UBRZAVANJE PULSA VREMENA.

BMW i

Vizije BMW i.

UBRZAVANJE PULSA VREMENA.

Vizije BMW i.

UBRZAVANJE PULSA VREMENA.Vizije BMW i.

Istraživanje novih puteva ponekad nalaže raskid sa tradicijom i razmišljanje u sasvim novim pravcima. U Vizijama BMW i, ova težnja poprima konkretne oblike. Vizionarske zamisli i inovativne tehnologije prvi put postaju vidljive. Zahvaljujući tome, mobilna budućnost postaje malo opipljivija. Svaka Vizija BMW i ne samo što daje pogled na rad na daljem razvoju – već je istovremeno stimulans i izvor nadahnuća za održivu mobilnost sutrašnjice lišenu štetnih emisija.

BMW i

INTERAKCIJA BUDUĆNOSTI VIZIJE BMW i.

Posle svoje premijere na Sajmu elektronike široke potrošnje 2016. u Las Vegasu, Interakcija budućnosti Vizije BMW i daje pogled na međupovezanu kabinu sutrašnjice. Korisnički interfejs sa ekranima visoke rezolucije, upravljanjem preko ekrana osetljivog na dodir, glasa ili čak AirTouch kontrolom gestovima uvodi vozača u novi svet. A sve to u fascinantnom drumskom vozilu najviše klase.

Povezan sa budućnošću.

Interakcija budućnosti Vizije BMW i

PRIČA O USPEHU: BMW i.

PROJEKT i.

U proleće 2008. godine, najbolji umovi BMW-a sastali su se na tajnoj lokaciji u Minhenu kako bi raspravljali o ambicioznom cilju: o ponovnom definisanju urbane mobilnosti. Tim iz Minhena je formirao trust mozgova, nazvao to „projekt i“ i dao mu samo jedan zadatak: Zaboravite na sve što je bilo ranije. Ponovo izmislite sve.

EFIKASNA DINAMIKA VIZIJE BMW-A.

Prvi put je razvijen sveobuhvatni koncept uštede energije; prethodno, pristup je obuhvatao samo integrisanje tehnika za uštedu energije u postojeće modele. Karoserija i pogonski sistem su specijalno razvijeni, sa fokusom na uštedi energije. Taj koncept sada postaje tehnološka osnova za mnoge nove razvojne projekte u BMW-u.

LANSIRANJE BRENDA BMW i.

Rođen električan: BMW i je novi brend iz BMW-a i zadivljuje svojim konceptom mobilnosti koji dopušta sasvim električnu mobilnu dnevnu rutinu – pre, za vreme i posle putovanja. To je zato što BMW i misli šire od samog vozila – i svojim inovativnim uslugama mobilnosti ispunjava sve želje.

BMW KONCEPT i8 I BMW KONCEPT i3.

Sledeća evolutivna faza Efikasne dinamike vizije BMW– koncept BMW i8. On kombinuje zadivljujuće performanse sportskog automobila sa visokim stepenom efikasnosti. Koncept BMW i3 je predstavljen istovremeno. Prvo sasvim povezano električno vozilo, specijalno skrojeno za zahteve električne mobilnosti.

KONCEPT BMW i8 SPAJDER.

Manje balasta, više slobode – Koncept BMW i8 Spajder: ovaj laki drumski automobil sa hibridnim pogonom koji oduzima dah beskompromisno se oslanja na karbon, aluminijum i litijum. U strukturu njegovog rama smešten je sistem osovinskog pogona i baterije tako da je težina u čistoj ravnoteži.

KONCEPT BMW i3 KUPE.

Ponovno smišljanje mobilnosti podrazumeva razmišljanje izvan puke ekološke osvešćenosti i agilne vožnje. Rezultat je BMW i3 koji, sa svojim vizionarskim dizajnom, nudi pogled na automobil sutrašnjice. Njegov inovativni sistem propulzije ePogon ne samo što omogućava uživanje u vožnji lišenoj štetnih emisija koje je bez premca, već istovremeno donosi i uzbudljiv doživljaj gotovo bešumnog upravljanja vozilom.

LANSIRANJE MODELA BMW i3 NA TRŽIŠTE.

Ponovo smišljena urbana mobilnost: BMW i3 je rezultat vizije koja se proteže daleko izvan ekološke osvešćenosti i agilne vožnje. Sa svojim vizionarskim dizajnom i inovativnim energetskim sistemom BMW ePogon, BMW i3 je automobil sutrašnjice. Ne samo što je lokalno lišen štetnih emisija, već je isto tako potpuno povezan sa gradom.

LANSIRANJE MODELA BMW i8 NA TRŽIŠTE.

Sportska kola budućnosti – sa vrednostima potrošnje i emisija kompaktnih kola. Snaga ovog plug-in hibrida leži u savršenoj sinhronizaciji elektromotora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem, koja je izražena u maksimalnoj efikasnosti i dinamici na putu. To više nije vizija, već inteligencija u punoj snazi. Prva sportska kola koja mogu da ubrzaju čak i duh vremena.

INTERAKCIJA BUDUĆNOSTI VIZIJE BMW i.

Budućnost je izložena u Las Vegasu 2016: na Sajmu elektronike široke potrošnje, Interakcija budućnosti vizije BMW i daje pogled na međupovezanu kabinu sutrašnjice. Samo jedan od detalja je AirTouch, potpuno nov sistem koji omogućava kontrolu širokog raspona funkcija gestovima.

BMW i3 (94 Ah).

Priča o uspehu brenda BMW i se nastavlja – ili još bolje: vozi li, vozi. Sa dometom NEDC (New European Driving Cycle) do 300 km (200 km u svakodnevnom radu), novi BMW i3 (94 Ah) je isto tako i pouzdan saputnik na dugim putovanjima. A sa svoje 7,3 sekunde za 0 do 100 km/h, razmeće se i pravim sprinterskim svojstvima.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,9

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12.6* / 13.1**


  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah) sa Produživačem dometa:
  Emisije CO2 u g/km (combined): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 13,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0,6


  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) sa Produživačem dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 12* / 13**
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 11,3* / 11,9**
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0,6


  Potrošnja električne energije i emisije CO2 za model BMW i8 sa Plug-In hibrid BMW iPerformance pogonom:
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 49
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 11,9
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,1


  * Skup točkova 1: točkovi 19“‘
  ** Skup točkova 2: točkovi 20“ zimske gume


  Vrednosti za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije zavise od odabrane veličine točkova i guma.


  Domet vožnje zavisi od različitih faktora, naroćito od: ličnog ponašanja u vožnji, odabrane trase, vremenskih prilika, upotrebe grejanja/hlađenja i prethodne klimatizacije.


  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile može se naći u „Novim smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 putničkih automobila“, koje se besplatno mogu dobiti na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.