ROĐEN ELEKTRIČAN.

BMW i

BMW i.

BMW i je iscrpan i revolucionarni koncept za održivu mobilnost. On predstavlja vizionarska električna vozila i usluge mobilnosti, inspirativni dizajn i novo poimanje vrhunskog kvaliteta snažno definisano ekološkom održivošću. I oduševljava svojim inovativnim vozilima: sasvim električan BMW i3 je automobil lokalno lišen štetnih emisija u gradskoj vožnji, održivo dizajniran od početka do kraja, te BMW i8 kao najprogresivniji sportski automobil.

Pročitajte više
ROĐEN ELEKTRIČAN.BMW i.

VIŠE OD AUTOMOBILA.

BMW i.

Naš svet se brzo menja: gradovi se pretvaraju u mega-gradove, dok se sve više i više ljudi sve učestalije kreće sa jednog mesta na drugo. Istovremeno, raste želja za autentičnim vrednostima i održivim, svesnim stilom života. U vozilima BMW i, mi se sistematično i temeljno okrećemo tim izmenjenim težnjama.
Pročitajte više

IZNOVA DEFINISANA MOBILNOST.

U vozilima BMW i doveli smo u pitanje sve što smo ranije znali. I potpuno smo redefinisali „konceptualno vozilo“. Novim proizvodnim mestima i procesima proizvodnje. Moćnim električnim pogonom koji je lišen štetnih emisija. Vizionarskim, ekološki održivim dizajnom. Rezultat su BMW i3 i BMW i8 – moderan koncept mobilnosti koji je prilagođen individualnim potrebama.
Pročitajte više

PIONIR MOBILNE BUDUĆNOSTI.

Električan i uzbudljiv – BMW i3 je potpuno razvijen automobil visoke tehnologije koji nadilazi sebe pokazujući šta donosi budućnost. On iznova definiše mobilnost: vizionarski je, inovativan i sistematski održiv. BMW i3 je više od vozila. To je životni stav.
Pročitajte više

HRABROST I VIZIJA.

Kao plug-in hidrid, BMW i8 kombinuje performanse sportskog automobila sa potrošnjom kompaktnih kola. Njegov dizajn, aerodinamika i stilski detalji dokaz su da ekološka održivost nije žrtvovanje već stav.
Pročitajte više

ARHITEKTURA LIFE DRIVE.

BMW LifeDrive je prva automobilska arhitektura dizajnirana specijalno za električnu mobilnost. Sve komponente šasije i pogona kao i baterija smeštene su apsolutno sigurno u pogonski modul. Usled toga, životni modul je u potpunosti na raspolaganju kao koristan životni prostor. Prvi put, putnička kabina je izrađena od jakog karbona u jednom vozilu serijske proizvodnje. Karbonska vlakna su deset puta tanja od ljudske vlasi. Ekstremno su robusna ali su teška tek upola koliko čelik. To znači više bezbednosti, manje težine i više agilnosti na putu.
Pročitajte više

ROĐENI ELEKTRIČNI.

Otkad je BMW i nastao 2013. godine, pioniri elektriciteta širom sveta voze, žive i dele našu viziju buduće mobilnosti. Na platformama društvenih medija, oni otvaraju svoje lične naloge i pripovedaju nam svoje električne priče, dele sa nama trenutke svakodnevnog života sa vozilima BMW i3

Pročitajte više

ROĐENI ELEKTRIČNI.

INTELIGENTNA ODRŽIVOST.

Održivost kod modela BMW i nije samo reč. To je vrhunski princip kojim se rukovodimo. Zbog toga smo projektovali čitav životni ciklus modela BMW i3 u skladu sa principom maksimalnog očuvanja resursa i održivosti.
Pročitajte više

RAZVOJ.

Umesto da samo integrišemo jedan električni pogon u već postojeći model, čitav koncept vozila BMW i dizajniran je specijalno za električnu mobilnost. To ne utiče samo na aerodinamični dizajn vozila, već i na upotrebljene materijale. Gde god je to moguće, koristili smo ekološki održive ili materijale podobne za reciklažu.
Pročitajte više

PROIZVODNJA.

Nova energija za nove ideje: fabrika modela BMW i u Lajpcigu dobija 100 % svoje energije iz regenerativnih izvora, među kojima su i četiri vetroturbine instalirane na licu mesta konkretno za tu svrhu. Karbonska vlakna se proizvode 100 % energijom iz hidroelektrana.
Pročitajte više

UPOTREBA.

Nulta emisija – i gotovo bez buke i mirisa. Vožnja modela BMW i nije samo zabavna, ona umanjuje i zagađenje vazduha, kao u gradovima. Inovacije poput ECO PRO režima dodatno smanjuju potrošnju energije i povećavaju električni domet.
Pročitajte više

RECIKLIRANJE.

Vreme je za nove vrednosti: 95 % materijala ugrađenih u BMW i3 može se reciklirati. Višak karbonskih vlakana, na primer, može se vratiti u proizvodni proces ili reciklirati u drugim oblastima. Baterijski moduli se takođe mogu reciklirati kao privremeno uskladištenje za fabrike koje rade na solarnu, ili energiju vetra.
Pročitajte više

VIZIONARSKA MOBILNOST.

SADA VOZITE.

Vrhunski servis zajedničkog korišćenja vozila koji obuhvata BMW i, MINI i Sixt. Preuzmite i parkirajte bilo gde: improvizovana mobilnost za svaku priliku.
Pročitajte više

SADA PUNITE.

Servis mobilnosti vozila BMW i nudi iscrpnu uslugu punjenja kada ste u pokretu u okviru najveće svetske mreže javnih stanica za dopunu baterije.
Pročitajte više

SAD PARKIRAJTE.

Vrhunska usluga pokriva kako parkiranje na ulici, tako i van nje. Pronađite, rezervišite i platite mesto za parkiranje koje vam je potrebno jednostavno, pomoću samo jedne aplikacije.
Pročitajte više

BMW i VENTURES.

BMW i Ventures investira u inovativna rešenja fokusirana na zahteve mobilnosti urbanog stanovništva. Mi podržavamo rast kompanija sa velikim potencijalom za određivanje kursa globalne pokretljivosti u budućnosti.
Pročitajte više

DNEVNI ELEKTRICITET.

E-MOBILNOST ZA SVAKI DAN.

Kao prvo vozilo dizajnirano u potpunosti za električnu mobilnost, BMW i3 vam omogućava da svakog dana lakše doživite ekološki održivu mobilnost. Kroz taj osnovni princip, BMW i8 je otelotvorenje vizije modernog i održivog sportskog automobila. U BMW i vozilima vi pokazujete svoj stil – i stav.
Pročitajte više

ZADOVOLJSTVO VOŽNJE, SASVIM IZMENJENO.

BMW i3 i BMW i8 su pioniri novog doba. Tamo gde su se donedavno čuli zvuci motora, sada se razvijaju sile praktično u tišini. Najednom,doživljavamo dinamiku u gradovima na potpuno opušten način. To je zato što je BMW i iznova projektovao električnu mobilnost na dosledno nov i održiv način.
Pročitajte više

ZGODNO DOPUNJAVANJE BATERIJE KOD KUĆE.

U proseku, automobile je parkiran 22 sata dnevno. Možete optimalno iskoristiti to vreme da komforno dopunite bateriju svog modela BMW i3 ili BMW i8. Pomoću standardnog kabla za punjenje ili zidnog punjača BMW i Wallbox na primer.

Pročitajte više

PUNJENJE GDE GOD DA STE.

Čak i kada ste u pokretu, postoji mnogo mogućnosti da dopunite bateriju svog vozila BMW i3 ili BMW i8. Mobilni servis ChargeNow pokazuje vam gde možete naći stanice za dopunu u svom kraju. To omogućava vašem vozilu da se praktično samo puni dok ste vi u kupovini, na poslu ili se odmarate.
Pročitajte više

Rođeni električni.

Kooperacije brenda BMW i.

Vizije BMW i.

BMW i3.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,9

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12.6* / 13.1**


  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah) sa Produživačem dometa:
  Emisije CO2 u g/km (combined): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 13,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0,6


  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) sa Produživačem dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 12* / 13**
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 11,3* / 11,9**
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0,6


  Potrošnja električne energije i emisije CO2 za model BMW i8 sa Plug-In hibrid BMW iPerformance pogonom:
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 49
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 11,9
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,1


  * Skup točkova 1: točkovi 19“‘
  ** Skup točkova 2: točkovi 20“ zimske gume


  Vrednosti za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije zavise od odabrane veličine točkova i guma.


  Domet vožnje zavisi od različitih faktora, naroćito od: ličnog ponašanja u vožnji, odabrane trase, vremenskih prilika, upotrebe grejanja/hlađenja i prethodne klimatizacije.


  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnim emisijama CO2 za nova putnička vozila možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.