BMW ODRŽIVOST

CIRKULARNOST I OČUVANJE RESURSA.

UVOD

CIRKULARNA EKONOMIJA MOŽE DA OČUVA RESURSE.

Očuvanje resursa je jedan od naših ciljeva. Primenjujemo isto tako što sirovine koristimo pažljivije, što češće i što duže. Naš cilj je cirkularna ekonomija. Uz poštovanje sveta i dobrih ideja u svrhe naše održivosti.

BMW održivost 2023 cirkularnost cirkularni pristup

CIRKULARNI PRISTUP

60 kg

Cirkularni pristup.

60 kg reciklirane plastike u proseku je integrisano u novo vozilo BMW Grupe – ovo predstavlja srazmeru do 20%.

BMW održivost 2023 cirkularnost reciklaža baterija

RECIKLAŽA BATERIJA

90 %

Reciklaža baterija.

90% materijala u visokonaponskoj bateriji u elektrificiranom vozilu BMW Grupe može se reciklirati.

BMW održivost 2023 cirkularnost prerada otpada

PRERADA OTPADA

99 %

Prerada otpada.

99% otpada koji se generiše iz naše interne proizvodnje od 2,5 miliona vozila širom sveta godišnje se u toku 2021. godine ili reciklirao kao materijal (93,4%) ili podvrgavao daljoj (npr. termičkoj) preradi (5,8%).

CIRKULARNA EKONOMIJA

OTKRITE MOĆ CIRKULARNOSTI.

Odgovorno rukovanje resursima igra ključnu ulogu za BMW Grupu. U ovom procesu, želimo da nastavimo da koristimo sirovine u skladu sa naša četiri principa cirkularne ekonomije:

BMW održivost 2023 cirkularnost BMW i Vision Circular

BMW i VISION CIRCULAR

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE and RE:CYCLE (razmisli još jednom,redukuj, ponovo iskoristi, recikliraj). BMW i Vision Circular je zamišljen u potpunosti u skladu sa našim načelima kružne ekonomije. Vizija kompaktnog, potpuno električnog vozila Vision (Vizija) sa fokusom na održivost i luksuz nudi fascinantan pogled na 2040. godinu.

BMW održivost 2023 cirkularnost održive boja karoserije

ODRŽIVIJE FARBE ZA VOZILA OD BIOMASE.

U farbarama u evropskim pogonima BMW Grupe koriste se mat boje koje se ne proizvode od sirove nafte, već od regenerativnih sirovina kao što je biološki otpad. Pored toga, fabrike BMW Grupe u Roslinu i Lajpcigu takođe koriste održivo proizvedene antikorozivne premaze. Smanjenje CO2 u procesu koji je certificirao TUV iznosi više od 15.000 tona u periodu od 2022. do 2030. godine.

RADNI VEK BATERIJE

FAZE RADNOG VEKA BATERIJE.

BMW održivost 2023 cirkularnost razvoj

Razvoj.

U Centru kompetencija za proizvodnju ćelija u Minhenu, BMW grupa sprovodi istraživanje idealnog hemijskog sastava ćelija litijum-jonske baterije. Ovo uključuje podvrgavanje sastavnih delova katode, anode, separatora i elektrolita sofisticiranom procesu razvoja.

BMW održivost 2023 primena cirkularnosti u vozilu

Upotreba u vozilu.

Današnja električna vozila već postižu domet veći od 600 km sa jednim punjenjem, a trend je u porastu. Iskustvo pokazuje da električna vozila mogu da pređu istu kilometražu kao i konvencionalna vozila bez potrebe za zamenom visokonaponske baterije.

BMW održivost 2023 cirkularnost drugi život

Drugi život.

Nakon intenzivne upotrebe litijum-jonske baterije u vozilu, bilo bi moguće nastaviti sa njenom upotrebom još dugi niz godina kao stacionarnim skladištem u farmama baterija, na primer, pre nego što uđe u proces reciklaže.

BMW održivost 2023 cirkularnost reciklaža

Reciklaža.

Sirovi materijali baterijske ćelije mogu se ponovo obraditi. U Centru kompetencija za proizvodnju ćelija, BMW Grupa razvija reciklažu sekundarnih sirovina za sledeću generaciju baterijskih ćelija. Ovo označava kraj životnog ciklusa baterijskih ćelija – i onda ceo proces može da počne iznova.

NAJČEŠĆA PITANJA

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA O CIRKULARNOSTI I RESURSIMA.