NEKA SVAKI TREN BUDE VAŠ.

NEKA SVAKI TREN BUDE VAŠ.

NEKA SVAKI TREN BUDE VAŠ.

Kao Bayerische Motoren Werke, mi verujemo u jedno iznad svega: u hrabrost. To je osobina koja je duboko ukorenjena u našoj DNK, i primetna je u svemu što radimo. Pošto je hrabrost nezavisna i remetilačka, ona lomi i budi. Posredi je drskost da se sve dovodi u pitanje – i da se „ne“ nikada ne prihvata kao odgovor. Smelo je uvek ići dalje i neprestano preispitivati sebe samog. Iz tog razloga mi znamo samo za napred, jer je to način da dođemo do superiornog nivoa izvrsnosti. I da bismo sutra pionire naše kulture povezli napred. Kao vrhunski automobilski partner, mi stvaramo usput jedinstvene i nadahnjujuće trenutke. Jer tako nastaje nova vrsta luksuza.

NOVA VRSTA LUKSUZA.

Saznajte kako se neprestano preispitujemo i ponovo definišemo.

LEPOTA TRENUTKA.

LEPOTA TRENUTKA.

Fascinantnan događaj i jedinstveni trenutak. BMW je dirnuo posetioce izložbe Art Basel Miami performansama koje su bile nenadmašne: BMW Concept Serije 8 sa 300 osvetljenih dronova u autonomnom letu i savršenoj koreografije. Bio je to omaž vizionarskom tehničkom savršenstvu i opčinjavajućoj estetici kretanja.

DVA VIZIONARA, JEDNA VIZIJA.

Loneke Gordijn i Ralf Nauta su umetnici koji stoje iza kompanije Duo Studio Drift. Upoznali su se na Akademiji za dizajn u Ajndhovenu, u Holandiji, i zajedno su otvorili Studio Drift u Amsterdamu 2006. Njihov umetnički rad fokusiran je na interaktivnim eksponatima koji se sastoje od filmova, skulptura i drugih objekata. Oni veliku inspiraciju nalaze u prirodi, koju imitiraju u svom radu koristeći najsavremenije tehnologije. Zbog takvog pristupa, svakli njihov projekt je uzbudljiv i jedinstven.

REMEK-DELO.

Visoki performans u susretu sa visokom umetnošću: Na izložbi Art Basel Miami, Studio Drift je predstavio svoju najnoviju tvorevinu „Franšiza Sloboda“ performansom koji je smestio BMW Concept Serije 8 u središte radnje. Roj od 300 osvetljenih autonomnih letećih dronova uzleteo je u nebo. Umetnička izložba bila je nadahnuta obrascima leta čvoraka. Posle pomnog posmatranja obrazaca i kretanja jata ptica, razvijen je specijalni algoritam koji je učitan u dronove. Ovaj duet je odlično reprodukovao prirodnu pojavu kroz fascinantni spektakl svetla i kretanja.

RETROSPEKTIVA.

Posle performansa sa dronovima, Studio Drift je bio pun pohvala: „BMW je verovao u našu ideju i, kao kompanija, shvatio koliko su komplikovani i kompleksni ovi inovativni procesi“, rekla je Loneke Gordijn.

KONCEPT SERIJE 8.

KONCEPT SERIJE 8.

BMW KONCEPT X7.

BMW KONCEPT X7.

OKEAN EKSKLUZIVNIH MOGUĆNOSTI.

Danas, baš kao što je bilo u trenutku njegovog začetka pre 25 godina, BMW Individual i dalje primenjuje princip ručno izrađenog savršenstva. Zbog toga BMW Individual lansira sasvim specijalan i jedinstven model kako bi obeležio svoj 25. rođendan: BMW Individual M760Li nadahnut Nautor’s Swan-om. Ovo umetničko delo stvoreno je u saradnji sa tradicionalnim finskim graditeljem jahti po imenu Nautor’s Swan i oda je luksuzu i ekskluzivnosti. To je automobilsko remek-delo sa izuzetnim pomorskim dizajnom koji donosi jedinstvenu međuigru puta i okeana zahvaljujući specijalnim drvenim elementima od tikovine – i sa moćnim 12-cilindaraskim motorom sposobnim da u svakom trenutku generiše nezaboravni doživljaj vožnje.