BMW M

DELEGIRAJTE POUZDANIM POMAGAČIMA.

BMW ConnectedDrive sistemi za pomoć vozaču u BMW M6 Gran Coupe.

Brojne inovativne tehnologije vas podržavaju tokom putovanja na različite načine, garantujući vrhunsku udobnost i bezbednost. Ovo znači da se možete fokusirati na ono što je zaista važno - bezbrižno uživanje u vožnji.

Read more

BMW NIGHT VISION.

BMW Night Vision sa prepoznavanjem osoba omogućava vozaču preglednost koja daleko prevazilazi snop svetlosti prednjih svetala, što omogućava identifikaciju ljudi i velikih životinja sa velike daljine noću.
Infracrvena kamera koja je montirana na masku hladnjaka prenosi slike sa prednje strane vozila na kontrolni displej. Ovo omogućava vozaču da identifikuje ljude i životinje na udaljenosti do oko 300 metara.
Uzimajući u obzir brzinu vozila i ugao upravljača, sistem takođe računa da li identifikovani objekti predstavljaju stvarnu opasnost. U slučaju ozbiljne opasnosti, crvena ikona koja treperi (životinja ili osoba) se prikazuje na video slici i na BMW Head-Up displeju. Takođe se oglašava i alarm, a kočnice se stavljaju u stanje optimalne pripravnosti.
Ovaj sistem upozorenja se automatski aktivira kada se vozilo pokrene. U slučaju opasnosti, sistem čak emituje upozorenje kada ekran za prikaz nije aktiviran. BMW Night Vision sa prepoznavanjem osoba je inovacija iz BMW ConnectedDrive.

BMW Head-Up displej sa displejem specifičnim za M seriju

BMW HEAD-UP DISPLEJ SA DISPLEJEM SPECIFIČNIM ZA M SERIJU.

BMW Head-Up displej u punoj boji sa M specifičnim funkcijama projektuje sve informacije relevantne za putovanje direktno u vidno polje vozača, što im omogućava da se u potpunosti koncentrišu na vožnju. Na displeju se prikazuju podaci kao što su brzina, saveti za navigaciju, informacije o ograničenju brzine uključujući indikator zabrane preticanja, zabavne liste, unosi iz imenika telefona, zajedno sa informacijama i upozorenjima različitih sistema za pomoć vozaču. Pritiskom na dugme vozač se može prebaciti na sportski displej specifičan za M seriju. Uz digitalni brzinomer, takođe pokazuje izabranu brzinu i raznobojni brojač obrtaja sa pokazateljima koji određuju kada je pravi trenutak za promenu stepen prenosa.
Ikone projektovane na vetrobran se prikazuju u izuzetno visokoj rezoluciji i u punom koloru. Projekcija izgleda kao da se nalazi 2,3 m ispred vozila. Ovo, u kombinaciji sa optimalnim pozicioniranjem, omogućava da informacije budu pročitane brzo i uz minimalno ometanje. Osvetljenost projekcije se automatski prilagođava spoljašnjim uslovima osvetljenja. Osim toga, postoje i dnevna i noćna podešavanja, a može se podesiti i visina projekcije. Vozač takođe može odabrati koje informacije će biti prikazane pored trenutne brzine i upozorenja sistema za pomoć vozaču.

SURROUND VIEW.

Surround View obuhvata funkcije kamere Top View, Side View i rikverc kamera. Kamere u spoljašnjim retrovizorima i rikverc kamera obezbeđuju pregled od 270° oko vozila.
Top View prikazuje oblasti sa strana automobila za lakše manevrisanje. Side View čini kretanje kroz područja sa smanjenom vidljivošću ili zbunjujuće raskrsnice bezbednijim. Dve digitalne kamere sa leve i desne strane prednjeg dela automobila snimaju situaciju u saobraćaju ispred vozila. Ovo omogućava rano otkrivanje nailaska vozila iz suprotnog pravca, tako da vozač može da reaguje na odgovarajući način. Funkcija Side View se automatski isključuje kada automobil dostigne 15 km/h. Vozač tada može aktivirati rikverc kameru, Top View ili Side View.
Sistemi kamera se aktiviraju kada automobil krene u rikverc ili ako se pritisne PDC ili Side View dugme. Slika se prikazuje na kontrolnom displeju.

BMW SELEKTIVNA SVETLA.

Sa BMW selektivnim svetlima, vožnja noću je udobnija i sigurnija. Pruža odličnu vidljivost u mraku bez zaslepljivanja drugih vozača. Sistem detektuje druge učesnike u saobraćaju i selektivno ih isključuje iz distribucije dugih svetala. Domet dugih svetala od 400 metara omogućava rano otkrivanje rizika i poboljšano praćenje smera.

NAVIGACIONI SISTEM PROFESSIONAL.

Navigacioni sistem Professional ima elegantan dizajn i superiorni spektar usluga: sistem za navigaciju jednostavan za korišćenje sa iDrive Touch kontrolerom i kontrolnim displejem uključuje hands-free komplet sa USB interfejsom i glasovnom kontrolom. Takođe su uključeni: Radio BMW Professional sa DVD drajvom, kao i 20 GB memorije za audio fajlove. Pored toga, online alternativne rute mogu biti prikazane. Mesta od interesa (Points of Interest – POI) kao što su benzinske pumpe, hoteli i slične lokacije su navedeni u POI meniju kao simboli prema učestalosti pretraživanja. Ugrađeni 10.2" ekran visoke rezolucije u boji sa funkcijom podeljenog ekrana je dizajniran za optimalnu čitljivosti i preglednost.
Njime se intuitivno rukuje preko iDrive Touch kontrolera, čija površina osetljiva na dodir omogućava vozaču da lako unese destinacije koristeći svoj rukopis. Takođe, sistemom se može upravljati preko dugmadi direktnog menija, osam funkcionalnih markera ili glasovne kontrole. Zahvaljujući trodimenzionalnom prikazu mape koji koristi satelitske snimke kao pozadinu mape - sa foto-realističnim prikazima izabranih znamenitosti - navigacija postaje uzbudljivo vizuelno iskustvo.

Intelligent Voice Assistant

INTELLIGENT VOICE ASSISTANT.

Intelligent Voice Assistant sa procesorom govora pruža govornu podršku na najvišem nivou. Razume prirodan govor, za razliku od prepoznavanja ograničenih komandi. Voice Assistant ne samo da obuhvata veliki broj pojedinačnih i situacionih varijacija, već razume i jezičke varijacije, dijalekte i žargon. Ovo omogućava znatno veće mogućnosti prilikom diktiranja SMS poruka ili elektronske pošte. Znatno proširen raspon funkcija je moguć zahvaljujući Connected Drive tehnologiji prepoznavanja glasa zasnovanoj na serverima, koja čini osnovu Intelligent Voice Assistant. Ova funkcija računarstva u oblaku omogućava nespecifične pretrage na internetu koje se mogu sprovesti brzo i jednostavno korišćenjem svakodnevnog govora, pomažući navigacionom sistemu. Na primer, moguće je tražiti restorane u blizini postavljanjem pitanja na prirodnom jeziku. Osim toga, prebacivanje u oblak omogućilo je češće cikluse ažuriranja, što garantuje da će sva buduća unapređenja biti dostupna što je pre moguće, bez obzira da li je u pitanju novi softver ili poboljšanja računarske lingvistike.