BMW e-mobilnost BMW plug in hibrid

BMW PLUG-IN HIBRIDI.

BMW PLUG-IN HIBRIDI.

Najbolje od oba sveta.

Svojom kombinacijom benzinskog i električnog motora, BMW plug-in hibridi garantuju maksimalnu fleksibilnost i zato su savršeno prilagođeni individualnim zahtevima i potrebama svakodnevnog života. Znanja iz potpuno električne tehnologije BMW eDrive podbrenda BMW i dozvoljavaju čisto električni domet veći od 70 km (u zavisnosti od modela) - s električnim pogonskim sistemom bez emisije štetnih gasova, idealno prilagođenom gradskom saobraćaju, svakodnevnom putovanju na posao ili dužem izlasku u kupovinu. Na dužim putovanjima ali i na autoputevima, uživanje nastavljate zahvaljujući dometu koji obezbeđuje SUS motor. Zahvaljujući inteligentnoj distribuciji energije, BMW plug-in hibrid automatski se menja pogon u skladu sa potrebama i garantuje maksimalnu efikasnost u svakom trenutku. Sve veća flota BMW hibridnih vozila sa 10 različitih modela u serijama 2, 3, 5, 7 i X nudi maksimum raznolikosti i individualnosti za svaki životni stil. Pridružite nam se i istražite svet BMW plug-in hibrida kako biste pronašli upravo model koji vam najviše odgovara!

Pročitajte više

Dostupnost funkcije Connected Drive može da varira u zavisnosti od tržišta. Za više informacija kontaktirajte svog BMW Dilera -

Pročitajte više

BMW EDRIVE ZONE & BMW POENI.

BMW e-mobilinost BMW eDrive zone & BMW poeni

Razvili smo BMW eDrive zonu kako bismo podržali vožnju bez emisija kroz područja označena kao zone sa niskom emisijom gasova i slično. Ovo omogućava vašem BMW plug-in hibridu da automatski prepozna kada se vozite kroz ekološku zonu i automatski pređe u potpuno električni način rada bez štetnih emisija. Uz program BMW (Points) poeni, prikupljate bonus poene za svaki pređeni kilometar u električnom režimu - i dvostruko više u ekološkim zonama. Poene možete pregledati i upravljati njima u aplikaciji My BMW*. BMW poeni se tada mogu pretvoriti u korisne nagrade, poput besplatnih kvota za punjenje vašeg BMW-a.

NAJČEŠĆA PITANJA: NAJVAŽNIJA PITANJA I ODGOVORI NA TEMU NAŠIH PLUG-IN HIBRIDA.

 • Šta je plug-in hibrid?
  BMW e-mobilnost BMW plug in hibrid - Najčešća pitanja

  Plug-in hibridno vozilo (PHEV, Plug-in hibridno električno vozilo) kombinuje benzinski motor, električni motor i visokonaponsku bateriju - i tako nudi najbolje od oba sveta Tako se omogućava smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2. Interakcija između dva sistema takođe nudi dodatne performanse i snagu pri ubrzanju.

  Kao što samo ime govori, plug-in hibrid se može puniti preko utičnice, zidnog punjača ili na javno dostupnom punjaču. Maksimalna efikasnost plug-ing hibrida postiže se uz potpuno napunjenu bateriju; što znači da punjač treba da bude dostupan kod kuće i na radnom mestu.

  Na primer, električni domet za čisto električnu vožnju sa potpuno napunjenom baterijom u slučaju BMW-a 530e dostiže čitavih 66 kilometara. Kao što je slučaj sa svim vozilima koja imaju visokonaponsku bateriju, tehnološki napredak uslovljava i povećanje dometa u narednim godinama. Tokom rekuperacije, ili kad god podignete nogu sa papučice gasa, kinetička energija se pretvara u električnu energiju i napaja u bateriju - i kao rezultat dobijate još kilometara u okviru električnog dometa.

  BMW svojom strategijom „Snage izbora“, svojim kupcima nudi veliki izbor plug-in hibrida kao svesnu odluku u korist ovog posebno efikasnog pogonskog sistema.

  Plug-in hibrid je idealan za vozače koji traže najveću moguću svestranost: s jedne strane, nudi električni pogon za svakodnevnu upotrebu, koji omogućava ekonomično i održivo putovanje do posla. Optimalna upotreba dolazi sa redovnim korišćenjem za putovanja srednje udaljenosti, u kojima prevladavaju kilometri koje pređete na čisto električni pogon. S druge strane, ova vozila nude maksimalan domet i fleksibilnost i na velikim udaljenostima, poput vikend izleta sa porodicom.

 • Koje sve prednosti donosi plug-in hibrid?
 • Koji sve faktori utiču na performanse baterije visokog napona u mom plug-in hibridu?
 • Kako da izvučem najviše iz mog plug-in hibrida?
 • Šta da radim ako moj električni automobil ostane parkiran duže vreme?
 • Na šta da pripazim kada dopunjavam svoj plug-in hibrida?
BMW e-mobilnost BMW plug in hibrid grant

Poreske olakšice i bonus programi za BMW plug-in hibride.

Želim da istražim BMW programe korporativne prodaje preduzećima.

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJA CO2.

BMW limuzina serija 3 plug-in hibridi:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 2.0–1.5
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 45–35
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 15.9–13.9

 

 

BMW karavani serije 3 plug-in hibridi:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 2.2–1.7
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 49–38
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 15.8–14.5

 

 

BMW limuzine serije 5 plug-in hibridi:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 2.3–1.6
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 53–36
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 16.3–13.8

 

 

BMW karavani serije 5 plug-in hibiridi:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 2.4–1.8
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 54–42
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 16.7–15.4

 

 

BMW X5 xDrive45e:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 2.0–1.7
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 46–38
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 23.5–21.3

 

 

BMW X3 xDrive30e:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 2.4–2.1
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 54–48
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 17.1–16.4

 

 

BMW 2 Series Active Tourer 225xe:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 1,9
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 42
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 13,5

 

 

BMW limuzine serije 7 plug-in hibridi:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 2.5–2.1
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 57–48
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 16.2–15.1

 

 

BMW X1 xDrive25e:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 1,9
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 43
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 13,8

 

 

BMW X2 xDrive25e:
Potrošnja goriva u l/100 km (prosečno): 2.1–1.9
Emisija CO2 u g/km (prosečna): 47–43
Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 14.2–13.7

 

 

Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđena je u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je važila u vreme tipskog odobrenja. merenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je važila u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom za tržište u Nemačkoj, a prikazani opseg uzima u obzir opcionu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

 

Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“ koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka te na adresi://www.dat.de/co2

 

Vrednosti su već zasnovane na novom WLTP načinu obračuna i prevedene su u NEDC-ekvivalentne vrednosti kako bi se omogućilo poređenje vozila. Što se tiče poreza ili drugih taksi zasnovanih (između ostalog) na emisiji CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od vrednosti koje su ovde navedene.

 

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • Disclaimer reference invalid