TEŽNJA DA SE PROBIJE NAPRED.

Agilnost i dinamika vožnje u BMW Z4 Roadsteru.

Superiornost koja oduševljava: kada je u pitanju demonstracija snage, BMW Z4 ne pravi kompromise. Opciono Adaptivno M vešanje nudi odlično prianjanje podlozi bez žrtvovanja udobnosti. Driving Experience Control prilagođava podešavanja za šasiju vašem stilu vožnje pritiskom na dugme - udoban ili sportski stil, BMW Z4 vam omogućava da birate. Sedmostepeni Sport automatski prenos sa dvostrukim kvačilom obećava neprekidno ubrzanje. I dinamično iskustvo vožnje u posebnoj klasi.

Read more
7-stepeni Steptronic sport prenos sa dvostrukim kvačilom

7-STEPENI STEPTRONIC SPORT PRENOS SA DVOSTRUKIM KVAČILOM.

Sedam stepena prenosa, dva kvačila i neprekidno ubrzanje. 7-stepeni Steptronic Sport prenos u BMW Z4 pokreće vas napred bez prekida. Dva kvačila prebacuju između dva pogonska sklopa u milisekundama, bez i najmanjeg trzaja i gubitka trakcije.

  • Prenos sa dvostrukim kvačilom

    Snaga sama po sebi ne određuje dinamično iskustvo vožnje - raspoloživa snaga takođe mora biti efektno primenjena na putu. 7-stepeni Steptronic Sport prenos sa dvostrukim kvačilom ne traći ni jedan milisekund snage. Parni i neparni stepeni prenosa su raspoređeni na dva pogonska sklopa, svaki sa svojim kvačilom. Prilikom promene stepena prenosa sledeći je već dostupan. Ovo minimizira vreme potrebno za promenu stepena prenosa, a maksimizira preciznost. Bez trzaja i prekida trakcije.

  • Ručice za promenu stepena prenosa

    Zahvaljujući ručicama za promenu stepena prenosa možete držati ruke na volanu prilikom manuelne promene stepena prenosa. A ako želite potpuno da izbegnete promenu stepena prenosa, 7-stepeni Steptronic Sport prenos vam omogućava da ostanete u odgovarajućem stepenu prenosa i uštedite benzin. Omogućava vam da uživate u impresivnoj dinamici vožnje sa malom potrošnjom goriva i ubrzanju koje se približava nivou auto trka.
    * Opciono dostupno za BMW Z4 sDrive35i, standardni deo opreme u BMW Z4 sDrive35is

Adaptivno M vešanje

ADAPTIVNO M VEŠANJE.

Opciono Adaptivno M vešanje omogućava vam sportsko podešavanje BMW Z4 po potrebi, bez žrtvovanja udobnosti.
Spuštanje šasije za 10 mm rezultuje povećanom agilnošću. Pritiskom na driving experience prekidač, vozač može izabrati između sportskog i udobnog režima. Tokom putovanja, senzori neprekidno mere podatke i kontrolišu amortizere Adaptivnog M vešanja u skladu sa situacijom u vožnji i vrstom puta. Ovaj postupak se vrši za svaki točak ponaosob, tako da je optimalno prianjanje zagarantovano u svakom trenutku.

Sportski režim

SPORTSKI REŽIM.

Pitanje podešavanja. Kada podesite Driving Experience Control na Sportski režim, motor i dinamika vožnje vašeg BMW Z4 reaguju još direktnije, omogućavajući vam unapređeni sportski stil vožnje.
Sportski režim se aktivira pomoću komandi Driving Experience Control koje su ugrađene u centralnu konzolu. Zahvaljujući predefinisanim podešavanjima i u zavisnosti od opreme vozila, primenjuju se sportska podešavanja pogona i vešanja - u poređenju sa standardnim podešavanjima. Motor reaguje spontanije. A u kombinaciji sa Steptronic prenosom, promena stepena prenosa podseća na auto trke. I u kombinaciji sa Adaptivnim M vešanjem, šasija ima sportska podešavanja. Ako odaberete varijabilno sportsko upravljanje, uticaj servo uređaja se smanjuje, što obezbeđuje neposredniji osećaj upravljanja.