BMW Z4 Roadster (G29) tokom vožnje uzbrdo
Cena od45.060 EUR
Potrošnja goriva (kombinovano)8.0–7.8 l/100 km
Motor i vrsta gorivaBenzin

BMW Z4

THE BMW Z4 ROADSTER.

Cena od45.060 EUR
Potrošnja goriva (kombinovano)8.0–7.8 l/100 km
Motor i vrsta gorivaBenzin
BMW Z4THE BMW Z4 ROADSTER.


Kada se krov otvori, tada nestaju granice vašeg uživanja u BMW-u Z4. Roadster koji ne može biti bolji: otvoren, sportski i beskompromisan. Sa snažnom dinamikom vožnje i progresivnim dizajnom, ima samo jedan cilj: slobodu na putu i ispod otvorenog neba.

Pročitajte više

DIZAJN MODELA BMW Z4 ROADSTER.

Iznutra i spolja, dizajn BMW-a Z4 Roadster prenosi osećaj opuštenog sportskog duha i individualne estetike. Snažne odlike dinamičnog izgleda uključuju BMW prednju rešetku u mrežastom dizajnu, elegantan krov i elemente M Shadow Line. Unutrašnjost zaokružuje koherentni koncept dizajna s dodatnom opremom kao što su M Sport sedišta ili ambijentalno osvetljenje.

Pročitajte više

DIZAJN SPOLJAŠNJOSTI I UNUTRAŠNJOSTI BMW-A Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster (G29) tročetvrtinski zadnji prikaz iz ptičije perspektive tokom vožnje
BMW Roadster s prednjom rešetkom mrežastog dizajna

BMW prednja maska mrežastog dizajna.

Dinamičnom izgledu doprinosi mrežast dizajn BMW prednje maske koja varira zavisno od motora. Osnovni model ima crnu mrežastu rešetku visokog sjaja, Sport Line i M Sport paket izrađeni su od mat aluminijuma, svaki s okvirom prednje rešetke u hromu. BMW prednja rešetka na top modelu M40i je u potpunosti u Cerium sivoj boji.
BMW Z4 Roadster (G29) s otvorima za vazduh (Airbreather) i zadnjim točkom

Air Breather (otvori za vazduh).

Zajedno s vazdušnom zavesom u donjem delu prednjeg branika, vazdušni otvori smešteni iza prednjih lukova točkova značajno smanjuju turbulenciju vazduha u lukovima točkova i ciljano usmeravaju protok vazduha - čime se smanjuje otpor. Istovremeno, ističu sportski karakter vozila kao dekorativnog elementa.
BMW Z4 Roadster (G29) silueta s zatvorenim mekanim krovom

Mekani krov.

Crni mekani krov skladno se uklapa u dinamične linije vozila. Pritiskom na dugme, otvara se i zatvara za približno 10 sekundi, čak i dok vozite brzinom do 50 km/h. Jedno od izuzetnih svojstava ovog izuzetno visokokvalitetnog mekog krova je njegova odlična izolacija od buke.
BMW Z4 Roadster (G29) bočni retrovizor s Individual Shadow Line visokog sjaja

M Shadow Line visokog sjaja.

M Shadow Line visokog sjaja s proširenim sadržajem uključuje opremu i dodatke u crnoj boji: okvir prednje rešetke i BMW prednja rešetka mrežastog dizajna u crnoj boji visokog sjaja i izduvne cevi u crnom hromu.
BMW Z4 Roadster (G29) završeci izduvnih cevi slobodnog oblika

Izduvne cevi slobodnog oblika.

Okrugle hromirane izduvne cevi visokog sjaja s desne i leve strane zadnjeg dela pojačavaju sportski izgled vozila.
BMW Z4 Roadster (G29 ) M sportska sedišta

M sportska sedišta za vozača i suvozača.

M sportska sedišta s integrisanim naslonima za glavu, dubokom površinom za sedenje i visokim bočnim naslonima i naslonima za leđa obezbeđuju vozaću i suvozaću poboljšano prianjanje u sedištu, čak i prilikom brzog ulaska u krivine. Pored toga, sedište vozača, i zavisno od opreme, sedište suvozača, mogu se prilagoditi vašim individualnim dimenzijama tela zahvaljujući integrisanom podešavanju širine naslona.
BMW Z4 Roadster (G29) kabina s ambijentalnim osvetljenjem

Ambijentalno osvetljenje.

Ambijentalno svetlo stvara opuštenu, ugodnu svetlosnu atmosferu u enterijeru. Dostupno je jedanaest unapred definisanih dizajna osvetljenja u šest različitih boja, s konturnim i ambijentalnim osvetljenjem na instrument tabli, oblogama vrata i centralnoj konzoli.
Zvučnici u kabini BMW-a Z4 Roadster (G29)

Harman Kardon surround zvučni sistem.

Izvanredni Harman Kardon surround sistem zvuka sadrži digitalna pojačala od 408 W, sedam kanala i dvanaest zvučnika. Njegov sofisticirani zvuk savršeno ispunjava unutrašnji prostor. Specifično za ovo vozilo, izjednačavanje zavisno od brzine precizno kompenzuje pozadinsku buku tokom vožnje.
Bočni snimak BMW-a Z4 Roadster (G29) tokom otvaranja krova

OTKRIJTE SVOJU SLOBODU.

Mekani krov BMW-a Z4 Roadster.

OTKRIJTE SVOJU SLOBODU.

Mekani krov BMW-a Z4 Roadster.

VOZNA DINAMIKA BMW-a ROADSTER.

Definisan sportskim osećajem i agilnošću. BMW Z4 Roadster demonstrira svoje sportsko poreklo na putu. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, inovativnim komponentama pogona i pogonskog sklopa, postiže impresivne vrednosti u pogledu performanse – i dinamike vožnje, koje su u svojoj klasi.
BMW Z4 Roadster (G29) zadnji prikaz vozila odozgo

M Sport diferencijal.

M Sport diferencijal maksimalno unapređuje prianjanje i stabilnost u vožnji tokom ubrzavanja ili pri bržem ulasku u krivinu, na svim vrstama podloge. Elektronski kontrolisani uređaj stara se da stepen prianjanja uvek bude optimizovan, te da se maksimalno smanji razlika u broju obrtaja točkova na zadnjoj osovini.
BMW Z4 Roadster (G29) bliži prikaz M Sport kočnica

M Sport kočnice.

M Sport kočnice opremljene su sa po četiri klipne fiksirane čeljusti/klešta napred i po jedna klipna klešta pozadi, u plavoj metalik boji sa M oznakom uz velike kočione diskove izvanrednih kočionih performansi.
BMW Z4 Roadster (G29) Adaptivno M oslanjanje

Adaptivno M oslanjanje.

Adaptivno M oslanjanje spušteno za 10 mm može se elektronski podešavati u bilo kom trenutku kako bi se prilagodilo uslovima i kvalitetu podloge. Vozači takođe mogu da podese i karakteristike sistema oslanjanja preko opcije Driving Experience kako bi aktivirali svoj omiljeni stil vožnje u bilo kom trenutku - od komfornog do ekstremno sportskog sa izrazito okretnim upravljanjem.
BMW Z4 Roadster (G29) u pokretu, zadnji prikaz vozila tokom vožnje kroz planine

Varijabilno sportsko upravljanje.

Varijabilno sportsko upravljanje Servotronic stvara osećaj agilnog odziva na upravljaču i smanjuje napor koji vozač treba da uloži u pomeranje upravljača. Promenom odnosa upravljanja reaguje na svaku promenu ugla upravljača. Tako se postiže veća upravljivost i dinamičnost, a istovremeno smanjuje fizički napor potreban za situacije prilikom parkiranja ili skretanja.
BMW Z4 Roadster (G29) Steptronic Sport menjač: Bliži prikaz centralne konzole

Steptronic Sport menjač.

8-stepeni Steptronic Sport menjač s kontrolom pokretanja dozvoljava sportske promene stepena prenosa, automatski i ručno putem menjača ili ručice menjača na volanu - kako biste udobno krstarili ili vozili dinamično. U režimu SPORT ili SPORT+i sa ručicom menjača u levom S/M položaju, menjač je konfigurisan za maksimalne performanse.
BMW TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor

M TwinPower Turbo linijski 6-cilindrični benzinski motor.

Autoritativna snaga, svilenkasto uglađen rad i zvuk grmljavine u daljini obeležja su linijskog 6-cilindričnog benzinskog motora M TwinPower Turbo iz nove generacije motora BMW EfficientDynamics. Double-VANOS, Valvetronic, visoko precizno HPI ubrizgavanje i TwinScroll turbopunjač, to su definicija moći i efikasnosti.

SISTEMI PODRŠKE VOZAČU U MODELU BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster svom vozaču nudi veliki broj inteligentnih sistema pomoći. Od pomoćnika za parkiranje do vašeg ličnog glasovnog asistenta, inovativne tehnologije povećavaju udobnost i sigurnost tokom putovanja. Ujedno, omogućuju i delomično autonomnu vožnju, zavisno od situacije.
Prikaz kroz vetrobransko staklo BMW-a Z4 Roadster (G29)

Driving Assistant.

Sigurnosni paket Driving Assistant uključuje sisteme za upozorenje na prednji sudar s kamerom i funkcijom kočenja, pomoć pri ograničenju brzine, uključujući Informacije o ograničenju brzine s indikatorom zabrane preticanja sa pregledom i upozorenjem o napuštanju trake. Dodatno, oprema zasnovana na radaru uključuje zadnje upozorenje na ukrštanje saobraćaja, upozorenje na promenu trake i upozorenje na sudar otpozadi.
Parking Assistant na kontronom displeju BMW-a Z4 Roadster (G29)

Parking Assistant.

Pomoćnik pri parkiranju samostalno parkira vozilo na pporečnom i uzdužnom parking mestu, kao i izvan uzdužnih parking mesta. Pristupa se preko dugmića ili ubacivanjem menjača u rikverc. Sve procesa upravljanja, vožnje i kočenja u tom trenutku preuzima sistem, a vaš jedini zadatak je da ispratite proces parkiranja.
BMW Z4 Roadster (G29) sa volanom, Head-Up ekranom and kontrolnim displejom

BMW Head-Up displej.

BMW-ov Head-Up displej u boji projektuje informacije relevantne za putovanje direktno u vidno polje vozača, čime se omogućava potpuna koncentracija prilikom vožnje. Zavisno od opreme, prikazuju se informacije kao što su trenutna brzina, navigacioni smerovi, informacije o ograničenju brzine, uključujući upozorenja o nepreticanju, zajedno s spiskom telefona i zabavnim sadržajem.
BMW Z4 Roadster (G29) s ekranom Intelligent Personal Assistant-a (Inteligentni lični asistent).

BMW Intelligent Personal Assistant (Inteligentni lični asistent).

Zar ne bi bilo neverovatno da je vaš BMW i vaš lični stručnjak za vozila? Komunicirajte s svojim vozilom pomoću sistema BMW Intelligent Personal Assistant (Inteligentni lični asistent). Izgovorite naredbe prirodno da biste upravljali brojnim funkcijama u vašem vozilu. Ova funkcija vam obezbeđuje razne informacije o vašem vozilu i pomaže vam da se još bolje upoznate sa svojim BMW-om.
Volan BMW-a Z4 Roadster (G29) s tasterima

Aktivni tempomat sa funkcijom Stop&Go.

Aktivni tempomat sa Stop&Go (kreni-stani) funkcijom održava brzinu u opsegu od 30 - 160 km/h na prethodnoj definisanoj udaljenosti od vozila ispred vas, uključujući zaustavljanje i ponovno kretanje kada se zaglavite u gustom saobraćaju. Asistent za ograničenje brzine omogućava preuzimanje ograničenja preko tempomata. Upozorenje na čeoni sudar sa intervencijom kočenja reaguje na stacionarna vozila, pešake ili bicikliste.
BMW Operativni sistem 7 BMW Z4 Roadster (G29)

BMW Operativni sistem 7.

Inovativni operativni koncept - BMW Operativni sistem 7 olakšava upravljanje raznim funkcijama u vozilu, putem glasovnih komandi, ekrana osetljivog na dodir i iDrive kontrolera – na veoma intuitivan način. Funkcionalnost kontrolera je dodatno unapređena. Sada direktno možete birati sa menija za aplikacije.
Connected Music BMW Z4 Roadster (G29)

Connected Music.

Slušajte svoju omiljenu muziku gde god se nalazili. Klasična na autoputa, džez za vreme špica i pop kada krstarite. Connected Music s Spotify-em znači da možete direktno da slušate milione pesama bez ikakvih ograničenja putem BMW-ovog muzičkog partnera Spotify, koristeći SIM karticu instaliranu u vašem vozilu.

MODELI - BMW Z4 ROADSTER.

Model Advantage

Kada je reč o unutrašnjosti i spoljašnjosti, Model Advantage nudi različite funkcionalne opcije opreme koje povećavaju udobnost i sigurnost.
 • Automatski klima uređaj
 • Retrovizor sa automatskom funkcijom protiv zaslepljivanja
 • Prošireni prostor za odlaganje
 • Parking Udaljenost Kontrola (Park Distance Control - PDC)
Silueta BMW-a Z4 Roadster (G29) Model Advantage

Model Sport Line

Model Sport Line impresionira svojim dinamičnim izgledom. Upečatljivi detalji spoljšnjosti i unutrašnjosti u crnoj boji visokog sjaja i satinirani aluminijum naglašavaju sportski karakter vozila. Odlike kao što su M Sport sedišta za vozača i suvozača u koži „Vernasco“ crne boje i 2-zonski automatski klima uređaj povećavaju udobnost prilikom vožnje.
 • BMW prednja rešetka mrežastog dizajna od satiniranog aluminijuma i okvir maske u hromu visokog sjaja.
 • 18-inčni točkovi od lakih legura u obliku V-kraka 770 Dvobojne Orbit sive boje sa različitim pneumaticima; dostupni su i drugi naplatci.
 • M sportska sedišta za vozača i suvozača u koži „Vernasco“ s dekorativnim prošivima; druge presvlake su dostupne
 • Pragovi vrata od aluminijuma s „BMW“ oznakom.
Silueta BMW-a Z4 Roadster (G29) Model Sport Line

Model M Sport

Model M Sport daje dodatnu sportsku notu vozilu. M Sport model je izoštrenog izgleda spoljašnjosti i enterijera, i garantuje i još veće zadovoljstvo u vožnji. M Sport oslanjanje i M Aerodynamics paketi značajno optimizuju voznu dinamiku.
 • BMW prednja rešetka mrežastog dizajna od satiniranog aluminijuma.
 • 18-inčni M dvokraki točkovi od lakih legura 798 M Dvobojne Ferric sive boje sa različitim pneumaticima; alternativno, dostupni su i drugi naplatci.
 • M pragovi vrata, M ekskluzivne podne prostirke, M pedale i M mesto za odmor noge vozača
 • M sportska sedišta za vozača i suvozača u kombinaciji kože „Vernasco“/Alkantara crne boje s plavim kontrastnim prošivima; druge presvlake su dostupne
Silueta BMW-a Z4 Roadster (G29) Model M Sport
 • Model Advantage
 • Model Sport Line
 • Model M Sport

TEHNIČKI PODACI - BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 sDrive20i.

Snaga motora u kW (KS) pri 1/min:

120-145 (163-197)/4.500-6.500

Ubrzanje od 0–100 km/h u s:

7,6-6,8 [7,4-6,6]

Prosečna potrošnja goriva u l/100 km:

7,2-6,8

Emisija CO2 u g/km (kombinovana):

165-155

BMW Z4 M40i Roadster G29 tročetvrtinski zadnji prikaz sa otvorenim mekanim krovom i ženom u prvom planu

CENE, FINANSIRANJE I LIZING - BMW Z4 ROADSTER.

BMW FINANSIJSKE USLUGE - BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster (G29) bočni prikaz vozila na ulici

Brz i fleksibilan proces ugovaranja kada je reč o financijskim proizvodima po meri iz BMW Financial Services. Bilo da se radi o finansiranju ili lizingu - svaka naša ponuda je prilagođena vašim potrebama i željama. Saznajte više o atraktivnim rešenjima finansiranja ili odgovarajućoj ponudi lizinga za vaš novi BMW Z4 Roadster.

BMW USLUGE.

USLUGE I PODRŠKA ZA BMW Z4 ROADSTER.

Zaposleni u BMW-u savetuje kupca

ŽELITE DIREKTNE KONSULTACIJE?

Ako imate bilo kakvih pitanja, zahtevate dodatne informacije ili želite posebne ponude za BMW Z4 Roadster, kontaktirajte BMW partnera u vašoj blizini. Naši kompetentni BMW savetnici će vam sa zadovoljstvom dati savet, telefonski ili direktno u salonu.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW Z4 Roadster sDrive20i(3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 6,1–5,8
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 139–133

  BMW Z4 Roadster sDrive30i(3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 6,1–5,8
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 139–133

  BMW Z4 Roadster M40i(3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 7,4–7,1
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 168–162

  Ilustracije prikazuju opcionalnu opremu.

  Vrednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i potrošnje električne energije koje su ovde prikazame utvrđene su u skladu sa evropskim propisom (EC) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo osnovne konfiguracije u Nemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različite večičine dostupnih točkova i guma za odabrani model.

  Vrednosti vozila obeleženih sa (3) već su zasnovane na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrednosti kako bi se obezbedilo poređenje među vozilima. [Što se tih vozila tiče, kod poreza i drugih dažbina u vezi sa vozilima zasnovanim (makar između ostalog) na emisijama CO2 vrednosti CO2 se mogu razlikovati od onih koje su ovde navedene.

  Specifikacije efikasnosti CO2 utvrđene su u skladu sa Direktivom 1999/94/EC i evropskim propisima u trenutno primenjivoj verziji. Prikazane vrednosti zasnovane su na potrošnji goriva, vrednostima CO2 i potrošnji energije u skladu sa NEDC ciklusom radi klasifikacije.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnim emisijama CO2 novih putničkih automobilan može se naći u „priručniku za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih putničkih vozila““ dostupnom na svim prodajnim mestima i na adresi https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.