Čudan, neverovatan i inspirativan

ČUDAN, NEVEROVATAN I INSPIRATIVAN: NOVOSTI KOJE POGONE MOBILNOST SUTRAŠNJICE.

ČUDAN, NEVEROVATAN I INSPIRATIVAN: NOVOSTI KOJE POGONE MOBILNOST SUTRAŠNJICE.

ČUDAN, NEVEROVATAN I INSPIRATIVAN: NOVOSTI KOJE POGONE MOBILNOST SUTRAŠNJICE.

Nameravamo da budeo deo priča koje oblikuju sledećih 100 godina mobilnost isto kao što smo bili u prošlosti. S toga ćemo deliti ove priče sa vama na adresi www.next100.bmw platformi tokom narednih meseci. Članci koji će vas odvesti 100 godina u prošlost BMW-a, koji će vas upoznati sa tehnologijama i inovacijama koje oblikuju mobilnost sutrašnjice – plus ekskluzivnim video snimci i slike našeg BMW VISION NEXT 100 i Iskustva budučnosti BMW Grupacije svetske turneje. Sledeći članak o „Ultimativnom vozaču“ vam daje uvid u ono što možete očekivati.

5 karakteristika

5 KARAKTERISTIKA „ULTIMATIVNOG VOZAČA“ SUTRAŠNJICE.

5 KARAKTERISTIKA „ULTIMATIVNOG VOZAČA“ SUTRAŠNJICE.

Sa BMW VISION NEXT 100, uvodimo našu viziju budućnosti mobilnosti: koncept vozila dizajniran da vas pretvri u „Ultimativnog vozača“. Šta to znači za vas? Kako ćete se prepoznati kada postanete „Ultimativni vozač? Hajde da pogledamo 5 karakteristika „Ultimativnog vozača“ sutrašnjice.

DA SAMO NISAM ZABORAVIO.

Situacija danas: Nalazimo se na sastanku i naš unutrašnji glas na pokušava nešto reći: nešto u vezi danas. Ali šta? Sve sto mi pada na pamet je da moram da budem kod kuće na vreme večeras. Tako da smo požurili, završili posao i krenuli kući. Uprkos činjenici da saobraćajni univerzum radi sve da bi nas zaustavio, stiglo smo kući tačno u 7 časova. Potom, dok smo još slavili naše dostignuće, odjednom smo se setili: danas nam je godišnjica braka.

KAKO NAM SAPUTNIK POMAŽE:

Ubuduće, Saputnik nas neće samo pravovremeno podsećati o našoj godišnjici braka. Neće samo zakazati put do omiljene cvećare vaše supruge u kalendaru i podesiti vreme vožnje u skladu sa tim kako bi stigli na sve ostale sastanke. Na putu do prodavnice, takođe će nam pokazivati preporuke za bukete u skladu sa našim željama ili cvećem koje smo kupili prošle godine. Nakon što nas ostavi ispred cvećare, Saputnik će samostalno pronaći parking mesto, ili ako nema slobodnog parking mesta, krstariće u Ease režimu dok ne budemo spremni da se vratimo u automobil. To je takođe nešto što vredi slaviti.

DA SAM SAMO UZEO TAKSI!

Situacija danas: Ukrcavanje će upravo početi a mi tek zaključavamo ulazna vrata naše kuće. Tajming nije mogao biti gori. Da li da uzmemo taksi? Odlučili smo da ne uradimo to. Brže će biti ako mi vozimo. Lift je pokvaren - idemo stepenicama. Pada kiša - trčimo do automobila. Grad je jedno veliko građevinsko mesto - ostajemo smireni. stižemo na aerodrom sa par minuta prednosti. Mislimo kako smo skoro pa uspeli. Ali dok smo parkirali automobil, ... naš avion je otišao.

KAKO NAM SAPUTNIK POMAŽE:

Zaboravili smo da se prijavimo unapred. Nema problema: Saputnik je to već uradio umesto nas. Takođe je rezervisao sedište pored prolaza u jednom od prvih redova, naše omiljeno mesto. Praćenje saobraćajne situacije, Saputnik premešta automobil ispred ulaznih vrata kako bi nas pokupio, krećemo na vreme. Na putu, on nas stručno navodi oko svih građevinskih mesta u gradu tako da stižemo na aerodrom na vreme. Nakon što nas ostavi ispred terminala, on potom obavlja parkiranje vozila umesto nas. To se zove letenje.

DA SAM JE SAMO PREPOZNAO!

Situacija danas: Stali smo na semaforu: razmišljamo o svemu i svačemo dok čekamo. Neko pređe put ispred automobila kao i stotine njih svakog dana. Izgubljeni u našim mislima i dalje osetimo nešto poznato u vezi nje dok je prolazila. Ali tek kada je nestala iza ćoška setili smo se ko je ona.

KAKO NAM SAPUTNIK POMAŽE:

Saputnik detektuje kada su ljudi iz vašeg imenika u blizini i obaveštava vas putem Head-Up ekrana u automobilu. Kada pokupi GPS signal sa nekog od njihovih umreženih uređaja kao što su mobilni telefoni ili vozila, informacije kao što su njihovo ime, kontakt detalji i vašni datumi su prikazani. Tako da sada znate da žena koja prelazi put ispred vas je vaša bivša koleginica koju niste videli godinama - imaćete dovoljno vremena da uradite nešto povodom toga. To je prava pomoć prijatelja.

DA SAM SAMO BOLJE ISPLANIRAO STVARI!

Situacija danas: Petak je veče i odlučili smo se za spontano putovanje preko vikenda. Samo smo seli u auto i krenuli. Ali gde ćemo odsesti? Šta ćemo raditi? Nismo imali vremena da razmislimo o ovim stvarim pre nego što smo krenuli. Sada ćemo morati odsesti u hotelu koji nikad ne bi izabrali da nismo morali, jesti u restoranu iza ćoška, lutati po gradskom centru. Potom u ponedeljak ujutro vraćamo se u kancelariju, gde smo bombradovani pitanjima od strane našh kolega: da li ste išli na otvaranje nove neverovatne galerije ili posetili onaj zanimljivi restoran sa tajnim klubom u podrumu?

KAKO NAM SAPUTNIK POMAŽE:

Tek što smo završili sa poslom u petak i Saputnik je spreman i čeka nas sa "BMW VISION NEXT 100". Dok nas bezbedno vozio dok hotela koji nam je pomogao da izaberemo, takođe deli fantastične preporuke koje stvari treba da vidimo i uradimo koje je odredio u skladu sa ličnim interesima. Pre nego što stignemo, planirali smo savršen vikend, počev od stola za svoje u najbolje restoranu u gradu...

DA SAM SAMO VIDEO RANIJE!

Situacija danas: Uživamo u vožnji po zavojitim putevima severne Italije, uživajući u novim vidicima iza svake krivine. Sve dok iza sledeće krivine ne vidimo kamenje iz odrona na putu. Sada, naglo kočimo i dok penumatici škripe zaustavljamo se par centimetara od masivne stene na putu. Sa olakšanjem samo odahnuli. Ali to je bilo preblizu. Ne smemo da razmislimo šta se moglo desiti da smo reagovali par milisekunde kasnije. Stvarno nam je potrebna pauza.

KAKO NAM SAPUTNIK POMAŽE:

Uživamo u našoj vožnji, Saptunik prati potencijalne opasnosti na putu ispred. Zbog činjenice da je u stalnoj vezi sa ostalim saobraćajnim sistemima i vozilima, on uvek zna da li je došlo do odrona - i njegovu tačnu lokaciju. Kako se približavamo opasnosti, Saputnik šaljem pravovremeno upozorenje putem Head-up ekrana i pokazuje nam idealnu brzinu i putanju koju treba da pratimo radi bezbednog izbegavanja opasnosti. Potom, dok ponovo počnemo da uživamo u vožnji, Saputnik informiše službe za održavanje puta i ostala vozila kako bi bili svesni opasnost. To je prava pomoć.
Nastavite sa vožnjom

NASTAVITE SA VOŽNJOM.

NASTAVITE SA VOŽNJOM.