BMW M

BEZBEDNOST DO MAKSIMUMA.

Bezbednost i udobnosti u BMW M6 Coupe.

BMW M6 Coupe jee izbor: u korist automoto trka, izazova i pomeranja granica. Sve je dizajnirano na osnovu ovog principa: orijentacija ka vozaču, bezbednosni koncept i izbor funkcija udobnosti koje aktiviraju sve čula radi fokusiranja na užitak u vožnji.

Read more

M ORIJENTACIJA KA VOZAČU.

Sve u BMW M6 Coupe je podređeno jednoj stvari: vozaču. Savršena ergonomija je uvek bila jedna od karakteristika M automobila – filozofija koja je konstantno proširena i optiimizovana u BMW M6 Coupe. Svaki prekidač, svaki taster – sve je tačno tamo gde očekujete da ćete ga naći. Sve u svemu, vreme ragovanja i kontrola su veoma bitni, kako na trkačkoj stazi ili na putu.

AKTIVNA I PASIVNA BEZBEDNOST.

Aktivna zaštita koristi sistem za praćenje budnosti vozača i znakova umora. U opasnim situacijama sistem zategne sigurnosne pojaseve, pomera suvozačevo sedište u uspravan položaj i zatvara bočne prozore i krovni prozor. Nakon sudara, kočnice su automatski aktivirane kako bi se sprečio ili smanjio udarac od naknadnih sudara.
Svaki M automobil ispunjava visoke standarde pasivne bezbednosti zahvaljujući korišćenju pažljivo izabranih materijala i čvrste strukture. Sve ovo je kombinovano sa veoma efikasnim sistemom sigurnosnih pojaseva dizajniranim u skladu sa kreš testovima izvršenim u nezavisnim institucijama – tako da putnici mogu računati na najbolju mogu zaštitu.

Adaptivna LED prednja svetla

ADAPTIVNA LED PREDNJA SVETLA.

Adaptivna LED prednja svetla sa integrisanim kratkim i dugim svetlima automatski podešavaju distribuciju svetla u skladu sa brzinom vozila, na taj način dinamično osvetljavajući put ispred vas. Pored pokazivača pravca i svetala za vožnju po danu, sistem sadrži funkciju adaptivni prednjih svetala sa varijabilnom distribucijom svetla, svetlima za skretanje, kao i BMW Selective Beam sistem (protiv zaslepljivanja ostalih korisnika puta), koja automatski pali i gasi kratka i duga svetla. Na taj način sistem nudi optimalno osvetljenje puta pod svim uslovima.
Po mraku, pokretanje prednjih svetala omogućava vozaču da vidi duboko u krivinu čim okrene volan. Kako bi se poboljaša vidljivost na kraćoj udaljenosti, svetla za skretanje su aktivirana čim uključite pokazivač pravcca ili okrenete volan – čak i ako vozilo stoji u mestu. Adaptivna prednja svetla garantuju optimalnu osvetljenosti u svakoj situaciji na putu, značajno povećavajući aktivnu bezbednost.
BMW Selective Beam tehnologija (sistem dugih svetala protiv zaslepljivanja) automatski kontroliše duga svetla, u skladu sa okolnim osvetljenjem i situacijom u saobraćaju, garantujući odličnu vidljivosti prilikom vožnje po noći. Sistem prati prisustvo vozila koja se kreću ispred vas ili prema vama i konstantno podešava duga svetla kako ne bi zaslepio ostale korisnike puta.

BMW Service Inclusive

BMW SERVICE INCLUSIVE USLUGA.

Uz pomoć BMW Service Inclusive usluge, korisnici mogu izabrati određeni period pokrića, bez bige od dodatnim tročkovima za redovan servis i održavanje. Ti servisi, uključujući orginalne BMW delove, su pokriveni BMW Service Inclusive uslugom. Ova opcija je dostupna ne samo u vašoj zemlji, već širom sveta u svim BMW ovlašćenim servisima i zastupnicima. Ukoliko prodate vaš BMW automobil, BMW Service Inclusive paket se automatski prenosi na narednog vlasnika, povećavajući prodajnu vrednost vozila. Mušterije mogu izabrati BMW Serivce Inclusive paket koji odgovara njihovim potrebama.
Ova usluga pokriva redovne servise kao što je promena ulja sa filterima, servisiranje i zamena mikrofiltera, filtera za gorivo, vazduh i svećiće, kočione tečnosti, provere vozila i dodane usluge u skladu sa BMW standardima. Kada korisnik izabere BMW Service Inclusive Plus paket, on takođe dobije dodatne BMW Serivce Inclusive usluge: zamena prednjih i zadnjih kočioni diskova/pločica, kvačila (ako je potrebno) ili prednjih brisača (kada je potrebno, u okviru promene ulja). Service Inclusive usluga je dostupna sa periodom pokrića od tri do deset godina ili sa pređenom kilometražom od 40,000 do 200,000 kilometara.