12.12.2019

BMW SRBIJA PARTNER THE ECONOMIST – SVET U 2020.

BMW Srbija je sa svojom flotom luksuznih vozila bio jedan od partnera Gala večere koju je organizovao magazin The Economist. BMW Shuttle service je tokom celog događaja bio na usluzi predstavnicima diplomatske i ekonomske javne scene.

 


Konferencija The Economist: Svet u 2020 je jedan od najznačajnijih događaja u Srbiji i događaj koji zatvara tekuću godinu zaključcima o politčkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije i otvara pitanja od značaja u narednoj godini. Konferencija se već tradicionalno održava u Narodnoj skupštini, a veče pred Konferenciju organizuje se Gala večera koja okuplja ugledne goste, predstavnike Vlade, diplomatskog kora i privrede u Srbiji.

Pročitajte više
BMW Serija 1
21.11.2019

BMW I4

Svojom iNEXT strategijom za narednih 5 godina, kompanija BMW planira gamu od 25 različitih elektrofikovanih modela – jedan od njih je i BMW i4, prvi električni BMW srednjeg premijum segmenta, koji bi trebalo da bude predstavljen 2021. Koristiće novu, petu generaciju eDrive tehnologije, koja bi trebalo da obezbedi autonomiju od preko 600 kilometara. Nova generacija eDrive je potpuno redizajnirana, a sve njegove komponente (elektromotor, elektronika, jedinica za punjenje i visokonaponska baterija) su nove. Ova tehnologija će biti implementirana i u model BMW iX3 koji nas očekuje već naredne godine, kao i iNEXT (2021.).

 

Model i4 je po konceptu sličan aktuelnom BMW Serije 3. U pod vozila smeštene su novodizajnirane litijum-jonske baterije kapaciteta 80 kWh. Elektromotor modela BMW i4 će isporučivati 390kW/530 KS, u rangu sa V8 agregatima, do 100 km/h stizati za oko 4 sekunde, a maksimalna brzina će biti limitirana na 200 km/h.

 

Što se tiče baterije, ona će imati kapacitet punjenja do 150 kW, što znači da će 80% baterije moći da se napuni za otprilike pola sata, a za 100 kilometara vožnje biće potrebno punjenje od samo šest minuta.

Pročitajte više
BMW Serija 1
13.11.2019

BMW SERIJE 8 GRAN COUPE STIGAO U BMW SALONE

Ubrzo nakon pretpremijernog predstavljanja klijentima i medijima u Srbiji, potpuno novi model BMW Serije 8 Gran Tourer stigao je u BMW prodajne salone i dostupan je za test.

 

BMW Serije 8 Gran Coupe je najluksuzniji BMW sportski automobil koji postavlja potpuno nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa četvora vrata. Odlikuju ga superiorni izgled, sportski duh i luksuzna unutrašnjost.

 

Jedinstven dizajerski element „Gran Coupe“ modela čini linija krova koja se spušta i nastavlja do samog kraja vozila uokvirujući zadnje staklo. Horizontalna linija na zadnjem delu dodatno naglašava širinu vozila, dok su na prednjem delu vozila upečatljivi veliki otvori za vazduh.

 

U enterijeru, instrumenti su orijentisani ka vozaču, a na raspolaganju su sve najmodernije tehnologije. Luksuz je na najvišem nivou, od „Crafted Clarity“ elemenata od brušenog stakla do enterijera presvučenog najfinijom kožom. Zadnja sedišta su razdvojena centralnom konzolom i dizajnirana po ugledu na prednja, te pružaju maksimalnu udobnost i istovremeno bočnu podršku.

 

Bogat paket standardne opreme sadrži felne od 18 inča, BMW Live Cockpit Professional sistem, head-up displej, Hi-Fi ozvučenje, ambijentalno osvetljenje, „Vernasca“ kožu, a xDrive verzije imaju i Integral Active Steering odnosno paket koji sadrži upravljanje zadnjim točkovima i sportski varijabilni upravljač. Dodatno je moguće poručiti i M Sport i M Carbon pakete eksterijera.

 

Početna cena BMW Serije 8 Gran Coupe za varijantu 840i (3l/340 KS sa zadnjim pogonom i xDrive sistemom) iznosi 92.800€. A pored ove biće dostupne i verzije 840d, 850i i M8.

Pročitajte više
BMW Serija 1
08.11.2019

NERADNI DANI

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je ponedeljak 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, neradan dan za BMW salon i servis.

Prvi naredni radni dan je utorak 12. novembar.

Pročitajte više
23.10.2019

BMW SERIJE 2 GRAN COUPE

Prvi kupe sa četvora vrata u BMW klasi kompaktnih vozila i prvi ikada BMW Serije 2 Gran Coupe predstavlja veoma atraktivan ulaz u svet BMW brenda.


BMW Serije 2 Gran Coupé odlikuje sportski i ekstravagantan izgled kako spoljašnjosti, tako i unutrašnjosti. Dodatno, njegovu unutrašnjost odlikuju kvalitetni materijali, kožni volan sa multifunkcijama, BMW Live Cockpit sa radio/bluetooth/USB portovima deo su standardne opreme. Opciono su dostupni Head-Up display od 9,2 inča kao i M sportska sedišta sa integrisanim naslovima za glavu. Ovaj model poseduje sofisticirane tehnologije suspenzije i sisteme kontrole koji omogućavaju izueztnu trakciju sa pogonom na prednje točkove.


Iako je kompaktni kupe, ovaj model ima više nego dovoljno veliku kabinu za putnike kao i prtljažnik.


BMW 2 Series Gran Coupé će svoju premijeru imati na Salonu automobila u Los Anđelesu u martu 2020. a odmah će biti dostupan z aporučivanje u verzijama: BMW 218i Gran Coupé (103 kW/140 KS), 220d (140 kW/190 KS) kao i M235i xDrive (225 kW/306 KS).
 

Pročitajte više
23.10.2019

BMW X5M I BMW X6M

BMW je predstavio najjače serijske verzije svojih SUV modela X5M i X6M. Prodaja će prvi put startovati sa po dve verzije - odnosno X5 M i X5 M Competition i X6M i X6M Competition.


Oba modela poseduju 4,4-litarski V8 M Twin Turbo agregat koji oslobađa 600 KS uz 750 Nm obrtnog momenta, dok su kod Competition verzija ovih modela agregati od 625KS, uz identičan obrtni momenat.


Maksimalna brzina je limitirana na 250km/h, a moguće je poručiti „M drivers“ paket uz koji je maksimalna brzina 290km/h. Ubrzanje iz mesta do 100 km/h ostvaruju za 3,9 sekundi, competition verzije do 100 km/h stižu za 3,8 sekundi.


Oba modela dolaze sa adaptivnim oslanjanjem i elektronski kontrolisanim amortizerima, kao i aktivnom stabilizacijom protiv naginjanja vozila, a poseduju i M Servotronic sistem upravljanja (osmostepeni automatski menjač). Primenjen je poznati recept kreiranja M vozila te ovi modeli poseduju četiri izduvne cevi, proširene rubove krila, M sedišta, M modove vožnje, aerodinamične otvore za vazduh, takozvane „škrge“ na bokovima, kao i poseban dizajn BMW rešetke poznatije kao „BMW bubrezi“. MxDrive sistem je podešen da prenosi više snage na zadnje točkove, a poseduje dve opcije podešavanja režima rada - 4WD i 4WD Sport.


Sva četiri modela su već dostupna za poručivanje u Srbiji.

Pročitajte više
23.10.2019

BMW M8 GRAN COUPE

Novi član BMW M porodice, BMW M8 Gran Coupe zaokružio je aktuelnu ponudu ovog modela, jer su sada za poručivanje dostupne sve tri varijante - M8 Coupe, M8 Cabrio kao i najnoviji M8 Gran Coupe.


Ovaj model od 0 do 100 km/h stiže za 3,3 sekunde, odnosno 3,2 sekunde u svojoj Competition verziji. Maksimalna brzina je limitirana na 250 km/h, odnosno 305 km/h ukoliko se odabere „M Driver’s“ paket. Pokreće ga 4,4-litarski V8 Twin Turbo agregat koji oslobađa 600 konja, odnosno 625 KS kada je u pitanju Competition model.


Kao i druga dva dostupna M8 modela, i M8 Gran Coupe poseduje xDrive pogon na sva četiri točka i aktivni “M” diferencijal, i ima mogućnost podešavanja isporuke obrtnog momenta između osovina, sve do potpunog prenosa snage na zadnje točkove.
Sva tri modela su dostupna za poručivanje u Srbiji.

Pročitajte više
10.10.2019

BEST OF BMW

BMW Srbija je krajem septembra 2019 organizovao „BEST of BMW“ događaj na kojem su klijentima i predstavnicima medija pretpremijerno predstavljeni najnoviji BMW modeli – potpuno novi BMW X6, prvi ikada BMW Serije 8 Gran Coupe, i potpuno novi model BMW Serije 1. Pored novih modela gosti su imali priliku da testiraju najnovije BMW M modele u dinamičnoj vožnji na stazi Navak, BMW X modele u off road vožnji, kao i neke od najnovijih, najluksuznijih i električnih modela u voznji po putu.

 

BMW X6 je svojom prvom generacijom 2008. godine uveo na tržište potpuno novi segment sportskih aktivnih kupe vozila (SAC), a do sada je prodato preko 443 hiljade primeraka ovog modela. Najnovija, treća generacija je za 26 mm duža, za 15 mm šira, a za 6 mm niža od prethodne. Po prvi put moguće je naručiti prosvetljenu masku hladnjaka, poznate „BMW bubrege“, što ovaj model čini još impozantnijim. U standardnoj opremi ovog modela su adaptivni LED, dok su opcionalno dostupni BMW laserski farovi sa dometom dugog svetla od preko 500 m.
Međuosovinsko rastojanje je povećano za 42 mm, a zapremina prtljažnika za 30 litara i sada iznosi 580 litara. Lukovi točkova su blago šestouganog obika, dok su dostupne veličine od 19 do 22 inča. Zadnji otvori za vazduh dodatno naglašavaju prepoznatljiv karakter BMW X6. Enterijer modela kombinacija je ekskluzivnih materijala i modernih tehnologija. BMW Live Cockpit Professional i sportska sedišta su standard, a prvi put je za ovaj model moguće poručiti i panorama krov, koji opcionalno može imati Sky Lounge osvetljenje u 6 boja. Sistem za zabavu na zadnjim sedištima se sastoji od dva ekrana osetljiva na dodir, dijagonale 10,2“ i „Blueray“ plejerom sa usb i HDMI priključcima.
U startu su dostupne dve benzinske i dve dizel varijante i to trolitarski 40i sa 340KS, M50i (4.4 litra/530KS), 30d (3 litra/256KS) i M50d (3 litra/400KS), a od decembarske proizvodnje će ponuda biti proširena i modelom X6M (4.4 litra/600KS).
Početna cena novog X6 je 79.990 i to za verzije 40i i 30d.

 

BMW Serije 8 Gran Coupe je najluksuzniji sportski automobil koji je BMW ikada napravio i postavlja nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa četvora vrata. Ovaj model predstavlja kombinaciju superiornog izgleda, sportskog duha i luksuznog ambijenta.
Prošle godine je, posle skoro dvadeset godina, predstavljena dugo očekivana, druga generacija BMW Serije 8. Prva „osmica“ je predstavljena pre trideset godina, 1989. godine, na salonu u Franfurtu i u prvih 8 dana od premijere, poručeno je 5.000 komada.
Sada, otprilike godinu dana nakon izlaska kupe i kabriolet verzija, novu Seriju 8 dopunjujemo i „Gran Coupe“ verzijom. Dužina modela je 507cm, što je 23 cm duže od kupea, a od aktuelne Serije 7 kraći je za svega 4 cm.
Linija krova koja se spušta i nastavlja do samog kraja vozila uokvirujući zadnje staklo čini jedinstven dizajerski element „Gran Coupe“ modela. Horizontalna linija na zadnjem delu dodatno naglašava širinu vozila, a upečatljiv prednji deo dopunjuju veliki otvori za vazduh.
Enterijer čine instrumenti koji su orijentisani ka vozaču, a na raspolaganju su sve najmodernije tehnologije. Očekivano, luksuz je na najvišem nivou, od „Crafted Clarity“ elemenata od brušenog stakla do enterijera presvučenog najfinijom kožom. Zadnja sedišta su vizuelno razdvojena centralnom konzolom i dizajnirana po ugledu na prednja, te kao dva odvojena sedišta pružaju maksimalnu udobnost i istovremeno bočnu podršku. Bogat paket standardne opreme sadrži felne od 18 inča, BMW Live Cockpit Professional sistem, head-up displej, Hi-Fi ozvučenje, ambijentalno osvetljenje, Vernasca kožu, a xDrive verzije imaju i Integral Active Steering odnosno paket koji sadrži upravljanje zadnjim točkovima i sportski varijabilni upravljač. Dodatno je moguće poručiti i M Sport i M Carbon pakete eksterijera.
U startu su dostupni modeli 840i (3l/340 KS sa zadnjim pogonom i xDrive sistemom), 840xd (3l/320 KS) i M850xi (4.4l/530 KS), a od novembra počinje proizvodnja modela M8 Gran Coupe (4.4l/600 KS).
Početna cena BMW Serije 8 Gran Coupe iznosi 91.990€ za varijantu 840i sa zadnjom vučom.

 

BMW Serije 1 u svojoj najnovijoj, trećoj, generaciji po prvi put donosi pogon na prednjim točkovima što omogućava više prostora na zadnjoj klupi i u gepeku. Odlikuju ga još efikasniji agregati i najsavremenija tehnologija.
Prvi put na ovom modelu je maska hladnjaka („BMW bubrezi“) u jednom okviru, ima izmenjen dizajn farova, novi izbor felni i po prvi put one od 19 inča. Njegovi kratki prepusti i linija prozora koja se podiže pružaju dinamičan izgled. Veća vrata omogućavaju lakši ulazak i izlazak iz vozila, a na zadnjoj klupi je 33 mm više prostora za noge. Unutrašnjost je dodatno unapređena tako da je kod baznog modela dostupan ekran dijagonale 8,8 inča “Infotainment” sistema koji je osetljiv na dodir, a tu su i funkcije poput kontrole glasom i gestovima. Unutrašnjost dalje odlikuju nova instrument tabla, centralna konzola sa novom ručicom menjača, iDrive kontrolerom i dugmetom za start motora koji čine jedan upravljački modul. Na listi opreme ovaj model poseduje senzore za kišu, Servotronic, elektromehaničku ručnu kočnicu, multifunkcionalni volan i BMW Live Cockpit Professional sa digitalnom instrument tablom od 8,8“ + 5,1“, dok su opciono dostupni ekrani u dimenzijama od 10,25 inča i„head up display“. Prodaja startuje sa modelima 118i (1.5/140), 116d (1.5/116), 118d (2.0/150), 120xd (2.0/190), a najsnažniji je M Performance M135i xDrive (2.0/306). Cena novog modela počinje od 23.990eur.

 

Nakon predstavljanja novih vozila, posetioci su imali priliku da testiraju najnovije BMW M automobile na NAVAK stazi, među kojima su se premijerno našli BMW X3M i X4M – modeli koji od 0 do 100 km/h ubrzavaju za 4,1 sekunde, i poseduju redne šestocilindrične agregate koji isporučuju 510 KS. Pored ova dva modela, neizostavno je istaći BMW M5 – model snažnog 4,4l V8 agregata sa M Twin Power Turbo Tehnologijom koji isporučuje 600 KS. BMW događaj koji je okupio samo najbolje iz BMW game sadržao je i poseban deo testiranja xDrive pogona u najnovijim BMW X modelima na off road poligonu, kao i testiranja najluksuznijih BMW modela u vožnji na putu.

 

Ovo je jedan od mnogobrojinh događaja kojima BMW Srbija svojim klijentima želi da približi BMW modele i omogući pravo BMW iskustvo, a pozitivne reakcije posetilaca potvrdile su da BMW sa razlogom zovu „Ultimate driving machine“.

Pročitajte više
30.09.2019

BMW I3 VEĆ TREĆU GODINU PREDVODI TRIATLON TRKU U BEOGRADU

BMW je već tradicionalno bio zvanično vozilo trke 11TRI Belgrade, koja ujedno predstavlja i Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu.

 

Beogradski triatlon je i ovog puta okupio više od 300 vrhunskih sportista iz zemlje i inostranstva. Trka je započela plivanjem u jezeru na Adi Ciganliji u dužini od 1.900 metara, a nastavila se vožnjom bicikala Savskom magistralom i preko mosta na Adi u ukupnoj dužini od 90 km, nakon čega je usledilo trčanje stazom pored reke Save ukupnom dužinom 21,1km. Prevodeći triatlonce na biciklističkoj etapi dugoj 90 kilometara, BMW i3 sa unapređenom baterijom od 120 Ah je potrošio svega 35% električne energije svoje baterije. Pored potpuno električnog BMW modela, takmičare su pratili sportski kupe BMW X2 kao i najnoviji BMW Serije 1 koji je publika u Srbiji imala prilike prvi put da vidi. Uz automobile, u trci su učestvovali i motocikli BMW Motorrad programa, koji su pratili učesnike. Centralnu poziciju, kod samog cilja, zauzeo je novi model BMW X1, dok su posetioci i u Expo delu manifestacije imali mogućnost da se upoznaju sa najnovijim predstavnikom BMW game – potpuno novim BMW Serije 1.


U muškoj konkurenciji pobedio je Strahinja Trakić iz Srbije, koji je od samog starta poveo trku i na cilj stigao nakon 4 sata, 6 minuta I 30 sekundi, a u ženskoj Erika Csomor iz Madjarske, koja je trku završila za 4 sata, 30 minuta I 36 sekundi. Prvak države postao je Strahinja Trakić, a u ženskoj konkurenciji prvo mesto na prvenstvu države je zauzela Fabo Ildiko.


BMW Srbija će sa zadovoljstvom nastavliti da podržava i uzima učešće u ovoj već tradicionalnoj sportskoj manifestaciji.

Pročitajte više
bmw-8
04.09.2019

DVA NOVA SPECIJALNA IZDANJA MODELA BMW I3 I BMW I8

Ekskluzivna izdanja potpuno električnog BMW i3s „Edition RoadStyle“ i plug-in hibrid modela BMW i8 „Ultimate Sophisto Edition“ u Coupe i Roadster izdanjima, biće dostupni od novembra 2019 godine.

 

Dizajn unutrašnjosti i spoljašnjosti modela BMW i3s Edition RoadStyle odiše sportskom elegancijom. Karakteriše ga “Fluid Black” boja spoljašnjosti sa “E-Cooper” detaljima, čime se izdvaja od standardnog i3 modela, a poseduje i felne od 20 inča. Što se unutrašnjosti tiče, ona je opremljena novim, specijalnim detaljima među kojima se ističe “Dalbergia” braon koža, mat detalji od drveta, kao i ugravirani “Edition RoadStyle” natpisi na naslonima za glavu. Ovaj model poseduje eDrive elektromotor snage 135 kW koji razija obrtni moment od 269Nm i povezan je sa baterijom od 42,2 kWh.


Ovo specijalno izdanje i3 će biti proizvedeno u manje od 1000 komada, dok će biti prozvedeno samo 200 primeraka modela BMW i8 Ultimate Sophisto Edition u Coupe i Roadster izdanjima.

 

Od svog lansiranja 2014. godine, BMW i8 bio je najuspešniji sportski plug-in hibrid, a izdanje „Ultimate Sophisto“ predstaviće kraj proizvodnje ovog modela zakazan za april 2020. godine.

 

Kombinacija elektro i motora sa unutrašnjim sagorevanjem i8 modela isporučuje 275 kW odnosno 374 KS. Spoljašnjost odlikuje „Sophisto Grey“ boja sa „E-Copper“ detaljima, a poseduje i alu felne od 20 inča u „radial-spoke“ dizajnu. BMW i8

 

Roadster Ultimate Sophisto Edition donosi elemente Shadow Line uključujući detalje na C stubu i detalje u crnoj boji visokog sjaja na prtljažniku, kočiona klješta su u sjajno crnoj boji, a brojni su detalji u BMWi karakterističnoj plavoj boji.

 

“Ultimate Sophisto Edition” obeležja na vratima i bedževi unutar kabine jasno ukazuju na specijalno izdanje koje će biti proizvedeno u svega 200 primeraka.

 

Oprema uključuje BMW Head-Up Display, svetlosni paket, Harman Kardon hi-fi sistem ozvučenja i keramicke aplikacije na kontrolama poput ručice menjača, audio kontrola...

Pročitajte više
bmw-8
10.07.2019

NOVI BMW SERIJE 1

Najnovija generacija BMW Serije 1 predstavlja potpuno novi koncept i dokaz da je BMW unapredio vozilo u pogledu praktičnosti i komfora i smestio ga na FAAR (“Frontantriebsarchitektur”) platformu.

 

Zahvaljujući novoj platformi i poprečno postavljenom agregatu, značajno je više prostora u unutrašnjosti automobila. Zapremina prtljažnika iznosi 380 litara, 20 više u odnosu na prethodnika.

 

Modeli dostupni za poručivanje su: 118i, 116d, 118d i 120d xDrive. Benzinsku varijantu pokreće trocilindarski motor zapremine 1,5 litara i 140 KS, dok dizel varijante raspolažu snagom od 116 do 190 KS. Menjači su šestostepeni ručni ili sedmostepeni automatski sa duplim kvačilom, dok je automatski menjač sa osam stepeni prenosa, kao i xDrive sistem pogona, u standardu verzije BMW 120d.

 

Kada je spoljašnji dizajn u pitanju, rešetka hladnjaka je porasla, na C stubovima se ističe Hofmeister kink, kao i dve karakteristične bočne linije. Opciono su dostupni prednji LED farovi (zadnji su deo standardne opreme), a po prvi put je moguće Seriju 1 naručiti sa panoramskim pokretnim krovom. Zahvaljujući tankim štop svetlima koja se protežu duž gepeka, automobil se čini širim i izgleda impozantno. Modeli opremljeni motorima sa 4 cilindra imaju dve prave odvojene izduvne cevi prečnika 90 mm, a model M135 xDrive cevi prečnika 100 mm.

 

Unutrašnjost je, takođe, unapređena, tako da je kod baznog modela dostupan ekran osetljiv na dodir dijagonale 8,8 inča “info-zabavnog” sistema. Dostupne su i kontrola glasom i gestovima, a moguće je poručiti i varijante sa većim ekranima – od 10,25 inča, digitalnom instrument tablom i “head-up” displejom u boji.

 

BMW Serije 1 u verziji M135 xDrive u standardu poseduje xDrive sistem pogona na sve točkove prilagođen tako da, kada je potrebno, polovinu svoje pogonske sile rasporedi i na točkove zadnje osovine. Poseduje dvolitarski Twin Turbo agregat sa 306 KS i četiri cilindra, i osmostepeni automatski menjač. Maksimalni obrtni momenat je 450 Nm. Zahvaljujući lakšoj karoseriji, novi agregat nudi bolje performanse u odnosu na prethodni model, ubrzanje do 100 km/h iznosi 4,8 sekundi, uz limit od 250 km/h. Po prvi put se u standardnoj ponudi nalazi BMW M Sport diferencijal sa blokadom na prednjoj osovini.
Svi modeli imaju zadnje “multi link” oslanjanje, a primenjeno je i novo rešenje koje smanjuje proklizavanje pogonskih točkova koje BMW skraćeno naziva ARB. U pitanju je promena u elektronskoj arhitekturi tako da je sistem za prepoznavanje proklizavanja sada integrisan u motorni računar. Ovo omogućava mnogo bržu regulaciju i intervenciju kočnicom u slučaju detektovanja proklizavanja.
Poručivanje u Srbiji je u toku, a prve isporuke se očekuju već u avgustu i septembru.

Pročitajte više
bmw-8
26.06.2019

BMW X6 VOĐA ŠIROKIH RAMENA

BMW je otkrio novu verziju modela koji predstavlja spoj inovativnosti i agilnosti uparen sa izgledom kupea za kojim se svi okreću.

 

Prethodne generacije ovog modela dostigle su prodaju od 443.000 primeraka širom sveta, a njegova treća generacija donosi promene u dizajnu. Pre svega - naglašena je veličina prednje rešetke, koja po prvi put ima opciju osvetljenja, dok su linije oštrije nego kod prethodnog modela. Nova generacija X6 (fabričke oznake G06) dugačka je 4.935 mm (26mm je duži u odnosu na prethodni model), međuosovinsko rastojanje iznosi 2.975 mm (+42 mm), niži je za 12 mm, dok kapacitet prtljažnika iznosi od 580 do 1530 litara. U ponudi su točkovi od 19 do 22 inča. Moderan i sportski enterijer novog modela uključuje i oslonce za kolena na centralnoj konzoli koji su dizajnerski element svih generacija modela X6. Sedišta su standardno obložena kožom tipa Vernaska, a opcionalno je moguće poručiti kožu tipa Merino iz Individual linije.

 

BMW će novu generaciju X6 sklapati u Spartanburgu u SAD, a prvi primerci očekuju se na tržištu u novembru 2019. U ponudi će biti modeli sa pogonom na sva četiri točka, upareni sa osmostepenim automatskim menjačem i to dva modela sa benzinskim i dva sa dizel agregatom. Najsnažniji među njima je X6 M50i, benzinski 4,4-litarski turbo V8 agregat koji razvija 530 ks i 750 Nm, ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h obavlja za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina mu je elektronski ograničena na 250 km/h. Kasnije će biti dostupan i snažniji BMW X6 M Competition i to sa 625KS.

 

Nova generacija BMW X6 u standardu ima adaptivne amortizere, a ima više opcionalnih sistema. Moguće je poručiti razlišite sisteme - Integralno aktivno upravljanje, vazdušno oslanjanje, aktivne stabilizatore i varijabilnu blokadu zadnjeg diferencijala. LED prednja svetla su u standardnoj opremi, a opciono su dostupna BMW laserska. Od standardne opreme su tu i BMW Live Cockpit Professional sa dva ekrana od 12.3 inča i BMW operativnim sistemom 7.0. i multifukcionalni volan. Lista opcionala sadrži kontrolu gestovima, panorama krov 80% veće površine (u odnosu na prethodnu generaciju), Bowers & Wilkins Diamond 3D audio sistem od 1.500W sa 20 zvučnika, pakete sistema asistencije u vožnji i parkiranju.

 

Novi X6 će imati mogućnost poručivanja i M Sport paketa koji sadrži: omostepeni M Steptronic menjač, pogon na sva četiri točka, M aerodinamički prednji i zadnji branik, rešetku u crnoj boji, M aluminijumske točkove od 20 do 22 inča, M sportsko oslanjanje, M Sport izduvni sistem, M Sport high- performance kočnice, okvire stakala u crnoj boji visokog sjaja, i enterijer sa sportskim sedištima i M Sport kožnim volanom, a za specifične zahteve tu je i “off-road” paket sa posebnim podešavanjem menjača i Xdrive pogona uz posebne modove vožnje uz ojačanja donjeg dela vozila i mogućnost poručivanja posebnog seta točkova.

Pročitajte više
bmw-8
26.06.2019

BMW SERIJE 8 GRAN COUPE

BMW je proširio opseg modela Seriju 8 uvođenjem pravog sportskog modela sa četvora vrata. U poređenju sa kupeom, ovaj model je duži za 23 cm, širi za 3 cm, a viši za 5,6 cm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 20 cm. Na taj način, povećan je prostor za putnike na zadnjim sedištima, više nego u bilo kom kupeu do sada, te tako ovaj auto ima sedišta za pet putnika.

 

Kokpit je već dobro poznat iz kupea i kabrioleta Serije 8 Coupe, sa digitalnom instrument tablom od 12,3 inča u, kao i centralnim informacionim ekranom od 10,25 inča. Multimedijalni sistem radi sa BMW operativnim sistemom 7.0. Stakleni panorama krov, transparentne površine od 1,5 m2, doprinosi veoma laganom i vazdušastom osećaju, a putnici dodatno uživaju u ambijentalnom osvetljenju i Harman-Kardon audio sistemu sa 16 zvučnika. Ovo je prvi BMW model koji ima panorama krov koja pokriva čitavu površinu krova odnosno od vetrobrana do zadnjeg stakla.

 

Praktičnost ove luksuzne kupe-limuzine povećana je mogućnošću deljenja naslona zadnje klupe u odnosu 40:20:40.

 

Adaptivno M oslanjanje dolazi kao standard, a svi Xdrive modeli imaju i integralno aktivno upravljanje u osnovnom paketu. Dalje je moguće unaprediti dinamiku vožnje dodavanjem aktivnih stabilizatora. Širok spektar modova vožnje jasno je definisan – Eco Pro, COMFORT, SPORT i SPORT+.

 

Adaptivna LED svetla i LED zadnja svetla su standard, dok su BMW laserska svetla sa varijabilnom distibucijom i zastitom od zaslepljivanja dostupni kao opcija.

 

Od starta prodaje je moguće dobiti M Sport paket skoji spaja besprekoran dizajn i opremu: M branike sa velikim usisinicima vazduha i difuzorom nazad, specifične sportske pragove, kao i M light točkove od 19 inča, M sportske kočnice, multifunkcionalna sedišta, M kožni sportski volan.

 

Visokokvalitetne opcije doprinose i udobnosti putnika i modernom luksuzu: multifunkcionalna sedišta i M Sportska sedišta, BMW Individual Merino koža, aktivna ventilacija sedišta, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound Sistem, Heat Comfort paket.

 

Dostupan je i širok opseg Sistema asistencije u vožnji: Assitencija dugih svetala, Driving Assistant paket koji obuhvata upozorenja na opasnost od sudara i pešake sa funkcijom kočenja, upozorenje o napuštanju saobraćajne trake, kao i upozorenje na opasnost od sudara odpozadi. U standardu je dostupan Parking Assistant koji uključuje asistenta za vožnju unazad, Cruise Control sa funkcijom Stop & Go. Driving Assistant Professional paket uključuje održavanje vožnje u saobraćajnoj traci i praćenje vozila ispred, kao i upozorenje vozilima iz poprečnih ulica napred i nazad. Parking Assistant Plus paket sa Surround View, Top View, Panorama View dostupan je kao opcija.

 

Svetsku premijeru ovaj model je imao na globalnom skupu BMW Group #NEXTGen održanom od 25. do 27. juna 2019. godine u Minhenu, dok je lansiranje modela zakazano za septembar 2019. i to u četiri varijante agregata: BMW M850i xDrive Gran Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 10.0 – 9.9 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 229 – 226 g/km) sa 390 kW/530 KS u V8 motoru, BMW 840i Gran Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 7.5 – 7.4 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 170 – 168 g/km) koji ima šestocilindarski 3.0 TwinPower Turbo motor sa 340 KS (250 kW) i 500 Nm, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, a kao opcija može se naručiti i xDrive pogon na sva četiri točka - BMW 840i xDrive koji dostiže brzinu od 100 km/h za 4,9 sekundi i može da dostigne maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h (kombinovana potrošnja goriva: 7.8 – 7.7 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 179 – 176 g/km) sa novim rednim benzinskim agregatom sa 6 cilindara koji ostvaruje 250 kW/340 KS. BMW 840d xDrive Gran Coupe poseduje 3.0 agregat sa šest cilindara, koji isporučuje 320 KS (235 kW) i 680 Nm. U standardu su osmostepeni automatski menjač, kao i xDrive pogon na sve točkove. Brzinu od 100 km/h dostiže za 5,1 sekund, dok je maksimalna brzina kao i kod “benzinca” fabrički ograničena na 250 km/h. (kombinovana potrošnja goriva: 6.3 – 6.2 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 166 – 162 g/km) sa rednim dizel agregatom sa šest cilindara koji ostvaruje 235 kW/320 KS. Svi agregati su u Euro 6d standardu.

Pročitajte više
BMW Serija 1
19.03.2019

BMW OFANZIVA. DOBRO DOŠLI U BMW HALU.

Posetite 54. Međunarodni salon automobila u Beogradu u periodu od 22. do 31. marta 2019. godine i upoznajte se sa čak 11 premijera BMW grupe koji će biti izloženi u Hali 2A.

 

BMW će predstaviti najtraženiji model svoje game – ultimativni sportski sedan BMW Serije 3, zatim najveći X model i prvi ikada – BMW X7, iako SUV, ovaj model pripada luksuznom segmentu BMW brenda uz najnoviji model BMW Serije 7, BMW Serije 8 i BMW Serije 8 Cabrio. Poseban deo BMW hale rezervisan je za ljubitelje BMW M i M performance modela – biće izloženi BMW M5 Competition i BMW M2 Competition, a tu je i BMW Z4, model premijum izgleda sa izraženom trkačkom notom.

 

U BMW Hali će, takođe po prvi put, biti predstavljena i sigurno najveća atrakcija ovogodišnjeg Salona - Rolls Royce Cullinan - prvi SUV brenda Rolls Royce nazvan po najvećem besprekornom dijamantu na svetu.

 

Pozivamo sve ljubitelje automobila da posete Halu 2A Beogradskog sajma gde ih očekuje preko 30 izloženih modela BMW grupe – BMW 116i, BMW 216d AT, BMW 320d, BMW 420i Convertible, BMW 520d xDrive, BMW 630d xDrive GT, BMW 750Li xDrive, BMW M850i xDrive, BMW Z4 sDrive 20i, BMW X1 sDrive 18d, BMW X2 sDrive 18d, BMW X3 xDrive 20d, BMW X4 xDrive 20d, BMW X5 xDrive 30d, BMW X6 xDrive 30d, BMW M2 Competition, BMW M5 Competition, BMW i3 (120Ah), BMW i8 i Rolls Royce Cullinan.

 

Ne propustite ovogodišnji Sajam!

Pročitajte više
BMW Serija 1
19.02.2019

BMW XDRIVE EXPERIENCE KOPAONIK 2019 USPEŠNO JE ODRŽAN

Posetioci su na Bačištu, na specijalno pripremljenom poligonu za test vozila, u zimskim uslovima, mogli testirati BMW xDrive - najinteligentiniji sistem pogona na sve točkove u svim BMW X modelima od X1 do X6.

 

Tokom tri dana test vožnji, uslovi na planini su bili idealni za testiranje xDrive pogona po snegu, a instrtuktor, poznati automobilista Andrej Kulundžić, ljubiteljima BMW brenda preneo je svoje znanje kroz vežbe na poligonu i upoznao ih sa xDrive pogonom. BMW xDrive sistem omogućava održavanje željenog pravca u oštrim krivinama, a garantuje dobar kontakt sa površinom puta i po klizavim površinama. Samo deseti deo sekunde potreban je da sistem prepozna prve znakove podupravljanja ili predupravljanja i prenese 100% snage motora na prednju ili zadnju osovinu, pre nego što je vrati na normalni odnos raspodele snage od 40:60. BMW modeli sa xDrive sistemom koriste pogon na svim točkovima sa svim pogodnostima pogona na zadnjim točkovima, kao što su precizno upravljanje, optimalno skretanje i jasna raspodela između motora i upravljanja.

 

Nakon testiranja na specijalnom poligonu, svi gosti su imali prilike da isprobaju BMW X modele u vožnji po snegu kroz prelepe predele Kopaonika.

Pročitajte više
BMW Serija 1
12.02.2019

NERADNI DANI

Obaveštavamo vas da će povodom dana državnosti Republike Srbije, petak i subota, 15. 02. i 16. 02. 2019. godine, biti neradni dani kompanije Delta Motors.

Pročitajte više
BMW Serija 1
12.02.2019

BMW XDRIVE EXPERIENCE KOPAONIK 2019

RADOST NE ZNA ZA LOŠE VREME – SAMO UŽIVANJE U VOŽNJI

 

U periodu od 15. do 17. februara 2019. BMW Srbija organizovaće BMW xDrive experience Kopaonik 2019. Svi koji se u tom periodu budu zatekli na ovoj popularnoj planini mogu testirati BMW xDrive, najinteligentiniji sistem pogona na sve točkove u svim BMW X modelima od X1 do X6.

 

Idealni snežni i planinski uslovi i naš instrtuktor, trofejni automobilista Andrej Kulundžić, ljubiteljima BMW brenda omogućiće da kroz nekoliko vežbi upoznaju xDrive pogon na specijalnom poligonu, dok će za sam kraj vožnje, gosti moći da se oprobaju u “driftu” na snegu u kontrolisanim uslovima.

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka www.bmw.rs/kopaonik2019 

 

Gosti koji se prijave imaće organizovan prevoz BMW automobilima od “Konaka” do lokacije xDrive avanture.

 

Uz pomoć BMW xDrive sistema održavate željeni pravac čak i u oštrim krivinama, jer ovaj sistem garantuje dobar kontakt sa putem i po klizavim površinama. Samo deseti deo sekunde potreban je da sistem prepozna prve znakove podupravljanja ili predupravljanja i prenese 100% snage motora na prednju ili zadnju osovinu, pre nego što je vrati na normalni odnos raspodele snage od 40:60.

 

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, BMW koristi pogon na svim točkovima sa svim pogodnostima pogona na zadnjim točkovima: precizno upravljanje, optimalno skretanje i jasna raspodela između motora i upravljanja. 

Pročitajte više
BMW Serija 1
05.02.2019

BMW SERIJE 3 STIGAO U PRODAJNE SALONE

Prvi primerci potpuno nove BMW Serije 3 već su stigli u BMW prodajne salone.

 

Ovaj vanvremenski BMW model, u svojih prethodnih 6 generacija, prodat je u više od 15 miliona primeraka širom sveta, a najnoviji model odlikuju potpuno nove interpretacije tradicionalnih BMW dizajnerskih elemenata kao što su “Hofmeister kink”, “Kidney grill” i prednje i zadnje LED svetlosne grupe. Najupečatljivije promene su u enterijeru vozila - kvalitet materijala i izrada svakog elementa unutrašnjosti je na najvišem nivou - nova postavka centralnog informacionog ekrana od 12,3 inča koji se nadovezuje na instrument tablu, najnoviji elementi opreme, nove kontrole klima uređaja i farova.

 

Automobil je porastao 7 centimetara po dužini u odnosu na prethodnika, veće mu je međuosovinsko rastojanje za 4 cm, a lakši je 50 kg. Poseduje novi sistem oslanjanja sa novim tipom amortizera, što će dopineti još boljoj dinamici vožnje. Na prvi pogled dizajn ovog automobila potencira njegov sportski karakter.

 

Kupcima su dostupna četiri linije opreme - Advantage, Sport Line, Luxury Line i M-Sport paket.

 

BMW Serije 3 nudi veliki broj inteligentnih sistema asistencije i inovativnih tehnologija koje svako putovanje čine još bezbednijim i komfornijim. Bilo da je reč o asistentu za gužvu u saobraćaju, parkiranje ili kontrolu gestovima – sa sistemom BMW Live Cockpit Professional i potpuno digitalnim prikazom instrumenata na ekranu od 10,25”, sve informacije dobijate na prvi pogled.

 

Najpopularniji model u Srbiji je BMW 320d, startna cena ovog modela je 36.990€, dok je početna cena modela 330i 40.990€.

 

Iako je tek dospeo na puteve, potupuno novi BMW Serije 3 Sedan pokazuje kako treba sebe iznova transformisati i predstavlja osvit novog doba u automobilizmu.

Pročitajte više
BMW Serija 1
22.01.2019

AKCIJSKA PONUDA BMW SERIJE 1 EDITION M SPORT SHADOW

BMW Srbija je pripremio posebne pogodnosti za kupovinu BMW Serije 1 iz M Sport Shadow edicije, uz posebne uslove za finansiranje vozila putem renta. Akcijske cene sada donose uštede od 4.724€ do 6.384€ i omogućavaju da odvezete BMW Serije 1 za 2.200€.

 

BMW Serije 1 M Sport Shadow Edition naglašava sportski ali ujedno i elegantan izgled ovog modela, pruža savršenu mešavinu uzbudljive dinamike, dizajna koji zrači samopouzdanjem i garantuje potpuno uživanje u vožnji.

 

Model BMW 116i Edition M sport shadow, sa manuelnim menjačem sa 6 brzina, čija redovna cena sa dodatnom opremom iznosi 27.224 €, sada je dostupan po ceni od 22.500€. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.212€ uz mesečnu rentu od 332€.

 

Model BMW 118i Edition M sport shadow, čija akcijska cena iznosi 24.990€ (redovna cena vozila sa dodatnom opremom iznosi 31.374 €) dolazi sa automatskim menjačem sa 8 brzina. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.457€ uz mesečnu rentu od 369€.

 

Model BMW 116d Edition M sport shadow, čija je redovna cena sa dodatnom opremom 32.884€, sada je dostupan sa uštedom od 6.384€ i njegova akcijska cena iznosi 26.500€. Ovaj model ima manuelni menjač sa šest brzina. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.605€ uz mesečnu rentu od 391€.

 

Svi akcijski modeli poseduju automatski klima uređaj, “Keyless” startovanje motora bez ključa, Isofix priključak na zadnjoj klupi kao i radio BMW MP3 Professional sa 6 zvučnika.

 

Od dodatne opreme izdvajaju se volan sa multifunkcijama, runflat gume kao i monitor za pritisak u gumama, instrument tabla sa proširenim sadržajem, dok Edition M Sport Shadow obuhvata: M aluminijumske felne od 18” Double Spoke style, M sportsko oslanjanje, M sportski volan, aerodinamički paket, sportska sedišta za vozača i suvozača, parking senzore pozadi, tempomat, LED svetla i LED svetla za maglu, crnu oblogu krova kao i crnu lajsnu visokog sjaja oko prozora.

 

Upoznajte se bolje sa ponudama, zakažite test vožnju ili kontaktirajte najbliži BMW prodajni salon i zatražite ponudu za BMW Serije 1. Više informacija na: BMW SERIJE 1 AKCIJSKA PONUDA

Pročitajte više
BMW Serija 7
22.01.2019

SVETSKA PREMIJERA NOVOG BMW SERIJE 7

BMW Serije 7 predstavlja jedan od vodećih modela luksuzne klase. Ističe se prestižnim, elegantnim izgledom, vrhunskom udobnošću i izuzetno sportskim performansama, kombinacijom koju samo BMW Serije 7 donosi u ovoj klasi. Ovaj model još jedanput postavlja standarde u vožnji omogućavajući sportski i dinamični stil, ali i maksimalnu udobnost.

 

Tri i po godine nakon uvođenja šeste generacije, dolazi BMW Serije 7 LCI koji vizuelno izgleda kao potpuno novi model - posebno na prednjem i zadnjem delu, u mnogim aspektima ovaj model postao je još luksuzniji, a dodate su i brojne visokonapredne komponente. Ovo uključuje snažnije benzinske motore koji imaju nižu potrošnju goriva i usklađeni su sa najnovijim standardima o emisiji izduvnih gasova EURO 6d, novi infotainment sistem i najnovije sisteme asistencije u vožnji.

 

Dizajn enterijera novog modela karakteriše još veća sofisticiranost - prefinjen, prijatan ambijent i poboljšana zvučna izolacija dodatno doprinose udobnosti na dužim putovanjima. Ekskluzivne presvlake za sedišta od napa kože sa luksuznim štepovima, novim unutrašnjim oblogama od finog drveta i specijalnim ambijentalnim osvetljenjem stvaraju skladan ambijent. Kožni volan ima optimizovan raspored multifunkcionalnih tastera. U zadnjem delu sedišta nalazi se sistem za zabavu sa full-HD ekranima osetljivim na dodir.

 

Prednji kraj viši je za 50 mm i zahvaljujući tome model dobija novi, upečatljivi i prestižni izgled, a odlikuju ga nova BMW rešetka bubrega, sa oko 40% većom površinom, novi dizajn prednjih svetala i otvori za vazduh koji sada imaju velike, obojene površine i hromirane trake - dodatno naglašavaju preciznost, jasnoću i čvrstoću.

 

Zadnji kraj je redizajniran u potpunosti i njime dominiraju moćne horizontalne linije, izduvne cevi sa većim hromiranim okvirima, nova, trodimenzionalna LED zadnja svetla, oštro definisana, dok tanka svetlosna traka koja povezuje zadnja svetla dodatno naglašava stil ovog modela.

 

Sve varijante agregata ispunjavaju Euro 6 standard - motor V12 u BMW modelu M760Li xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 12,5 - 12,4 l / 100 km; kombinovana emisija CO2: 285 - 282 g / km) poseduje filter za čestice benzina; novi V8 motor sa maksimalnom snagom od 390 kW/530KS (60 kW/80KS više od prethodnika) za BMW 750i xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 9,5 - 9,5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 217 - 217 g/km) i BMW 750Li xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 9.6 - 9.5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 218 - 218 g/km). Dostupna su i tri dizel motora sa do četiri turbopunjača i izlaznom snagom od 195 kW/265KS do 294 kW/400 KS.

 

Plug-in hibridne varijante novog modela BMW Serije 7 sada imaju specijalno prilagođen šestocilindrični linijski benzinski motor i unapređenu visokonaponsku bateriju. Ukupna snaga sistema u režimu SPORT podignuta je na maksimalnih 290kW/394KS, a autonomija u čisto električnom režimu vožnje je povećana na 50 - 58 kilometara.

 

Dalji napredak ka automatizovanoj vožnji sada omogućava izuzetno širok asortiman sistema asistencije u vožnji. “Driving Assistant Professional” sa sistemom asistencije upravljanja i praćenja saobraćajne trake . Standardno ugrađeni parking asistent sada uključuje i asistenciju vožnje unazad – “Reversing Assistant”. Novi BMW Serije 7 poseduje standardni BMW Live Cockpit Professional sa navigacionim sistemom. Instrument tabla je ekran od 12,3 inča, a centralni informacioni ekran osetljiv na dodir je veličine 10,25 inča. Novi BMW operativni sistem 7.0 omogućava izuzetno brz pristup podešavanjima i funkcijama, a sve kontrole su moguće na pet načina tj preko ekrana osetljivog na dodir, iDrive kontrolera, prekidača na upravljaču, glasovnim komandama ili kontrolom gestovima.

 

Ni jedan drugi BMW model na otelotvoruje luksuz, prestiž i dinamičnost na putu kao BMW Serije 7.

Pročitajte više
BMW X6
22.01.2019

BMW X6 AKCIJSKA PONUDA

BMW Srbija je za sam početak 2019. godine pripremio posebne pogodnosti za kupovinu BMW X6, modela koji je tvorac kupea u SUV segmentu. Akcijske cene donose uštede do čak 20.764 €.

 

Ovaj model kombinuje sportski stil kupea i moć BMW X modela, komforan je i izuzetnog dizajna. U standardnoj opremi modela ističe se xDrive, inteligentni pogon na sva četiri točka.

 

Model BMW X6 xDrive 30d u Elegance paketu opreme, čija redovna cena sa dodatnom opremom i PDV-om iznosi 87.612 €, sada je dostupan po ceni od 69.990€ i omogućava 17.622 € uštede. Poseduje automatski menjač sa osam brzina, a do 100km/h ubrzava za 6,7 sekundi. Od dodatne opreme izdvajaju se boja Alpine White/Black unilack, aluminijumske felne 20’’, navigacioni sistem Professional, HI-FI sistem ozvučenja, digitalna instrument tabla i M sportski volan.

 

Model BMW X6 xDrive 30d M Sport donosi uštedu od 20.764€ i umesto redovnih 98.264€, sada njegova cena iznosi 77.500€. Dodatnu opremu čine metalik boja, alkantara “Anthacite” ili ”Dakota” koža u enterijeru, navigacioni sistem Professional, Harman Kardon sistem ozvučenja, digitalna instrument tabla, kao i M Sport paket koji sadrži: M aluminijumske felne, M sportski volan, adaptivno M oslanjanje, sportska sedišta za vozača i suvozača, BMW Individual lajsnu visokog sjaja „Shadow Line“ i BMW Individual oblogu krova “Anthracite”.

 

Upoznajte se bolje sa ponudom, zakažite test vožnju ili kontaktirajte najbliži BMW prodajni salon i zatražite ponudu za ovaj model. Više informacija na: BMW X6 AKCIJSKA PONUDA.

Pročitajte više
BMW Serija 1
08.11.2019

NERADNI DANI

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je ponedeljak 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, neradan dan za BMW salon i servis.

Prvi naredni radni dan je utorak 12. novembar.

Pročitajte više
23.10.2019

BMW SERIJE 2 GRAN COUPE

Prvi kupe sa četvora vrata u BMW klasi kompaktnih vozila i prvi ikada BMW Serije 2 Gran Coupe predstavlja veoma atraktivan ulaz u svet BMW brenda.


BMW Serije 2 Gran Coupé odlikuje sportski i ekstravagantan izgled kako spoljašnjosti, tako i unutrašnjosti. Dodatno, njegovu unutrašnjost odlikuju kvalitetni materijali, kožni volan sa multifunkcijama, BMW Live Cockpit sa radio/bluetooth/USB portovima deo su standardne opreme. Opciono su dostupni Head-Up display od 9,2 inča kao i M sportska sedišta sa integrisanim naslovima za glavu. Ovaj model poseduje sofisticirane tehnologije suspenzije i sisteme kontrole koji omogućavaju izueztnu trakciju sa pogonom na prednje točkove.


Iako je kompaktni kupe, ovaj model ima više nego dovoljno veliku kabinu za putnike kao i prtljažnik.


BMW 2 Series Gran Coupé će svoju premijeru imati na Salonu automobila u Los Anđelesu u martu 2020. a odmah će biti dostupan z aporučivanje u verzijama: BMW 218i Gran Coupé (103 kW/140 KS), 220d (140 kW/190 KS) kao i M235i xDrive (225 kW/306 KS).
 

Pročitajte više
23.10.2019

BMW X5M I BMW X6M

BMW je predstavio najjače serijske verzije svojih SUV modela X5M i X6M. Prodaja će prvi put startovati sa po dve verzije - odnosno X5 M i X5 M Competition i X6M i X6M Competition.


Oba modela poseduju 4,4-litarski V8 M Twin Turbo agregat koji oslobađa 600 KS uz 750 Nm obrtnog momenta, dok su kod Competition verzija ovih modela agregati od 625KS, uz identičan obrtni momenat.


Maksimalna brzina je limitirana na 250km/h, a moguće je poručiti „M drivers“ paket uz koji je maksimalna brzina 290km/h. Ubrzanje iz mesta do 100 km/h ostvaruju za 3,9 sekundi, competition verzije do 100 km/h stižu za 3,8 sekundi.


Oba modela dolaze sa adaptivnim oslanjanjem i elektronski kontrolisanim amortizerima, kao i aktivnom stabilizacijom protiv naginjanja vozila, a poseduju i M Servotronic sistem upravljanja (osmostepeni automatski menjač). Primenjen je poznati recept kreiranja M vozila te ovi modeli poseduju četiri izduvne cevi, proširene rubove krila, M sedišta, M modove vožnje, aerodinamične otvore za vazduh, takozvane „škrge“ na bokovima, kao i poseban dizajn BMW rešetke poznatije kao „BMW bubrezi“. MxDrive sistem je podešen da prenosi više snage na zadnje točkove, a poseduje dve opcije podešavanja režima rada - 4WD i 4WD Sport.


Sva četiri modela su već dostupna za poručivanje u Srbiji.

Pročitajte više
23.10.2019

BMW M8 GRAN COUPE

Novi član BMW M porodice, BMW M8 Gran Coupe zaokružio je aktuelnu ponudu ovog modela, jer su sada za poručivanje dostupne sve tri varijante - M8 Coupe, M8 Cabrio kao i najnoviji M8 Gran Coupe.


Ovaj model od 0 do 100 km/h stiže za 3,3 sekunde, odnosno 3,2 sekunde u svojoj Competition verziji. Maksimalna brzina je limitirana na 250 km/h, odnosno 305 km/h ukoliko se odabere „M Driver’s“ paket. Pokreće ga 4,4-litarski V8 Twin Turbo agregat koji oslobađa 600 konja, odnosno 625 KS kada je u pitanju Competition model.


Kao i druga dva dostupna M8 modela, i M8 Gran Coupe poseduje xDrive pogon na sva četiri točka i aktivni “M” diferencijal, i ima mogućnost podešavanja isporuke obrtnog momenta između osovina, sve do potpunog prenosa snage na zadnje točkove.
Sva tri modela su dostupna za poručivanje u Srbiji.

Pročitajte više
10.10.2019

BEST OF BMW

BMW Srbija je krajem septembra 2019 organizovao „BEST of BMW“ događaj na kojem su klijentima i predstavnicima medija pretpremijerno predstavljeni najnoviji BMW modeli – potpuno novi BMW X6, prvi ikada BMW Serije 8 Gran Coupe, i potpuno novi model BMW Serije 1. Pored novih modela gosti su imali priliku da testiraju najnovije BMW M modele u dinamičnoj vožnji na stazi Navak, BMW X modele u off road vožnji, kao i neke od najnovijih, najluksuznijih i električnih modela u voznji po putu.

 

BMW X6 je svojom prvom generacijom 2008. godine uveo na tržište potpuno novi segment sportskih aktivnih kupe vozila (SAC), a do sada je prodato preko 443 hiljade primeraka ovog modela. Najnovija, treća generacija je za 26 mm duža, za 15 mm šira, a za 6 mm niža od prethodne. Po prvi put moguće je naručiti prosvetljenu masku hladnjaka, poznate „BMW bubrege“, što ovaj model čini još impozantnijim. U standardnoj opremi ovog modela su adaptivni LED, dok su opcionalno dostupni BMW laserski farovi sa dometom dugog svetla od preko 500 m.
Međuosovinsko rastojanje je povećano za 42 mm, a zapremina prtljažnika za 30 litara i sada iznosi 580 litara. Lukovi točkova su blago šestouganog obika, dok su dostupne veličine od 19 do 22 inča. Zadnji otvori za vazduh dodatno naglašavaju prepoznatljiv karakter BMW X6. Enterijer modela kombinacija je ekskluzivnih materijala i modernih tehnologija. BMW Live Cockpit Professional i sportska sedišta su standard, a prvi put je za ovaj model moguće poručiti i panorama krov, koji opcionalno može imati Sky Lounge osvetljenje u 6 boja. Sistem za zabavu na zadnjim sedištima se sastoji od dva ekrana osetljiva na dodir, dijagonale 10,2“ i „Blueray“ plejerom sa usb i HDMI priključcima.
U startu su dostupne dve benzinske i dve dizel varijante i to trolitarski 40i sa 340KS, M50i (4.4 litra/530KS), 30d (3 litra/256KS) i M50d (3 litra/400KS), a od decembarske proizvodnje će ponuda biti proširena i modelom X6M (4.4 litra/600KS).
Početna cena novog X6 je 79.990 i to za verzije 40i i 30d.

 

BMW Serije 8 Gran Coupe je najluksuzniji sportski automobil koji je BMW ikada napravio i postavlja nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa četvora vrata. Ovaj model predstavlja kombinaciju superiornog izgleda, sportskog duha i luksuznog ambijenta.
Prošle godine je, posle skoro dvadeset godina, predstavljena dugo očekivana, druga generacija BMW Serije 8. Prva „osmica“ je predstavljena pre trideset godina, 1989. godine, na salonu u Franfurtu i u prvih 8 dana od premijere, poručeno je 5.000 komada.
Sada, otprilike godinu dana nakon izlaska kupe i kabriolet verzija, novu Seriju 8 dopunjujemo i „Gran Coupe“ verzijom. Dužina modela je 507cm, što je 23 cm duže od kupea, a od aktuelne Serije 7 kraći je za svega 4 cm.
Linija krova koja se spušta i nastavlja do samog kraja vozila uokvirujući zadnje staklo čini jedinstven dizajerski element „Gran Coupe“ modela. Horizontalna linija na zadnjem delu dodatno naglašava širinu vozila, a upečatljiv prednji deo dopunjuju veliki otvori za vazduh.
Enterijer čine instrumenti koji su orijentisani ka vozaču, a na raspolaganju su sve najmodernije tehnologije. Očekivano, luksuz je na najvišem nivou, od „Crafted Clarity“ elemenata od brušenog stakla do enterijera presvučenog najfinijom kožom. Zadnja sedišta su vizuelno razdvojena centralnom konzolom i dizajnirana po ugledu na prednja, te kao dva odvojena sedišta pružaju maksimalnu udobnost i istovremeno bočnu podršku. Bogat paket standardne opreme sadrži felne od 18 inča, BMW Live Cockpit Professional sistem, head-up displej, Hi-Fi ozvučenje, ambijentalno osvetljenje, Vernasca kožu, a xDrive verzije imaju i Integral Active Steering odnosno paket koji sadrži upravljanje zadnjim točkovima i sportski varijabilni upravljač. Dodatno je moguće poručiti i M Sport i M Carbon pakete eksterijera.
U startu su dostupni modeli 840i (3l/340 KS sa zadnjim pogonom i xDrive sistemom), 840xd (3l/320 KS) i M850xi (4.4l/530 KS), a od novembra počinje proizvodnja modela M8 Gran Coupe (4.4l/600 KS).
Početna cena BMW Serije 8 Gran Coupe iznosi 91.990€ za varijantu 840i sa zadnjom vučom.

 

BMW Serije 1 u svojoj najnovijoj, trećoj, generaciji po prvi put donosi pogon na prednjim točkovima što omogućava više prostora na zadnjoj klupi i u gepeku. Odlikuju ga još efikasniji agregati i najsavremenija tehnologija.
Prvi put na ovom modelu je maska hladnjaka („BMW bubrezi“) u jednom okviru, ima izmenjen dizajn farova, novi izbor felni i po prvi put one od 19 inča. Njegovi kratki prepusti i linija prozora koja se podiže pružaju dinamičan izgled. Veća vrata omogućavaju lakši ulazak i izlazak iz vozila, a na zadnjoj klupi je 33 mm više prostora za noge. Unutrašnjost je dodatno unapređena tako da je kod baznog modela dostupan ekran dijagonale 8,8 inča “Infotainment” sistema koji je osetljiv na dodir, a tu su i funkcije poput kontrole glasom i gestovima. Unutrašnjost dalje odlikuju nova instrument tabla, centralna konzola sa novom ručicom menjača, iDrive kontrolerom i dugmetom za start motora koji čine jedan upravljački modul. Na listi opreme ovaj model poseduje senzore za kišu, Servotronic, elektromehaničku ručnu kočnicu, multifunkcionalni volan i BMW Live Cockpit Professional sa digitalnom instrument tablom od 8,8“ + 5,1“, dok su opciono dostupni ekrani u dimenzijama od 10,25 inča i„head up display“. Prodaja startuje sa modelima 118i (1.5/140), 116d (1.5/116), 118d (2.0/150), 120xd (2.0/190), a najsnažniji je M Performance M135i xDrive (2.0/306). Cena novog modela počinje od 23.990eur.

 

Nakon predstavljanja novih vozila, posetioci su imali priliku da testiraju najnovije BMW M automobile na NAVAK stazi, među kojima su se premijerno našli BMW X3M i X4M – modeli koji od 0 do 100 km/h ubrzavaju za 4,1 sekunde, i poseduju redne šestocilindrične agregate koji isporučuju 510 KS. Pored ova dva modela, neizostavno je istaći BMW M5 – model snažnog 4,4l V8 agregata sa M Twin Power Turbo Tehnologijom koji isporučuje 600 KS. BMW događaj koji je okupio samo najbolje iz BMW game sadržao je i poseban deo testiranja xDrive pogona u najnovijim BMW X modelima na off road poligonu, kao i testiranja najluksuznijih BMW modela u vožnji na putu.

 

Ovo je jedan od mnogobrojinh događaja kojima BMW Srbija svojim klijentima želi da približi BMW modele i omogući pravo BMW iskustvo, a pozitivne reakcije posetilaca potvrdile su da BMW sa razlogom zovu „Ultimate driving machine“.

Pročitajte više
30.09.2019

BMW I3 VEĆ TREĆU GODINU PREDVODI TRIATLON TRKU U BEOGRADU

BMW je već tradicionalno bio zvanično vozilo trke 11TRI Belgrade, koja ujedno predstavlja i Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu.

 

Beogradski triatlon je i ovog puta okupio više od 300 vrhunskih sportista iz zemlje i inostranstva. Trka je započela plivanjem u jezeru na Adi Ciganliji u dužini od 1.900 metara, a nastavila se vožnjom bicikala Savskom magistralom i preko mosta na Adi u ukupnoj dužini od 90 km, nakon čega je usledilo trčanje stazom pored reke Save ukupnom dužinom 21,1km. Prevodeći triatlonce na biciklističkoj etapi dugoj 90 kilometara, BMW i3 sa unapređenom baterijom od 120 Ah je potrošio svega 35% električne energije svoje baterije. Pored potpuno električnog BMW modela, takmičare su pratili sportski kupe BMW X2 kao i najnoviji BMW Serije 1 koji je publika u Srbiji imala prilike prvi put da vidi. Uz automobile, u trci su učestvovali i motocikli BMW Motorrad programa, koji su pratili učesnike. Centralnu poziciju, kod samog cilja, zauzeo je novi model BMW X1, dok su posetioci i u Expo delu manifestacije imali mogućnost da se upoznaju sa najnovijim predstavnikom BMW game – potpuno novim BMW Serije 1.


U muškoj konkurenciji pobedio je Strahinja Trakić iz Srbije, koji je od samog starta poveo trku i na cilj stigao nakon 4 sata, 6 minuta I 30 sekundi, a u ženskoj Erika Csomor iz Madjarske, koja je trku završila za 4 sata, 30 minuta I 36 sekundi. Prvak države postao je Strahinja Trakić, a u ženskoj konkurenciji prvo mesto na prvenstvu države je zauzela Fabo Ildiko.


BMW Srbija će sa zadovoljstvom nastavliti da podržava i uzima učešće u ovoj već tradicionalnoj sportskoj manifestaciji.

Pročitajte više
bmw-8
04.09.2019

DVA NOVA SPECIJALNA IZDANJA MODELA BMW I3 I BMW I8

Ekskluzivna izdanja potpuno električnog BMW i3s „Edition RoadStyle“ i plug-in hibrid modela BMW i8 „Ultimate Sophisto Edition“ u Coupe i Roadster izdanjima, biće dostupni od novembra 2019 godine.

 

Dizajn unutrašnjosti i spoljašnjosti modela BMW i3s Edition RoadStyle odiše sportskom elegancijom. Karakteriše ga “Fluid Black” boja spoljašnjosti sa “E-Cooper” detaljima, čime se izdvaja od standardnog i3 modela, a poseduje i felne od 20 inča. Što se unutrašnjosti tiče, ona je opremljena novim, specijalnim detaljima među kojima se ističe “Dalbergia” braon koža, mat detalji od drveta, kao i ugravirani “Edition RoadStyle” natpisi na naslonima za glavu. Ovaj model poseduje eDrive elektromotor snage 135 kW koji razija obrtni moment od 269Nm i povezan je sa baterijom od 42,2 kWh.


Ovo specijalno izdanje i3 će biti proizvedeno u manje od 1000 komada, dok će biti prozvedeno samo 200 primeraka modela BMW i8 Ultimate Sophisto Edition u Coupe i Roadster izdanjima.

 

Od svog lansiranja 2014. godine, BMW i8 bio je najuspešniji sportski plug-in hibrid, a izdanje „Ultimate Sophisto“ predstaviće kraj proizvodnje ovog modela zakazan za april 2020. godine.

 

Kombinacija elektro i motora sa unutrašnjim sagorevanjem i8 modela isporučuje 275 kW odnosno 374 KS. Spoljašnjost odlikuje „Sophisto Grey“ boja sa „E-Copper“ detaljima, a poseduje i alu felne od 20 inča u „radial-spoke“ dizajnu. BMW i8

 

Roadster Ultimate Sophisto Edition donosi elemente Shadow Line uključujući detalje na C stubu i detalje u crnoj boji visokog sjaja na prtljažniku, kočiona klješta su u sjajno crnoj boji, a brojni su detalji u BMWi karakterističnoj plavoj boji.

 

“Ultimate Sophisto Edition” obeležja na vratima i bedževi unutar kabine jasno ukazuju na specijalno izdanje koje će biti proizvedeno u svega 200 primeraka.

 

Oprema uključuje BMW Head-Up Display, svetlosni paket, Harman Kardon hi-fi sistem ozvučenja i keramicke aplikacije na kontrolama poput ručice menjača, audio kontrola...

Pročitajte više
bmw-8
10.07.2019

NOVI BMW SERIJE 1

Najnovija generacija BMW Serije 1 predstavlja potpuno novi koncept i dokaz da je BMW unapredio vozilo u pogledu praktičnosti i komfora i smestio ga na FAAR (“Frontantriebsarchitektur”) platformu.

 

Zahvaljujući novoj platformi i poprečno postavljenom agregatu, značajno je više prostora u unutrašnjosti automobila. Zapremina prtljažnika iznosi 380 litara, 20 više u odnosu na prethodnika.

 

Modeli dostupni za poručivanje su: 118i, 116d, 118d i 120d xDrive. Benzinsku varijantu pokreće trocilindarski motor zapremine 1,5 litara i 140 KS, dok dizel varijante raspolažu snagom od 116 do 190 KS. Menjači su šestostepeni ručni ili sedmostepeni automatski sa duplim kvačilom, dok je automatski menjač sa osam stepeni prenosa, kao i xDrive sistem pogona, u standardu verzije BMW 120d.

 

Kada je spoljašnji dizajn u pitanju, rešetka hladnjaka je porasla, na C stubovima se ističe Hofmeister kink, kao i dve karakteristične bočne linije. Opciono su dostupni prednji LED farovi (zadnji su deo standardne opreme), a po prvi put je moguće Seriju 1 naručiti sa panoramskim pokretnim krovom. Zahvaljujući tankim štop svetlima koja se protežu duž gepeka, automobil se čini širim i izgleda impozantno. Modeli opremljeni motorima sa 4 cilindra imaju dve prave odvojene izduvne cevi prečnika 90 mm, a model M135 xDrive cevi prečnika 100 mm.

 

Unutrašnjost je, takođe, unapređena, tako da je kod baznog modela dostupan ekran osetljiv na dodir dijagonale 8,8 inča “info-zabavnog” sistema. Dostupne su i kontrola glasom i gestovima, a moguće je poručiti i varijante sa većim ekranima – od 10,25 inča, digitalnom instrument tablom i “head-up” displejom u boji.

 

BMW Serije 1 u verziji M135 xDrive u standardu poseduje xDrive sistem pogona na sve točkove prilagođen tako da, kada je potrebno, polovinu svoje pogonske sile rasporedi i na točkove zadnje osovine. Poseduje dvolitarski Twin Turbo agregat sa 306 KS i četiri cilindra, i osmostepeni automatski menjač. Maksimalni obrtni momenat je 450 Nm. Zahvaljujući lakšoj karoseriji, novi agregat nudi bolje performanse u odnosu na prethodni model, ubrzanje do 100 km/h iznosi 4,8 sekundi, uz limit od 250 km/h. Po prvi put se u standardnoj ponudi nalazi BMW M Sport diferencijal sa blokadom na prednjoj osovini.
Svi modeli imaju zadnje “multi link” oslanjanje, a primenjeno je i novo rešenje koje smanjuje proklizavanje pogonskih točkova koje BMW skraćeno naziva ARB. U pitanju je promena u elektronskoj arhitekturi tako da je sistem za prepoznavanje proklizavanja sada integrisan u motorni računar. Ovo omogućava mnogo bržu regulaciju i intervenciju kočnicom u slučaju detektovanja proklizavanja.
Poručivanje u Srbiji je u toku, a prve isporuke se očekuju već u avgustu i septembru.

Pročitajte više
bmw-8
26.06.2019

BMW X6 VOĐA ŠIROKIH RAMENA

BMW je otkrio novu verziju modela koji predstavlja spoj inovativnosti i agilnosti uparen sa izgledom kupea za kojim se svi okreću.

 

Prethodne generacije ovog modela dostigle su prodaju od 443.000 primeraka širom sveta, a njegova treća generacija donosi promene u dizajnu. Pre svega - naglašena je veličina prednje rešetke, koja po prvi put ima opciju osvetljenja, dok su linije oštrije nego kod prethodnog modela. Nova generacija X6 (fabričke oznake G06) dugačka je 4.935 mm (26mm je duži u odnosu na prethodni model), međuosovinsko rastojanje iznosi 2.975 mm (+42 mm), niži je za 12 mm, dok kapacitet prtljažnika iznosi od 580 do 1530 litara. U ponudi su točkovi od 19 do 22 inča. Moderan i sportski enterijer novog modela uključuje i oslonce za kolena na centralnoj konzoli koji su dizajnerski element svih generacija modela X6. Sedišta su standardno obložena kožom tipa Vernaska, a opcionalno je moguće poručiti kožu tipa Merino iz Individual linije.

 

BMW će novu generaciju X6 sklapati u Spartanburgu u SAD, a prvi primerci očekuju se na tržištu u novembru 2019. U ponudi će biti modeli sa pogonom na sva četiri točka, upareni sa osmostepenim automatskim menjačem i to dva modela sa benzinskim i dva sa dizel agregatom. Najsnažniji među njima je X6 M50i, benzinski 4,4-litarski turbo V8 agregat koji razvija 530 ks i 750 Nm, ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h obavlja za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina mu je elektronski ograničena na 250 km/h. Kasnije će biti dostupan i snažniji BMW X6 M Competition i to sa 625KS.

 

Nova generacija BMW X6 u standardu ima adaptivne amortizere, a ima više opcionalnih sistema. Moguće je poručiti razlišite sisteme - Integralno aktivno upravljanje, vazdušno oslanjanje, aktivne stabilizatore i varijabilnu blokadu zadnjeg diferencijala. LED prednja svetla su u standardnoj opremi, a opciono su dostupna BMW laserska. Od standardne opreme su tu i BMW Live Cockpit Professional sa dva ekrana od 12.3 inča i BMW operativnim sistemom 7.0. i multifukcionalni volan. Lista opcionala sadrži kontrolu gestovima, panorama krov 80% veće površine (u odnosu na prethodnu generaciju), Bowers & Wilkins Diamond 3D audio sistem od 1.500W sa 20 zvučnika, pakete sistema asistencije u vožnji i parkiranju.

 

Novi X6 će imati mogućnost poručivanja i M Sport paketa koji sadrži: omostepeni M Steptronic menjač, pogon na sva četiri točka, M aerodinamički prednji i zadnji branik, rešetku u crnoj boji, M aluminijumske točkove od 20 do 22 inča, M sportsko oslanjanje, M Sport izduvni sistem, M Sport high- performance kočnice, okvire stakala u crnoj boji visokog sjaja, i enterijer sa sportskim sedištima i M Sport kožnim volanom, a za specifične zahteve tu je i “off-road” paket sa posebnim podešavanjem menjača i Xdrive pogona uz posebne modove vožnje uz ojačanja donjeg dela vozila i mogućnost poručivanja posebnog seta točkova.

Pročitajte više
bmw-8
26.06.2019

BMW SERIJE 8 GRAN COUPE

BMW je proširio opseg modela Seriju 8 uvođenjem pravog sportskog modela sa četvora vrata. U poređenju sa kupeom, ovaj model je duži za 23 cm, širi za 3 cm, a viši za 5,6 cm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 20 cm. Na taj način, povećan je prostor za putnike na zadnjim sedištima, više nego u bilo kom kupeu do sada, te tako ovaj auto ima sedišta za pet putnika.

 

Kokpit je već dobro poznat iz kupea i kabrioleta Serije 8 Coupe, sa digitalnom instrument tablom od 12,3 inča u, kao i centralnim informacionim ekranom od 10,25 inča. Multimedijalni sistem radi sa BMW operativnim sistemom 7.0. Stakleni panorama krov, transparentne površine od 1,5 m2, doprinosi veoma laganom i vazdušastom osećaju, a putnici dodatno uživaju u ambijentalnom osvetljenju i Harman-Kardon audio sistemu sa 16 zvučnika. Ovo je prvi BMW model koji ima panorama krov koja pokriva čitavu površinu krova odnosno od vetrobrana do zadnjeg stakla.

 

Praktičnost ove luksuzne kupe-limuzine povećana je mogućnošću deljenja naslona zadnje klupe u odnosu 40:20:40.

 

Adaptivno M oslanjanje dolazi kao standard, a svi Xdrive modeli imaju i integralno aktivno upravljanje u osnovnom paketu. Dalje je moguće unaprediti dinamiku vožnje dodavanjem aktivnih stabilizatora. Širok spektar modova vožnje jasno je definisan – Eco Pro, COMFORT, SPORT i SPORT+.

 

Adaptivna LED svetla i LED zadnja svetla su standard, dok su BMW laserska svetla sa varijabilnom distibucijom i zastitom od zaslepljivanja dostupni kao opcija.

 

Od starta prodaje je moguće dobiti M Sport paket skoji spaja besprekoran dizajn i opremu: M branike sa velikim usisinicima vazduha i difuzorom nazad, specifične sportske pragove, kao i M light točkove od 19 inča, M sportske kočnice, multifunkcionalna sedišta, M kožni sportski volan.

 

Visokokvalitetne opcije doprinose i udobnosti putnika i modernom luksuzu: multifunkcionalna sedišta i M Sportska sedišta, BMW Individual Merino koža, aktivna ventilacija sedišta, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound Sistem, Heat Comfort paket.

 

Dostupan je i širok opseg Sistema asistencije u vožnji: Assitencija dugih svetala, Driving Assistant paket koji obuhvata upozorenja na opasnost od sudara i pešake sa funkcijom kočenja, upozorenje o napuštanju saobraćajne trake, kao i upozorenje na opasnost od sudara odpozadi. U standardu je dostupan Parking Assistant koji uključuje asistenta za vožnju unazad, Cruise Control sa funkcijom Stop & Go. Driving Assistant Professional paket uključuje održavanje vožnje u saobraćajnoj traci i praćenje vozila ispred, kao i upozorenje vozilima iz poprečnih ulica napred i nazad. Parking Assistant Plus paket sa Surround View, Top View, Panorama View dostupan je kao opcija.

 

Svetsku premijeru ovaj model je imao na globalnom skupu BMW Group #NEXTGen održanom od 25. do 27. juna 2019. godine u Minhenu, dok je lansiranje modela zakazano za septembar 2019. i to u četiri varijante agregata: BMW M850i xDrive Gran Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 10.0 – 9.9 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 229 – 226 g/km) sa 390 kW/530 KS u V8 motoru, BMW 840i Gran Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 7.5 – 7.4 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 170 – 168 g/km) koji ima šestocilindarski 3.0 TwinPower Turbo motor sa 340 KS (250 kW) i 500 Nm, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, a kao opcija može se naručiti i xDrive pogon na sva četiri točka - BMW 840i xDrive koji dostiže brzinu od 100 km/h za 4,9 sekundi i može da dostigne maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h (kombinovana potrošnja goriva: 7.8 – 7.7 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 179 – 176 g/km) sa novim rednim benzinskim agregatom sa 6 cilindara koji ostvaruje 250 kW/340 KS. BMW 840d xDrive Gran Coupe poseduje 3.0 agregat sa šest cilindara, koji isporučuje 320 KS (235 kW) i 680 Nm. U standardu su osmostepeni automatski menjač, kao i xDrive pogon na sve točkove. Brzinu od 100 km/h dostiže za 5,1 sekund, dok je maksimalna brzina kao i kod “benzinca” fabrički ograničena na 250 km/h. (kombinovana potrošnja goriva: 6.3 – 6.2 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 166 – 162 g/km) sa rednim dizel agregatom sa šest cilindara koji ostvaruje 235 kW/320 KS. Svi agregati su u Euro 6d standardu.

Pročitajte više
BMW Serija 1
19.03.2019

BMW OFANZIVA. DOBRO DOŠLI U BMW HALU.

Posetite 54. Međunarodni salon automobila u Beogradu u periodu od 22. do 31. marta 2019. godine i upoznajte se sa čak 11 premijera BMW grupe koji će biti izloženi u Hali 2A.

 

BMW će predstaviti najtraženiji model svoje game – ultimativni sportski sedan BMW Serije 3, zatim najveći X model i prvi ikada – BMW X7, iako SUV, ovaj model pripada luksuznom segmentu BMW brenda uz najnoviji model BMW Serije 7, BMW Serije 8 i BMW Serije 8 Cabrio. Poseban deo BMW hale rezervisan je za ljubitelje BMW M i M performance modela – biće izloženi BMW M5 Competition i BMW M2 Competition, a tu je i BMW Z4, model premijum izgleda sa izraženom trkačkom notom.

 

U BMW Hali će, takođe po prvi put, biti predstavljena i sigurno najveća atrakcija ovogodišnjeg Salona - Rolls Royce Cullinan - prvi SUV brenda Rolls Royce nazvan po najvećem besprekornom dijamantu na svetu.

 

Pozivamo sve ljubitelje automobila da posete Halu 2A Beogradskog sajma gde ih očekuje preko 30 izloženih modela BMW grupe – BMW 116i, BMW 216d AT, BMW 320d, BMW 420i Convertible, BMW 520d xDrive, BMW 630d xDrive GT, BMW 750Li xDrive, BMW M850i xDrive, BMW Z4 sDrive 20i, BMW X1 sDrive 18d, BMW X2 sDrive 18d, BMW X3 xDrive 20d, BMW X4 xDrive 20d, BMW X5 xDrive 30d, BMW X6 xDrive 30d, BMW M2 Competition, BMW M5 Competition, BMW i3 (120Ah), BMW i8 i Rolls Royce Cullinan.

 

Ne propustite ovogodišnji Sajam!

Pročitajte više
BMW Serija 1
19.02.2019

BMW XDRIVE EXPERIENCE KOPAONIK 2019 USPEŠNO JE ODRŽAN

Posetioci su na Bačištu, na specijalno pripremljenom poligonu za test vozila, u zimskim uslovima, mogli testirati BMW xDrive - najinteligentiniji sistem pogona na sve točkove u svim BMW X modelima od X1 do X6.

 

Tokom tri dana test vožnji, uslovi na planini su bili idealni za testiranje xDrive pogona po snegu, a instrtuktor, poznati automobilista Andrej Kulundžić, ljubiteljima BMW brenda preneo je svoje znanje kroz vežbe na poligonu i upoznao ih sa xDrive pogonom. BMW xDrive sistem omogućava održavanje željenog pravca u oštrim krivinama, a garantuje dobar kontakt sa površinom puta i po klizavim površinama. Samo deseti deo sekunde potreban je da sistem prepozna prve znakove podupravljanja ili predupravljanja i prenese 100% snage motora na prednju ili zadnju osovinu, pre nego što je vrati na normalni odnos raspodele snage od 40:60. BMW modeli sa xDrive sistemom koriste pogon na svim točkovima sa svim pogodnostima pogona na zadnjim točkovima, kao što su precizno upravljanje, optimalno skretanje i jasna raspodela između motora i upravljanja.

 

Nakon testiranja na specijalnom poligonu, svi gosti su imali prilike da isprobaju BMW X modele u vožnji po snegu kroz prelepe predele Kopaonika.

Pročitajte više
BMW Serija 1
12.02.2019

NERADNI DANI

Obaveštavamo vas da će povodom dana državnosti Republike Srbije, petak i subota, 15. 02. i 16. 02. 2019. godine, biti neradni dani kompanije Delta Motors.

Pročitajte više
BMW Serija 1
12.02.2019

BMW XDRIVE EXPERIENCE KOPAONIK 2019

RADOST NE ZNA ZA LOŠE VREME – SAMO UŽIVANJE U VOŽNJI

 

U periodu od 15. do 17. februara 2019. BMW Srbija organizovaće BMW xDrive experience Kopaonik 2019. Svi koji se u tom periodu budu zatekli na ovoj popularnoj planini mogu testirati BMW xDrive, najinteligentiniji sistem pogona na sve točkove u svim BMW X modelima od X1 do X6.

 

Idealni snežni i planinski uslovi i naš instrtuktor, trofejni automobilista Andrej Kulundžić, ljubiteljima BMW brenda omogućiće da kroz nekoliko vežbi upoznaju xDrive pogon na specijalnom poligonu, dok će za sam kraj vožnje, gosti moći da se oprobaju u “driftu” na snegu u kontrolisanim uslovima.

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka www.bmw.rs/kopaonik2019 

 

Gosti koji se prijave imaće organizovan prevoz BMW automobilima od “Konaka” do lokacije xDrive avanture.

 

Uz pomoć BMW xDrive sistema održavate željeni pravac čak i u oštrim krivinama, jer ovaj sistem garantuje dobar kontakt sa putem i po klizavim površinama. Samo deseti deo sekunde potreban je da sistem prepozna prve znakove podupravljanja ili predupravljanja i prenese 100% snage motora na prednju ili zadnju osovinu, pre nego što je vrati na normalni odnos raspodele snage od 40:60.

 

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, BMW koristi pogon na svim točkovima sa svim pogodnostima pogona na zadnjim točkovima: precizno upravljanje, optimalno skretanje i jasna raspodela između motora i upravljanja. 

Pročitajte više
BMW Serija 1
05.02.2019

BMW SERIJE 3 STIGAO U PRODAJNE SALONE

Prvi primerci potpuno nove BMW Serije 3 već su stigli u BMW prodajne salone.

 

Ovaj vanvremenski BMW model, u svojih prethodnih 6 generacija, prodat je u više od 15 miliona primeraka širom sveta, a najnoviji model odlikuju potpuno nove interpretacije tradicionalnih BMW dizajnerskih elemenata kao što su “Hofmeister kink”, “Kidney grill” i prednje i zadnje LED svetlosne grupe. Najupečatljivije promene su u enterijeru vozila - kvalitet materijala i izrada svakog elementa unutrašnjosti je na najvišem nivou - nova postavka centralnog informacionog ekrana od 12,3 inča koji se nadovezuje na instrument tablu, najnoviji elementi opreme, nove kontrole klima uređaja i farova.

 

Automobil je porastao 7 centimetara po dužini u odnosu na prethodnika, veće mu je međuosovinsko rastojanje za 4 cm, a lakši je 50 kg. Poseduje novi sistem oslanjanja sa novim tipom amortizera, što će dopineti još boljoj dinamici vožnje. Na prvi pogled dizajn ovog automobila potencira njegov sportski karakter.

 

Kupcima su dostupna četiri linije opreme - Advantage, Sport Line, Luxury Line i M-Sport paket.

 

BMW Serije 3 nudi veliki broj inteligentnih sistema asistencije i inovativnih tehnologija koje svako putovanje čine još bezbednijim i komfornijim. Bilo da je reč o asistentu za gužvu u saobraćaju, parkiranje ili kontrolu gestovima – sa sistemom BMW Live Cockpit Professional i potpuno digitalnim prikazom instrumenata na ekranu od 10,25”, sve informacije dobijate na prvi pogled.

 

Najpopularniji model u Srbiji je BMW 320d, startna cena ovog modela je 36.990€, dok je početna cena modela 330i 40.990€.

 

Iako je tek dospeo na puteve, potupuno novi BMW Serije 3 Sedan pokazuje kako treba sebe iznova transformisati i predstavlja osvit novog doba u automobilizmu.

Pročitajte više
BMW Serija 1
22.01.2019

AKCIJSKA PONUDA BMW SERIJE 1 EDITION M SPORT SHADOW

BMW Srbija je pripremio posebne pogodnosti za kupovinu BMW Serije 1 iz M Sport Shadow edicije, uz posebne uslove za finansiranje vozila putem renta. Akcijske cene sada donose uštede od 4.724€ do 6.384€ i omogućavaju da odvezete BMW Serije 1 za 2.200€.

 

BMW Serije 1 M Sport Shadow Edition naglašava sportski ali ujedno i elegantan izgled ovog modela, pruža savršenu mešavinu uzbudljive dinamike, dizajna koji zrači samopouzdanjem i garantuje potpuno uživanje u vožnji.

 

Model BMW 116i Edition M sport shadow, sa manuelnim menjačem sa 6 brzina, čija redovna cena sa dodatnom opremom iznosi 27.224 €, sada je dostupan po ceni od 22.500€. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.212€ uz mesečnu rentu od 332€.

 

Model BMW 118i Edition M sport shadow, čija akcijska cena iznosi 24.990€ (redovna cena vozila sa dodatnom opremom iznosi 31.374 €) dolazi sa automatskim menjačem sa 8 brzina. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.457€ uz mesečnu rentu od 369€.

 

Model BMW 116d Edition M sport shadow, čija je redovna cena sa dodatnom opremom 32.884€, sada je dostupan sa uštedom od 6.384€ i njegova akcijska cena iznosi 26.500€. Ovaj model ima manuelni menjač sa šest brzina. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.605€ uz mesečnu rentu od 391€.

 

Svi akcijski modeli poseduju automatski klima uređaj, “Keyless” startovanje motora bez ključa, Isofix priključak na zadnjoj klupi kao i radio BMW MP3 Professional sa 6 zvučnika.

 

Od dodatne opreme izdvajaju se volan sa multifunkcijama, runflat gume kao i monitor za pritisak u gumama, instrument tabla sa proširenim sadržajem, dok Edition M Sport Shadow obuhvata: M aluminijumske felne od 18” Double Spoke style, M sportsko oslanjanje, M sportski volan, aerodinamički paket, sportska sedišta za vozača i suvozača, parking senzore pozadi, tempomat, LED svetla i LED svetla za maglu, crnu oblogu krova kao i crnu lajsnu visokog sjaja oko prozora.

 

Upoznajte se bolje sa ponudama, zakažite test vožnju ili kontaktirajte najbliži BMW prodajni salon i zatražite ponudu za BMW Serije 1. Više informacija na: BMW SERIJE 1 AKCIJSKA PONUDA

Pročitajte više
BMW Serija 7
22.01.2019

SVETSKA PREMIJERA NOVOG BMW SERIJE 7

BMW Serije 7 predstavlja jedan od vodećih modela luksuzne klase. Ističe se prestižnim, elegantnim izgledom, vrhunskom udobnošću i izuzetno sportskim performansama, kombinacijom koju samo BMW Serije 7 donosi u ovoj klasi. Ovaj model još jedanput postavlja standarde u vožnji omogućavajući sportski i dinamični stil, ali i maksimalnu udobnost.

 

Tri i po godine nakon uvođenja šeste generacije, dolazi BMW Serije 7 LCI koji vizuelno izgleda kao potpuno novi model - posebno na prednjem i zadnjem delu, u mnogim aspektima ovaj model postao je još luksuzniji, a dodate su i brojne visokonapredne komponente. Ovo uključuje snažnije benzinske motore koji imaju nižu potrošnju goriva i usklađeni su sa najnovijim standardima o emisiji izduvnih gasova EURO 6d, novi infotainment sistem i najnovije sisteme asistencije u vožnji.

 

Dizajn enterijera novog modela karakteriše još veća sofisticiranost - prefinjen, prijatan ambijent i poboljšana zvučna izolacija dodatno doprinose udobnosti na dužim putovanjima. Ekskluzivne presvlake za sedišta od napa kože sa luksuznim štepovima, novim unutrašnjim oblogama od finog drveta i specijalnim ambijentalnim osvetljenjem stvaraju skladan ambijent. Kožni volan ima optimizovan raspored multifunkcionalnih tastera. U zadnjem delu sedišta nalazi se sistem za zabavu sa full-HD ekranima osetljivim na dodir.

 

Prednji kraj viši je za 50 mm i zahvaljujući tome model dobija novi, upečatljivi i prestižni izgled, a odlikuju ga nova BMW rešetka bubrega, sa oko 40% većom površinom, novi dizajn prednjih svetala i otvori za vazduh koji sada imaju velike, obojene površine i hromirane trake - dodatno naglašavaju preciznost, jasnoću i čvrstoću.

 

Zadnji kraj je redizajniran u potpunosti i njime dominiraju moćne horizontalne linije, izduvne cevi sa većim hromiranim okvirima, nova, trodimenzionalna LED zadnja svetla, oštro definisana, dok tanka svetlosna traka koja povezuje zadnja svetla dodatno naglašava stil ovog modela.

 

Sve varijante agregata ispunjavaju Euro 6 standard - motor V12 u BMW modelu M760Li xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 12,5 - 12,4 l / 100 km; kombinovana emisija CO2: 285 - 282 g / km) poseduje filter za čestice benzina; novi V8 motor sa maksimalnom snagom od 390 kW/530KS (60 kW/80KS više od prethodnika) za BMW 750i xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 9,5 - 9,5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 217 - 217 g/km) i BMW 750Li xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 9.6 - 9.5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 218 - 218 g/km). Dostupna su i tri dizel motora sa do četiri turbopunjača i izlaznom snagom od 195 kW/265KS do 294 kW/400 KS.

 

Plug-in hibridne varijante novog modela BMW Serije 7 sada imaju specijalno prilagođen šestocilindrični linijski benzinski motor i unapređenu visokonaponsku bateriju. Ukupna snaga sistema u režimu SPORT podignuta je na maksimalnih 290kW/394KS, a autonomija u čisto električnom režimu vožnje je povećana na 50 - 58 kilometara.

 

Dalji napredak ka automatizovanoj vožnji sada omogućava izuzetno širok asortiman sistema asistencije u vožnji. “Driving Assistant Professional” sa sistemom asistencije upravljanja i praćenja saobraćajne trake . Standardno ugrađeni parking asistent sada uključuje i asistenciju vožnje unazad – “Reversing Assistant”. Novi BMW Serije 7 poseduje standardni BMW Live Cockpit Professional sa navigacionim sistemom. Instrument tabla je ekran od 12,3 inča, a centralni informacioni ekran osetljiv na dodir je veličine 10,25 inča. Novi BMW operativni sistem 7.0 omogućava izuzetno brz pristup podešavanjima i funkcijama, a sve kontrole su moguće na pet načina tj preko ekrana osetljivog na dodir, iDrive kontrolera, prekidača na upravljaču, glasovnim komandama ili kontrolom gestovima.

 

Ni jedan drugi BMW model na otelotvoruje luksuz, prestiž i dinamičnost na putu kao BMW Serije 7.

Pročitajte više
BMW X6
22.01.2019

BMW X6 AKCIJSKA PONUDA

BMW Srbija je za sam početak 2019. godine pripremio posebne pogodnosti za kupovinu BMW X6, modela koji je tvorac kupea u SUV segmentu. Akcijske cene donose uštede do čak 20.764 €.

 

Ovaj model kombinuje sportski stil kupea i moć BMW X modela, komforan je i izuzetnog dizajna. U standardnoj opremi modela ističe se xDrive, inteligentni pogon na sva četiri točka.

 

Model BMW X6 xDrive 30d u Elegance paketu opreme, čija redovna cena sa dodatnom opremom i PDV-om iznosi 87.612 €, sada je dostupan po ceni od 69.990€ i omogućava 17.622 € uštede. Poseduje automatski menjač sa osam brzina, a do 100km/h ubrzava za 6,7 sekundi. Od dodatne opreme izdvajaju se boja Alpine White/Black unilack, aluminijumske felne 20’’, navigacioni sistem Professional, HI-FI sistem ozvučenja, digitalna instrument tabla i M sportski volan.

 

Model BMW X6 xDrive 30d M Sport donosi uštedu od 20.764€ i umesto redovnih 98.264€, sada njegova cena iznosi 77.500€. Dodatnu opremu čine metalik boja, alkantara “Anthacite” ili ”Dakota” koža u enterijeru, navigacioni sistem Professional, Harman Kardon sistem ozvučenja, digitalna instrument tabla, kao i M Sport paket koji sadrži: M aluminijumske felne, M sportski volan, adaptivno M oslanjanje, sportska sedišta za vozača i suvozača, BMW Individual lajsnu visokog sjaja „Shadow Line“ i BMW Individual oblogu krova “Anthracite”.

 

Upoznajte se bolje sa ponudom, zakažite test vožnju ili kontaktirajte najbliži BMW prodajni salon i zatražite ponudu za ovaj model. Više informacija na: BMW X6 AKCIJSKA PONUDA.

Pročitajte više
BMW Serija 1
08.11.2019

NERADNI DANI

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je ponedeljak 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, neradan dan za BMW salon i servis.

Prvi naredni radni dan je utorak 12. novembar.

Pročitajte više
23.10.2019

BMW SERIJE 2 GRAN COUPE

Prvi kupe sa četvora vrata u BMW klasi kompaktnih vozila i prvi ikada BMW Serije 2 Gran Coupe predstavlja veoma atraktivan ulaz u svet BMW brenda.


BMW Serije 2 Gran Coupé odlikuje sportski i ekstravagantan izgled kako spoljašnjosti, tako i unutrašnjosti. Dodatno, njegovu unutrašnjost odlikuju kvalitetni materijali, kožni volan sa multifunkcijama, BMW Live Cockpit sa radio/bluetooth/USB portovima deo su standardne opreme. Opciono su dostupni Head-Up display od 9,2 inča kao i M sportska sedišta sa integrisanim naslovima za glavu. Ovaj model poseduje sofisticirane tehnologije suspenzije i sisteme kontrole koji omogućavaju izueztnu trakciju sa pogonom na prednje točkove.


Iako je kompaktni kupe, ovaj model ima više nego dovoljno veliku kabinu za putnike kao i prtljažnik.


BMW 2 Series Gran Coupé će svoju premijeru imati na Salonu automobila u Los Anđelesu u martu 2020. a odmah će biti dostupan z aporučivanje u verzijama: BMW 218i Gran Coupé (103 kW/140 KS), 220d (140 kW/190 KS) kao i M235i xDrive (225 kW/306 KS).
 

Pročitajte više
23.10.2019

BMW X5M I BMW X6M

BMW je predstavio najjače serijske verzije svojih SUV modela X5M i X6M. Prodaja će prvi put startovati sa po dve verzije - odnosno X5 M i X5 M Competition i X6M i X6M Competition.


Oba modela poseduju 4,4-litarski V8 M Twin Turbo agregat koji oslobađa 600 KS uz 750 Nm obrtnog momenta, dok su kod Competition verzija ovih modela agregati od 625KS, uz identičan obrtni momenat.


Maksimalna brzina je limitirana na 250km/h, a moguće je poručiti „M drivers“ paket uz koji je maksimalna brzina 290km/h. Ubrzanje iz mesta do 100 km/h ostvaruju za 3,9 sekundi, competition verzije do 100 km/h stižu za 3,8 sekundi.


Oba modela dolaze sa adaptivnim oslanjanjem i elektronski kontrolisanim amortizerima, kao i aktivnom stabilizacijom protiv naginjanja vozila, a poseduju i M Servotronic sistem upravljanja (osmostepeni automatski menjač). Primenjen je poznati recept kreiranja M vozila te ovi modeli poseduju četiri izduvne cevi, proširene rubove krila, M sedišta, M modove vožnje, aerodinamične otvore za vazduh, takozvane „škrge“ na bokovima, kao i poseban dizajn BMW rešetke poznatije kao „BMW bubrezi“. MxDrive sistem je podešen da prenosi više snage na zadnje točkove, a poseduje dve opcije podešavanja režima rada - 4WD i 4WD Sport.


Sva četiri modela su već dostupna za poručivanje u Srbiji.

Pročitajte više
23.10.2019

BMW M8 GRAN COUPE

Novi član BMW M porodice, BMW M8 Gran Coupe zaokružio je aktuelnu ponudu ovog modela, jer su sada za poručivanje dostupne sve tri varijante - M8 Coupe, M8 Cabrio kao i najnoviji M8 Gran Coupe.


Ovaj model od 0 do 100 km/h stiže za 3,3 sekunde, odnosno 3,2 sekunde u svojoj Competition verziji. Maksimalna brzina je limitirana na 250 km/h, odnosno 305 km/h ukoliko se odabere „M Driver’s“ paket. Pokreće ga 4,4-litarski V8 Twin Turbo agregat koji oslobađa 600 konja, odnosno 625 KS kada je u pitanju Competition model.


Kao i druga dva dostupna M8 modela, i M8 Gran Coupe poseduje xDrive pogon na sva četiri točka i aktivni “M” diferencijal, i ima mogućnost podešavanja isporuke obrtnog momenta između osovina, sve do potpunog prenosa snage na zadnje točkove.
Sva tri modela su dostupna za poručivanje u Srbiji.

Pročitajte više
10.10.2019

BEST OF BMW

BMW Srbija je krajem septembra 2019 organizovao „BEST of BMW“ događaj na kojem su klijentima i predstavnicima medija pretpremijerno predstavljeni najnoviji BMW modeli – potpuno novi BMW X6, prvi ikada BMW Serije 8 Gran Coupe, i potpuno novi model BMW Serije 1. Pored novih modela gosti su imali priliku da testiraju najnovije BMW M modele u dinamičnoj vožnji na stazi Navak, BMW X modele u off road vožnji, kao i neke od najnovijih, najluksuznijih i električnih modela u voznji po putu.

 

BMW X6 je svojom prvom generacijom 2008. godine uveo na tržište potpuno novi segment sportskih aktivnih kupe vozila (SAC), a do sada je prodato preko 443 hiljade primeraka ovog modela. Najnovija, treća generacija je za 26 mm duža, za 15 mm šira, a za 6 mm niža od prethodne. Po prvi put moguće je naručiti prosvetljenu masku hladnjaka, poznate „BMW bubrege“, što ovaj model čini još impozantnijim. U standardnoj opremi ovog modela su adaptivni LED, dok su opcionalno dostupni BMW laserski farovi sa dometom dugog svetla od preko 500 m.
Međuosovinsko rastojanje je povećano za 42 mm, a zapremina prtljažnika za 30 litara i sada iznosi 580 litara. Lukovi točkova su blago šestouganog obika, dok su dostupne veličine od 19 do 22 inča. Zadnji otvori za vazduh dodatno naglašavaju prepoznatljiv karakter BMW X6. Enterijer modela kombinacija je ekskluzivnih materijala i modernih tehnologija. BMW Live Cockpit Professional i sportska sedišta su standard, a prvi put je za ovaj model moguće poručiti i panorama krov, koji opcionalno može imati Sky Lounge osvetljenje u 6 boja. Sistem za zabavu na zadnjim sedištima se sastoji od dva ekrana osetljiva na dodir, dijagonale 10,2“ i „Blueray“ plejerom sa usb i HDMI priključcima.
U startu su dostupne dve benzinske i dve dizel varijante i to trolitarski 40i sa 340KS, M50i (4.4 litra/530KS), 30d (3 litra/256KS) i M50d (3 litra/400KS), a od decembarske proizvodnje će ponuda biti proširena i modelom X6M (4.4 litra/600KS).
Početna cena novog X6 je 79.990 i to za verzije 40i i 30d.

 

BMW Serije 8 Gran Coupe je najluksuzniji sportski automobil koji je BMW ikada napravio i postavlja nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa četvora vrata. Ovaj model predstavlja kombinaciju superiornog izgleda, sportskog duha i luksuznog ambijenta.
Prošle godine je, posle skoro dvadeset godina, predstavljena dugo očekivana, druga generacija BMW Serije 8. Prva „osmica“ je predstavljena pre trideset godina, 1989. godine, na salonu u Franfurtu i u prvih 8 dana od premijere, poručeno je 5.000 komada.
Sada, otprilike godinu dana nakon izlaska kupe i kabriolet verzija, novu Seriju 8 dopunjujemo i „Gran Coupe“ verzijom. Dužina modela je 507cm, što je 23 cm duže od kupea, a od aktuelne Serije 7 kraći je za svega 4 cm.
Linija krova koja se spušta i nastavlja do samog kraja vozila uokvirujući zadnje staklo čini jedinstven dizajerski element „Gran Coupe“ modela. Horizontalna linija na zadnjem delu dodatno naglašava širinu vozila, a upečatljiv prednji deo dopunjuju veliki otvori za vazduh.
Enterijer čine instrumenti koji su orijentisani ka vozaču, a na raspolaganju su sve najmodernije tehnologije. Očekivano, luksuz je na najvišem nivou, od „Crafted Clarity“ elemenata od brušenog stakla do enterijera presvučenog najfinijom kožom. Zadnja sedišta su vizuelno razdvojena centralnom konzolom i dizajnirana po ugledu na prednja, te kao dva odvojena sedišta pružaju maksimalnu udobnost i istovremeno bočnu podršku. Bogat paket standardne opreme sadrži felne od 18 inča, BMW Live Cockpit Professional sistem, head-up displej, Hi-Fi ozvučenje, ambijentalno osvetljenje, Vernasca kožu, a xDrive verzije imaju i Integral Active Steering odnosno paket koji sadrži upravljanje zadnjim točkovima i sportski varijabilni upravljač. Dodatno je moguće poručiti i M Sport i M Carbon pakete eksterijera.
U startu su dostupni modeli 840i (3l/340 KS sa zadnjim pogonom i xDrive sistemom), 840xd (3l/320 KS) i M850xi (4.4l/530 KS), a od novembra počinje proizvodnja modela M8 Gran Coupe (4.4l/600 KS).
Početna cena BMW Serije 8 Gran Coupe iznosi 91.990€ za varijantu 840i sa zadnjom vučom.

 

BMW Serije 1 u svojoj najnovijoj, trećoj, generaciji po prvi put donosi pogon na prednjim točkovima što omogućava više prostora na zadnjoj klupi i u gepeku. Odlikuju ga još efikasniji agregati i najsavremenija tehnologija.
Prvi put na ovom modelu je maska hladnjaka („BMW bubrezi“) u jednom okviru, ima izmenjen dizajn farova, novi izbor felni i po prvi put one od 19 inča. Njegovi kratki prepusti i linija prozora koja se podiže pružaju dinamičan izgled. Veća vrata omogućavaju lakši ulazak i izlazak iz vozila, a na zadnjoj klupi je 33 mm više prostora za noge. Unutrašnjost je dodatno unapređena tako da je kod baznog modela dostupan ekran dijagonale 8,8 inča “Infotainment” sistema koji je osetljiv na dodir, a tu su i funkcije poput kontrole glasom i gestovima. Unutrašnjost dalje odlikuju nova instrument tabla, centralna konzola sa novom ručicom menjača, iDrive kontrolerom i dugmetom za start motora koji čine jedan upravljački modul. Na listi opreme ovaj model poseduje senzore za kišu, Servotronic, elektromehaničku ručnu kočnicu, multifunkcionalni volan i BMW Live Cockpit Professional sa digitalnom instrument tablom od 8,8“ + 5,1“, dok su opciono dostupni ekrani u dimenzijama od 10,25 inča i„head up display“. Prodaja startuje sa modelima 118i (1.5/140), 116d (1.5/116), 118d (2.0/150), 120xd (2.0/190), a najsnažniji je M Performance M135i xDrive (2.0/306). Cena novog modela počinje od 23.990eur.

 

Nakon predstavljanja novih vozila, posetioci su imali priliku da testiraju najnovije BMW M automobile na NAVAK stazi, među kojima su se premijerno našli BMW X3M i X4M – modeli koji od 0 do 100 km/h ubrzavaju za 4,1 sekunde, i poseduju redne šestocilindrične agregate koji isporučuju 510 KS. Pored ova dva modela, neizostavno je istaći BMW M5 – model snažnog 4,4l V8 agregata sa M Twin Power Turbo Tehnologijom koji isporučuje 600 KS. BMW događaj koji je okupio samo najbolje iz BMW game sadržao je i poseban deo testiranja xDrive pogona u najnovijim BMW X modelima na off road poligonu, kao i testiranja najluksuznijih BMW modela u vožnji na putu.

 

Ovo je jedan od mnogobrojinh događaja kojima BMW Srbija svojim klijentima želi da približi BMW modele i omogući pravo BMW iskustvo, a pozitivne reakcije posetilaca potvrdile su da BMW sa razlogom zovu „Ultimate driving machine“.

Pročitajte više
30.09.2019

BMW I3 VEĆ TREĆU GODINU PREDVODI TRIATLON TRKU U BEOGRADU

BMW je već tradicionalno bio zvanično vozilo trke 11TRI Belgrade, koja ujedno predstavlja i Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu.

 

Beogradski triatlon je i ovog puta okupio više od 300 vrhunskih sportista iz zemlje i inostranstva. Trka je započela plivanjem u jezeru na Adi Ciganliji u dužini od 1.900 metara, a nastavila se vožnjom bicikala Savskom magistralom i preko mosta na Adi u ukupnoj dužini od 90 km, nakon čega je usledilo trčanje stazom pored reke Save ukupnom dužinom 21,1km. Prevodeći triatlonce na biciklističkoj etapi dugoj 90 kilometara, BMW i3 sa unapređenom baterijom od 120 Ah je potrošio svega 35% električne energije svoje baterije. Pored potpuno električnog BMW modela, takmičare su pratili sportski kupe BMW X2 kao i najnoviji BMW Serije 1 koji je publika u Srbiji imala prilike prvi put da vidi. Uz automobile, u trci su učestvovali i motocikli BMW Motorrad programa, koji su pratili učesnike. Centralnu poziciju, kod samog cilja, zauzeo je novi model BMW X1, dok su posetioci i u Expo delu manifestacije imali mogućnost da se upoznaju sa najnovijim predstavnikom BMW game – potpuno novim BMW Serije 1.


U muškoj konkurenciji pobedio je Strahinja Trakić iz Srbije, koji je od samog starta poveo trku i na cilj stigao nakon 4 sata, 6 minuta I 30 sekundi, a u ženskoj Erika Csomor iz Madjarske, koja je trku završila za 4 sata, 30 minuta I 36 sekundi. Prvak države postao je Strahinja Trakić, a u ženskoj konkurenciji prvo mesto na prvenstvu države je zauzela Fabo Ildiko.


BMW Srbija će sa zadovoljstvom nastavliti da podržava i uzima učešće u ovoj već tradicionalnoj sportskoj manifestaciji.

Pročitajte više
bmw-8
04.09.2019

DVA NOVA SPECIJALNA IZDANJA MODELA BMW I3 I BMW I8

Ekskluzivna izdanja potpuno električnog BMW i3s „Edition RoadStyle“ i plug-in hibrid modela BMW i8 „Ultimate Sophisto Edition“ u Coupe i Roadster izdanjima, biće dostupni od novembra 2019 godine.

 

Dizajn unutrašnjosti i spoljašnjosti modela BMW i3s Edition RoadStyle odiše sportskom elegancijom. Karakteriše ga “Fluid Black” boja spoljašnjosti sa “E-Cooper” detaljima, čime se izdvaja od standardnog i3 modela, a poseduje i felne od 20 inča. Što se unutrašnjosti tiče, ona je opremljena novim, specijalnim detaljima među kojima se ističe “Dalbergia” braon koža, mat detalji od drveta, kao i ugravirani “Edition RoadStyle” natpisi na naslonima za glavu. Ovaj model poseduje eDrive elektromotor snage 135 kW koji razija obrtni moment od 269Nm i povezan je sa baterijom od 42,2 kWh.


Ovo specijalno izdanje i3 će biti proizvedeno u manje od 1000 komada, dok će biti prozvedeno samo 200 primeraka modela BMW i8 Ultimate Sophisto Edition u Coupe i Roadster izdanjima.

 

Od svog lansiranja 2014. godine, BMW i8 bio je najuspešniji sportski plug-in hibrid, a izdanje „Ultimate Sophisto“ predstaviće kraj proizvodnje ovog modela zakazan za april 2020. godine.

 

Kombinacija elektro i motora sa unutrašnjim sagorevanjem i8 modela isporučuje 275 kW odnosno 374 KS. Spoljašnjost odlikuje „Sophisto Grey“ boja sa „E-Copper“ detaljima, a poseduje i alu felne od 20 inča u „radial-spoke“ dizajnu. BMW i8

 

Roadster Ultimate Sophisto Edition donosi elemente Shadow Line uključujući detalje na C stubu i detalje u crnoj boji visokog sjaja na prtljažniku, kočiona klješta su u sjajno crnoj boji, a brojni su detalji u BMWi karakterističnoj plavoj boji.

 

“Ultimate Sophisto Edition” obeležja na vratima i bedževi unutar kabine jasno ukazuju na specijalno izdanje koje će biti proizvedeno u svega 200 primeraka.

 

Oprema uključuje BMW Head-Up Display, svetlosni paket, Harman Kardon hi-fi sistem ozvučenja i keramicke aplikacije na kontrolama poput ručice menjača, audio kontrola...

Pročitajte više
bmw-8
10.07.2019

NOVI BMW SERIJE 1

Najnovija generacija BMW Serije 1 predstavlja potpuno novi koncept i dokaz da je BMW unapredio vozilo u pogledu praktičnosti i komfora i smestio ga na FAAR (“Frontantriebsarchitektur”) platformu.

 

Zahvaljujući novoj platformi i poprečno postavljenom agregatu, značajno je više prostora u unutrašnjosti automobila. Zapremina prtljažnika iznosi 380 litara, 20 više u odnosu na prethodnika.

 

Modeli dostupni za poručivanje su: 118i, 116d, 118d i 120d xDrive. Benzinsku varijantu pokreće trocilindarski motor zapremine 1,5 litara i 140 KS, dok dizel varijante raspolažu snagom od 116 do 190 KS. Menjači su šestostepeni ručni ili sedmostepeni automatski sa duplim kvačilom, dok je automatski menjač sa osam stepeni prenosa, kao i xDrive sistem pogona, u standardu verzije BMW 120d.

 

Kada je spoljašnji dizajn u pitanju, rešetka hladnjaka je porasla, na C stubovima se ističe Hofmeister kink, kao i dve karakteristične bočne linije. Opciono su dostupni prednji LED farovi (zadnji su deo standardne opreme), a po prvi put je moguće Seriju 1 naručiti sa panoramskim pokretnim krovom. Zahvaljujući tankim štop svetlima koja se protežu duž gepeka, automobil se čini širim i izgleda impozantno. Modeli opremljeni motorima sa 4 cilindra imaju dve prave odvojene izduvne cevi prečnika 90 mm, a model M135 xDrive cevi prečnika 100 mm.

 

Unutrašnjost je, takođe, unapređena, tako da je kod baznog modela dostupan ekran osetljiv na dodir dijagonale 8,8 inča “info-zabavnog” sistema. Dostupne su i kontrola glasom i gestovima, a moguće je poručiti i varijante sa većim ekranima – od 10,25 inča, digitalnom instrument tablom i “head-up” displejom u boji.

 

BMW Serije 1 u verziji M135 xDrive u standardu poseduje xDrive sistem pogona na sve točkove prilagođen tako da, kada je potrebno, polovinu svoje pogonske sile rasporedi i na točkove zadnje osovine. Poseduje dvolitarski Twin Turbo agregat sa 306 KS i četiri cilindra, i osmostepeni automatski menjač. Maksimalni obrtni momenat je 450 Nm. Zahvaljujući lakšoj karoseriji, novi agregat nudi bolje performanse u odnosu na prethodni model, ubrzanje do 100 km/h iznosi 4,8 sekundi, uz limit od 250 km/h. Po prvi put se u standardnoj ponudi nalazi BMW M Sport diferencijal sa blokadom na prednjoj osovini.
Svi modeli imaju zadnje “multi link” oslanjanje, a primenjeno je i novo rešenje koje smanjuje proklizavanje pogonskih točkova koje BMW skraćeno naziva ARB. U pitanju je promena u elektronskoj arhitekturi tako da je sistem za prepoznavanje proklizavanja sada integrisan u motorni računar. Ovo omogućava mnogo bržu regulaciju i intervenciju kočnicom u slučaju detektovanja proklizavanja.
Poručivanje u Srbiji je u toku, a prve isporuke se očekuju već u avgustu i septembru.

Pročitajte više
bmw-8
26.06.2019

BMW X6 VOĐA ŠIROKIH RAMENA

BMW je otkrio novu verziju modela koji predstavlja spoj inovativnosti i agilnosti uparen sa izgledom kupea za kojim se svi okreću.

 

Prethodne generacije ovog modela dostigle su prodaju od 443.000 primeraka širom sveta, a njegova treća generacija donosi promene u dizajnu. Pre svega - naglašena je veličina prednje rešetke, koja po prvi put ima opciju osvetljenja, dok su linije oštrije nego kod prethodnog modela. Nova generacija X6 (fabričke oznake G06) dugačka je 4.935 mm (26mm je duži u odnosu na prethodni model), međuosovinsko rastojanje iznosi 2.975 mm (+42 mm), niži je za 12 mm, dok kapacitet prtljažnika iznosi od 580 do 1530 litara. U ponudi su točkovi od 19 do 22 inča. Moderan i sportski enterijer novog modela uključuje i oslonce za kolena na centralnoj konzoli koji su dizajnerski element svih generacija modela X6. Sedišta su standardno obložena kožom tipa Vernaska, a opcionalno je moguće poručiti kožu tipa Merino iz Individual linije.

 

BMW će novu generaciju X6 sklapati u Spartanburgu u SAD, a prvi primerci očekuju se na tržištu u novembru 2019. U ponudi će biti modeli sa pogonom na sva četiri točka, upareni sa osmostepenim automatskim menjačem i to dva modela sa benzinskim i dva sa dizel agregatom. Najsnažniji među njima je X6 M50i, benzinski 4,4-litarski turbo V8 agregat koji razvija 530 ks i 750 Nm, ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h obavlja za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina mu je elektronski ograničena na 250 km/h. Kasnije će biti dostupan i snažniji BMW X6 M Competition i to sa 625KS.

 

Nova generacija BMW X6 u standardu ima adaptivne amortizere, a ima više opcionalnih sistema. Moguće je poručiti razlišite sisteme - Integralno aktivno upravljanje, vazdušno oslanjanje, aktivne stabilizatore i varijabilnu blokadu zadnjeg diferencijala. LED prednja svetla su u standardnoj opremi, a opciono su dostupna BMW laserska. Od standardne opreme su tu i BMW Live Cockpit Professional sa dva ekrana od 12.3 inča i BMW operativnim sistemom 7.0. i multifukcionalni volan. Lista opcionala sadrži kontrolu gestovima, panorama krov 80% veće površine (u odnosu na prethodnu generaciju), Bowers & Wilkins Diamond 3D audio sistem od 1.500W sa 20 zvučnika, pakete sistema asistencije u vožnji i parkiranju.

 

Novi X6 će imati mogućnost poručivanja i M Sport paketa koji sadrži: omostepeni M Steptronic menjač, pogon na sva četiri točka, M aerodinamički prednji i zadnji branik, rešetku u crnoj boji, M aluminijumske točkove od 20 do 22 inča, M sportsko oslanjanje, M Sport izduvni sistem, M Sport high- performance kočnice, okvire stakala u crnoj boji visokog sjaja, i enterijer sa sportskim sedištima i M Sport kožnim volanom, a za specifične zahteve tu je i “off-road” paket sa posebnim podešavanjem menjača i Xdrive pogona uz posebne modove vožnje uz ojačanja donjeg dela vozila i mogućnost poručivanja posebnog seta točkova.

Pročitajte više
bmw-8
26.06.2019

BMW SERIJE 8 GRAN COUPE

BMW je proširio opseg modela Seriju 8 uvođenjem pravog sportskog modela sa četvora vrata. U poređenju sa kupeom, ovaj model je duži za 23 cm, širi za 3 cm, a viši za 5,6 cm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 20 cm. Na taj način, povećan je prostor za putnike na zadnjim sedištima, više nego u bilo kom kupeu do sada, te tako ovaj auto ima sedišta za pet putnika.

 

Kokpit je već dobro poznat iz kupea i kabrioleta Serije 8 Coupe, sa digitalnom instrument tablom od 12,3 inča u, kao i centralnim informacionim ekranom od 10,25 inča. Multimedijalni sistem radi sa BMW operativnim sistemom 7.0. Stakleni panorama krov, transparentne površine od 1,5 m2, doprinosi veoma laganom i vazdušastom osećaju, a putnici dodatno uživaju u ambijentalnom osvetljenju i Harman-Kardon audio sistemu sa 16 zvučnika. Ovo je prvi BMW model koji ima panorama krov koja pokriva čitavu površinu krova odnosno od vetrobrana do zadnjeg stakla.

 

Praktičnost ove luksuzne kupe-limuzine povećana je mogućnošću deljenja naslona zadnje klupe u odnosu 40:20:40.

 

Adaptivno M oslanjanje dolazi kao standard, a svi Xdrive modeli imaju i integralno aktivno upravljanje u osnovnom paketu. Dalje je moguće unaprediti dinamiku vožnje dodavanjem aktivnih stabilizatora. Širok spektar modova vožnje jasno je definisan – Eco Pro, COMFORT, SPORT i SPORT+.

 

Adaptivna LED svetla i LED zadnja svetla su standard, dok su BMW laserska svetla sa varijabilnom distibucijom i zastitom od zaslepljivanja dostupni kao opcija.

 

Od starta prodaje je moguće dobiti M Sport paket skoji spaja besprekoran dizajn i opremu: M branike sa velikim usisinicima vazduha i difuzorom nazad, specifične sportske pragove, kao i M light točkove od 19 inča, M sportske kočnice, multifunkcionalna sedišta, M kožni sportski volan.

 

Visokokvalitetne opcije doprinose i udobnosti putnika i modernom luksuzu: multifunkcionalna sedišta i M Sportska sedišta, BMW Individual Merino koža, aktivna ventilacija sedišta, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound Sistem, Heat Comfort paket.

 

Dostupan je i širok opseg Sistema asistencije u vožnji: Assitencija dugih svetala, Driving Assistant paket koji obuhvata upozorenja na opasnost od sudara i pešake sa funkcijom kočenja, upozorenje o napuštanju saobraćajne trake, kao i upozorenje na opasnost od sudara odpozadi. U standardu je dostupan Parking Assistant koji uključuje asistenta za vožnju unazad, Cruise Control sa funkcijom Stop & Go. Driving Assistant Professional paket uključuje održavanje vožnje u saobraćajnoj traci i praćenje vozila ispred, kao i upozorenje vozilima iz poprečnih ulica napred i nazad. Parking Assistant Plus paket sa Surround View, Top View, Panorama View dostupan je kao opcija.

 

Svetsku premijeru ovaj model je imao na globalnom skupu BMW Group #NEXTGen održanom od 25. do 27. juna 2019. godine u Minhenu, dok je lansiranje modela zakazano za septembar 2019. i to u četiri varijante agregata: BMW M850i xDrive Gran Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 10.0 – 9.9 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 229 – 226 g/km) sa 390 kW/530 KS u V8 motoru, BMW 840i Gran Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 7.5 – 7.4 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 170 – 168 g/km) koji ima šestocilindarski 3.0 TwinPower Turbo motor sa 340 KS (250 kW) i 500 Nm, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, a kao opcija može se naručiti i xDrive pogon na sva četiri točka - BMW 840i xDrive koji dostiže brzinu od 100 km/h za 4,9 sekundi i može da dostigne maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h (kombinovana potrošnja goriva: 7.8 – 7.7 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 179 – 176 g/km) sa novim rednim benzinskim agregatom sa 6 cilindara koji ostvaruje 250 kW/340 KS. BMW 840d xDrive Gran Coupe poseduje 3.0 agregat sa šest cilindara, koji isporučuje 320 KS (235 kW) i 680 Nm. U standardu su osmostepeni automatski menjač, kao i xDrive pogon na sve točkove. Brzinu od 100 km/h dostiže za 5,1 sekund, dok je maksimalna brzina kao i kod “benzinca” fabrički ograničena na 250 km/h. (kombinovana potrošnja goriva: 6.3 – 6.2 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 166 – 162 g/km) sa rednim dizel agregatom sa šest cilindara koji ostvaruje 235 kW/320 KS. Svi agregati su u Euro 6d standardu.

Pročitajte više
BMW Serija 1
19.03.2019

BMW OFANZIVA. DOBRO DOŠLI U BMW HALU.

Posetite 54. Međunarodni salon automobila u Beogradu u periodu od 22. do 31. marta 2019. godine i upoznajte se sa čak 11 premijera BMW grupe koji će biti izloženi u Hali 2A.

 

BMW će predstaviti najtraženiji model svoje game – ultimativni sportski sedan BMW Serije 3, zatim najveći X model i prvi ikada – BMW X7, iako SUV, ovaj model pripada luksuznom segmentu BMW brenda uz najnoviji model BMW Serije 7, BMW Serije 8 i BMW Serije 8 Cabrio. Poseban deo BMW hale rezervisan je za ljubitelje BMW M i M performance modela – biće izloženi BMW M5 Competition i BMW M2 Competition, a tu je i BMW Z4, model premijum izgleda sa izraženom trkačkom notom.

 

U BMW Hali će, takođe po prvi put, biti predstavljena i sigurno najveća atrakcija ovogodišnjeg Salona - Rolls Royce Cullinan - prvi SUV brenda Rolls Royce nazvan po najvećem besprekornom dijamantu na svetu.

 

Pozivamo sve ljubitelje automobila da posete Halu 2A Beogradskog sajma gde ih očekuje preko 30 izloženih modela BMW grupe – BMW 116i, BMW 216d AT, BMW 320d, BMW 420i Convertible, BMW 520d xDrive, BMW 630d xDrive GT, BMW 750Li xDrive, BMW M850i xDrive, BMW Z4 sDrive 20i, BMW X1 sDrive 18d, BMW X2 sDrive 18d, BMW X3 xDrive 20d, BMW X4 xDrive 20d, BMW X5 xDrive 30d, BMW X6 xDrive 30d, BMW M2 Competition, BMW M5 Competition, BMW i3 (120Ah), BMW i8 i Rolls Royce Cullinan.

 

Ne propustite ovogodišnji Sajam!

Pročitajte više
BMW Serija 1
19.02.2019

BMW XDRIVE EXPERIENCE KOPAONIK 2019 USPEŠNO JE ODRŽAN

Posetioci su na Bačištu, na specijalno pripremljenom poligonu za test vozila, u zimskim uslovima, mogli testirati BMW xDrive - najinteligentiniji sistem pogona na sve točkove u svim BMW X modelima od X1 do X6.

 

Tokom tri dana test vožnji, uslovi na planini su bili idealni za testiranje xDrive pogona po snegu, a instrtuktor, poznati automobilista Andrej Kulundžić, ljubiteljima BMW brenda preneo je svoje znanje kroz vežbe na poligonu i upoznao ih sa xDrive pogonom. BMW xDrive sistem omogućava održavanje željenog pravca u oštrim krivinama, a garantuje dobar kontakt sa površinom puta i po klizavim površinama. Samo deseti deo sekunde potreban je da sistem prepozna prve znakove podupravljanja ili predupravljanja i prenese 100% snage motora na prednju ili zadnju osovinu, pre nego što je vrati na normalni odnos raspodele snage od 40:60. BMW modeli sa xDrive sistemom koriste pogon na svim točkovima sa svim pogodnostima pogona na zadnjim točkovima, kao što su precizno upravljanje, optimalno skretanje i jasna raspodela između motora i upravljanja.

 

Nakon testiranja na specijalnom poligonu, svi gosti su imali prilike da isprobaju BMW X modele u vožnji po snegu kroz prelepe predele Kopaonika.

Pročitajte više
BMW Serija 1
12.02.2019

NERADNI DANI

Obaveštavamo vas da će povodom dana državnosti Republike Srbije, petak i subota, 15. 02. i 16. 02. 2019. godine, biti neradni dani kompanije Delta Motors.

Pročitajte više
BMW Serija 1
12.02.2019

BMW XDRIVE EXPERIENCE KOPAONIK 2019

RADOST NE ZNA ZA LOŠE VREME – SAMO UŽIVANJE U VOŽNJI

 

U periodu od 15. do 17. februara 2019. BMW Srbija organizovaće BMW xDrive experience Kopaonik 2019. Svi koji se u tom periodu budu zatekli na ovoj popularnoj planini mogu testirati BMW xDrive, najinteligentiniji sistem pogona na sve točkove u svim BMW X modelima od X1 do X6.

 

Idealni snežni i planinski uslovi i naš instrtuktor, trofejni automobilista Andrej Kulundžić, ljubiteljima BMW brenda omogućiće da kroz nekoliko vežbi upoznaju xDrive pogon na specijalnom poligonu, dok će za sam kraj vožnje, gosti moći da se oprobaju u “driftu” na snegu u kontrolisanim uslovima.

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka www.bmw.rs/kopaonik2019 

 

Gosti koji se prijave imaće organizovan prevoz BMW automobilima od “Konaka” do lokacije xDrive avanture.

 

Uz pomoć BMW xDrive sistema održavate željeni pravac čak i u oštrim krivinama, jer ovaj sistem garantuje dobar kontakt sa putem i po klizavim površinama. Samo deseti deo sekunde potreban je da sistem prepozna prve znakove podupravljanja ili predupravljanja i prenese 100% snage motora na prednju ili zadnju osovinu, pre nego što je vrati na normalni odnos raspodele snage od 40:60.

 

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, BMW koristi pogon na svim točkovima sa svim pogodnostima pogona na zadnjim točkovima: precizno upravljanje, optimalno skretanje i jasna raspodela između motora i upravljanja. 

Pročitajte više
BMW Serija 1
05.02.2019

BMW SERIJE 3 STIGAO U PRODAJNE SALONE

Prvi primerci potpuno nove BMW Serije 3 već su stigli u BMW prodajne salone.

 

Ovaj vanvremenski BMW model, u svojih prethodnih 6 generacija, prodat je u više od 15 miliona primeraka širom sveta, a najnoviji model odlikuju potpuno nove interpretacije tradicionalnih BMW dizajnerskih elemenata kao što su “Hofmeister kink”, “Kidney grill” i prednje i zadnje LED svetlosne grupe. Najupečatljivije promene su u enterijeru vozila - kvalitet materijala i izrada svakog elementa unutrašnjosti je na najvišem nivou - nova postavka centralnog informacionog ekrana od 12,3 inča koji se nadovezuje na instrument tablu, najnoviji elementi opreme, nove kontrole klima uređaja i farova.

 

Automobil je porastao 7 centimetara po dužini u odnosu na prethodnika, veće mu je međuosovinsko rastojanje za 4 cm, a lakši je 50 kg. Poseduje novi sistem oslanjanja sa novim tipom amortizera, što će dopineti još boljoj dinamici vožnje. Na prvi pogled dizajn ovog automobila potencira njegov sportski karakter.

 

Kupcima su dostupna četiri linije opreme - Advantage, Sport Line, Luxury Line i M-Sport paket.

 

BMW Serije 3 nudi veliki broj inteligentnih sistema asistencije i inovativnih tehnologija koje svako putovanje čine još bezbednijim i komfornijim. Bilo da je reč o asistentu za gužvu u saobraćaju, parkiranje ili kontrolu gestovima – sa sistemom BMW Live Cockpit Professional i potpuno digitalnim prikazom instrumenata na ekranu od 10,25”, sve informacije dobijate na prvi pogled.

 

Najpopularniji model u Srbiji je BMW 320d, startna cena ovog modela je 36.990€, dok je početna cena modela 330i 40.990€.

 

Iako je tek dospeo na puteve, potupuno novi BMW Serije 3 Sedan pokazuje kako treba sebe iznova transformisati i predstavlja osvit novog doba u automobilizmu.

Pročitajte više
BMW Serija 1
22.01.2019

AKCIJSKA PONUDA BMW SERIJE 1 EDITION M SPORT SHADOW

BMW Srbija je pripremio posebne pogodnosti za kupovinu BMW Serije 1 iz M Sport Shadow edicije, uz posebne uslove za finansiranje vozila putem renta. Akcijske cene sada donose uštede od 4.724€ do 6.384€ i omogućavaju da odvezete BMW Serije 1 za 2.200€.

 

BMW Serije 1 M Sport Shadow Edition naglašava sportski ali ujedno i elegantan izgled ovog modela, pruža savršenu mešavinu uzbudljive dinamike, dizajna koji zrači samopouzdanjem i garantuje potpuno uživanje u vožnji.

 

Model BMW 116i Edition M sport shadow, sa manuelnim menjačem sa 6 brzina, čija redovna cena sa dodatnom opremom iznosi 27.224 €, sada je dostupan po ceni od 22.500€. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.212€ uz mesečnu rentu od 332€.

 

Model BMW 118i Edition M sport shadow, čija akcijska cena iznosi 24.990€ (redovna cena vozila sa dodatnom opremom iznosi 31.374 €) dolazi sa automatskim menjačem sa 8 brzina. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.457€ uz mesečnu rentu od 369€.

 

Model BMW 116d Edition M sport shadow, čija je redovna cena sa dodatnom opremom 32.884€, sada je dostupan sa uštedom od 6.384€ i njegova akcijska cena iznosi 26.500€. Ovaj model ima manuelni menjač sa šest brzina. Depozit za zakup ovog modela na 48 meseci iznosi 2.605€ uz mesečnu rentu od 391€.

 

Svi akcijski modeli poseduju automatski klima uređaj, “Keyless” startovanje motora bez ključa, Isofix priključak na zadnjoj klupi kao i radio BMW MP3 Professional sa 6 zvučnika.

 

Od dodatne opreme izdvajaju se volan sa multifunkcijama, runflat gume kao i monitor za pritisak u gumama, instrument tabla sa proširenim sadržajem, dok Edition M Sport Shadow obuhvata: M aluminijumske felne od 18” Double Spoke style, M sportsko oslanjanje, M sportski volan, aerodinamički paket, sportska sedišta za vozača i suvozača, parking senzore pozadi, tempomat, LED svetla i LED svetla za maglu, crnu oblogu krova kao i crnu lajsnu visokog sjaja oko prozora.

 

Upoznajte se bolje sa ponudama, zakažite test vožnju ili kontaktirajte najbliži BMW prodajni salon i zatražite ponudu za BMW Serije 1. Više informacija na: BMW SERIJE 1 AKCIJSKA PONUDA

Pročitajte više
BMW Serija 7
22.01.2019

SVETSKA PREMIJERA NOVOG BMW SERIJE 7

BMW Serije 7 predstavlja jedan od vodećih modela luksuzne klase. Ističe se prestižnim, elegantnim izgledom, vrhunskom udobnošću i izuzetno sportskim performansama, kombinacijom koju samo BMW Serije 7 donosi u ovoj klasi. Ovaj model još jedanput postavlja standarde u vožnji omogućavajući sportski i dinamični stil, ali i maksimalnu udobnost.

 

Tri i po godine nakon uvođenja šeste generacije, dolazi BMW Serije 7 LCI koji vizuelno izgleda kao potpuno novi model - posebno na prednjem i zadnjem delu, u mnogim aspektima ovaj model postao je još luksuzniji, a dodate su i brojne visokonapredne komponente. Ovo uključuje snažnije benzinske motore koji imaju nižu potrošnju goriva i usklađeni su sa najnovijim standardima o emisiji izduvnih gasova EURO 6d, novi infotainment sistem i najnovije sisteme asistencije u vožnji.

 

Dizajn enterijera novog modela karakteriše još veća sofisticiranost - prefinjen, prijatan ambijent i poboljšana zvučna izolacija dodatno doprinose udobnosti na dužim putovanjima. Ekskluzivne presvlake za sedišta od napa kože sa luksuznim štepovima, novim unutrašnjim oblogama od finog drveta i specijalnim ambijentalnim osvetljenjem stvaraju skladan ambijent. Kožni volan ima optimizovan raspored multifunkcionalnih tastera. U zadnjem delu sedišta nalazi se sistem za zabavu sa full-HD ekranima osetljivim na dodir.

 

Prednji kraj viši je za 50 mm i zahvaljujući tome model dobija novi, upečatljivi i prestižni izgled, a odlikuju ga nova BMW rešetka bubrega, sa oko 40% većom površinom, novi dizajn prednjih svetala i otvori za vazduh koji sada imaju velike, obojene površine i hromirane trake - dodatno naglašavaju preciznost, jasnoću i čvrstoću.

 

Zadnji kraj je redizajniran u potpunosti i njime dominiraju moćne horizontalne linije, izduvne cevi sa većim hromiranim okvirima, nova, trodimenzionalna LED zadnja svetla, oštro definisana, dok tanka svetlosna traka koja povezuje zadnja svetla dodatno naglašava stil ovog modela.

 

Sve varijante agregata ispunjavaju Euro 6 standard - motor V12 u BMW modelu M760Li xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 12,5 - 12,4 l / 100 km; kombinovana emisija CO2: 285 - 282 g / km) poseduje filter za čestice benzina; novi V8 motor sa maksimalnom snagom od 390 kW/530KS (60 kW/80KS više od prethodnika) za BMW 750i xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 9,5 - 9,5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 217 - 217 g/km) i BMW 750Li xDrive (kombinovana potrošnja goriva: 9.6 - 9.5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 218 - 218 g/km). Dostupna su i tri dizel motora sa do četiri turbopunjača i izlaznom snagom od 195 kW/265KS do 294 kW/400 KS.

 

Plug-in hibridne varijante novog modela BMW Serije 7 sada imaju specijalno prilagođen šestocilindrični linijski benzinski motor i unapređenu visokonaponsku bateriju. Ukupna snaga sistema u režimu SPORT podignuta je na maksimalnih 290kW/394KS, a autonomija u čisto električnom režimu vožnje je povećana na 50 - 58 kilometara.

 

Dalji napredak ka automatizovanoj vožnji sada omogućava izuzetno širok asortiman sistema asistencije u vožnji. “Driving Assistant Professional” sa sistemom asistencije upravljanja i praćenja saobraćajne trake . Standardno ugrađeni parking asistent sada uključuje i asistenciju vožnje unazad – “Reversing Assistant”. Novi BMW Serije 7 poseduje standardni BMW Live Cockpit Professional sa navigacionim sistemom. Instrument tabla je ekran od 12,3 inča, a centralni informacioni ekran osetljiv na dodir je veličine 10,25 inča. Novi BMW operativni sistem 7.0 omogućava izuzetno brz pristup podešavanjima i funkcijama, a sve kontrole su moguće na pet načina tj preko ekrana osetljivog na dodir, iDrive kontrolera, prekidača na upravljaču, glasovnim komandama ili kontrolom gestovima.

 

Ni jedan drugi BMW model na otelotvoruje luksuz, prestiž i dinamičnost na putu kao BMW Serije 7.

Pročitajte više
BMW X6
22.01.2019

BMW X6 AKCIJSKA PONUDA

BMW Srbija je za sam početak 2019. godine pripremio posebne pogodnosti za kupovinu BMW X6, modela koji je tvorac kupea u SUV segmentu. Akcijske cene donose uštede do čak 20.764 €.

 

Ovaj model kombinuje sportski stil kupea i moć BMW X modela, komforan je i izuzetnog dizajna. U standardnoj opremi modela ističe se xDrive, inteligentni pogon na sva četiri točka.

 

Model BMW X6 xDrive 30d u Elegance paketu opreme, čija redovna cena sa dodatnom opremom i PDV-om iznosi 87.612 €, sada je dostupan po ceni od 69.990€ i omogućava 17.622 € uštede. Poseduje automatski menjač sa osam brzina, a do 100km/h ubrzava za 6,7 sekundi. Od dodatne opreme izdvajaju se boja Alpine White/Black unilack, aluminijumske felne 20’’, navigacioni sistem Professional, HI-FI sistem ozvučenja, digitalna instrument tabla i M sportski volan.

 

Model BMW X6 xDrive 30d M Sport donosi uštedu od 20.764€ i umesto redovnih 98.264€, sada njegova cena iznosi 77.500€. Dodatnu opremu čine metalik boja, alkantara “Anthacite” ili ”Dakota” koža u enterijeru, navigacioni sistem Professional, Harman Kardon sistem ozvučenja, digitalna instrument tabla, kao i M Sport paket koji sadrži: M aluminijumske felne, M sportski volan, adaptivno M oslanjanje, sportska sedišta za vozača i suvozača, BMW Individual lajsnu visokog sjaja „Shadow Line“ i BMW Individual oblogu krova “Anthracite”.

 

Upoznajte se bolje sa ponudom, zakažite test vožnju ili kontaktirajte najbliži BMW prodajni salon i zatražite ponudu za ovaj model. Više informacija na: BMW X6 AKCIJSKA PONUDA.

Pročitajte više