NOVA GENERACIJA VIZIJE.

Novi BMW i8 Coupé.

NOVA GENERACIJA VIZIJE.

Novi BMW i8 Coupé.

NOVA GENERACIJA VIZIJE.Novi BMW i8 Coupé.

Budućnost poprima oblik – u formi novog modela BMW i8 Coupé. Pun elana, fascinantan i spreman da iznova definiše mobilnost. Za bezuslovno zadovoljstvo u vožnji, dokle god se put prostire. Puki pogled na ovaj prepoznatljiv dizajn podiže nivoe adrenalina. Brzinomer jednako brzo stremi uvis: inovativni plug-in hibridni motor generiše 374 ks i 570 Nm. Osim toga, ubrzava novi BMW i8 Coupé od 0 do 100 km za samo 4,4 sekunde. Najbrži put do novog doba.

Pročitajte više
BMW i

POGLED U BUDUĆNOST.

BMW i8 Coupé se pokazuje kao futurističko vozilo do poslednjeg detalja. Njegove progresivne linije govore zvaničnim jezikom koji ne može biti dinamičniji. Najupadljiviji element: impozantna laka vrata od karbonskog vlakna u obliku galebovih krila, koja se mogu komforno otvarati. Atletski prednji kraj i dalje pokazuje individualni karakter automobila i ponosno nosi prednju BMW rešetku, oko koje su farovi potpuno u LED izvedbi, te redizajnirane vazdušne zavese. Počevši od haube, upadljivio crni pojas u obliku slova V proteže se duž celog automobila, naglašavajući njegovu ravnu siluetu. Impresivni dizajn poboljšava protok vazduha i donosi aerodinamičnost bez presedana. Tako je BMW i8 Coupé savršena simbioza forme i funkcionalnosti koja zna samo za jedan smer: napred.

„BMW i8 Coupé je već najprodavaniji hibridni sportski automobil na svetu – i mislim da ćemo uspeti i sa ovim vozilom.“
KLAUS FROJLIH, ČLAN UPRAVNOG ODBORA BMW AG

KONTROLNI CENTAR SUTRAŠNJICE.

Enterijer vozila BMW i8 Coupé takođe naglašava njegov jedinstveni karakter. To se odmah vidi po ekskluzivnoj liniji Accaro Amido/E-Copper. Enterijer ujedno odražava dinamične linije dizajna eksterijera, stvarajući futurističku dinamiku u celoj kabini. Centralna kabina je okrenuta prema vozaču i kontrole su uređene intuitivno – obezbeđujući maksimalnu orijentaciju i vidljivost za vozača. Optimalna pobočna podrška i maksimalni komfor obezbeđeni su novim električno podesivim sportskim sedištima. U mraku, LED unutrašnje osvetljenje obezbeđuje ambijent visokog kvaliteta. Konturne linije vrata, tabla s instrumentima i centralna konzola i volan mogu se opcionalno dobiti u bojama EfficientDynamics Blue, Amber Yellow i White.

IZNOVA DEFINISANA DINAMIČNOST.

BMW i8 Coupé oduzima dah čak i otporu vazduha. Ovo nije samo usled njegovog atletskog izgleda, već i zbog aerodinamične karoserije, ekstremno lake konstrukcije i slojevitog dizajna zadnijih LED svetala, kroz koja duva vetar.

Pročitajte više

NOVA FORMA LAKOĆE.

NOVA FORMA LAKOĆE.

Preuzmite vođstvo. To je lako sa novim modelom BMW i8 Coupé. Jedan od razloga je je izuzetno lak koncept: LifeDrive arhitektura. Ona se sastoji od Drive modula – aluminijumske šasije i Life modula – ultralakog odeljka za putnike od jakog karbonskog vlakna. Obe komponente su težinski optimalizovane do poslednjeg grama kako bi primišljenu održivost u savršenom sportskom stilu efikasno dovele na put.

SLOBODA DA DOSEGNETE SVE.

SLOBODA DA DOSEGNETE SVE.

Punjenje baterije ili rezervoara – i jedno i drugo je lako obaviti u novom modelu BMW i8 Coupé sa iscrpnim paketom proizvoda i usluga 360° ELECTRIC. Kod kuće, možete lako puniti bateriju svog modela BMW i8 pomoću BMW i Wallbox zidnog punjača ili kabla za punjenje – ako želite, možete koristiti i održivo generisani elektricitet iz BMW Green Energy koji obezbeđuje NATURSTROM. Personalizovana konsultacija, profesionalna montaža i prvobitno pokretanje obezbeđuje kvalifikovani električar. Na putu ćete pronaći sve veći broj javnih stanica za punjenje koje lako možete koristiti pomoću kartice ChargeNow. Saznajte gde je sledeća stanica za punjenje pomoću aplikacije ChargeNow ili, alternativno, direktno u svom modelu BMW i8 Coupé: na primer, preko sasvim umreženih BMW ConnectedDrive usluga navigacije.

PROGRAM BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE.

PROGRAM BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE.

Kao vlasnik vozila BMW i8 Coupé, imate pristup čitavom svetu privilegija. Program BMW i Pure Impulse Experience nudi svojim članovima ekskluzivne događaje i jedinstveni stil života širom sveta. Program sadrži zanimljive i inspirativne uvide u tehnologiju, putovanja, kulturu, gastronomiju i dizajn.

POTPUNA BEZBEDNOST PRED VAMA.

POTPUNA BEZBEDNOST PRED VAMA.

Kud god krenete – BMW i8 Coupé je spreman za sve zahvaljujuči brojnim sistemima asistencije. Na primer, za vreme vožnje u vlažnim uslovima, kočnice se čiste s vremena na vreme funkcijom suvih kočnica da bi se vlaga svela na minimum – i sve bez primetnog pritiska na kočnicu. U lošim vremenskim uslovima, Dynamic Traction Control (DTC) olakšava polazak smanjenjem obrtaja točkova i obezbeđenjem maksimalne vuče. Kad počnete vožnju, BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka preuzima rad kako bi u svakoj situaciji obezbedio odlično prianjanje. Sistem se aktivira u hibridnom modu i distribuira pogonske sile oba tipa pogona varijabilno i prema situaciji na sva četiri točka.

JOŠ POVEZANIH TEMA.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW i8 Coupé (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 1,8
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 14,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 42

  Vrednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i potrošnje energije koje su ovde prikazane utvrđene su u skladu sa evropskim propisom (EC) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na osnovnu konfiguraciju u Nemačkoj i prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih na odabranom modelu.

  Vrednosti za vozila sa oznakom (3), već se zasnivaju na novim WLTP propisima i prevedene su natrag na ekvivalent u skladu sa NEDC-om kako bi se obezbedilo poređenje vozila. [Što se tih vozila tiče, za poreze i druge dažbine vezane za vozila i zasnovane (makar između ostalog) na emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovde navedene.]

  Specifikacije efikasnosti CO2 utvrđene su u skladu sa Direktivom 1999/94/EC i evropskim propisima u trenutno primenjivoj verziji. Prikazane vrednosti su zasnovane na potrošnji goriva, vrednostima CO2 i potrošnji energije u skladu sa NEDC ciklusom za klasifikaciju.

  Više informacija o potrošnji goriva i specifičnim emisijama CO2 za nova putnička vozila možete naći u „priručniku za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije za nova putnička vozila“, koji je dostupan na svim prodajnim mestima i na adresi https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.