PREDVODITE I PUSTITE DA VAS SVET PRATI.

BMW ConnectedDrive usluge i aplikacije u BMW X3.

Svestranost je integralni deo BMW X3. Bez obzira da li se radi o komunikaciji, informacijama ili zabavi – inovativna rešenja iz BMW ConnectedDrive sistema vam omogućavaju da iskusite mobilnost na potpuno novi način.

INTELIGENTNI SISTEM ZA POZIV U POMOĆ.

Inteligentni poziv u slučaju nezgode garantuje brzu i odgovarajuću pomoć u svako doba dana i noći kao i podršku obučenog osoblja – na vozačevom maternjem jeziku, čak i kada se nalaze u inostranstvu.
Ako se prilikom nezgode aktiviraju vazdušni jastuci ili zatezači sigurnosnih pojaseva (na primer), sistem automatski vrši poziv. Relevanti podaci kao što je tačan položaj automobila, ozbiljnost nezgode i mogući rizik od povreda putnika su prenešeni BMW korisničkom centru putem ugrađene SIM kartice, nezavisno od vašeg mobilnog telefona. BMW korisnički centar će obavestiti najbliži centar za pružanje pomoći i pružiti pomoć preko telefona dok hitna služba ne stigne.
Poziv u slučaju nezgode se takođe može aktivirati ručno ako drugim korisnicima puta treba pomoć.

CONNECTED DRIVE USLUGE.

ConnectedDrive usluge formiraju osnovu za BMW ConnectedDrive funkcije, koje pružaju vozaču širok dijapazon informacija, zabave i usluga tokom vožnje.
Takve funkcije obuhvataju BMW Online opciju koja omogućava pristup trenutnim i lokalnim informacijama kao što su vremenski uslovi i vesti, internet pretraga i poslovnim funkcijama. Takođe je moguće sastaviti individualni sklop usluga kao što je upotreba kamere, parking informacija i vodiča tokom putovanja.
Sistem vam takođe omogućava jednostavan, bezbedan i neograničen pristup izabranim aplikacijama na pametnom telefonu. ConnectedDrive usluge takođe omogućavaju pristup BMW ConnectedDrive prodavnici, gde možete poručiti i produžiiti rok korišćenja aplikacija i usluga u bilo kom trenutku. Oprema ConnectedDrive usluge nudi sve ovo i više, praveći od svake vožnje u BMW automobilu pravi užitak.

  • BMW Connected aplikacija

    Aplikacijama se sada može lako pristupiti unutar BMW automobila. Besplatna BMW Connected aplikacija (dostupna za Apple iOS i Android pametne telefone) omogućava korišćenje društvenih medija i „infotejment“ funkcijam kao što je Twitter, internet radio (internet radio nije dostupan za Android operativni sistem) ili korišćenje kalendara u vašem pametnom telefonu. Ova opcija je dostupna samo u kombinaciji sa ConnectedDrive uslugama.

    Kada se pametni telefon poveže sa automobilom putem adaptera, kompatibilnog sa mnogim mobilnim telefonima, ili USB kablom, korisnik može lako pristupiti internet radio stanicama širom sveta (prilikom korišćenja Apple iPhoen), najnovijim Twitter objavama i svim dogovrenim sastancima putem iDrive sistema. Ove funkcije omogućavaju korisniku da prima RSS novosti i pristupa Wiki Local, čime dobija Wikipedia informacije o lokalnoj oblasti. BWM Connected aplikacija takođe pruža informacije o trenutnoj dostupnosti aplikacija ravzijenih od strane drugih kompanija.

DIKTIRANJE PORUKA.

Uz Professional navigacioni sistem, Bluetooth konekcija i BMW ConnectedDrive prodavnica, uzimanje telefona u ruke kako bi se javili više nije potrebno. Sve tekstualne poruke se sada mogu unesti diktiranje. Funkcija diktiranja poruka omogućava pretvaranje izgovorenih reči u tekst, koji se potom može poslati elektronskom poštom ili tekstualnim porukama. Funkcija diktiranja poruka se takođe može koristiti za Twitter objave. Funkcija diktiranja poruka se besplatno dostupna prvih 60 dana, nakon čega vam je potreban ugovora sa Nuance® kako bi nastavili da koristite ovu funkciju.
Više informacije o Bluetooth kompatibilnosti sa pametnim telefonima i ostalim mobilnim uređajima dostupnim na www.bmw.com/bluetooth.

SAOBRAĆAJNE INFORMACIJE U REALNOM VREMENU.

Sistem informacija o saobraćaju u realnom vremenu (RTTI) vam pruža trenutne saobraćajne informacije u svakom trenutku. Precizni detalji o vremenu i trajanju gužvi su prenešeni u realnom vremenu. Podaci se dobijaju iz izvora kao što su profili kretanja iz mreže mobilnih telefona, GPS podaci iz flote vozila, aplikacija pametnih telefona i policijskih izveštaja. Ovi podaci se analiziraju tako precizno da je moguće locirati saobraćajne gužve u krugu od 500 metara. Ovo omogućava RTTI sistemu da pruži informacije u realnom vremenu o trenutnoj saobraćajnoj situaciji na autoputevima, glavnim putevima, seoskim putevima ili brojnim urbanim putevima, kao preporučenim alternativnim rutama.
Dostupno samo u saradnji sa opcionalnom opremom ConnectedDrive usluge.

USLUGE NA DALJINU.

Putem Usluga na daljinu i besplatne MyBMW Remote aplikacije (dostupna u Apple App Store i Google Play Store), razne funkcije vezane za vozilo, kao što je zaključavanje i otključavanje automobila, se mogu koristiti na daljinu. Takođe je moguće direktno prebaciti adresu vaše destinacije putem GoogleTM pretraživača u navigacioni sistem, ako postoji. Osim toga, lokacija vozila takođe može biti prikazana. Kako bi koristili ovu funkciju, mušterije jednostavno moraju da aktiviraju Remote Service opciju na „My BMW ConnectedDrive“ portalu za korisnike na adresi www.bmw-connecteddrive.com.

BLUETOOTH OFFICE.

Bluetooth Office funkcija vam omogućava da efektivno potrošite vreme provedeno u automobilu. Putem uređaja koji se povezuju putem Bluetooth konekcije, možete organizovati vaše obaveze tokom vožnje. Elektronska pošta, sastanci, zadaci i tekstualne poruke su prikazani na kontrolnom ekranu ili naglas pročitani preko audio sistema automobila. Takođe je moguće prikazano kalendarske unose sa Apple iPhone uređaja putem BMW aplikacija. Lista svih komaptibilnih mobilnih uređaja je dostupna na www.bmw.com/bluetooth.