BMW M135i xDrive u boji Black Sapphire metaliziranoj, tročetvrtinski pogled otpozadi u parkiranju ispred stambene zgrade.

THE 1

BMW M

SVI DETALJI O MODELU BMW M135i xDRIVE UKRATKO: MOTOR, TEHNOLOGIJA, OPREMA I TEHNIČKI PODACI

BMW M135i xDrive predstavlja sportski vrhunac BMW serije 1. Sa svakim detaljem, njegov moćni dizajn ukazuje na tu vodeću ulogu – uz podršku iscrpnog paketa visokokvalitetnih elemenata i naprednih tehnologija. Istražite pojedinosti enterijera i eksterijera, komponente dinamike vožnje i inovativne elemente opreme ili pregledajte tehničke podatke kako biste saznali za izvanredne performanse i efikasnu potrošnju modela BMW M135i xDrive.

Pročitajte više
THE 1SVI DETALJI O MODELU BMW M135i xDRIVE UKRATKO: MOTOR, TEHNOLOGIJA, OPREMA I TEHNIČKI PODACI

  DIZAJN I PERFORMANSE.

  Opcije dizajna, elementi dinamike vožnje i M Sports upravljanje u modelu BMW M135i xDrive.

  Očigledan predvodnik – BMW M135i xDrive jasno ispoljava svoje dinamične predispozcije već na prvi pogled. Pod Dizjanom možete otkriti ekskluzivnu selekciju opcija sportske opreme za enterijer i eksterijer ovog fascinantnog M automobila BMW serije 1. U odeljku o Dinamičnosti vožnje pronaći ćete više toga o opcionalnim i standardnim komponentama iz oblasti pogona i šasije – za maksimalne performanse i agilnost.
  BMW M135i xDrive u boji Black Sapphire metaliziranoj, tročetvrtinski pogled spreda u vožnji.
  BMW M135i xDrive u boji Black Sapphire metaliziranoj sa BMW prednjom rešetkom u dizajnu mreže i boji Cerium Grey.

  BMW prednja rešetka u dizajnu mreže.

  BMW prednja rešetka u dizajnu mreže ima kompletan finiš u boji Cerium Grey i unutra joj je temeljno dizajnirana mreža. Ta struktura mreže inspirisana trkama daje dubinu i vrednost prednjem delu i postavlja visokokvalitetni i dinamični akcent u detaljima.
  BMW M135i xDrive u boji Black Sapphire metaliziranoj, pogled otpozadi sa paketom M Aerodynamics

  Paket M Aerodynamics.

  Paket M Aerodynamics sa M specifičnim prednjim panelom, zadnjim panelom i lajsnom bočnog obruba prenosi čistu dinamiku, naglašavajući atletski karakter vozila. Delovi lajsne obojeni su u boju karoserije i sadrže umetke u crnoj boji visokog sjaja.
  BMW M135i xDrive u boji Black Sapphire metaliziranoj, pogled otpozadi sa M zadnjim spojlerom.

  M zadnji spojler.

  M zadnji spojler naglašava atletsku siluetu vozila i umanjuje neželjeno aerodinamično odizanje. Proizvodeći naniže usmerenu silu na zadnjoj osovini, on daje vozilu veću stabilnost u vožnji.
  BMW M135i xDrive enterijer sa M sigurnosnim pojasevima.

  M sigurnosni pojasevi.

  M sigurnosni pojasevi sa zatezačem pojasa i graničnikom za silu pojasa mogu da se pohvale izvanrednim štepovima u klasičnim M bojama i naglašavaju visoki kvalitet i sportski ambijent u enterijeru.
  BMW M135i xDrive kabina sa M kožnim volanom.

  M kožni volan.

  M kožni volan sa multifunkcionalnim tasterima, M amblemom i integrisanim vazdušnim jastukom na strani vozača ima trokraki dizajn. Sa obodom u koži „Walknappa“ crne boje sa crnim štepovima i konturama za oslonac palca, on pruža direktan, atletski doživljaj upravljanja.
  BMW M135i xDrive enterijer sa M sportskim sedištima za vozača i suvozača.

  M sportska sedišta za vozača i suvozača.

  M sportska sedišta sa integrisanim naslonom za glavu, dubokom sedalnom površinom i visokim stranicama i jastučićima naslona za leđa nude vozaču i suvozaču bolju potporu, čak i pri brzom skretanju. Pored toga, sedište se može podesiti prema individualnoj veličini vašeg tela zahvaljujući integrisanom naslonu sa podešavanjem.
  BMW M135i xDrive u boji Black Sapphire metaliziranoj pogled otpozadi sa ukrasnim lajsnama na izduvnim cevima levo i desno u boji Cerium Grey.

  Izduvne cevi.

  Ekskluzivno za M135i: zakošene izduvne cevi levo i desno i u boji Cerium Grey. Na ovaj način, izduvne cevi prečnika 100 mm iznose vizuelni stav i naglašavaju sportski karakter modela M135i.
  BMW M135i xDrive enterijer sa osvetljenim završnim elementima unutrašnjih ukrasnih lajsni „Illuminated Boston“.

  Završni elementi unutrašnjih ukrasnih lajsni „Illuminated Boston“.

  Završni elementi unutrašnjih ukrasnih lajsni „Illuminated Boston“ sa „Mrežastim“ akcentom na instrument tabli i lajsni na vratima daju enterijeru progresivni ambijent sa visokim osećajem vrednosti. Treperava šara diskretno otpozadi osvetljenih završnih elemenata stvara istovremeno atraktivnu i prijatnu atmosferu u vozilu.
  M TwinPower Turbo 4-cilindarski benzinski motor u modelu BMW M135i xDrive.

  BMW M135i xDrive motor.

  Vrhunski sportista koji iskazuje čisto zadovoljstvo vožnje: M TwinPower Turbo 4-cilindarski benzinski motor u modelu BMW M135i posebno je moćan zato što je opremljen novim klipovima, većim turbopunjačem, optimalizovanom trasom usisa vazduha, paketom hlađenja visokih performansi i M izduvnim sistemom sa kontrolom klapnama.
  BMW M135i xDrive sa Steptronic Sport menjačem.

  Steptronic Sport menjač.

  8-brzinski Steptronic Sport menjač nudi neverovatno sportske promene stepena prenosa. Bilo automatski ili ručno korišćenjem palica za promenu brzine ili ručicom menjača – za komfornu vožnju po inerciji ili neverovatno dinamičnu vožnju. U SPORT modu i sa ručicom menjača u levom S/M položaju, promene stepena prenosa konfigurisane u za maksimalne performanse.
  BMW M135i xDrive sa M Sport ogibljenjem.

  M Sport ogibljenje.

  M Sport ogibljenje spušta vozilo za otprilike deset milimetara. Takođe ima kraće opruge ogibljenja i čvršće postavke amortizera, kao i btvrđe stabilizatore. Kombinovani zajedno, za rezultat imaju još direktniji dizajn ogibljenja, koji omogućava osobeno sportski stil vožnje.
  BMW M135i xDrive sa M Sport kočnicom.

  M Sport kočnica.

  M Sport kočnica sa višeklipnim kočionim čeljustima u tamnoplavoj boji i sa M oznakom pruža izuzetne performanse kočenja. Prilagođena veoma visokom dinamičkom potencijalu vozila, omogućava takođe i izuzetno atletski stil vožnje i odlično kočenje po vlažnim površinama.
  BMW M135i xDrive sa M Sports upravljanjem.

  M Sports upravljanje.

  M Sports upravljanje sa sistemom Servotronic donosi direktno i agilno reagovanje u upravljanju i smanjuje trud pri upravljanju. Vaše vozilo može se usmeravati preciznije, što nudi veoma atletske karakteristike upravljanja, posebno na krivudavim putevima.
  BMW M135i xDrive sa inteligentnim BMW pogonom na sva četiri točka xDrive.

  BMW xDrive.

  Inteligentni BMW xDrive pogonski sistem na sva četiri točka glatko i varijabilno distribuira snagu pogona na prednje i zadnje točkove za maksimalnu vuču, dinamičnost vožnje i bezbednost u svakoj voznoj situaciji. Za još bolju agilnost, elektronski kontrolisana distribucija snage na primer kompenzuje preupravljanje ili podupravljanje u krivinama.
  BMW M135i xDrive u boji Black Sapphire metaliziranoj sa paketom M Performance tročetvrtinski pogled spreda.

  BMW M135i xDRIVE SA PAKETOM M PERFORMANCE.

  Paket M Performance* dodatno jača sportski potencijal vozila. Smanjenje težine postignuto merama u donjem stroju, enterijeru i korišćenjemlakih kovanih točkova od 18" garantuje performanse maksimalnog ubrzanja i primetno povećava dinamičnost vožnje. Istovremeno, paket M Performance sa svojim upadljivim crnim elementima dizajna poput kapa spoljnih ogledala, BMW prednje rešetke u mrežastom dizajnu i ukrasnih lajsni na izduvnim cevima čini povećane performanse jasno vidljivim spolja.

   

  * Očekuje se da bude dostupan od 11/2019

  INOVATIVNE TEHNOLOGIJE.

  Digitalni servisi u modelu BMW M135i xDrive.

  BMW M135i xDrive sa sistemom BMW Live Cockpit Professional.

  BMW Live Cockpit Professional.

  BMW Live Cockpit Professional sa funkcijom navigacije sadrži dva visokokvalitetna ekrana među kojima je jedan Kontrolni ekran visoke rezolucije i dijagonale 10,25" kojim se može upravljati dodirom, a drugi potpuno digitalni ekran sa instrumentima dijagonale 10,25". BMW Operativnim sistemom 7.0 može se takođe upravljati preko iDrive Touch kontrolera.
  BMW M135i xDrive sa pripremom za Apple CarPlay®.

  Priprema za Apple CarPlay®.

  Zašto izlaziti svojim BMW-om bez svega što vam pruža vaš ajfon kad možede da nastavite njime da upravljate kao i obično? Priprema za Apple CarPlay® daje vam, daljinski pristup telefoniji kao i aplikacijama poput iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify i Apple Music. Možete koristiti i glasovno dugme na volanu da pristupite Siri, Eplovom glasovnom asistentu.

  BMW M135i xDRIVE TEHNIČKI PODACI.

  Izaberite model

  Težina

  Neopterećena težina EU u kg 1600
  Max. dopuštena težina u kg 2085
  Dopušteno opterećenje u kg 560
  Dopušteno opterećenje osovine prednje/zadnje u kg 1.120/1.020
  Min. zapremina prtljažnika (sedišta podignuta ili krov spušten) u l 380
  Max. zapremina prtljažnika (sedišta spuštena ili krov podignut) u l 1200
  Prikolično opterećenje 8% (sa kočenjem) u kg -
  Prikolično opterećenje 12% (sa kočenjem) u kg -
  Prikolično opterećenje (bez kočenja) u kg -

  Motor

  Cilindri/ventili 4/4
  Zapremina u ccm 1998
  Hod/promer u mm 94,6/82,0
  Snaga motora u kW (KS) pri 1/min 225 (306)/5.000-6.250
  Obrtni moment motora (Nm) pri 1/min 450/1.750-4.500
  Odnos kompresije : 1 9.5

  Performanse

  Najveća brzina u km/h 250
  Ubrzanje 0–100 km/h u s 4.8

  Potrošnja goriva

  Gradska u l/100 km 8,5-8,2
  Vangradska u l/100 km 6,3-6,0
  Kombinovana u l/100 km 7,1-6,8
  Kombinovane emisije CO2 u g/km 162-155
  Zapremina rezervoara, približno u l 50

  Točkovi

  Dimenzije prednjih guma 225/40 R18 92 Y XL
  Dimenzije zadnjih guma 225/40 R18 92 Y XL
  Dimenzije i materijal prednjih točkova 8 J x 18 inča, aluminijumski
  Dimenzije i materijal zadnjih točkova 8 J x 18 inča, aluminijumski

  Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW M135i xDrive.

  • BMW M135i xDrive:
   Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 7,1–6,8
   Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 162–155

   Na slikama se vidi opcionalna oprema, ekrani i prikazi zavise od opcija opreme.

   Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose navozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

   Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile može se naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany te na adresi https://www.dat.de/co2

   Vrednosti su već zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene natrag u vrednosti ekvivalentne sa NEDC da bi se obezbedilo poređenje između vozila. Za poreze na vozila i druge dažbine zasnovane na (makar između ostalog) emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovde navedene.