BMW i

INOVACIJE U KOJE SE MOŽETE POUZDATI.

Bezbednost u BMW-u i8.

Za BMW i8 je razvijen bezbednosni koncept koji je savršeno skrojen za ovo vozilo. Veoma jaka karbonska putnička ćelija ne samo što štiti putnike, već čuva i visokonaponsku bateriju smeštenu između dva dela modula Drive od spoljnih uticaja. Inovativni BMW ConnectedDrive Driver Assistance sistemi pomažu vozaču da ostane svestan onoga što se događa oko njega i da reaguje prikladno svakoj datoj situaciji.

SISTEMI ZA POMOĆ VOZAČU.

Kada je opremljen opcijom pomoći za vozača, BMW i8 ima veliki broj sistema koji se oslanjaju na kamere.

Ako bude primećena osoba ili prepreka, gradsko upozorenje na sudar sa opcijom kočenja za pešake usporava vozilo u rasponu brzine od oko 10 km/h do 60 km/h. Upozorenje na sudar dodatno pruža zaštitu od naletanja na vozilo ispred vas pri većim brzinama. Ako više nije moguće izbeći nesreću, funkcije kočenja pomažu da se brzina udara smanji.

Sistemi kamera Surround View i Side View sa detekcijom objekata nude maksimalnu udobnost i olakšavaju parkiranje. Dodatne funkcije poput pomoćnika za duga svetla i ograničenja brzine obezbeđuju veću bezbednost i udobnost za vreme vašeg putovanja.

BMW Head-Up Display

BMW HEAD-UP PRIKAZ.

Opcionalni BMW Head-Up prikaz u punom koloru prenosi informacije iz vožnje direktno u vaše vidno polje i tako pojačava koncentrisanost za volanom.

U zavisnosti od opreme vašeg vozila, ove informacije mogu da sadrže i detalje kao što su one o ograničenju brzine sa indikatorom protiv preticanja. Štaviše, možete ga koristiti i za prikazivanje info-zabavnih detalja kao što su informacije o radio stanicama i muzičkim numerama, kao i za unose u telefonski imenik i liste poziva.

Simboli projektovani na vetrobran pojavljuju se u punom koloru i brilijantnoj rezoluciji tako da su saobraćajni simboli realistično prikazani. Prikaz se pojavljuje na mestu na vetrobranu koje je posebno ergonomski zgodno, a možete ga prilagoditi sebi.

Snaga projekcije se automatski prilagođava automatski uslovima spoljnog osvetljenja; postoje takođe različiti prikazi za dan i noć.

LITIJUM-JONSKA VISOKONAPONSKA BATERIJA.

LITIJUM-JONSKA VISOKONAPONSKA BATERIJA.

Litijum-jonska visokonaponska baterija spaja dva odeljka modula Drive pa je tako idealno zaštićena od spoljnih uticaja. Posebno razvijeni sistem grejanja i klimatizacije obezbeđuje najmanje moguće fluktuacije temperature, što značajno produžava radni vek baterije.

Battery Guard vam pruža podršku tako što prati visokonaponsku bateriju vozila o obaveštava vas ako dođe do odstupanja u planiranom punjenju ili, na primer, ako su svetla vozila predugo ostavljena uključena. To znači da se može izbeći neželjena preterana potrošnja baterije. U slučaju nesreće, visokonaponska baterija se automatski isključuje te tako obezbeđuje da neželjena energija više ne može da dotiče u vozilo.

Visokonaponska baterija BMW i8 ima garanciju za period od 8 godina ili udaljenost od 100.000 km, zavisno od toga koja okolnost prva nastupi.

Assistance services

POMOĆNE USLUGE.

BMW i Pomoćne usluge donose širok raspon usluga specifično razvijenih za BMW i i omogućavaju vam da se opustite i uživate u svakom putovanju u svom BMW-u i8 čak i pre samog polaska.

 • Pomoć u mobilnosti

  Pomoć u mobilnosti obezbeđuje da ostanete u pokretu čak i kada se vaše vozilo servisira ili popravlja. Kada kupite BMW i8, imate pravo na iscrpan paket mobilnosti BMW i Mobile Care za slučaj kvara. Ako bilo koji nepredviđeni događaj bude uticao na vozilo ili infrastrukturu za punjenje, ovaj paket daje stručne savete preko telefona i, po potrebi, pruža brzu pomoć na licu mesta.

 • Paketi održavanja i popravki

  Sledeći paketi sa različitim obimom usluga na raspolaganju su kao opcija: Service Inclusive (održavanje), Service Inclusive Plus (održavanje i popravke od habanja) ili Repair Inclusive (produžena garancija).

  Sa paketima BMW i Service Inclusive/Service Inclusive Plus, možete u potpunosti da uživate u vožnji svog novog BMW i vozila. U zavisnosti od odabranog paketa, to znači da su pokriveni troškovi održavanja, pregleda ili popravke od habanja, uključujući originalne BMW i delove. A to ne važi samo u vašoj zemlji već u celom svetu, kod svih uključenih BMW i Service Partnera. Ukoliko ikada poželite da prodate svoj BMW i8, BMW i Service paket automatski se prenosi na sledećeg vlasnika, te tako povećava vrednost preprodaje vašeg vozila.

  Osim toga, paket Repair Inclusive nudi mogućnost – u zavisnosti od toga koji paket odaberete – da se popravke obavljaju bez ikakvih daljih trroškova i posle obaveznog garantnog roka od 24 meseca.

BMW i Service Inclusive

BMW i SERVICE INCLUSIVE.

BMW i Service Inclusive produžava BMW i Assistance servise za bezbrižnu vožnju tako što obuhvata i iscrpan paket održavanja i popravki. Jednim plaćanjem obezbeđujete brojne BMW i servise uključujući i originalne BMW i delove – kod svih uključenih BMW i Partnera u celom svetu. To vam daje potpunu transparentnost troškova i štiti vas od povećanja cena ili neočekivanih izdataka za čitavo vreme važenja vašeg ugovora. Svaki BMW i Service Inclusive paket validan je od dana prve registracije vozila i završava se čim istekne važenje vašeg ugovora ili se dođe do dogovorene kilometraže.

Gotovo da ne mora da se napominje to da je u svakom trenutku moguće nadopuniti kilometražu, trajanje i sadržinu vašeg portfelja proizvoda u skladu sa vašim željama. A ako prodate svoje vozilo, vaš BMW i Service Inclusive paket prenosi se na novog vlasnika. Vaš BMW i Partner će vam rado dati više informacija o obimu obezbeđenih usluga.

 • Paket BMW i Service Inclusive

  Sa proverom vozila prema evidenciji servisa kao i zamenom mikro filtera i tečnosti u kočnicama, BMW i Service Inclusive pokriva sve osnovne servise i radove na održavanju.

 • Paket BMW i Service Inclusive Plus

  Paket BMW i Service Inclusive Plus garantuje beskonačno uživanje u vožnji. On nudi sadržaj paketa BMW i Service Inclusive plus popravku pohabanih kočionih pločica i kočionih diskova kao i godišnju zamenu metlica brisača.