KONJSKA SNAGA+

BMW M

Dinamika vožnje BMW-a M4 Coupé.

KONJSKA SNAGA+

KONJSKA SNAGA+Dinamika vožnje BMW-a M4 Coupé.

Uz više od četiri decenije razvoja visokih performansi automobila, cilj je uvek bio postići savršenu interakciju jedinice za napajanje, šasije, prenosa i upravljanja - uz vozački utisak kao merilo. BMW M4 Coupé predstavlja sve ono što je ekskluzivno u BMW M. Svaki detalj je spreman za izvrsne performanse i preciznost. Postavke za pilote koje je teško pobediti.

BMW M4 Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 9,1 (8,3)
Emisija CO2 u g/km (kombinovano): 209 (194)


Vrednosti u zagradama odnose se na vozilo sa sedmobrzinskim M menjačem sa dvostrukom spojnicom i Drivelogic sistemom.


Podaci o potrošnji utvrđuju se u skladu sa ECE ciklusom vožnje i zavise od veličine odabranih točkova i guma. Prikazani modeli obuhvataju i opcionalnu opremu.

Pročitajte više

ZAUZIMANJE TRKAČKE LINIJE.

BMW M4 Coupé je prošao stotine testova na stazi kako bi izoštrio brojne inovacije proizašle iz moto-sporta do sazrevanja proizvodnje. Rezultat je više nego impresivan: koncentrisana snaga s ubrzanjem koje oduzima dah susreće izuzetno okretnu i visoku preciznost upravljanja. U bilo kojoj situaciji vožnje. Na svakoj površini. Zagarantovana injekcija adrenalina je uključena - zajedno sa poznatim osmehom.

M COMPETITION PAKET.

Čist trkački osećaj: Paket M Competition modela BMW M4 Coupé nudi još bolje performanse zahvaljujući povećanoj izlaznoj snazi motora, specijalno podešenom Adaptivnom M vešanju, novoj kalibraciji Dinamičke kontrole stabilnosti (DSC), Active M diferencijalu i 20" M aluminijumskim točkovima sa mešanim gumama.

 

Izlazna snaga M TwinPower Turbo 6-cilindarskog benzinskog motora povećana je na 331 kW (450 ks). M sportski izduvni sistem generiše posebno moćan, karakterističan zvuk motora kojem je suđeno da uzbudi. M laka sportska sedišta opremljena su podesivim naslonima sa vertikalnim otvorima. M sigurnosni pojasi imaju fine M pruge. Specijalnopodešeno Adaptivno M vešanje pruža optimalni kontakt sa putem, pojačanu vuču i agilnije upravljanje. Što se eksterijera tiče, paket M Competition sadrži ekskluzivno kovane, uglačane 20" M aluminijumske točkove u Star-spoke stilu 666 M sa mešanim gumama. Atletski karakter naglašava BMW Individual Shadow Line visokog sjaja sa proširenim elementima, koji se pruža u crnoj boji visokog sjaja od prednje rešetke preko škrga do oznake modela, završavajući se kod crnih hromiranih izduvnih cevi.

 • Novine dinamike vožnje u M Competition paketu

  Izlazna snaga M TwinPower Turbo šestocilindričnog benzinskog motora je povećana na 331 kW (450 KS). M sportski izduvni sistem generiše izuzetno snažan, karakterističan zvuk motora koji je predodređen da stvara uzbuđenje. M lagana sportska sedište su opremljena naslonima podesive širine s vertikalnim otvorima. Sigurnosni pojasevi spreda imaju lepo ukrašene M trake. Posebno podešeno prilagodljivo M vešanje osigurava optimalan kontakt s putem, povećanu vuču i agilniju upravljivost.

 • Novine spoljašnjosti u M Competition paketu

  Spolja, M Competition paket ostavlja jak utisak sa ekskluzivnim, izraženim i sjajnim 20" M točkovima u stilu Star kraka 666 M s različitim gumama. Atletski karakter naglašen je BMW Individual Shadow Line visokim sjajem s proširenim svojstvima, koje kreću u crnoj boji visokog sjaja na prednjoj maski preko škrga do oznaka modela, i završavaju na crnim hromiranim izduvnim cevima.

BMW M4 COUPÉ VERZIJE PRENOSA.

Opcije za M 6-stepeni manuelni prenos i 7-stepena M dvostruka spojka u BMW-u M4 Coupé omogućava vam da odaberete kako da ubrzate puls od 0 do 180. Oboje garantuju maksimalno uživanje u vožnji.

 • M ručni menjač od 6 brzina

  Uz smanjenje od 12 kg težine u poređenju s tradicionalnim modelima i svoj kompaktni oblik, M 6-stepeni ručni menjač u BMW-u M4 Coupé primer je inteligentne lagane konstrukcije. Unutar prenosa, novo oblaganje trenja karbonskih vlakana u prstenovima pruža više udobne promene brzina, a suvi sastav podmazivanja osigurava efikasnije snabdevanje uljem.

 • Prenos sa M dvostrukom spojkom od 7 brzina

  Menjanje brzina bez prekida u vučnoj sili, bez upotrebe kvačila i bez usporavanja: M dvostruka spojka od 7 stepeni sa sistemom Drivelogic to omogućava. Stepeni prenosa mogu se menjati automatski ili ručno pomoću ručica menjača na upravljaču ili ručice menjača. Launch Control osigurava maksimalno ubrzanje iz stojećeg položaja.

AKTIVNI M DIFERENCIJAL.

AKTIVNI M DIFERENCIJAL.

Aktivni M diferencijal optimizuje vuču i stabilnost vozila pri promeni vozne trake ili ubrzavanju iz krivine, prilikom ulaska u krivine pri velikim brzinama ili na različitim putevima. Vuča je optimizovana uz pomoć elektronski upravljanog uređaja koji smanjuje razliku u brzini obrtaja između zadnjih točkova.

PRILAGODLJIVO M VEŠANJE.

PRILAGODLJIVO M VEŠANJE.

Elektronski regulisani amortizeri, prilagodljivo M vešanje automatski osigurava da je vozilo savršeno podešeno tako da odgovara uslovima vožnje. Postavke vešanja mogu se menjati za visoku udobnost i sportsku dinamiku putem režima vožnje COMFORT, SPORT i SPORT+ na kontroli iskustva vožnje.


365 DANA OSEĆAJA MOTO-SPORTA.

Prenos inovativnih tehnologija moto-sporta za proizvodnju standardnih sportskih automobila je temeljna sposobnost BMW M GmbH. To je razlog zašto BMW M4 Coupé postiže savršenu ravnotežu između adrenalinom nabijene performanse i svakodnevne korisnosti.

 • Launch Control

  Launch Control omogućava maksimalno ubrzanje iz stojećeg starta. Prilagođava motor svojoj idealnoj početnoj brzini, a M prenos dvostruke spojke stalno postavlja prenosne tačke, tako da kada se kreće naviše, sledeći optimalan broj obrtaja motora je na raspolaganju.

 • M Driver paket

  M Driver paket povećava maksimalnu brzinu na 280 km/h. M Driver paket može se naručiti prilikom kupovine novog vozila ili može biti dodat kasnije. Svi ostali tehnički podaci ostaju nepromenjeni jednom kad se instaliraju. To takođe uključuje bon za BMW M intenzivni trening kao deo BMW Driving Experience.

 • M Drive

  M Drive omogućava individualnu konfiguraciju DSC režima, pojavu Head-Up prikaza i ličnog profila vozača – od ugodnog krstarenja sve do sportski responzivne postavke – podešavanjem motora, amortizera i karakteristika upravljanja, kao i prenosa. Aktivacija je jednostavna, dodirivanjem jednog od dva M dugmeta integrisana u višenamenski upravljač.

 • M Servotronic

  M Servotronic prilagođava servo volan trenutnoj brzini i obezbeđuje direktnu i preciznu reakciju na upravljanje čak i pri velikim brzinama. Takođe obezbeđuje vrhunski komfor minimalizovanjem fizičkog napora potrebnog za upravljanje pri parkiranju, manevrisanju ili navigaciji u uskim uličicama ili na vijugavim putevima.

 • M dinamičan režim

  M dinamičan režim, pod-funkcija dinamičke kontrole stabilnosti (DSC), omogućava određeni stepen proklizavanja točkova, čime se značajno poboljšava dinamika vožnje. Dok DSC radi protiv podupravljanja i preupravljanja, M dinamički režin omogućuje punu eksploataciju maksimalnog podužnog i bočnog dinamičkog potencijala automobila. Međutim, pristup potpori koju DSC osigurava je zadržan.

MOĆNE KOČNICE.

Ključni deo izvanrednog iskustva vožnje u BMW-u M3 Sedan: kočioni sistem. Uz njegovu preciznost i efikasnost, M kompozitne kočnice i opcione M karbonsko keramičke kočnice su vrhunska dostignuća u smislu dinamike i performansi.

 • M kompozitne kočnice

  Zahvaljujući korišćenju različitih materijala, M kompozitne kočnice postižu izvanredne vrednosti usporavanja i izuzetno su stabilne i vrlo izdržljive. One takođe teže manje, što ima pozitivan uticaj na agilnost, dinamiku i ubrzanje. Blue metalik klešta kočnica sa M logotipom su zaštitni znak tih M određenih kočnica visokih performansi.

 • M karbonsko keramičke kočnice

  M karbonsko keramičke kočnice donose više kočione snage. One ne podležu koroziji, vrlo su otporne na trošenje, tolerišu više topline i doprinose manjoj težini vozila, što ima pozitivan uticaj na agilnost, dinamiku i ubrzanje. Mat pozlaćena klešta kočnica sa M logotipom čine ovu posebnu tehničku opremu vidljivom sa spoljne strane automobila.

  Zavisno od uslova i korišćenja, svojstva specifična za upotrebljene materijale mogu dovesti do operativnih zvukova naročito u vlažnim uslovima neposredno pre nego što se vozilo zaustavi. Uticaj vlage i soli na putu može izazvati akcije kočenja koje su jednake konvencionalnom sistemu kočenja. To se može, u kratkom vremenu, doživeti kao smanjenje kočenja, a može biti uravnoteženo većim pritiskom na papučicu kada je potrebno.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • Brojke u zagradama odnose se na vozila sa sedmobrzinskim M menjačem i dvostrukom spojkom uz opciju Drivelogic.

  Rezultati EU ciklusa ispitivanja i potrošnja goriva zavise od odabranog formata guma. Ilustrovani modeli uključuju dodatnu opremu.

  Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 novih putničkih automobila mogu se naći u "Vodiču za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih automobila“), koji je dostupan bez naknade na svim prodajnim mestima, od Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen te preko linka http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

  Podaci se ne odnose na pojedino vozilo te nisu deo ponude; oni su namenjeni samo kao osnova za upoređivanje različitih tipova vozila. Emisije CO2 koje nastaju tokom proizvodnje i isporuke goriva ili drugih izvora energije zanemaruju se prilikom određivanja emisija CO2 u skladu uz Direktivom 199/94/EK.