Text Disclaimer

The content below presents a special purpose page that shall not be available in publish view. It's meant for authoring purposes only.

F80LCI_M3_Sedan_Technical Data

Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 novih putničkih automobila mogu se naći u "Vodiču za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih automobila“), koji je dostupan bez naknade na svim prodajnim mestima, od Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen te preko linka http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

Vrednosti izvan zagrada odnose se na osnovni model sa standardnim menjačem; vrednosti u zagradama modela s opciono dostupnim menjačem (vidi posebnu opremu).

Potrošnja goriva je određena u skladu s ECE ciklusom vožnje (93/116/EK) sastavljenim od približno trećine gradskog saobraćaja i dve trećine vangradske vožnje (na temelju pređene udaljenosti). Emisije CO2 mere se uz dodatak potrošnje goriva kao takvog. Nivoi potrošnje goriva računaju se na temelju vozila sa standardnom opremom. Posebna oprema (npr. šire gume) može imati značajan uticaj na potrošnju goriva i nivoe izvedbe vožnje.

Navedeni tehnički podaci odnose se navozila na nemačkom tržištu. Prikazani modeli mogu delimično sadržavati opremu koja nije deo standardne opreme. Zavisno od tržišta, standardna i dodatna oprema se može razlikovati za pojedine modele od onih opisanih u tekstu i prikazanih na fotografijama. Za tačnu informaciju molimo kontaktirajte vašeg BMW partnera. Podložno promjenama u dizajnu i opremi. Zadržavamo pravo na pogreške. Oprema specifična za određena tržišta ovdje nije prikazana.

Masa neopterećenog vozila (EU) u kg: prikazane vrednosti uključuju 90 posto napunjen rezervoar goriva, vozača mase 68 kg i 7 kg prtljaga. Masa neopterećenog vozila odnosi se na vozila sa standardnom opremom. Dodatna oprema može uvećati vrednosti.

Nazivna snaga: BMW preporučuje upotrebu super bezolovnog benzina od 95 oktana. Bezolovni benzin od 91 oktana ili više s najvećim udelom etanola od 10 posto (E10) takođe je dopušten. Ovde navedene performanse i potrošnja izmerene su uz korišćenje benzina od 98 oktana.