BMW i

360° ELECTRIC – POGODNA E-MOBILNOST U SVAKO DOBA I NA SVAKOM MESTU.

Punjenje BMW-a i8.

Pored različitih vrsta pomoći, usluga i opcija sa ciljem fleksibilne mobilnosti, iscrpan servisni paket 360° ELECTRIC nudi i inovativni koncept punjenja. BMW i8 se može veoma lako puniti kod kuće pomoću BMW i Wallbox zidnog punjača ili kabla za punjenje – i, po potrebi, takođe sa ekološki održivo generisanim elektricitetom i rešenjima iz BMW Green Energy.

Read more
360° Electric

PUNI ELEKTRIČNI KRUG.

 

 

360° ELECTRIC.

Doživite na filmu ono što 360° ELECTRIC ima da ponudi.

PUNJENJE KOD KUĆE.

Kod kuće možete puniti BMW i8 veoma lako pomoću BMW i Wallbox ili BMW i Wallbox Pro zidnog punjača. Ove stanice za punjenje, postavljene na zid kuće ili garaže, ne samo što se optički uklapaju u jedinstveni dizajn vozila BMW i8, već i pune BMW i8 mnogo brže nego što je to moguće kablom za punjenje koji se standardno isporučuje – u skladu sa tim, pomoću Wallbox Pro, BMW i8 može da se napuni do 80% punog kapaciteta za manje od dva sata.

BMW i nudi uslugu instalacije i rado će proveriti na licu mesta da li se BMW i Wallbox ili BMW i Wallbox Pro mogu postaviti na vaš kućni zid i povezati sa vašim električnim napajanjem. Kvalifikovani električari BMW i partnera za instalaciju postaraće se za isporuku, ugradnju i puštanje u rad na vaš zahtev. Korišćenjem brze provere preko interneta, preko niže navedenog linka, bićete u mogućnosti da unapred saznate da li je moguće ugraditi BMW i Wallbox u vašem domu. A pošto BMW i zagovara potpunu održivost u e-mobilnosti, kontakt sa zelenim proizvođačem elektriciteta i odabranim BMW i Partnerom takođe može da se uredi na vaš zahtev, ili možete i sami generisati sopstvenu energiju pomoću solarne nadstrešnice u organizaciji BMW i.

* Zavisno od lokalne električne infrastrukture.

 • BMW i zidni punjač

  The BMW i Wallbox is a home charging station for private users which allows them to charge their BMW i8 safely, quickly and easily.
  The Pure model, one of two available options, ensures that the charging process is uncomplicated and reliable. As soon as the vehicle is connected with the Wallbox via the charge cable, the process starts automatically, but can be interrupted at any time by pressing the stop button. With the BMW i Wallbox Pure for home installation, the BMW i8 is charged within a maximum of two hours*.
  The second option, the BMW i Wallbox Pro (available from April 2014), allows the BMW i8 to be charged to 80% of the maximum capacity in less than two hours*. In addition to the functions of the Wallbox Pure, the Wallbox Pro also has a colour display with touch function for intuitive operation and can store several user profiles. It also allows solar electricity from your own generator (e.g. form the solar carport) to be used for charging and can be easily integrated into local energy management and smart home systems.
  With their ergonomic and high-quality emotive BMW i design, BMW i Wallboxes are the perfect match for your BMW i8. Like the vehicle itself, they are also produced to a large extent from recyclable materials. If required, installation can be carried out via the BMW i Wallbox Installation Service.

  * Depending on the local electricity infrastructure.

 • BMW i zidni punjač - instalacija

  BMW i nudi atraktivnu sveobuhvatnu uslugu za instalaciju Wallbox punjača:
  sa online proverom, možete brzo videti da li je instalacija BMW i Wallbox-a
  moguća. Vaš BMW i diler može takođe obaviti ovaj brzi test zajedno sa vama, ako
  je to potrebno. Provera instalacije Wallbox-a, koju možete naručiti direktno od
  vašeg BMW i dilera će osigurati da vaša električna instalacija omogući
  instalaciju BMW i Wallbox-a. Poslednji korak je instalacija Wallbox-a putem
  Wallbox instalacionog servisa, koji možete naručiti od vašeg BMW i dilera.

 • Zelena energija

  Ugovor o zelenoj energiji daje vam mogućnost da kupujete elektricitet za punjenje vašeg BMW-a i8 iz regenerativnih izvora – tako da nije samo putovanje, već čak i svaki postupak punjenja potpuno lišen štetnih emisija. Sa portfeljom proizvoda BMW Green Energy, možete iskoristiti prednost tih opcija veoma lako i zgodno iz jednog izbora: od prelaska na ekološki održivo generisani elektricitet iz energije vetra ili hidroelektrana do sopstvene proizvodnje energije kroz rešenja ‘My Green Energy’ kod vaše kuće (npr. pomoću proizvodnje solarne energije). Vaš BMW i Partner može da organizuje izgradnju solarne nadstrešnice za generisanje vašeg sopstvenog elektriciteta.

BMW i8 Public Charging

JAVNO PUNJENJE.

BMW i je stvorio inovativni koncept koji nudi i idealne opcije punjenja za BMW i8 dok putujete. ChargeNow, usluga mobilnosti iz BMW-a i, najveće je udruženje provajdera mobilnih stanica za punjenje na kojima se BMW i8 može puniti. Ovaj koncept obuhvata i ParkNow LongTerm, obezbeđenje dugoročnih mesta za parkiranje sa opremom za punjenje za vozače i8 na mestima kao što su višespratne garaže za parkiranje.

Charging while driving

PUNJENJE ZA VREME VOŽNJE.

U neelektričnim režimima vožnje, visokonaponsku bateriju puni direktno benzinski motor, tako da je ona na raspolaganju za funkciju podsticaja. Ovde se najvećim delom energija pohranjuje u bateriju u režimu SPORT, a povraćaj energije u fazama davanja gasa i kočenja takođe doseže svoj maksimum. U režimima COMFORT i ECO PRO, u visokonaponsku bateriju dotiče srazmerno manje energije. A ako vozite svoj BMW i8 u režimu HYBRID, visokonaponska baterija se puni isključivo regeneracijom energije pri kočenju.

Individual Driving Behaviour

INDIVIDUALNO PONAŠANJE U VOŽNJI.

Stvarna potrošnja BMW i8 u potpunosti zavisi od ličnih obrazaca korišćenja. Zahvaljujući komponentama električnog pogona, individualno ponašanje u vožnji ima veći uticaj na potrošnju benzina nego što je slučaj u konvencionalnim vozilima. Sa sasvim punom baterijom, maksimalan čisto električni domet od 37 km može da se sasvim iskoristi. Ako je aktivirano dugme ePogona, moguća je čisto električna brzina do 120 km/h. U režimima vožnje COMFORT i ECO PRO, benzinski motor se automatski uključuje strategijom inteligentnog rada, kao i za svrhu dopunjavanja baterije. U režimu SPORT, benzinski motor neprekidno radi. U zavisnosti od tipa vožnje i dužine trase, ovo utiče na potrošnju BMW-a i8 – što češće punite visokonaponsku bateriju pomoću kabla ili Wallbox-a, to ćete više biti u mogućnosti da vozite na čisto električni pogon i time smanjujete sveukupnu potrošnju.

 • Gradska vožnja

  U gradskoj vožnji, BMW i8 potpuno koristi snagu plug-in hibrida. Kratke udaljenosti mogu se prevaliti na čisto električni pogon, a rad u HYBRID režimu omogućava kombinovanu potrošnju od 2,1 l/100 km sa štetnim emisijama od 49 g CO2/km. Tako se na gradskim ulicama BMW i8 može smatrati pravim trolitarskim automobilom.

 • Svakodnevna vožnja

  Ako koristite BMW i8 za dnevna putovanja od oko 60 do 80 km, potrošnja benzina iznosi otprilike do 5 l/100 km. To znači da možete uživati u zadovoljstvu vožnje čistokrvnim sportskim kolima svakog dana dok istovremeno imate koristi od potrošnje koja je jednaka potrošnji kompaktnog automobila.

 • Vožnja na dalekim udaljenostima

  BMW i8 pokazuje i novi tip efikasnosti na dugim trasama. Međutim, u zavisnosti od nivoa snage struje u visokonaponskoj bateriji, potrošnja benzina ipak ostaje ispod 8 litara/100 km na sledećem putovanju na odmor.

 • Sportska vožnja

  Ako angažujete punu snagu BMW-a i8 u SPORT režimu, benzinski motor daje podršku bateriji u procesu punjenja te tako pomaže da se garantuju pune performanse sistema u svakom trenutku. Zahvaljujući tome, sveukupna potrošnja je u praksi do 12 litara na 100 km – vrednost koja je otprilike za trećinu ispod brojke za konvencionalne sportske automobile sa uporedivim performansama.

BMW i8 Additional offers

DODATNE PONUDE.

BMW i je razvio koncept održive usluge u 360° ELECTRIC, koji vam garantuje pouzdanu i kompletnu brigu pre i posle kupovine BMW-a i8 – i koji takođe obezbeđuje da ostanete mobilni u svakoj situaciji.

 • Pomoćne usluge

  Pomoćne usluge BMW i obezbeđuju širok raspon usluga konkretno razvijenih za BMW i i omogućavaju vam da se opustite i uživate u svakom putovanju vašim BMW-om i8 čak i pre samog polaska.

 • BMW Add-on mobilnost

  BMW i vam nudi pravo rešenje za mobilnost u svakoj situaciji. Sa BMW Add-on mobilnosti, imate fleksibilan pristup skupu BMW vozila sa specifičnim brojem dana upotrebe, što možete koristiti, recimo, ako treba da idete na duga putovanja (npr. možete koristiti BMW X3 za odlazak na skijanje). Vaš BMW i Partner rado će vam pripremiti individualnu ponudu.