Text Disclaimer

The content below presents a special purpose page that shall not be available in publish view. It's meant for authoring purposes only.

i3_techdata

* Skup točkova 1: točkovi 19‘‘

** Skup točkova 2: točkovi 20“ zimske gume

Vrednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnju energije zavise od odabrane veličine točkova i guma.

*** Domet vožnje zavisi od raznovrsnih činilaca, naročito: od ličnog ponašanja u vožnji, odabrane trase, vremenskih uslova, upotrebe grejanja/hlađenja i prethodne klimatizacije.

Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 novih automobila možete naći u smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 novih automobila koje su na raspolaganju besplatno u svim našim maloprodajnim objektima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.

Izduvni gas iz motora za punjenje visokonaponske baterije modela BMW i3 sa produživačem dometa ispunjava standard o emisijama EU6. Potrošnja goriva se utvrđuje u skladu sa ciklusom vožnje ECE (93/116/EC) koji se sastoji od otprilike jedne trećine gradskog saobraćaja i dve trećine vangradske vožnje (na osnovu prevaljene udaljenosti). Emisije CO2 se mere pored potrošnje goriva kao takve. Nivoi potrošnje goriva izračunavaju se na osnovu vozila sa standardnom opremom. Specijalna oprema (npr. šire gume) može da ima značajan uticaj na potrošnju goriva i nivoe performanse u vožnji.

Ove specifikacije važe za vozila na nemačkom tržištu. Ilustrovani modeli mogu, delom, obuhvatati i opcionalnu opremu i dodatke koji se standardno ne ugrađuju.U skladu sa specifičnim zahtevima drugih tržišta, može doći do izmena po pitanju modela, standardne i opcionalne opreme kakvi su opisani u tekstu i ilustracijama. Za precizne informacije, molimo da stupite u kontakt sa vašim BMW Partnerom. Podležu promeni u dizajnu i opremi. Podležu grešci. Oprema specifična za nacionalna tržišta ovde nije predstavljena.

Neopterećena težina (EU) u kg: navedena vrednost obuhvata 90 procenata punog rezervoara, 68 kg za vozača i 7 kg za prtljag. Neopterećena težina se odnosi na vozila sa standardnom opremom. Opcionalna oprema može uvećati ovu vrednost.

BMW preporučuje upotrebu bezolovnog 95 RON goriva. Bezolovno RON 91 gorivo ili više sa maksimalnom granicom etanola od 10 procenata (E10) takođe je dozvoljeno. Navedene performanse i potrošnja goriva zasnivaju se na upotrebi goriva RON 98.

Vrednosti nisu zasnovane na pojedinačnom vozilu i ne čine deo ponude za proizvod; one se iznose isključivo radi poređenja između različitih tipova vozila.

Emisije CO2 izazvane proizvodnjom i isporukom goriva ili drugih izvora energije ne uzimaju se u obzir kod utvrđivanja emisija CO2 po Direktivi 1999/94/EC.