UZBUDLJIVA PARTNERSTVA.

BMW i

Kooperacije sa brendom BMW i.

UZBUDLJIVA PARTNERSTVA.

Kooperacije sa brendom BMW i.

BMW i je pionir u revolucionarnim, vizionarskim tehnologijama. Stoga nije nikakvo iznenađenje to što on traga za slično orijentisanim inovatorima. Bili to fascinantni projekti sa partnerima iz oblasti umetnosti, kulture, dizajna i arhitekture ili projekti kooperacije sa drugim vrhunskim brendovima koji nude proizvode kao savršenu dopunu za vozila BMW i – BMW i uvek razmišlja šire od automobila.

UZBUDLJIVA PARTNERSTVA.Kooperacije sa brendom BMW i.

BMW i je pionir u revolucionarnim, vizionarskim tehnologijama. Stoga nije nikakvo iznenađenje to što on traga za slično orijentisanim inovatorima. Bili to fascinantni projekti sa partnerima iz oblasti umetnosti, kulture, dizajna i arhitekture ili projekti kooperacije sa drugim vrhunskim brendovima koji nude proizvode kao savršenu dopunu za vozila BMW i – BMW i uvek razmišlja šire od automobila.

MR PORTER.

Šta se dešava kada se BMW i udruži sa mrporter.com, nagrađivanom onlajn platformom za muškarca koji prati modu? Ograničena serija, jedinstveni BMW i3 sa jedinstvenim dizajnom MR PORTER. Ovaj BMW i3 za kojim se okreću glave savršeni je saputnik za muškarce orijentisane prema modi, koji vrednuju malo ekstravagancije.

U stvaranju ove vrhunske verzije u saradnji sa ekipom dizajnera Mr Portera, karakteristična svojstva modela BMW i pojačana su brojnim izuzetnim detaljima. Ekskluzivna tamnoplava unutrašnjost vozila ima kontrast u belim akcentima na bočnim retrovizorima, pragovima na vratima i prednjim rešetkama. Dodatno svojstvo su ručno iscrtane bele naglašene linije sa ispisom slova Mr Portera. Stil se preliva i u unutrašnjost: beli unutrašnji krug na volanu, beli štepovi na patosnicama i obrub od tamne hrastovine sa individualnim gravirama Mr Portera dopunjuju koncept dizajna visokog kvaliteta.

SOHO HAUS.

Od oktobra 2014, BMW i i Soho Haus Grupa (SHG) zajedno stvaraju doživljaje fokusirane na savremenu umetnost, inovacije i dizajn. Kao globalni automobilski partner Soho Haus Grupe, BMW i će obezbediti vozila BMW i3 za doživljaj vožnje namenjen članovima i gostima na mnogim njenim lokacijama i kulturnim događajima. Soho Haus i BMW i će takođe sarađivati na međunarodnom umetničkom programu na svim lokacijama Soho Hausa u Evropi i SAD.

Priča o Soho Hausu započela je 1995. u Grik stritu, u Londonu. Dve decenije kasnije, taj portfelj sada sadrži brojne klubove, hotele, restorane i banje širom Velike Britanije, kontinentalne Evrope, SAD i Kanade.

 • Ujedinjeno Kraljevstvo

  London je, naravno, vodeća metropola u Engleskoj. Nimalo ne čudi to što se on razmeće i najvećom koncentracijom mesta koja pripadaju Soho Hausu. Odmah iza ugla od Soho Hausa u Grik stritu nalazi se Din strit Taunhaus, hotel sa 39 soba, dok je Šordič Haus malo dalje istočno. Na zapad krenite do Litl Hausa, najbolje očuvanog rertorana, bara i salona u Mejferu, kao i do Elektrik Hausa na Noting Hilu te Haj Roud Hausa, mirne ispostave u Čiziku. Sva ova mesta nude izvanrednu hranu i piće, kao i obilje mogućnosti za sport i odmor.

  Ljubitelji seoskih predela su, naravno, takođe podmireni. Na samo dva sata vožnje od prestonice nalazi se Babington Haus, smešten na 18 jutara ruralnog Somerseta sa 32 individualno dizajnirane sobe, restoranom otvorenim 24 sata dnevno i čuvenom banjom Kaušed.

 • Kontinentalna Evropa

  Prva lokacija u kontinentalnoj Evropi bio je Berlin gde je, u živoj oblasti Mitte, Soho Haus Berlin otvorio svoja vrata u maju 2010. On zauzima osam spratova, na jednom od njih je prostrani klub, na krovu je bazen sa barom, potpuno opremljena teretana, sala za projekcije i banja Kaušed sa turskim kupatilom.

  Evropska turneja se nastavlja i u regionima sa južnom klimom: Soho Hausi će biti otvoreni u Istanbulu (februar 2015.) i Barseloni (početak 2016).

 • Severna Amerika

  Godinu 2003. obeležio je početak prisustva u Severnoj Americi – u staroj skladišnoj zgradi Mesarske četvrti. Soho Haus Njujork zauzima šest spratova i nudi 30 prostranih soba, restoran, bar, bioskop sa 44 sedišta i bazen na krovu, kao i banju Kaušed.

  Sledeća adresa bila je ni manje ni više – Bulevar sumraka, gde je Soho Haus Zapadni Holivud otvoren u poznatoj poslovnoj zgradi u proleće 2010. Nekoliko meseci kasnije usledilo je otvaranje Soho Bič Hausa u Majamiju, koji nudi južnoamerički glamur, dva bazena i sopstveni klub na plaži.

  Dve godine kasnije, odmah preko „zelene granice“, otvoren je Soho Haus Toronto, koji je pokrenuo sijaset događaja u čast Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.

  U avgustu 2014. godine – veran geslu „Sačuvaj najveće za kraj“ − SHG je otvorio svoju do danas najveću zgradu: Soho Haus Čikago, u nekadašnjoj fabrici kaiševa, na 10.000 kvadratnih metara.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,9

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12.6* / 13.1**


  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah) sa Produživačem dometa:
  Emisije CO2 u g/km (combined): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 13,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0,6


  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) sa Produživačem dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 12* / 13**
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 11,3* / 11,9**
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0,6


  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i8 sa Plug-In hibridnim BMW eDrive pogonom:
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 49
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 11,9
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,1


  * Skup točkova 1: točkovi 19“‘
  ** Skup točkova 2: točkovi 20“ zimske gume


  Vrednosti za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije zavise od odabrane veličine točkova i guma.


  Domet vožnje zavisi od različitih faktora, naroćito od: ličnog ponašanja u vožnji, odabrane trase, vremenskih prilika, upotrebe grejanja/hlađenja i prethodne klimatizacije.


  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile može se naći u „Novim smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 putničkih automobila“, koje se besplatno mogu dobiti na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.