojne prodaje koristite Kontakt karticu na dnu strane.

 • Da li mogu da kupim novi BMW automobil preko interneta?

  Ne. Međutim možete koristite kontakt stranice kako bi pronašli najbližeg BMW agenta vojne prodaje ili poslati zahtev putem „Upoznajte agenta za prodaju“ karticu.

 • Da li mogu zatražiti test vožnju preko interneta?

  Da. Možete zatražiti test vožnju na ovoj internet stranici. Samo idite na „Kontakt“ na meniju i potom kliknite na „Upoznajte agenta za prodaju“.

 • Da li mogu posetiti BMW fabriku u Minhenu?

  Da, vaš ovlašćeni BMW agent vojne prodaje vam može pomoći oko ovoga.

 • Da li je BMW program vojne prodaje povezan sa bilo kojim programom koji je trenutno dostupna putem vojnog PX/BX sistema?

  Ne. Ovaj program je nazavistan i sponzorisan direktno putem BMW u Mihnenu; nije povezan sa bilo kojom ostalom organizacijom. Program je uveden pre dvadeset godina kao zahvalnica SAD vojnom osoblju koje je služilo u Nemačkoj, za njihov trud i napore u održanju mira u Evropi. Od tada program se pretvorio u jedan od najuspešnijih programa svoje vrste i sada ga koristi SAD vojno sooblje u nekoliko zemalja širom sveta.

 • Da li mogu da kupim novi BMW putem programa vojne prodaje ako sam stacioniran u SAD?

  Ne. Kako bi se kvalifikovali za program, morate biti stacionirani izvan SAD i njenih teritorija, ili morate posedovati TDY/TAD naređenja u vreme porudžbine.

 • Da li postoji ograničenje broja vozila koja mogu da kupim putem programa vojne prodaje?

  Da. Nakon potpisivanja Uslova prodaje za nova vozila, morate organičniti vašu kupovinu na određeni broj vozila. Program vojne prodaje u Minhenu ima pravo da povuče ili izmeni naređenje.

 • Da li civilni zaposleni u Ministarstvu odbrane i civili zaposleni kod SAD vojske mogu učestvovati u ovom programu?

  Da. Obe grupe imaju pravo da učestvuju u programu koji pruža osobama koje poseduju validnu SAD vojnu identifikacionu karticu i po zvaničnom naređenju su van SAD i njenih teritorija.

 • Šta se dešava sa papirologijom?

  Tu na scenu stupa BMW agent vojne prodaje. Jednostavno poručite automobil, a agent će se pobrinuti za sve ostalo. Agent će vam pomoći prilikom uvoza i prolaska kroz carinu u vašoj zemlji, omogućavajući kupovinu bez problema i laku isporuku širom sveta.

 • Da li su cene u programu fiksne, ili moram da pregovaram kako bi dobio najnižu moguću cenu?

  Ne. To je prednost programa vojne prodaje: nema potrebe da pregovarate sa prodavcem kako bi dobili najbolju cenu. Najniža cena se već ugovoren u vaše ime i izražena u dolarima, što znači da nije pod uticajem promena kursne stope. Nijedna agencija u okviru programa vojne prodaje može proizvoljno da izmeni cene. Cena koju vidite je cena koju plaćate i ista je za sve!

 • Da li mogu da poručim BMW koji je meni prilagođen?

  Da, tako zapravo većina ljudi poručuje automobil kroz ovaj program. Pod uslovom da je model dostupan u okviru normalnih BMW vozila unutar Ujedinjenih Država, možete navesti željenu boju i konfiguraciju opreme.

 • Šta se dešava ako moram da otkažem moju porudžbinu u sluačju da nisam u stanju da pribavim finansije za kupovinu?

  Prilikom porudžbine primićite pisane uslove koji se tiču nedostupnosti finansiranja što rezultuje naknadnom refundacijom vaše kapare. Jedini uslov je da aplicirate za kredit u roku od 10 dana od porudžbine kako bi se vaša mogućnost finansiranja ustanovila što ranije.

 • Kakva garancija dolazi uz automobil?

  Automobil dolazi uz garanciju koja traje neogračenu kilometražu/24 meseča u Evropi i 48 meseci/50,000 milja u SAD. Obe garancije počinju od datuma kada je automobil prvi put registvoran. Vaš lokalni BMW zastupnik vojne prodaje može ponuditi dodatne pakete usluga po veoma razumnim cenama.

 • Da li BMW program punog održavanja pokriva moj BMW?

  Ovaj program se primenjuje samo u SAD (48 meseci ili 50,000 milja) i ne porkiva SAD modele koji su voženi izvan SAD. Međutim, program je dostupan kada se vas BMW pošalje u SAD (pod uslovom da su uslovi za garanciju ispunjeni).

 • Kako da prebacim moj BMW u SAD?

  Postoje dve BMW opcije za transport automobila u SAD. Ako ste preuzeli vaš BMW u Evropi, trebali bi iskoristiti prednosti našeg programa za transport automobla u SAD. Transport se može ugovoriti prilikom porudžbine ili naknadno. Vaš automobil se može isporučiti na jednoj od nekoliko lokacija u Evropi (Nemačka, Belgija, Francuska i Holandija). Odatle se kamionom prebacuje u luku iz koje se šalje u jednu od pet SAD luka. Transport brodom obično traje oko četiri nedelje do Istočne obale i šest nedelje do Zapadne obale. Vi ili vaš zakonski zastupnik možete pokupiti vozilu u luci.

  Za one koji nisu u stanju da preuzmu vozilo u Evropi (mornari ili vojnici koji su stacionirani na udaljenim lokacijama kao što je Srednji Istok), naša SAD usluga isporuke nudi direktnu pošiljku iz fabrike do BMW zastpunika bilo gde u SAD. Napomena: ova opcija nije dostupna vojnom osoblju stacioniranom u Nemačkoj.

 • Da li svi autombili prodati u sklopu ovog programa ispunjava SAD uslove za uvoz?

  Da, ne samo da u potpunosti ispunjavaju SAD federalne proppise, već takođe ispunjavaju sve pravne uslove u državi Kaliforniji.

 • Šta treba da znam u vezi Federalni Uvoznih taksi u SAD prilikom kupovine putem ovog programa?

  Uvozna taksa je promenjena na 2.5% ukupne vrednosti navedene na kupvnom računu. Kao opšte pravilo za besplatan (neoporezovanu) uvoz, vlasnik se mora nalaziti u inostranstvu u periodu od uzastipnih 140 dana i mora fizički preuzeti vozilo dok se nalazi u inostranstvu. Kopija zvaničnih vojnih (PCS) naređenja mora pratiti vozilo jer neke SAD luke ulaza navode minimalnu kilometražu potrebnu kako bi se izbeglo plaćanje poreza na uvoz, takođe se preporučuje da vaše vozilo u trenutku slanja ima minimalno 500 milja na kilometar satu.

  Pravila mogu varirati u zavisnosti od toga da li ste u vojsci, ciliv (GS) ili podugovarač koji radi za Ministarstvo odbrane. Ako niste sigurni, molimo vas proverite sa relevantnim odeljenjem ili posetiti internet stranicu SAD carine na:
  http://www.cbp.gov/xp/cgov/trade/basic_trade/personal_vehicle.xml

 • Šta treba da znam u vezi državnih poreza na prodaju prilikom kupovine kroz ovaj program?

  Što se tiče poreza prilikom prodaje, nemoguće je definisati tačne kriterijume, jer svaka individualna država ima drugačije stope i odgvornost. Kao opšte pravilo trebali bi očekivati da platite neki iznos poreza prilikom registrovanja vašeg vozila u SAD. Međutim, kao vojno lice, možete se kvalifikovati za oslobađanje od poreza ako je vozilo već kupljeno i bilo u vlasništvu države (ponekad na određeni vremenski period); ovo takođe možda ispunjava uslove za oslobađanje od poreza. Uvek je pametno pokušati dobiti informacije iz prve ruke od odgovarajućih lokalnih ustanova. Radi pregleda raznih državnih stopa kliknite ovde i izaberite odgovarajuću karticu.

  Niti program vojne prodaje, niti predstavnici neće biti odgovorni za bilo koji oblik poreskih obaveza na automobile koji su uvezeni u SAD. Univerzalno, poreske obaveze padaju na isključivo na teret pojedinca i nepoznavanje pravnih propisa se neće smatrati kao osnovom za oslobađenje od plaćanja poreza.