ČESTO POSTAVLJENA PITANJA.

 • Kako da se kvalifikujem?

  Kako bi se kvalifikovali za naš Diplomatski program, morate nam dostaviti diplomatski pasoš ili službeni pasoš od prepoznate internacionalne organizacije i morate biti akreditovani od države u kojoj se nalazite za misiju od barem godinu dana.

 • Na koju cenu imam pravo ako se kvalifikujem za diplomatski program?

  BMW diplomatski program je baziran na politici jedna cena za ceo set. To vam omogućava da kupite isto vozilo po standardnoj cenu bez obzira gde se nalazite.

 • Koliko automobila imam pravo da kupim u sklopu BMW diplomatskog programa?

  Svaki vlasnik diplomatskog pasoša ili službenog pasoša koji je akreditovan od strane države u kojoj se trenutno nalazi ima pravo da kupi jedan BMW i MINI automobil za godinu dana u sklopu diplomatskog programa.

 • Da li članovi moje porodice mogu da koriste prednosti ovog programa?

  Svi članovi vaše porodice koji takođe poseduju diplomatski status imaju pravo da kupe vozilo u sklopu diplomatskog programa pod uslovom da su takođe akreditovani od strane države u kojoj se nalazite.

 • Koje je vreme proizvodnje i isporuke?

  S obzirom da će vozilo biti napravljeno u skladu sa vašim potrebama i specifikacijama imajte na umu da je potrebno četiri do pet meseci za isporuku vozila. Ovaj period takođe možete varirati u zavisnosti od modela i vremena provedenog u transportu. Međutim, moguće je da ćemo uspeti da lociramo pravi automobil lokalno što će ubrzati vreme isporuke.

 • Na koji način će automobil biti transportovan do moje lokacije?

  BMW svetska mreža će isporučiti vaše vozilo do izabranog zastupnika po vašoj želji. U retkim slučajevima vaše vozilo će biti u luku najbližu vašoj lokaciji gde će vam naši agenti rado pomoći prilikom preuzimanja vozila.

 • Da li mogu preuzeti moj automobil u BMW AG u Minhenu?

  Takođe možemo urediti da vaše novo vozilo bude registrovano sa izvoznim tablicama tako da vam ga možemo direktno predati u našem centru za isporuku u Minhenu.

 • Da li imam pravo na oslobađanje od poreza?

  Diplomatski program određuje osobe koje imaju pravo da uživaju u našim specijalnim uslovima i popustima. Međutim, što se tiče oslobađanja od plaćanja poreza, vaše odeljenje u sklopu vaše organizacije će vam pružiti ove informacije. Vaš poreski status nije povezan sa našim programom.

 • Koji su uslovi plaćanja?

  Zahtevamo inicijalni depozit od 10% vrednosti vozila i isplatu preostale vrednosti vozila pre isporuke ili slanja automobila.

 • Kako mogu biti siguran da će moje vozilo ispunjavati pravila i propise krajnjeg odredišta vozila?

  Važno je navedete zemlju u kojoj će se koristiti automobil kao i mesto gde ste postavljeni. Ove informacije su neophodne kako bi garantovali da BMW konfiguracija ispunjava sva potrebna pravila i propise prve i krajnje lokacije.

 • Šta je potrebno od dokumenata?

  Kako bismo procesirali vašu porudžbinu, zahtevamo da nam dostavite overenu kopiju vašeg diplomatskog pasoša (sve relevantne strane). Potpisanu BMW AG porudžbenicu koja obuhvata sve detalje i opcije za vaše izabrano vozilo. Popunjenu i odšampanu kopiju našeg formulara „Sertifikacija Statusa“ od strane vaš organizacije.

 • Da li mogu izbeći plaćanje EC 19% depozita?

  EC depozit se može izbeći samo prilikom fakturisanja na lokacije koje nisu u Evropskoj Uniji. U okviru Nemačke, PDV se uvek plaća i može se povratiti od poreske uprave. Za odredišta u okviru Evropske Unije (izvan Nemačke) EC depozit se odnosi na ono što platite unapred, ali se može refundirati kroz BMW nakon predstavljana stranih registracija ili sertifikacije izvoza.

 • Da li mogu da finansiram automobil?

  U odabranim zemljama moguće je finansirati automobil u sklopu diplomatskog programa. Potrebna je individualna prijava.

 • Koji su tehničke opcije i detalji vozila?

  Naš ogranak, zastupnik, uvoznik ili naš specijalizovani tim za diplomatsku prodaju su vam uvek pri ruci da odgovore na sva pitanja koje možete imati u pogledu tehničkih opcija i detalja.