U OTKUCAJU SRCA+

BMW M

Dinamika vožnje BMW-a M4 Cabrio.

U OTKUCAJU SRCA+Dinamika vožnje BMW-a M4 Cabrio.

Osećaj vožnje BMW-a M4 Cabrio je jedan od intenziteta koji oduzima dah, i izvor neizmjernog uživanja u vožnji. Sve o ovom sportisti visokih performansi pripremljeno je za snažnu dinamiku i agilnost rukovanja. A zahvaljujući mnogim tehnologijama proizašlim iz auto-moto sporta, ovaj model sportiste uvek pretvara svoju snagu u vučnu snagu s velikom preciznošću. Pogotovo ako se koristi opcioni Competition paket s većom snagom motora i posebnim prilagodljivim M vešanjem.

BMW M4 Cabrio:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 9,5 (8,7)
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 218 (203)
 

Vrednosti u zagradama odnose se na vozilo sa sedmobrzinskim M menjačem sa dvostrukom spojnicom i Drivelogic sistemom.

 

Podaci o potrošnji utvrđuju se u skladu sa ECE ciklusom vožnje i zavise od odabranih točkova i guma. Prikazani modeli obuhvataju i dodatnu opremu.

 

Pročitajte više

NEMA GORNJEG OGRANIČENJA.

Vozači BMW M4 Cabrio koji sprintuje prema suncu doživeće trenutke adrenalina vrlo intenzivne prirode. Sve zahvaljujući motoru od 431 KS koji vuče svoju snagu u pažljivo izmerenim dozama. I zahvaljujući brojnim tehnologijama izvedenim iz moto-sporta, kao što su aktivni M diferencijal i M Servotronic, vrhunski sportista uvek reaguje s maksimalnom preciznošću i tehničkim savršenstvom, u čemu ide do krajnjih granica. Zajedno s vašim pulsom.

M COMPETITION PAKET.

Čist trkački osećaj: Paket M Competition modela BMW M4 kabrio nudi još bolje performanse zahvaljujući povećanoj izlaznoj snazi motora, specijalno podešenom Adaptivnom M vešanju, novoj kalibraciji Dinamičke kontrole stabilnosti (DSC), Active M diferencijalu i 20" M aluminijumskim točkovima sa mešanim gumama.

 

Izlazna snaga M TwinPower Turbo 6-cilindarskog benzinskog motora povećana je na 331 kW (450 ks). M sportski izduvni sistem generiše posebno moćan, karakterističan zvuk motora kojem je suđeno da uzbudi. Na trkačkoj stazi i u svakodnevnoj upotrebi, specijalno podešeno Adaptivno M vešanje obezbeđuje da svaka komanda upravljanja bude izvršena sa maksimalnom preciznošću. Specifični M sigurnosni pojasi nude najbolju zaštitu i imaju fine M pruge.

 

Što se eksterijera tiče, paket M Competition sadrži ekskluzivno kovane, uglačane 20" M aluminijumske točkove u Star-spoke stilu 666 M sa mešanim gumama. Atletski karakter naglašava BMW Individual Shadow Line visokog sjaja sa proširenim elementima, koji se pruža u crnoj boji visokog sjaja od prednje rešetke preko škrga do oznake modela, završavajući se kod crnih hromiranih izduvnih cevi.

 • Novine dinamike vožnje u M Competition paketu

  Izlazna snaga M TwinPower Turbo šestocilindričnog benzinskog motora je povećana na 331 kW (450 KS). M sportski izduvni sistem generiše osobito snažan, karakterističan zvuk motora koji je predodređen da stvara uzbuđenje. Na trkačkoj stazi i u svakodnevnoj upotrebi, posebno prilagođeno prilagodljivo M vešanje osigurava da se svaka naredba upravljanja izvrši s maksimalnom preciznošću.

 • Novine spoljašnjosti u M Competition paketu

  Spolja, M Competition paket ostavlja jak utisak sa ekskluzivnim, izraženim i sjajnim 20" M točkovima Star kraka u stilu 666 M s različitim gumama. Atletski karakter naglašen je BMW Individual Shadow Line visokim sjajem s proširenim svojstvima, koje kreću u crnoj boji visokog sjaja na prednjoj masci preko škrga do oznaka modela, i završavaju na crnim hromiranim izduvnim cevima.

BMW M4 CABRIO VERZIJE PRENOSA.

Opcije za M 6-stepenski manualni prenos i 7-stepenska M dvostruka spojka u BMW-u M4 Cabrio vam omogućava da odaberete kako da ubrzate svoj puls od 0 do 180. Oboje jamče maksimalno uživanje u vožnji.

 • M ručni menjač od 6 brzina

  Uz smanjenje od 12 kg težine u poređenju s tradicionalnim modelima i svoj kompaktni oblik, M 6-stepenski ručni menjač u BMW-u M4 Cabrio je primer inteligentne lagane konstrukcije. Unutar prenosa, novo oblaganje trenja karbonskih vlakana u prstenovima pruža više udobne promjene brzina, a suvi sistem podmazivanja osigurava efikasnije snabdevanje uljem.

 • Prenos s M dvostrukom spojkom od 7 brzina

  Menjanja brzina bez prekida u vučnoj sili, bez upotrebe kvačila i bez usporavanja: M dvostruka spojka od 7 brzina sa sistemom Drivelogic to omogućava. Stepeni prenosa mogu se menjati automatski ili ručno pomoću ručica menjača na upravljaču ili ručice menjača. Launch Control osigurava maksimalno ubrzanje iz stojećeg položaja.

AKTIVNI M DIFERENCIJAL.

AKTIVNI M DIFERENCIJAL.

Aktivni M diferencijal optimizuje vuču i stabilnost vozila pri promeni vozne trake ili ubrzavanja iz zavoja, prilikom ulaska u krivine pri velikim brzinama ili na različitim putevima. Vuča je optimizovana uz pomoć elektronski upravljanog uređaja koji smanjuje razliku u brzini obrtaja između zadnjih točkova.

PRILAGODLJIVO M VEŠANJE.

PRILAGODLJIVO M VEŠANJE.

Elektronski regulisani amortizeri, prilagodljivo M vešanje automatski osigurava da je vozilo savršeno podešeno tako da odgovara uslovima vožnje. Postavke vešanja mogu se menjati za visoku udobnost i sportsku dinamiku putem režima vožnje COMFORT, SPORT i SPORT+ na kontroli iskustva vožnje.

365 DANA OSEĆAJA MOTORISTIČKOG SPORTA.

Prenos inovativnih tehnologija moto-sporta za proizvodnju standardnih sportskih automobila je temeljna sposobnost BMW M GmbH. To je razlog zašto BMW M4 Cabrio postiže savršenu ravnotežu između adrenalinom nabijene performanse i svakodnevne korisnosti.

 • Launch Control

  Launch Control omogućava maksimalno ubrzanje iz stojećeg starta. Prilagođava motor svojoj idealnoj početnoj brzini, a M prenos dvostruke spojke stalno postavlja prenosne tačke, tako da kada se kreće naviše, sledeći optimalan broj okretaja motora je na raspolaganju.

 • M Driver paket

  M Drivers paket povećava maksimalnu brzinu na 280 km/h. M Driver paket može se naručiti prilikom kupovine novog vozila ili se može dodati kasnije. Svi ostali tehnički podaci ostaju nepromenjeni jednom kad se instaliraju. To takođe uključuje bon za BMW M intenzivni trening kao deo BMW Driving Experience.

 • M Drive

  M Drive omogućava individualnu konfiguraciju DSC režima, pojavu Head-Up prikaza i ličnog profila vozača - od prijatnog krstrenja sve do sportski responzivne postavke – podešavanjem motora, amortizera i karakteristika upravljanja, kao i prenosa. Aktivacija je jednostavna, dodirivanjem jednog od dva M dugmeta integrisana u višenamenski upravljač.

 • M Servotronic

  M Servotronic prilagođava servo volan trenutnoj brzini i obezbeđuje direktnu i preciznu reakciju na upravljanje čak i pri velikim brzinama. Takođe obezbeđuje vrhunski komfor minimalizovanjem fizičkog napora potrebnog za upravljanje pri parkiranju, manevrisanju ili navigaciji u uskim uličicama ili na vijugavim putevima.

 • M dinamičan režim

  M dinamičan režim, pod-funkcija dinamičke kontrole stabilnosti (DSC), omogućava određeni stepen proklizavanja točkova, čime se značajno poboljšava dinamika vožnje. Dok DSC radi protiv podupravljanja i preupravljanja, M dinamički režim omogućava punu eksploataciju maksimalnog uzdužnog i bočnog dinamičkog potencijala automobila. Međutim, pristup potpori koju DSC osigurava je zadržan.

MOĆNE KOČNICE.

Ključni deo izvanrednog iskustva vožnje u BMW-u M4 Cabrio: kočioni sistem. Uz njegovu preciznost i efikasnost, M kompozitne kočnice i opcione M karbonsko-keramičke kočnice su vrhunska dostignuća u smislu dinamike i performansi.

 • M kompozitne kočnice

  Zahvaljujući korišćenju različitih materijala, M kompozitne kočnice postižu izvanredne vrednosti usporavanja i izuzetno su stabilne i vrlo izdržljive. One takođe teže manje, što ima pozitivan uticaj na agilnost, dinamiku i ubrzanje. Blue metalik klešta kočnica s M logotipom su zaštitni znak tih M određenih kočnica visokih performansi.

 • M karbonsko-keramičke kočnice

  M karbonsko-keramičke kočnice donose više kočione snage. One ne podležu koroziji, vrlo su otporne na trošenje, tolerišu više topline i doprinose nižoj težini vozila, što ima pozitivan uticaj na agilnost, dinamiku i ubrzanje. Mat pozlaćena klešta kočnica s M logotipom čine ovu posebnu tehničku opremu vidljivu sa spoljne strane automobile.

  Zavisno od uslova i korišćenja, svojstva specifična za upotrebljene materijale mogu dovesti do operativnih zvukova naročito u vlažnim uslovima neposredno pre nego što se vozilo zaustavi. Uticaj vlage i soli na putu može prouzrokovati akcije kočenja koje su jednake konvencionalnom sistemu kočenja. To se može, u kratkom vremenu, doživeti kao smanjenje kočenja, a može biti uravnoteženo većim pritiskom na papučicu kada je potrebno.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • Brojke u zagradama odnose se na vozila sa menjačem od sedam brzina i M dvostrukom spojkom uz opciju Drivelogic.

  Vrednosti potrošnje goriva utvrđene su na osnovu EU ciklusa vožnje zavisno od specificiranog formata guma. Ilustrovani modeli uključuju dodatnu opremu.

  Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 novih putničkih automobila mogu se naći u "Vodiču za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih automobila“), koji je dostupan bez naknade na svim prodajnim mestima, od Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen te preko linka http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

  Podaci se ne odnose na pojedino vozilo te nisu deo ponude; oni su namenjeni samo kao osnova za uspoređivanje različitih tipova vozila. Emisije CO2 koje nastaju tokom proizvodnje i isporuke goriva ili drugih izvora energije zanemaruju se prilikom određivanja emisija CO2 u skladu uz Direktivom 199/94/EK.