BMW i

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW i8 Roadster (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,0
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinovano): 14,5
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 46

  Vrednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i potrošnje energije utvrđene su u skladu sa evropskim propisom (EC) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir i dodatnu opremu i različitu veličinu odabranih točkova i guma dostupnih za izabrani model.

  Vrednosti za vozila sa oznakom (3) već se zasnivaju na novim WLTP propisima i prevedeni su natrag na vrednosti ekvivalentne NEDC-u kako bi se obezbedilo upoređivanje vozila. [Što se ovih vozila tiče, za poreze i druge dažbine zasnovane na (makar između ostalog) emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovde navedene.]

  Specifikacije efikasnosti CO2 utvrđene su u skladu sa Direktivom 1999/94/EC i evropskim propisima u trenutno primenjivoj verziji. Prikazane vrednosti su zasnovane na potrošnji goriva, vrednostima CO2 i potrošnji energije po NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnim emisijama CO2 za nova putnička vozila možete naći u „priručniku za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energijerza nova putnička vozila“, dostupnom na svim prodajnim mestima i na adresi https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.