BMW M

Dizajn i ideja iza sasvim novog modela BMW M2 Competition potiče iz istorijskih korena BMW M GmbH. Vozilo kombinuje vrhunske sportske sposobnosti i klasičan pogon na zadnjim točkovima sa preciznošću i agilnošću modernog M automobila. Karakteristični prednji i zadnji paneli optimalizuju protok vazduha i aerodinamičnost. Sportski podešeno vešanje i moćni M TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor obezbeđuju performanse koje oduzimaju dah.

BMW M3 Sedan: sportski automobil visokih performansi sa četvoro vrata. M TwinPower Turbo 6-cilindarski benzinski motor od 431 ks nudi spontane performanse u čitavom rasponu obrtaja. Inovacije iz trkačkog auto-moto sporta poput Active M diferencijala, Adaptive M vešanja, M Servotronic ili 7-brzinskog M menjača sa dvostrukom spojnicom i Drivelogic sistemom redefiniše granice mogućnosti. Kabina redefiniše savršenu ergonomičnost. Nova M sedišta u obliku školjke nude bočnu stabilnost i stvaraju idealnu vezu sa vozilom. Sve je orijentisano prema jednome: prema vozaču. Visoke performanse modela BMW M3 Sedan dodatno su očigledne na eksterijeru. Upadljivi elementi dizajna kao što je crna prednja rešetka sa dvostrukim letvicama i M amblem, crni karbonski krov ili dinamična zadnja LED svetla u obliku slova L zrače sportski beskompromisno.

Čak i dok stoji u mestu, BMW M4 Coupé otelotvoruje sve čime se jedan M automobil ističe: snažnu dinamičnost, agilnu estetiku i uzbudljivu DNK trkačkog auto-moto sporta. Opremljen M TwinPower Turbo rednim 6-cilindarskim benzinskim motorom sa 7-brzinskim M menjačem s dvostrukom spojnicom i sa Drivelogic sistemom i preciznim alatima kao što su M Servotronic, Active M Differential i Adaptive M vešanje, spreman je da uđe u ring. U drugom uglu: zakoni fizike. Njegov adut: vozni karakter koji sjedinjuje čoveka i mašinu kao nikada ranije.

Otvoren za maksimalni intenzitet. Opremljen rednim 6-cilindarskim M TwinPower benzinskim motorom od 431 ks i inovacijama iz trkačkog auto-moto sporta, BMW M4 kabriolet obezbeđuje najdirektniju vezu između visokih performansi punih adrenalina i potpunog zadovoljstva u vožnji. Dok M motor daje nesmetanu podršku sve do krajnjih granica sa 7-brzinskim M menjačem s dvostrukom spojnicom, Active M diferencijalom, Adaptive M vešanjem ili M Servotronic sistemom dopušta snažnu, preciznu vožnju. To je doživljaj koji ostaje bez premca, ne samo kada je spušten krov. On katapultira fascinaciju M vožnjom na potpuno nov nivo.

Uzbudljiv i elegantnog oblika. Moćniji nego ikad. Nova generacija modela BMW M5 izraz je vrhunske inženjerske veštine i inovativne vozne inteligencije. Za nezamislive dimenzije dinamičnosti vožnje do krajnje granice.

Kako se strast izražava? Možete pokušati brojkama. Međutim, 560 KS i 4,2 sekundi za 0-100 km/h otkrivaju samo deo onoga što čini fascinaciju koja je BMW M6 Coupe. Jedan pogled na aerodinamički optimizovanu karoseriju daje vam ideju o tome što pokreće M inženjere. Svojom impozantnom pojavom pokazuje koliko je zapravo DNK moto-sporta u tom sportskom automobilu. To se takođe odražava u kabini. Kabina sadrži ekskluzivne materijale iz BMW Individual kolekcije ako zaželite, koja odiše sportskim duhom sve do poslednjeg detalja. BMW M6 Coupé je u startnoj poziciji kada je reč o impresivnom inženjeringu. Isto vredi i za okretan M TwinPower Turbo osmocilindričan benzinski motor. S tehnologijama kao što su aktivni M diferencijal i M vešanje visoke preciznosti, ovaj središnji deo je savršeno usklađena jedinica. A s opcijonim Competition paketom, BMW M6 Coupe dobija još veći osećaj trkačke staze. Sa snagom povećanom na 575 KS i voznom dinamikom optimizovanom u mnogim drugim detaljima, korišćenje stvari do krajnjih granica je primamljivije nego ikad pre.

Pojedinačni detalji su impresivni, kombinacija je neodoljiva: BMW M6 Gran Coupé je mnogo više nego savršeno usklađena kombinacija tehnologija visokih performansi. To je utelovljenje iskustva i umešnosti BMW M inženjera. Uz bogat, veličanstven karakter koji zaista morate doživeti. Po mogućnosti u jednom od pet savršeno oblikovanih sedišta – i, po želji, okružen najfinijim materijalima iz BMW Individual kolekcije. Jako tutnjanje iz prepoznatljivih dvostrukih izduvnih cevi najavljuje strašnu snagu M TwinPower Turbo V8 benzinskog motora od 560 KS. Svojom simbiozom tehnologija poput prenosa s dvostrukom spojkom M sa sistemom Drivelogic i opcionalnom M Carbon keramičkom kočnicom, BMW M6 Gran Coupé je uzbudljiv odraz M filozofije. A čak se i iskustvo može dodatno pojačati: Opcioni Competition paket povećava i performanse i brzinu pulsa pilota u kabini snažno modelirane karoserije.

Najbolji snovi su one koje sanjate otvorenih očiju – i sa svojim otvorenim krovom. Kao i u BMW-u M6 Cabrio. Tamo gdje se jedinstvene odlike BMW M GmbH kvalitet kombinuju kako bi stvorile savršenu simbiozu performansi koje ostavljaju bez daha i kultivisanog kabrioleta. U roku od samo 19 sekundi krov se spušta kako bi otkrio kabinu napravljenu po meri koja sadrži najznačajnije materijale iz BMW Individual kolekcije.

Sa posebno podešenim visokim performansama koje se protežu i do podešavanja M Drive vozila koja se mogu slobodno programirati, BMW M6 Coupé otelotvoruje najatletskiji oblik luksuzne elegancije. Fascinantno vozilo visokih performansi koje postavlja nove repere svojom impresivnom dinamikom, ekstravagantnom pojavom, superiornom tehnologijom i spektakularnom efikasnošću. Tipično za BMW M GmbH: svi detalji ove nove generacije beskompromisno su dizajnirani za visoke performanse, sve funkcije sistematski skrojene prema potrebama vozača.

Sa modelom BMW M6 Gran Coupé, dizajneri i inženjeri iz BMW M spojili su atletski dizajn, tehnologiju auto-moto sporta i luksuznu opremu. Ovo vozilo ne sledi nikakva pravila, već postavlja sopstvene standarde sa snagom i elegancijom.

Od trkačke staze do visokih performansi na otvorenom: nova generacija modela BMW M6 kabriolet impresionira još atletskijim linijama, neodoljivom dinamičnošću i progresivnom elegancijom sa klasičnim sportskim mekim krovom. M TwinPower Turbo V8 benzinski motor reaguje čak i na mali pritisak na papučicu za gas sa velikom snagom i obrtnim momentom bez ikakvog napora.

BMW X5 M kombinuje duh M tradicije sportskog automobila sa izuzetnom funkcionalnošću modela X. Njegov M TwinPower Turbo 8-cilindarski benzinski motor sa visokim obrtnim momentom, 8-brzinskim M Steptronic menjačem i za M specifičnim xDrive pogonom omogućava vam da ekstremno uživate u vožnji. Dinamičan dizajn prednjeg i zadnjeg panela i standardni 20ʺ aluminijumski točkovi garantuju impresivnu pojavu. Velikodušni enterijer ovog SUV vozila sadrži vrhunske materijale, uzdignuta sedišta sportskog oblika i više karakterističnih detalja M dizajna. BMW X5 M kombinuje najbolje iz oba sveta: izuzetne performanse i upravljanje kao i izvrsnu funkcionalnost i pogodnost za svakodnevnu upotrebu.


BMW X6 M kombinuje tipične M performanse sa fleksibilnošću modela X. Poletni M TwinPower Turbo 8-cilindarski benzinski motor, 8-brzinski M Steptronic menjač i specifični M pogon xDrive omogućavaju vam da ekstremno uživate u vožnji. Standardni 20" ili opcionalni 21" aluminijusmki točkovi i moćan dizajn prednjeg i zadnjeg panela garantuju impozantnu pojavu. Prostrani enterijer ovog kupea za sportske aktivnosti impresionira vrhunskim materijalima, sportskim M sedištima i raznovrsnim detaljima u prepoznatljivom M dizajnu. Automobil visokih performansi nudi spektakularno ubrzanje i upravljanje, izuzetan komfor i neograničenu zabavu u vožnji.

Bilo da ste zainteresovani za novo ili upotrebljavano M vozilo – na ovoj stranici ćete pronaći sve činjenice, izveštaje sa testiranja i ponude finansiranja ili lizinga za aktuelne M automobile te, naravno, prodavca kod koga ćete moći da obavite probnu vožnju. M Power World nudi ekskluzivne informacije o M automobilima visokih performansi – i mesto je na kojem su svi ujedinjeni zajedničkom strašću: uzbušenjem zbog najsnažnijeg slova na svetu.

Pročitajte više