Beograd | 08.12.2016

SAOBRAĆAJNO-TEHNIČKA ŠKOLA U ZEMUNU BOGATIJA ZA NASTAVNO SREDSTVO – KAROSERIJU BMW SERIJE 5.

Kompanija Delta Motors donirala je Saobraćajno – tehničkoj školi u Zemunu karoseriju putničkog motornog vozila brenda BMW serije 5.

Novo nastavno sredstvo direktoru Saobraćajno – tehničke škole Zemun Miroslavu Macuri uručio je Radosav Đerasimović, direktor postprodajnog sektora kompanije Delta Motors.

Ova karoserija poslužiće kao vredno učilo unapređenju nastave i sticanju praktičnih iskustava srednjoškolaca na poslovima limara i farbara, što će rezultirati višim nivoom stečenog znanja budućih stručnjaka u ovoj oblasti.
Ovom prilikom dogovorene su i posete učenika ovlašćenom servisu BMW vozila, u cilju edukacije i uvida u praktičan rad profesija za koje se mladi naraštaji školuju.

Kao društveno odgovorna kompanija, Delta Motors prepoznaje važnost ulaganja u razvoj i usavršavanje novih obrazovnih kadrova u oblasti u kojoj posluje i ovaj pozitivan trend nastaviće i u budućnosti.

BMW SLAVI 100 GODINA U MLADENOVCU.

Pozivamo Vas da posetite BMW dilera Stefanović Auto, 9.-10. decembra od 10-18h, Beogradski put bb, Mladenovac.
Dođite da zajedno proslavimo 100 godina BMW brenda i testirajte svoj omiljeni BMW.
Uzbuđenje raste uz atraktivnu ponudu BMW vozila i specijalne servisne akcije.
Stefanović Auto je pripremio niz iznenađenja za sve posetioce.

Čekamo Vas.

Novi Sad | 09.11.2016

KOMPANIJA RADULOVIĆ OTVORILA JE NOVI BMW SALON U NOVOM SADU.

Novi Sad 9. novembar 2016 - U čast obeležavanja 100 godina brenda BMW, kompanija Radulović, ovlašćeni diler BMW vozila već 30 godina, obeležila je ovaj jubilej u novootvorenom renoviranom salonu u Novom Sadu. BMW salon površine 700m2 na dva nivoa, u potpunosti je obnovljen i modernizovan i opremljen po najnovijim BMW standardima.

„BMW kaže da budućnost pripada onima koji su dovoljno hrabri da je oblikuju. Otvaranje ovog salona jeste hrabar iskorak, ali mi bezrezervno verujemo u BMW brend i zajedničku budućnost. Iznad svega, ova investicija je za vlasnike BMW vozila, jer uspeh se ne meri brojem prodatih vozila, već autentičnim i iskrenim zadovoljsvom klijenata. I to je naša misija i za vek pred nama,“ izjavila je na svečanom otvaranju salona Aleksandra Radulović, direktor marketinga kompanije.

Prisutnima se na proslavi jubileja u novootvorenom salonu u ime BMW Group obratio putem video linka Konrad Baumgartner, direktor prodaje za region Afrike, Kariba i Istočne Evrope, a direktorka Delta Auto grupe Aleksandra Đurđević dodelila je plaketu Draganu Raduloviću, osnivaču firme, za posvećenost i doprinos.

Ono što BMW čini drugačijim jesu njegova opredeljenost za tehnološku inovativnost i društvenu odgovornost. A za narednih sto godina BMW je već plasirao svoju viziju - BMW VISION NEXT 100 koncept - koji, kako mu i samo ime kaže, donosi prvi uvid u ono što je vizija automobila za naredni vek.

Proslavi jubileja brenda i svečanom otvaranju renoviranog salona prisustvovalo je više od 200 zvanica, klijenata, poslovnih partnera i gostiju iz javnog života.

OBAVEŠTENJE O NERADNOM DANU 11.11.2016. GODINE.

Poštovani klijenti,

Obaveštavamo vas da u petak, dana 11.11.2016. godine, BMW prodajni salon i servis neće raditi zbog obeležavanja Dana sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu.

Vaš Delta Motors tim.

26.10.2016

DELTA MOTORS PROSLAVIO 10 GODINA POSLOVANJA KOMPANIJE I 100 GODINA POSTOJANJA BMW BRENDA.

Delta Motors je velikom žurkom obeležio dva jubileja, 100 godina BMW brenda i 10 godina kompanije Delta Motors. Proslavi je prisustvovalo više od 500 zvanica, klijenata, poslovnih partnera i gostiju iz sfere javnog života. Ambijent inspirisan porukom “Uzbudljiv vek je pred nama” sinoć je pokazao smer kojim će se BMW brend kretati u budućnosti.

U pozdravnom govoru geeralna direktorka Aleksandra Đurđević istakla je da BMW brend već jedan ceo vek oblikuje budućnost sa jedinstvenom vizijom da stvara neponovljivo zadovoljstvo u vožnji. Takođe, Aleksandra se zahvalila kompaniji BMW na uspešnoj, desetogodišnjoj saradnji kao i lojalnim klijentima BMW brenda.

Heike Pfeil, regionalni menadžer BMW grupe, ovom prilikom naglasila je da Delta Motors daje pravi primer svojim odnosom i negovanjem brenda celom regionu, što potvrđuju i česte posete drugih zemalja koje se obučavaju na primeru domaćeg poslovanja.

Delta Motors, članica Delta Holding grupe, je generalni zastupnik BMW grupe na tržištu Srbije i Crne Gore od 2006. godine. Kompanija posluje u oblasti uvoza automobila i motocikala, kao i razvoja auto centara u kojima su na jednom mestu objedinjeni prodajni saloni po najvišim i najmodernijim BMW standardima, servisi i prodavnice rezervnih delova.

OTVARANJE NOVOG BMW SERVISA U NIŠU.

U čast jubileja, 100 godina BMW grupe, ovlašćeni diler BMW vozila Mitić Company, otvorio je 18.10. novi BMW Servisni centar u Nišu. Ovoj svečanosti prisustvovalo je više od 250 klijenata, poslovnih partnera i ljubitelja BMW brenda.

Pozdravljajući goste, vlasnik kompanije Slobodan Mitić, podsetio se početka rada svoje kompanije koja uspešno posluje već 25 godina. Direktor Delta Auto Grupe, Aleksandra Đurđević uručila je zahvanicu Slobodanu Mitiću za jednaku posvećenost BMW brendu i klijentima.
Novi servisni centar u skladu je sa najvišim i najmodernijim BMW standardima po čemu je jedinstven u regionu a ujedno predstavlja i krunu poslovanja Mitić Company, koja je svoje znanje i iskustvo, sticano godinama, pretočila u servisni objekat sa ciljem da maksimalno izađe u susret i najzahtevnijim BMW klijentima.

Petnaest godina poslovanja sa BMW-om garantuje da klijenti sa puno poverenja mogu da prepuste brigu o svom BMW vozilu Mitić Company, Dimitrija Tucovića bb, Niš.

BMW SLAVI 100 GODINA U NIŠU.

BMW 19., 20. i 21. oktobra proslavlja 100 godina u NIŠU u prodajnom salonu ovlašćenog BMW dilera Mitić Company , Dimitrija Tucovića bb,od 10-17h.

BMW 100 godina brine o vašem ljubimcu , a sada i na novom mestu u Nišu.

Mitić Company je otvorila novi servisni centar na adresi , Dimitrija Tucovića bb, sa željom da zadovolji želje svih BMW klijenta po najvišim mogućim standardima, pripremila je mogućnost testiranja BMW vozila po želji i niz uzbudljivih iznenađenja za sve posetioce.

Čekamo vas.

NOVI BMW SERIJE 5.

Sedma generacija BMW Serije 5 objedinjuje sportsku eleganciju i moderan dizajn. Ono što ovaj model čini drugačijim i neprikosnovenim jesu unapređena dinamika, vrhunski sistem pomoći u vožnji, bliska povezanost vozača i samog automobila, kao i novi, unapređen, operativni sistem.

Poslednja generacije Serije 5 po svemu sudeći ima sve predispozicije da nastavi slavu i uspeh svojih prethodnika. Dovoljno je reći da je do sada, u prethodnih šest generacija, prodato više od 7,6 miliona automobila ove serije. “Sedma generacije Serije 5 predstavlja jasan korak ka budućnosti automobilske industrije. Sa lakoćom možemo reći da smo lider u tehnologiji, da naši proizvodi bude emocije širom sveta, kao i da je digitalizacija naš put do uspeha. Naša ideja je bila da zadovoljimo želje naših klijenata, pa smo zato i odlučili da ponudu putničkih automobila proširimo, uz napomenu da će ovo biti naša praksa i u budućnosti. Ovaj model predstavlja oličenje poslovnog Sedan automobila”, rekao je Harald Krüger, direktor menadžerskog tima BMW AG.

Ovaj model biće dostupan na tržištima širom sveta u februaru 2017. godine.

Superiorno zadovoljstvo u vožnji i neprikosnovena aerodinamika
Stroga primena BMW Lightweight koncepta u samom dizajnu automobila smanjuje ukupnu masu nove limuzine, čineći ovaj model lakšim od prethodnog za čak 100 kilograma. Ovog puta u proizvodnji je povećano korišćenje aluminijuma i čelika visoke čvrstoće. Šasija automobila ima potpuno novi dizajn, dok je raspodela težine automobila prilagođena dugim i udobnim putovanjima, po čemu je ovaj model oduvek i bio poznat. Takođe, bitno je napomenuti i različite režime vožnje, koji će putnicima omogućiti da svoje putovanje prilagode ličnim potrebama i raspoloženju. Koeficijent otpora vazduha nove, 4.935 centimetara duge Serije 5, postavlja novi standard u ovoj klasi automobila (Cd=0,22).

Korak bliže automatizovanoj vožnji
Bogat sistem pomoći u vožnji pruža neverovatnu podršku vozaču, prilagođavajući se njegovom načinu života. Pomoć se ovog puta ne odnosi samo na rizične i iznenadne situacije na putu, već i na otežane uslove u saobraćaju kao što su usporen saobraćaj i monotone deonice autoputa. U duhu automatizovane vožnje, nova Serija 5 poseduje stereo kameru, kojoj podršku pružaju radari i ultrazvučni senzori koji prate dešavanja u neposrednoj blizini automobila. Lane Change Assistant i Lane Keeping Assistant, zajedno sa collision protection sistemom, pružaju vozaču potpunu bezbednost štiteći njegov automobil od bočnih sudara. Automobil će pratiti traku kolovoza u kojoj se krećete, kao i linije koje označavaju granicu za prelazak u susednu traku i shodno tome prilagodiće upravljanje i kretanje samog automobila.

Lane Change Assistant i Lane Keeping Assistant su sistemi koji vozača mogu osloboditi ubrzanja, kočenje ili upravljanja automobilom u datom trenutku. Na vozaču je samo da odabere beneficije koje su mu u tom trenutku potrebne. Takođe, inteligentni Auto Start Stop sistem prilagođava se ruti kojom se automobil kreće, kao i gužvi u saobraćaju, pružajući vozaču maksimalan užitak u vožnji.

Intuicija i unapređena udobnost
Novi BMW Serije 5 opremljen je iDrive sistemom poslednje generacije. Navigacija, telefon i multimedijalne funkcije namenjene zabavnijoj vožnji prikazane su na ekranu od 10.25 inča. Ovim sistemom se može upravljati pomoću poznatog kontrolora, kao i glasovnim i komandama gestikulacije, po želji vozača. Najnoviji BMW Head-Up displej poseduje površinu prikaza koja je veća za čak 70 odsto u odnosu na prethodnu generaciju. Na ovom displeju vozač može da prati saobraćajne znake, listu svojih omiljenih pesama, listu radio stanica, telefonski imenik, navigacione komande, kao i upozorenja svih sistema za pomoć u vožnji.

Maksimalni nivo udobnosti pri putovanju postignut je povećanom zapreminom prtljažnika, povećanim prostorom za noge, sedištima sa masažerima, senzorima za prilagođavanje sedišta svakom putniku, kao i četvorozonskim sistemom klima uređaja koji podrazumeva i jonizaciju i pročišćavanje vazduha.

Special Synergy Thermoacoustic Capsule (SYNTAK) pobrinuo se da dodatno smanji buku unutar kabine automobila.

LED svetla se nalaze u svim farovima nove Serije 5. Pored toga, kao deo dodatne opreme, moguća je ugradnja i prednjih LED farova koji poseduju varijabilni intenzitet svetlosti, koji se prilagođava uslovima vožnje, kao i samom putu po kome se automobil kreće.

Unapređena veza između vozača, automobila i okoline
Unapređen BMW ConnectedDrive sistem osmišljen je tako da pruža potpunu podršku vozaču, a pre svega uštedi njegovo vreme. Novi ParkNow sistem pruža mogućnost digitalne rezervacije i plaćanja parking mesta putem inteligentne platforme koja ima mogućnost da potpuno samostalno detektuje slobodna parking mesta u okolini automobila. Takođe, kao deo dodatne opreme, Parking Assistant je u mogućnosti da prepozna slobodno parking mesto i potpuno samostalno parkira automobil.

Takođe, Microsoft Exchange servis omogućava Microsoft Office 365 korisnicima da sinhronizuju svoju e-mail adresu, kalendar i imenik kako bi mogli da ih koriste potpuno jednostavno u toku vožnje automobila. Pored pronalaženja parking mesta, novi BMW Serije 5 poseduje i napredni ključ koji je u mogućnosti da potpuno automatizovano parkira automobil na bilo koje parking mesto.

Povezanost mobilnim telefon unapređena je i kroz induktivno punjenje mobilnih uređaja, kao i WiFi hotspot koji podržava čak deset različitih uređaja.

Personalizovani sadržaj putem BMW Connected Onboard
BMW Connected, lični asistent svakog vozača kada je reč o digitalnoj mobilnosti, dostupan je u Evropi od jula 2016. godine. Nova, unapređena, verzija ovog sistema predstavljena je sada, u novom izdanju BMW Serije 5. BMW Connected Onboard pruža vozačima uvid u sve informacije potrebne kako bi njihovo putovanje proteklo bez poteškoća. Predstojeće destinacije putovanja, kao i planirano vreme putovanja koje vozač poseduje u svojoj agendi u mobilnom telefonu, povezuju se sa automobilom potpuno neprimetno, projektujući informacije na personalizovanom ekranu vozila.

BMW 530i i BMW 540i: Novi benzinski motori
Motori koje poseduje novi BMW Serije 5 pripadaju najsavremenijoj BMW EfficientDynamics porodici motora. BMW TwinTurbo tehnologija osigurava neverovatne performanse i efikasnost svih motora. Dve varijante dizel i benzinskih motora biće dostupne već u februaru 2017. godine, sa pogonom na zadnjim točkovima, kao i prepoznatljivim xDrive pogonom.

Novi dvolitarski 4-cilindrični BMW 530i motor razvija maksimalni obrtni momenat od 350 Nm i snagu od 180 KS. Potrošnja goriva iznosi 5.4 litara/100 kilometara, dok emisija štetnih gasova iznosi svega 126 g/km, što je 11% manje od prethodnog modela. Ubrzanje od 0-100 km/h postiže se za 6.2 sekunde, dok je maksimalna dostižna brzina 250 km/h.

Novi BMW 540i motor poseduje snagu od 350 KS. Trolitarski motor postiže obrtni momenat od 450 Nm. Uprkost povećanim performansama, potrošnja goriva iznosi svega 6.5 litara/100 kilometara, dok je emisija štetnih gasova 150g/km. U kombinaciji sa xDrive pogonom, BMW 540i dostiže brzinu od 100 km/h za neverovatnih 4.8 sekundi.

Kada je reč o dizel motorima, BMW 530d poseduje snagu od 265 KS i maksimalni obrtni momenat od 620 Nm. Prosečna potrošnja goriva ovog modela je 4.5 litara/100 km, dok emisija CO2 gasova iznosi 188 g/km, što je 13% manje nego što je bio slučaj kod prethodnog modela. BMW 530d dostiže brzinu od 100 km/h za samo 5.7 sekundi. Maksimalna brzina koju ovaj motor dostiže je 250 km/h.

Šampion emisije CO2 gasova, plug-in hibrid i 8-cilindrični motor
BMW grupa planira da lansira BMW Serije 5 Sedan sa tri nove varijante motora ubrzo nakon pomenute premijere u februaru 2017. 4-cilindrični motor snage 190 KS biće predstavljen u svom najefikasnijem obliku, BMW 520d EfficientDynamics sa osmostepenim menjačem brzina. Emisija iznosi svega 102 g/km i postavlja rekord u ovoj klasi automobila (prosečna potrošnja goriva: 3.9 l/100km).

Takođe, u martu 2017. godine premijerno će biti predstavljen i plug-in hibrid sistem, u formi BMW 530e iPerformance. Kombinacija BMW eDrive električnog automobila i 4-cilindričnog benzin motora rezultuje smanjenom emisijom CO2 gasova, koja iznosi samo 46 g/kg (2.0l/100km). Snaga sistema je 252 KS.

U martu 2017. godine, BMW M550i xDrive postaće sportski predstavnik nove Serije 5. Njegov V8 motor proizvodi snagu od 462 KS i obrtni momenat koji iznosi 650 Nm. Ovaj model neće impresionirati samo svojim neverovatnim performansama, već i povećanom efikasnošću (potrošnja goriva: 8.9l/100km, emisija CO2 gasova: 204 g/km). BMW M550i xDrive dostiže brzinu od 100 km/h za 4.0 sekunde.

NOVI BMW K 1600 GT.

Novi BMW K 1600 GT – 6-cilindrični motocikl visokih performansi, luksuza i udobnosti za dinamična putovanja na najvišem nivou. Sa novim K 1600 GT, BMW Motorrad unapređuje koncept 6-cilindričnog „touring“ motocikla visokih performansi na novi nivo i predstavlja ga u sofiticiranijem, dinamičnijem i udobnijem obliku, neizmenjenom u pogledu performansi, ali dizajniranog kako bi ispunio EU4 standarde.

Novi BMW K 1600 GT - 6-cilindrični motor visokih performansi predstavlja luksuznu udobnost za dinamična putovanja na najvišem nivou.
6-cilindrični redni motori već 80 godina predstavljaju sastavni deo BMW automobilske istorije i identiteta brenda. Kada je počela prodaja K 1600 GT i GTL modela 2010. godine, BMW Motorrad ne samo da je uspeo u veštom prenošenju ove tradicije na motocikle već je javnosti predstavio najlakši i najkompatniji 6-cilindrični redni motor za motocikle sa zapreminom od preko 1,000 kubnih centimetara.

Neverovatna mirnoća tokom rada i izvanredne performanse sa snagom od 160 KS i obrtnim momentom od 175 Nm su kombinovane sa udobnošću, savršenom zaštitom od vetra i vremenskih uslova i dinamičnom vožnjom koja nema premca u ovom segmentu. Sa novim K 1600 GT, BMW Motorrad unapređuje koncept 6-cilindričnog „touring“ motocikla visokih performansi i predstavlja ga u sofisticiranijem, dinamičnijem i udobnijem obliku, nepromenjenog u pogledu performansi, ali dizajniranog kako bi ispunio EU4 standarde.

Dynamic ESA- Elektronska suspenzija sa automatskim prilagođavanjem amortizera kao deo standardne opreme.
Iako je prethodna verzija modela već postavila standarde u „touring“ segmentu u pogledu stabilnosti vožnje, dinamičnosti i upravljanja, novi K 1600 GT ide je korak ispred drugih. Sa elektronski kontrolisanom suspenzijom „Dynamic ESA“ i režimima vožnje „Road“ i „Dynamic“, iskustvo aktivne vožnje i udobnost su značajno poboljšani u poređenju sa prethodnim modelom.

U standardnom režimu „Road“ prilagođavanje suspenzije je potpuno automatizovano i na taj način nudi najviši nivo udobnosti i prijanjanja na svim površinama. Tim putem se garantuje optimalna suspenzija u svim situacijama bez obzira na opterećenje motocikla. U zavisnosti od želja vozača, tvrdoća opruge se može prilagoditi trenutnom opterećenju pritiskom na dugme, nezavisno od amortizera. Takođe je moguće pritiskom na samo jedno dugme - smešteno na ručkama, kako bi se moglo koristiti tokom vožnje - promeniti karakteristike suspenzije u „Dynamic“ režim, na taj način aktivirajući tvrđu suspenziju.

Lak za manevrisanje zbog novog sistema za pomoć za vožnju unazad.
Još lakše manevrisanje je moguće sa novim K 1600 GT putem sistema za pomoć pri vožnji unazad, koja se lako može aktivirati putem tastera na levoj ručici. Pokret je inciran od strane samog vozača pritiskom na taster za start motora.

Sistem Shift Assistant Pro za promene stepena prenosa na gore i dole bez korišćenja kvačila.
Shift Assistant Pro sistem je dostupan u sklopu dodatne opreme i omogućava vozaču da menja stepene prenosa bez korišćenja kvačila, što pruža ne samo ugodniju vožnju već i dinamičnije performanse. Većina promena stepena prenosa se može izvršiti uz pomoć ovog sistema.

Instrumenti sa novim brojčanicima.
Brzinometar i obrtomer na novom K 1600 GT poseduju potpuno novi dizajn. Na brzinomeru stoji natpis „K 1600 GT“.

Inteligentni poziv u pomoć radi brze pomoći u slučaju nezgode ili ostalih problema na putu.
Najbrže dobijanje pomoći u slučaju nezgode ili ostalih problema na putu je omogućeno na novom K 1600 GT putem „Intelligent Emergency Call“ sistema, koji je dostupan u sklopu dodatne opreme. U slučaju opasnosti na putu ili nezgode, inteligentni sistem poziva u pomoć se aktivira automatski ili ručno, šaljući informacije o lokaciji motocikla i koordinatama mesta nezgode, aktivirajući službe spašavanja putem BMW Korisničkog servisa.

Dinamičniji dizajn, optimizovana zaštita od vetra i ostalih vremenskih uslova i nove šeme boja.
Dok je K 1600 GT ranije posedovao odličnu zaštitu od vetra i ostalih vremenskih uslova, njegovi kvaliteti u ovoj oblasti su dodatno optimizovani kod novog K 1600 GT modela putem redizajniranih bočnih delova i uvećanih deflektora vetra. Opšte dinamičniji dizajn novog K 1600 GT tako uključuje tri nove šeme boja, od kojih svaka pokazuje raznoliki karakter novog „touring“ motocikla visokih performansi.

Sa Mars Red metalik i Blackstorm metalik bojama, koje stvaraju kontrast u odnosu na ram motocikla, koji je ofarban u Asphalt Grey metalik mat boju, crne felne visokog sjaja i motor u Platinum metalik mat boji, K 1600 GT odiše izgledom prefinjenosti i agilnosti, dok „Sport“ varijanta odiše dinamičnih duhom. Lupine Black metalik boja u kombinaciji sa Blackstorm metalik bojom i pogonskim sklopom u crnoj boji i zlatnim kočionim čeljustima naglašavaju sportski karakter ovog 6-cilindričnog „touring“ motocikla.

Pregled detalja novog BMW K 1600 GT.

 • 6-cilindrični redni motor koji uključuje katalitičke konvertore kako bi ispunio EU 4 standarde, sa nepromenjenom snagom od 118 kW (160 KS) pri 7 750 obr/min i maksimalnim obrtnim momentom od 175 Nm pri 6 500 obr/min.
 • Elektronski kontrolisana suspenzija Dynamic ESA sa automatskim prilagođavanjem suspenzije je deo standardne opreme.
 • Sistem za pomoć pri vožnji unazad radi lakšeg manevrisanja je deo dodatne opreme.
 • Shift Assistant Pro sistem radi promene stepena prenosa bez korišćenja kvačila je deo dodatne opreme.
 • Instrumenti sa novim dizajnom brojčanika. Brzinomer sa „K 1600 GT“ natpisom.
 • Inteligentni sistem poziva u pomoć je deo dodatne opreme, radi brzog dobijanja pomoći u slučaju nezgode.
 • Optimizovana zaštita od vetra i ostalih vremenskih uslova je posledica uvećanih deflektora vetra i potpuno novog dizajna bočnih delova.
 • Dinamičniji dizajn.
 • Tri nove i atraktivne šeme boja. Mars Red metalik, Blackstorm metalik i Lupine Blue metalik / Blackstorm metalik boje.

BMW SLAVI 100 GODINA U ČAČKU.

Od samog početka postojanja pa do danas, jedinstvenu sliku BMW brenda čine automobilske inovacije i usmerenost na budućnost.

Ovlašćeni BMW diler kompanija Autogarant iz Čačka slavi 100 godina BMW-a u svom salonu, Ibarski put bb, 13., 14. i 15. oktobra od 10:00 – 17:00 časova.

Autogarant je pripremio i niz uzbudljivih iznenađenja za sve posetioce.

ROĐENDANSKA PONUDA BMW X MODELA SA M PAKETOM OPREME.

U čast jubileja, 100 godina BMW grupe, BMW Srbija pripremio je specijalnu rođendansku ponudu za BMW X modele sa M paketom opreme u promotivnom periodu koji traje do 15.11.2016. godine

Kupovinom BMW modela X1, X3, X4, X5 ili X6 klijenti ostvaruju pravo na BMW garanciju u trajanju od čak 5 godina ili 200.000 pređenih kilometara*, a izborom prepoznatljivog M paketa opreme, značajno uštede.

BMW produžena garancija od 5 godina podrazumeva 2 godine redovne i 3 dodatne godine garancije kojom BMW garantuje kavalitet X modela i podiže zadovoljstvo u vožnji u premijum klasi na najviši nivo. Čuveno slovo M na prednjim bokovima automobila ističe njihov sportski karakter i daje poseban i prepoznatljiv BMW osećaj u vožnji, koji je priznat od strane BMW vozača široma sveta.

Zainteresovani klijenti do novih BMW automobila mogu da dođu i putem zamene vozila po principu „staro za novo“ u okviru BMW Premium Selection programa, koji nudi stimulativne uslove otkupa vozila.

BMW X modeli dostupni su za test vožnju u BMW prodajnim salonima.

BMW X2 KONCEPT. NOVA DIMENZIJA UŽIVANJA.

Minhen/Pariz. BMW grupacija je izabrala ovogodišnji sajam automobila u Parizu kako bi predstavila BMW X2 koncept vozilo. Ovaj dodatak segmentu kompakt vozila ima izrazit dizajn koji odskače od ostalih X modela i vuče inspiraciju iz prethodnih BMW kupe modela. Rezultat je kompakt koncept vozilo sa urbano sportskim izgledom.

„BMW X2 koncept je vozilo za ljude sa aktivnim životnim stilom koji traže kombinaciju uživanja i praktičnosti“, izjavio je Adrian van Hooydonk, podpredsednik dizajnerskog odeljenja BMW grupacije. „Koncept vozilo prikazuje nov i uzbudljiv izgled BMW brenda unutar segmenta kompakt vozila“.

Dizajn predstavlja savršen spoj dinamičnog izgleda i pouzdanosti.
Dizajn BMW X2 koncepta kombinuje suprotnosti u jednu koherentnu izjavu. „BMW X2 koncept kombinuje sportski izgled vozila sa proporcijama kupea i robustnom konstrukcijom X modela. Ovo je sportsko vozilo sa izraženim karakterom koje nam otvara fascinantne mogućnosti za novim dizajnom BMW brenda“ izjavio je Karim Habib, Direktor dizajnerskog tima BMW grupacije.

Naglašen karakter BMW X2 koncepta već dolazi do izražaja u samim proporcijama vozila. Dok veliki točkovi i poznat dizajn naglašavaju funkcionalni karakter X modela, veliko rastojanje između osovina, dugačak krov, kratki prepusti i C stubovi nagnuti ka napred daju karoseriji sportski i spušten izgled. Kombinacija tamnih površina sa upečatljivom Luminous Red bojom karoserije čini da X2 koncept izgleda moćnije.

Dva naličja, jedan karakter – pogled sa strane.
Gornjim delovima bočnih strana vozila dominiraju sportski dizajnirani elementi. Dugačka linija krova i tanki okviri prozora stvaraju izdužen izgled. Staklo se sužava ka zadnjem kraju vozila na taj način dajući vozilu sportski izgled. Okvir bočnih prozora i integrisana dvodelna kućišta spoljašnjih retrovizora (napravljeni od brušenog aluminijuma) povećavaju prefinjen izgled autmobila. Debljina aluminijumskog okvira ima kontrastnu ulogu. Okriv prozora je upotpunjen dinamičnom interpretacijom poznatog BMW Hofmeister pregiba. Kao i BMW logo na C stubovima – klasična karakteristika sportskih automobila iz BMW istorije – ova dizajnerska karakterisika predstavlja jasan i nepogrešiv detalj. Veliki krovni spojler za usmeravanje vazduha, u boji karoserije, leži ravno iznad zatamnjenog zadnjeg prozora. Protežući se od C stubova, spojler daje sportski izgled zadnjem delu BMW X2 koncepta.

U donjem delu bočnih strana automobila, uobičajene karakteristike X modela privlače pažnju. Mišićav izgled, veliki lukovi točkova i stilski oblikovana zaštita podvožja oko pragova vrata formiraju zanimljiv kontrast sa dinamičnim elementima sa gornje polovine vozila. Fokusirajući se na detalje, očigledno je da površine bočnih strana automobila spajaju velike, glatko oblikovane delove sa preciznim ivicima, naglašavajući sportski izgled automobila. Ovakav izgled je takođe naglašen uokvirenim lukovima točkova, prisutnim kod ostalih BMW X modela. Unutar njih se nalaze aluminijumske felne od 21 inča, čiji upečatljiv dizajn sa duplim kracima u dve boje, sa naglašenim trodimenzionalnim izgledom dopunjuju kontrast između dinamičnog izgleda i pouzdanost automobila. Pneumatici sa dubokim šarama ukazuju na potencijal za vožnju van asfaltiranih puteva, dok pragovi vrata u boji karoserije sa integrisanim heksagonalnim elementima zaokružuju robustan izgled donje polovine bočnih strana automobila.
Dinamičnost i naglašena pojava – prednji kraj.

Dizajn prednjeg kraja BMW X2 koncepta takođe objedinjuje dinamične elemente i robustan izgled. Jasno oblikovane linije i suptilne ivice stvaraju prednji kraj koji odiše sportskim duhom. Veliko vatrobran staklo izgleda kao da se neprimetno stapa sa tamnim panorama krovom i zajedno sa novim dizajnom prednje BMW maske i velikim usisnicima vazduha daje prednjem kraju spušten izgled. BMW maska se nalazi malo niže u odnosu na prednja sveta, a centralni usisnik vazduha je bliže putu od dva spoljašnja usisnika. Na ovaj način centralni deo automobila izgleda niže, stvarajući dinamičan izgled prednjeg kraja.

„Bubrezi“ prednje BMW maske okreću poznati trapezoidni izgled naopačke tako da je sada gornji deo širi od donjeg. Ovim putem se jasno naglašava pouzdanost BMW X2 koncepta, kao i širina prednjeg dela i celokupan stav vozila. Specijalno oblikovana i nagnuta rebra unutar prednje maske stvaraju efekat „ajkulinog nosa“ i osećaj dubine, obogaćujući detaljima ovaj deo vozila.

Ravne konture cevi prednjih svetala daju klasičnom BMW dizajnu heksagonalni izgled. Tehnologija laserskih svetala se koristi u prednjim svetlima dok plavo slovo X u centru heksagonalnih cevi naglašava tehnički aspekt vozila.

Prednjim branikom dominira veliki centralni usisnik vazduha koji se nalazi ispod BMW maske, koji pomaže da se utoli žeđ za hlađenjem. Manji trouglasti usisnici vazduha sa obe strane naglašavaju širok stav vozila. Robustne, horizontalne linije na usisnicima vazduha pružaju kontrast dinamičnom izgledu prednjeg branika i dodatno naglašavaju tradicionalni karakter prednjeg kraja X modela.

Snažna izjava – zadnji kraj.
Zadnji kraj BMW X2 koncepta upotpunjuje dizajn spoljašnjosti svojim upečatljivim dizajnom. Elementi koji naglašavaju širinu, kao što je tanki zadnji prozor i horizontalne linije vizuelno smanjuju visinu BMW X2 koncepta i naglašavaju sportske tendencije. Iz ovog ugla takođe možete videti kako se zadnji prozor elegantno nastavlja na krovni spojler i naglašava sportski karkater. Izraženo sužavanje stakla na bočnim stranama X2 koncepta takođe zarobljava pažnju. Na taj način se formira izražen pregib karoserije pružajući vozilu širok, mišićav stav. Ispod stakla se nalaze zadnja svetla oštrog oblika koja zrače dinamičnošću. Sveža interpretacija poznatog „L“ oblika svetala uokviruje LED elemente i ujedno služi kao trodimenzionalna skulptura koja mami pažnju posmatrača.

BMW logo se nalazi između zadnjih svetala. Ispod se nalazi skoro neprimetan prelaz sa vrata prtljažnika na zadnji branik koji stvara objedinjenu celokupnu sliku koja jasno naglašava sportski izgled automobila. Tamni delovi ispod zadnjeg branika vizuelno podižu zadnji kraj i pružaju dinamičan izgled donjem delu zadnjeg kraja. Velike izduvne cevi na oba kraja naglašavaju širok stav vozila, dok okolne površine oponašaju celokupan izgled prednjih usisnika vazduha.

30 GODINA MODELA M3. PRIČA O LEGENDI.

Minhen. 2016. godine se označava 30 godina ikone automoto sporta, modela koji je svojom proizvodnjom, koja je počela 1986. godine, izazvao revoluciju u segmentu sportskih automobila srednje veličine. Prvi BMW M3 je postavio novi standard sa kojim su se poredili ostali proizvođači automobila, a ni pet generacija kasnije, situacija se nije promenila. BMW Motorsport ogranak, prethodnik BMW M ogranka, je bio neverovatno rigorozan po pitanju korišćenja čistokrvne tehnologije razvijene za potrebe automoto sporta tokom razvoja prve generacije BMW M3 modela. Rezultat je sportski automobil visokih performansi – baziran na BMW Seriji 3 – koji se savršeno uklapa u vaše svakodnevne potrebe. Tokom naredne tri decenije BMW M je postepeno rafinirao svoju veoma uspešnu kreaciju od jedne generacije do druge, uvek pazeći da se sačuva orginalni karakter M3 modela.

30-ta godišnjica BMW M3 modela stvara idealnu priliku za osvrt na prethodne veoma intrigantne varijacije modela koje, zbog nekoliko razloga, nikad nisu izašle iz prototip faze. Četiri gosta iznenađenja će prisustvovati rođendanskoj žurci njihovog naslednika: BMW M3 Pickup model iz 1986. godine, BMW M3 Compact iz 1996. godine, BMW M3 Touring iz 2000. godine i druga inkarnacija BMW M3 Pickup modela iz 2011 godine.

Mogućnost korišćenja modela u „touring“ automobilskim trkama je bio glavni cilj prilikom razvoja prve generacije BMW M3 modela.
BMW M3 ne predstavlja još jedan pokušaj da se proizvede vodeći model brenda za masovnu proizvodnju. Zapravo, model je potekao od ideje za razvojem trkačkog automobila za automoto trke i njegove verzije za serijsku proizvodnju. Izabrana je kategorija automoto sporta Grupe A „touring“ automobila – iz Nemačkog šampionata „Touring“ automobila (DTM) koji predstavlja naslednika Nemačkog Trkačkog Šampionata (DRM). Propisi za Grupu A zahtevaju da trkački automobili moraju biti homologizovani-barem 5,000 jedinica dostupnih u javnosti mora biti prodato u periodu od 12 meseci.

Prilika za uporednim razvijanjem trkačke i serijske verzije istog automobila je pružila razvojnom timu neverovatnu priliku, koju su oni u potpunosti iskoristili. Kinematika osovina, suspenzija i vešanje su savršeno skrojeni kako bi ispunili sve moguće zahteve automoto sporta, kočioni sistem je kombinovao ABS sistem sa unutrašnjim hlađenim diskovima na prednjim točkovima i pumpu visokog pritiska pokretanu uz pomoć motora. Detalji kao što je šablon promene stepena prenosa, u kome se prvi stepen nalazi u donjem levom uglu, pružaju očiglednu naznaku o izričitom fokusu na automoto sport.

Povrh svega navedenog tu su i mere za uštedu na težini. Iako je karoserija sa širokim lukovima točkova napravljena od metala koristeći tradicionalne tehnike proizvodnje, prednji i zadnji branici za bočnim pragovima, poklopac prtljažnika i spojler su napravljeni od plastike, ukazujući na posvećenost inženjera inteligentnoj i laganoj konstrukciji. BMW Motorsport stručnjaci su takođe poradili na aerodinamičnosti, C stubovi BMW M3 imaju malo plići ugao od strandardnog modela i širu osnovu. Ovim putem je omogućeno direktnije usmeravanje vazduha ka izraženom zadnjem spojleru.

Sveobuhvatno korišćenje visoko tehnoloških rešenja u pogonskom sklopu.
Stručnjaci iz Motorsport odeljka su koristili 2.0 litarski 4-cilindrični motor iz modela serijske proizvodnje kao osnovu za M3 model, jer lagana konstrukcija i mogućnost postizanja visokih obrtaja su pravi spoj za trkački motor. Kako bi transformisali uglađen i miran motor za svakodnevnicu u pravog sportistu sa pedigreom, podvrgli su ga intenzivnoj terapiji.

Prvo su povećali displasman na 2.3 litra i konvertovali ga u verziju sa četiri ventila. U tu svrhu tim je koristio odgovarajuću modifikovanu glavu cilindra uzetu sa 6-cilindričnog motora iz BMW M1 modela, čije su komore sagorevanja razmaknute isto kao i na 4-cilindričnoj jedinici. Bregasta osovina na BMW M3 je dizajnirana tako da bude kruta kako bi izdržala 10,000 obrtaja u minuti.  

DVA PRESTIŽNA PRIZNANJA ZA BMW U ORGANIZACIJI MAGAZINA “AUTO BILD”.

BMW Srbija dobitnik je dva značajna priznanja Zlatni auto 2016 koje tradicionalno dodeljuju čitaoci magazina “Auto Bild” i portala blic.rs, kao i stručni žiri. U kategoriji kompaktni SUV pobeda je pripala modelu BMW X1, dok je u kategoriji luksuznih i sportskih automobila trijumfovao model BMW M2.

Izbor za nagrade Zlatni auto sastoji se iz dve faze ocenjivanja. U prvoj fazi, čitaoci magazina "Auto Bild" i posetioci portala "blic.rs" glasali su za svoje favorite, podeljene u osam različitih kategorija.

Iz svake kategorije po tri automobila plasirala su se u finalni krug, osim u kategoriji luksuznih i sportskih automobila, u kojoj je pobednik odlučen samo na osnovu glasova publike. Drugi krug glasanja predstavlja ocenjivanje finalista od strane stručnog žirija, koji je i ove godine predvodio srpski automobilista Vladan Petrović.

Konacno, glasovi žirija pretočeni su u koeficijente kojima su se množili prethodno sumirani glasovi publike i tako se došlo do konačnih pobednika po kategorijama, kao i generalnog automobila godine.

Ova priznanja posebno su značajna za BMW Srbija, jer ih dobija u godini u kojoj se obeležava stogodišnjica brenda.

BMW SRBIJA PODRŽAO JE LETNJI PRIJEM U SRPSKOM POSLOVNOM KLUBU PRIVREDNIK 2016.

BMW Srbija podržao je tradicionalni letnji koktel u Srpskom poslovnom klubu Privrednik u Beogradu, kome je prisustvovalo više od 500 zvanica.

Na ovom skupu BMW je u okviru obeležavanja stogodišnjice BMW Grupe, predstavio istoriju, nasleđe, tehnologiju i viziju budućnosti BMW brenda, kroz 14 kratkih filmova.

Privrednici i gosti takođe su se upoznali sa luksuznim BMW Individual konceptom, čiji je svaki detalj izrađen po najvišim BMW standardima i procedurama. Nesporan kvalitet i autentičan luksuz oblikovan je prema željama svakog klijenta pojedinačno, stvarajući još bližu vezu vlasnika sa svojim BMW automobilom.

BMW GRUPA NA SAJMU AUTOMOBILA U PARIZU 2016.

Mondial de l’Automobile, sajam automobila u Parizu, održaće se ove godine od 1. do 16. oktobra. Ove godine BMW Grupa će u Parizu premijerno predstaviti BMW Serije 3 Gran Turismo i BMW i3 sa novom generacijom baterija i većim dometom. BMW Motorrad je takođe za ovu priliku pripremio BMW C evolution električni skuter, koji takođe poseduje bateriju nove generacije i veći domet nego ranije. Pored novih modela, BMW će na ovom sajmu automobila predstaviti i BMW Connected, novi sistem lične asistencije u vožnji.

Novi BMW Serije 3 Gran Tourismo
BMW Serije 3 Gran Tourismo predstavlja idealan spoj luksuza i elegancije praćenih sofisticiranim i prostranim izgledom automobila. Unapređena unutrašnjost vidljiva je na prvi pogled, dok je spoljašnjost upadljiva i stilski unapređena. Nova verzija motora automobila omogućava više snage i efikasnosti.

Novi BMW i3
Domet novog BMW i3 modela uvećan je za čak 50 procenata u odnosu na prethodni model zahvaljujući novoj generaciji baterija koje poseduju kapacitet ćelija od čak 94 Ah. Domet prethodnog i3 modela iznosio je 190 kilometara, dok sada iznosi sjajnih 300 kilometara. Takođe, novi model raspolaže i boljim paketom dodatne opreme, kao i BMW i Wallbox jedinicom za punjenje automobila u kućnim garažama.

BMW i takođe će premijerno predstaviti i BMW i8 Protonic Dark Silver Edition, limitirano izdanje i8 modela.

Novi BMW C Evolution
Novi model karakterišu poboljšane performanse i domet od 160 km, odnosno 100 km u slučaju modela za Evropsko tržište kojim se može upravljati sa A1 vozačkom dozvolom. Uz pomoć novog C evolution modela, dostupnog u dve varijante – Long Range verzija i Evropska verzija kojom se može upravljati sa A1 vozačkom dozvolom – BMW Motorrad podiže granicu u segmentu e-skutera na novi nivo. Sa novom generacijom baterija koje poseduju kapacitet ćelija od 94 Ah, koje se koriste u novom BMW i3 modelu, domet motocikla je značajno povećan. Osim toga, novi kabl za punjenje sa manjim prečnikom je sada deo standardne opreme.

NOVI BMW C EVOLUTION.

BMW Motorrad podiže granicu u segmentu e-skutera na novi nivo uz pomoć novog C evolution modela, koji će biti dostupan u dve varijante – Long Range verzija i Evropska verzija kojom se može upravljati sa A1 vozačkom dozvolom . Sa novom generacijom baterija, koje se koriste u novom BMW i3 modelu, maksimalni domet motocikla je značajno povećan. Svetska premijera modela će se održati u Parizu 2016, na Mondial de L’Automobile sajmu automobila.

Novi BMW C evolution – inovativna e-mobilnost na dva točka.
U proteklim godinama došlo je do drastičnih promena potražnje za koncepetima individualne mobilnosti, naročito za potrebe prigradske vožnje. Sve veći obim saobraćaja, rastuća cena energije i rigoroznija CO2 ograničenja za gradski saobraćaj –predstavljaju izazove koje vozilo na električnu energiju treba da reši. U skladu sa strategijom održivosti BMW Grupacije i paralelno sa „BMW i“ konceptom iz automobilskog sektora, BMW Motorrad je ušao na tržište električne mobilnosti veoma rano, još 2012. godine, uz pomoć C evolution e-skutera.

Novi model karakterišu poboljšane performanse i domet od 160 km, odnosno 100 km u slučaju modela za Evropsko tržište kojim se može upravljati sa A1 vozačkom dozvolom. Uz pomoć novog C evolution modela, dostupnog u dve varijante – Long Range verzija i Evropska verzija kojom se može upravljati sa A1 vozačkom dozvolom – BMW Motorrad podiže granicu u segmentu e-skutera na novi nivo. Sa novom generacijom baterija koje poseduju kapacitet ćelija od 94 Ah, koje se koriste u novom BMW i3 modelu, domet motocikla je značajno povećan. Osim toga, novi kabl za punjenje sa manjim prečnikom je sada deo standardne opreme. Novi opcionalni dodaci koji uključuju držač za pametni telefon Vam omogućavaju da prilagodite BMW C evolution Vašim potrebama.

Kod novog C evolution Long Range modela izlazna snaga je povećana za 8kW (11KS) u odnosu na prethodni model i sada iznosi 19 kW (26 KS), dok je domet motocikla značajno povećan na približno 160 kilometara. Maksimalna brzina je elektronski ogrnaičena na 129 km/h.

Kod verzije za A1 vozačku dozvolu (samo za tržište Evrope), novi C evolution model poseduje motor koji generiše 11 kW (15 KS), ima domet od oko 100 kilometara i maksimalnu brzinu od 120 km/h.

Dostupan u dve boje, Ioinc Silver metalik i Electric Green boji, novi BMW C evolution model se nalazi u centru pažnje zahvaljujući atraktivnom izgledu. Obe verzije novog C evolution modela su dostupne u Ionic Silver/Electric Green boji, zajedno sa kontrastnom BlackStorm metalik bojom. Long Range verzija poseduje drugačiju završnu obradu centralnog tunela. Već se nalazi u slobodnoj prodaju u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švajcarskoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, Luksemburgu, Portugalu, Irskoj i Kini, dok tek treba biti pušten u prodaju u Sjedinjenim Američim Državama, Japanu, Južnoj Koreji i Rusiji.

Pregled detalja:

 • Pogon na električnu energiju preko pogonskog sklopa u zadnjim vilama sa tečno hlađenim električnim motorom, zupčastim kaišom i planetarnim zupčanicima.
 • Kapacitet ćelija baterije od 94 Ah (prethodno 60 Ah) omogućava značajno povećan domet motocikla
 • Long Range verzija: 19 kW (26 KS) aktivne snage i od 35 kW (48 KS) prividne snage. Maksimalna brzina od 129 km/h, sa dometom od približno 160 km.
 • Verzija za A1 vozačku dozvolu (samo za tržište Evrope): 11 kW (15 KS) aktivne snage i 35 kW (48 KS) prividne snage, maksimalna brzina od 120 km/h i domet oko 100 km.
 • Inteligentno punjenje baterija prilikom kočenja ili kada pustite ručicu gasa.
 • Standardni kabl za punjenje sa manjim prečnikom.
 • Kratko vreme punjenja baterija.
 • Saradnja sa BMW automobilskom industrijom i električna bezbednost u skladu sa automobilskim standardima.
 • Nizak centar gravitacije šasije omogućava odličnu upravljivost.
 • Jak kočioni sistem sa ABS sistemom.
 • Veliki broj standardnih funkcija koje uključuju multifunkcionalnu TFT instrument tablu, LED svetlo za vožnju po danu, LED pokazivače pravca, nekoliko režima vožnje, pomoć pri vožnji unazad i TCA sistam (pomoć pri kontroli obrtnog momenta).
 • Nove boje Ionic Silver/Electric Green.
 • Detalji kao što je zatamnjeno vetrobran staklo i šavovi sedišta u boji.

BMW INDIVIDUAL SERIJE 7 – DIZAJN ESTHER MAHLANGU.

Minhen/Mpumalanga-Pre 25 godina, Esther Mahlangu, umetnica iz Južne Afrike je bila prva žena koja je BMW 525i Sedan pretvorila u umetničko delo. Karoserija automobila je bila ukrašena svetlim bojama i jedinstvenim ukrasnim oblicima, tipičnim za Ndebele umetnost. Esther Mahlangu je sada, po drugi put, udružila snage sa kompanijom BMW i redefinisala BMW Serije 7. U saradnji sa BMW Individual Manufaktur, Mahlangu je transformisala luksuzni sedan u dinamičan umetnički rad slikajući svoje karakteristične motive na drvenim ukrasnim detaljima unutar kabine vozila.

Kako bi olakšali ovaj proces specijalisti iz BMW Individual Manufaktur nadgledali su ceo proces proizvodnje. Oni su razvili posebnu, belu, završnu obradu drveta na kojoj je Esther slikala svoje motive pre zaštite bezbojnim lakom radi dugotrajnosti i instalacije u jednako upečatljivo vozilo. Ovaj jedinstveni automobil će biti prikazan javnosti po prvi put na ovogodišnjem Frieze Art sajmu (5.-9. oktobar) u Regent parku u Londonu. Vozilo će biti ponuđeno na aukciji, a prihod od prodaje automobila će biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Osamdesetjednogodišnja umetnica je rekla: „Slikanje je u mom srcu i mojim venama. Moje majka i baka su me naučile načinu na koji slikam. Slike i boje su se menjale kroz vreme, ali ja nisam odustajala. Šabloni koje sam koristila na BMW delovima objedinjuju tradiciju sa suštinom BMW automobila. Kada mi je BMW poslao panele za slikanje, videla sam dizajn u mojoj glavi i jedva sam čekala da počnem sa slikanjem! Zahvaljujući umetnosti sam proputovala svet i videla mnogo toga, slikala sam na mnogim zidovima i stvarima i moj rad se nalazi u mnogim muzejima, ali ja sam i dalje Esther Mahlangu iz Mpumalanga. Moje srce je bilo puno radosti kada me je BMW pitao da ponovo slikam za njih.“

Dr. Ian Robertson, član odbora u BMW AG je objasnio: „U okviru dugoročne saradnje sa Frieze i Frieze Masters, mi kombinujemo naš kulturni angažman sa BMW Individual po prvi put. Ja sam oduševljen što smo bili u stanju da ponovo sarađujemo sa Esther Mahlangu, odličnom umetnicom i nekim koga dobro pamtim iz perioda koji sam proveo u Južnoj Africi. Zajedno sa stručnjacima iz BMW Individual Manufaktur i BWM Group Desing, Esther je stvorila jedinstveno umetničko delo – BMW Individual Serije 7 koji formira neverovatnu vezu između zanata i Ndebele umetnosti.“

Ovaj automobil BMW Individual Serije 7 poseduje volan na desnoj strani i mnoštvo opreme iz sveobuhvatne BMW Individual kolekcije. Unutrašnjost je urađena u BMW Individual kvalitetnoj Merino koži u Smoke White/Black boji, što predstavlja najkvalitetniju kožu dostupnu u BMW vozilima i sedišta sa šavovima koji izgledaju kao da su ručno pleteni. Prirodna mekoća kože i fina struktura nude jedinstven izgled i osećaj. Unutrašnjost od kože takođe uključuje i zadnje delove sedišta, gornju i donju instrument tablu kao i panele vrata. BMW Individual kožni volan sa primenom Piano Black završne obrade i Alcantara plafon u Smoke White kombinaciji upotpunjuju ekskluzivan izgled unutrašnjosti.

Prestižni BMW 740Li model pokreće snažni 6-cilindrični benzinski motor sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom, 240 kW/326 KS (kombinovana potrošnja gooriva: 7.0-6.8 l/100km; kombinovana emisija CO2 gasova: 164-159 g/km) i velikim obrtnim momentom od 450 Nm.Dinamični sedan ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 5.6 sekundi; maksimalna brzina je ograničena na 350 km/h. BMW 740Li poseduje 8-stepenu Steptronic transmisiju i najnižu težinu praznog vozila u svom segmentu. ECE je registrovan i samim tim se ne može registrovati u Sjedinjenim Državama.

Premijera na Frieze Art sajmu u Londonu.
BMW Individual Serije 7 ukrašen od strane Esther Mahlangu će biti postavljen u BMW loži na Frieze sajmu u Londonu, lociranoj odmah pored Frieze Auditorium-a. Ostali umetnički radovi umetnice iz Južne Afrike će takođe biti prikazani radi boljeg uvida u njen stvaralački rad.

Prema Esther Mahlangu, umetnost nastaje iz tradicije.
Esther Mahlangu je rođena kao član Ndebele plemena 1935. godine u Middleburg-u, malom gradu u jugoistočnoj provinciji Mpumalanga. Kada je imala 10 godina počela je da slika pod budnim okom njene majke.

Tradicionalno, Ndebele žene ukrašavaju spoljašnje zidove kuća putem komplikovanih šablona i grafičkih elemenata, simbolizirajući važne događaje kao što su venčanja ili ostala slavlja, tako da se na taj način zidovi koriste kao medijum za komunikaciju sa zajednicom. Esther Mahlangu je odvojila te dekoracije i šablone od tradicionalne umetnosti slikanja njenog naroda. U obliku slika, prevoznih sredstava ili tepiha, ona je konstanto unosi u nove kontekste, time kombinujući njihovu umetnost sa stvarima koje koristimo u svakodnevnom životu.
Iskusite lični stil sa BMW Individual.

Proizvodi iz BMW Individual kolekcije nude klijentima jedinstvenu opcionalnu opremu. Takva oprema se sastoji od funkcija savršeno uklopljenih u svaki BMW model, uključujući boju automobila (kao što je svileno matirana BMW Individual Frozen boja), kvalitetnu kožu, specijalnu završnu obradu unutrašnjosti i ostalu opremu. Ako mušterija želi još veću individualnost, BMW Individual Manufaktur će pronaći rešenje i implementirati ga u vozilo na način koji savršeno reflektuje nepogrešiv karakter vlasnika. Kako bi to bilo moguće, BMW Individual Manufaktur nudi neiscrpan spektrum mogućnosti, koje uključuju više od 100 specijalnih boja.

BMW SERIJE 1 SA PAKETOM UŠTEDE OD 3.000€.

U čast jubileja, 100 godina BMW brenda, BMW Srbija pripremio je rođendanske uslove za kupovinu modela BMW Serije 1, koji podrazumevaju pakete uštede od 3.000€ i važe za ograničen broj vozila dostupnih za isporuku odmah.

Paketi uštede za BMW Serije 1 odnose se na verzije Classic, Sport, Urban i M paket, opremljene bogatom dodatnom opremom. Klijenti imaju mogućnost da izaberu paket koji najbolje odgovara njihovom stilu, a izborom bilo koje ponuđene verzije ostvaruju uštedu od 3.000€. Broj akcijskih vozila je ograničen, ali odmah dostupan za isporuku.
Osim specijalnih uslova za kupovinu BMW Serije 1, zainteresovanim klijentima je omogućeno da do novih BMW automobila dođu putem zamene vozila po principu „staro za novo“ u okviru BMW Premium Selection programa, koji nudi stimulativne uslove otkupa vozila.

BMW Serije 1 dostupan je za test vožnju u BMW prodajnim salonima koju možete zakazati klikom na ovaj link