50 godina BMW-a M

50 GODINA BMW M.

50 Years BMW M

MI SMO M – Na našu 50. godišnjicu slavimo pet decenija fascinantne istorije sa velikom zajednicom. Ovaj jubilej ne posvećujemo samo našim brojnim uspesima, već pre svega našim oduševljenim ljubiteljima, vozačima i svim M entuzijastima. Počinje nova era, era emocija, elektrifikacije i moćnih tehnologija. Naša sopstvena interpretacija performansi, elektrifikacije i izražajnog načina života će oblikovati BMW M u budućnosti. Pored brojnih predstavljanja proizvoda i događaja, imamo i nekoliko iznenađenja tokom cele godine. Pedeseta godišnjica počinje „Grupnim govorom“. MI SMO M.

Pročitajte više
50 godina BMW M.
  Mi smo M - Grupni govor

  GRUPNI GOVOR.

  Tokom poslednjih 50 godina. Jedan tim. Jedna strast.

  Ovo najsportskije okupljanje pokazuje šta nas pokreće. Uprkos različitim vozilima i vozačima – svi volimo brže otkucaje srca, adrenalin i naježivanje koje izaziva svaki BMW M. Ono što nas spaja je strast za tim posebnim osećajem koji doživljava svaki vozač BMW M. MI SMO M.

  Pročitajte više

  SPREMNI ZA SLEDEĆI NIVO. WE ARE M.

  Tačno 50 godina nakon svog osnivanja, BMW M GmbH je usred procesa transformacije ka elektromobilnosti, koja ne samo da čuva nepogrešive odlike performansi svojih modela, već ih istovremeno obogaćuje novim unapređenjima. U godini jubileja već su predstavljeni potpuno električni BMW i4 M50 i BMW iX M60. A BMW i7 M70, prvi BMW M automobil zasnovan na potpuno električnoj luksuznoj limuzini, trebalo bi da usledi već sledeće godine.

   

  Sa prototipom koji je sada predstavljen, BMW M započinje novo poglavlje visokih performansi. Testiranje koncepta se fokusira na sistem pogona na sva četiri točka koji se sastoji od četiri elektromotora i integrisanog sistema kontrole dinamike vožnje, koji zajedno pružaju neviđeni nivo performansi i prefinjenog iskustva. Spremite se za potpuno električne, vrhunske performanse koje je spema BMW M.

  Pročitajte više
  BMW M

  50 GODINA M SNAGE!

  50 godina M moći

  LEGENDARNI MOTO SPORT LOGO.

  Legendarni Moto Sport logo

  Na početku jubilarne godine vraća se kultni BMW Motorsport amblem. BMW M uvodi marker za one koji vole tradiciju. Logo sa raspoređenim polukrugovima u plavoj, ljubičastoj i crvenoj boji je prvi put korišćen na trkačkim automobilima BMW Motorsport GmbH, koji je osnovan 1972. godine. Svi BMW M modeli i svi BMW modeli sa M Sport paketom sada nude opciju klasičnog logoa na prednjoj i zadnjoj strani i felnama.

  M BOJE.

  BMW M3 Competition u Macaoblau metalik boji

  U godini jubileja, nudimo širok spektar istorijskih završnih boja karoserije za odabrane modele, kao što su Dakar žuta, Daytona ljubičasta metalik, Makao plava metalik ili Imola crvena. BMW Individual visualizator vam pruža prvi utisak o prepoznatljivim specijalnim bojama karoserije.

  MI SMO JEDNA STRAST. MI SMO M.

  Mi smo jedna strast. MI SMO M.

  Zajednica izgrađena na osnovu 50 godina strasti. Svi su pozvani.

  Koji je vaš najveći BMW trenutak?

  Podelite to sa nama preko #50JahreBMWM ili #WeAreM.

  NAŠE PRIČE.

  50 godina BMW M: naše priče

  Uključite se u akciju: Kratko prelazimo kroz istoriju najjačeg slova na svetu. 

  Pogled unazad od 1972. do danas sa originalnim slikama i uzbudljivim video zapisima. Doživite 50 godina BMW-a M na potpuno nov način – na našem domaćem terenu, Nürburgring Nordschleife.

  BMW M LJUBAV.

  Nova knjiga BMW M LOVE

  Knjiga posvećena godišnjici.

  Ekskluzivni uvidi, intervjui, fotografije i još mnogo toga nalaze se u novoj knjizi „BMW M Ljubav“. Sada dostupan preko Delius Klasing-a i Amazon-a.

  BMW M X PUMA

  BMW M PUMA kolekcija

  Pripremite se za ekskluzivnu potpuno novu BMW M PUMA kolekciju, posvećenu ljubiteljima, vozačima i BMW M entuzijastima svuda. Očekujte istorijske crvene, svetloplave i tamnoplave BMW M boje, u kombinaciji sa uzbudljivim PUMA stilom i brendom „50. godišnjica BMW M“.

  50 GODINA BMW-A M.

  Proslavite sa nama.

  Gudvudski festival brzine

  Gudvudski festival brzine (FoS) nema mnogo veze sa čuvenim britanskim rezervisanim stavom. Ovde se radi o kombinovanju performansi, motosporta i istorije.

  Svake godine više od 180.000 posetilaca iz celog sveta pohrli u Gudvud Haus (Goodwood House) u Vesthampnetu blizu Čičestera u južnoj Engleskoj.

  To je najveći događaj te vrste na svetu – a ove godine se organizuje BMW M Specijal.

  Pročitajte više
  BMW muzej / M izložba

  Postoji fascinantna izložba u BMW muzeju povodom obeležavanja godišnjice. Od 24. maja, u čast osnivanja BMW M-a, M odeljak muzeja je preuređen sa fascinantnim uvidima u istoriju brenda sa najmoćnijim slovom na svetu. Nekoliko prototipova dokumentuju razvoj kompanije i ilustruju različite koncepte svog vremena. Izložba u BMW kuli u Minhenu traje do kraja godine.

   

  Pročitajte više
  BMW M Trkački dani

  Željni ste motosport akcije? Onda su BMW M Trkački dani 2022 upravo ono što vam treba:

  Bez obzira da li ste vozač BMW M-a sa sopstvenim automobilom ili pri BMW M Motorsport timu, ovde se radi o vašim veštinama za volanom i vašoj strasti prema trkama. Tokom BMW M Trkačkih dana, imaćete priliku da vidite ulično legalne BMW M modele i trkačke automobile podeljene u dve grupe, ULIČNE i TRKAČKE. Pokrenite motor 14. maja na Red Bull Ring-u, 8. i 9. jula u Hokenhajmu ili 29. septembra na Nirburgringu.

   

  Pročitajte više
  Concorso d’Eleganza Villa D’Este

  Naime, 20. maja 2022. počinje najekskluzivnije svetsko takmičenje lepote za istorijske automobile pored jezera Komo. Mesto događaja je takođe savršeno za godišnjicu BMW M. Izložba istorijskih BMW M automobila, uključujući jedinstvenih vozila, ekskluzivna svetska premijera novih BMW M automobila i M parada, impresivan su dokaz BMW M harizme prošlosti i budućnosti.

  Pročitajte više
  24 sata Nirburgringa

  Sledeći vrhunac 2022. godine je od 26. do 29. maja 2022: 24 sata na legendarnom Nordšlajfu nudi 130 trkačkim automobilima šansu da osvoje najdužu i najtežu trkačku stazu na svetu.

  Pravi test izdržljivosti za novi BMW M4 GT3, koji debituje u 24-časovnoj trci u godini jubileja kompanije. Biće još mnogo razloga za proslavu u okviru pratećeg programa, sa paradom 50 godina BMW M-a, izložbom o 50 godina BMW M moto sporta i M Motorsport trkom legendi.

   

  Pročitajte više

  BMW M - IZDANJE POVODOM 50. GODIŠNJICE.

  BMW M4 edicija 50 Jahre BMW M

  Specijalni model za godišnjicu.

  Ograničeno izdanje, jedinstvene dizajnerske karakteristike, ekskluzivni stil: da bi obeležio početak svoje šeste decenije postojanja, BMW M GmbH nudi dva ekskluzivna modela ovog izdanja zasnovana na sportskim automobilima visokih performansi BMW M4 i BMW M3.

  Mi smo M

  POČETAK NOVOG POGLAVLJA.

  POČETAK NOVOG POGLAVLJA.

  BMW M3 Competition Sedan: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 9,8 (WLTP); Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 224-223 (WLTP)

   

  BMW M3 Competition Sedan sa M xDrive-om: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana):

  10,1-10,0 (WLTP); Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 230-228 (WLTP)

   

  BMW X6 M Competition: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 13,1 (NEDC) / 13,4-13,1 (WLTP); Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 301 (NEDC) / 305-299 (WLTP)

   

  BMW i4 M50: Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinovana): 22,5-18,0 (WLTP); Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 0 g

   

  BMW iX M60: Potrošnja energije u kWh/100 km: 24,7-21,7 (WLTP); Emisija CO2 u g/km: 0 (WLTP)

   

  BMW M 1000 RR: Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 6.5 (WMTC); Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 151 (WMTC)

  Pročitajte više

  Ilustrovani modeli uključuju opcionu opremu.

   

  Zvanični podaci o potrošnji energije i električnim dometu utvrđeni su u skladu sa obaveznom procedurom merenja i u skladu su sa Uredbom (EU) 715/2007 koja je važila u vreme homologacije. U slučaju raspona, brojke u NEDC -u uzimaju u obzir razlike u odabranim veličinama točka i pneumatika; brojke u WLTP -u uzimaju u obzir bilo koju dodatnu opremu. Vrednosti WLTP-a koriste se za procenu poreza i drugih nameta vezanih za vozila koji su (takođe) zasnovani na emisiji CO2, kao i za potrebe subvencija za vozila, ako je primenljivo. Tamo gde je primenljivo, navedene NEDC vrednosti su izračunate na osnovu nove WLTP postupka merenja i zatim konvertovane nazad u NEDC proceduru merenja radi uporedivosti. Kada su pitanju nedavno testirana vozila od 01.01.2021. godine, službeni podaci više ne postoje prema NEDC-u, već samo prema WLTP-u. Za više informacija o merenju po postupcima WLTP i NEDC pogledajte sledeći link: www.bmw.com/wltp.

   

  Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih putničkih automobila možete naći u „priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih putničkih automobila“, koji je dostupan na svim prodajnim mestima i na https://www.dat.de/co2/.

   

  Sva vozila, oprema, mogućnosti kombinovanja i varijante prikazani ovde su primeri i mogu se razlikovati u vašoj zemlji. Oni ni na koji način ne predstavljaju obavezujuću ponudu BMW M GmbH. Posetite lokalnu BMW veb lokaciju ili posetite svog ovlašćenog BMW M prodavca za tačne detalje o ponudama u vašoj zemlji.

  Pročitajte više