BEZ KOMPROMISA. SVE ZA ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI SA NULTIM EMISIJAMA.

Održivost vozila BMW i3 i novi BMW i3s.

BMW i3 oličava novi stav prema mobilnosti. On se zasniva na unifikovanom pristupu koji se vrti oko vozila u svim fazama, uključujući razvoj, proizvodnju i recikliranje. Mnogi materijali se proizvode od obnovljivih resursa – a BMW i3 se proizvodi sa 100% energije iz obnovljivih izvora. Zadovoljstvo u vožnji ne može biti bolje.

Pročitajte više
BEZ KOMPROMISA. SVE ZA ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI SA NULTIM EMISIJAMA.Održivost vozila BMW i3 i novi BMW i3s.

  ODRŽIVOST, POTPUNO PROMIŠLJENA OD POČETKA DO KRAJA.

  BESKONAČNA DODATNA VREDNOST.

  Održivost nije samo reč za BMW i. To je najviši princip vođenja. Stoga, čitav životni ciklus vozila BMW i3 strukturiran je oko principa maksimalnog očuvanja i održivosti resursa.

  Pročitajte više

  RAZVOJ.

  Čitav dizajn vozila razvijen je za električnu mobilnost, od samog početka pa nadalje. Dok inovativne aerodinamične mere smanjuju otpor vazduha i potrošnju energije, održivi i reciklirani materijali štite životnu sredinu i zamenjuju tradicionalne materijale kao što je plastika.

  Pročitajte više

  PROIZVODNJA.

  Izuzetna održivost: karbonska vlakna korišćena za BMW i3 proizvode se u potpunosti energijom iz hidroelektrana. Proizvodnja u fabrici BMW u Lajpcigu, u Nemačkoj, zasniva se u potpunosti na energiji vetra. I, u poređenju sa drugim BMW modelima, potrebna je tek polovina energije za njihovu proizvodnju.

  Pročitajte više

  UPOTREBA.

  Sa vozilom BMW i3, vozićete bez emisija, buke ili mirisa. To smanjuje zagađenje vazduha u gradovima. Još važnije, lako ga je napuniti „zelenom energijom“ ili generisati energiju vašim sopstvenim solarnim panelima. ECO PRO mod povećava domet i smanjuje potrošnju energije.

  Pročitajte više

  RECIKLIRANJE.

  BMW i3 je 95% podoban za recikliranje. Modul baterije može se ponovo koristiti kao skladište za solarnu energiju. A višak karbonskih vlakana može se vratiti u proizvodni proces.

  Pročitajte više

  MATERIJALI SA BUDUĆNOŠĆU.

  ELEMENTI SAČINJENI OD PRIRODNIH VLAKANA.

  Vidljiva održivost: ekstenzivna priprema kenafa zamenjuje plastiku zasnovanu na petroleju i smanjuje težinu vozila BMW i3, zato što su vlakna kenafa do 30% lakša od konvencionalnog materijala. Ona se uzimaju iz biljke malva, koja pretvara CO2 u kiseonik brzinom iznad prosečne.

  Pročitajte više

  SEDIŠTA OD 40% DEVIČANSKE VUNE.

  Certifiikovana devičanska vuna je obnovljivi resurs sa visokim nivoom udobnosti koji ćini i do 40% presvlaka za sedišta u uređenju enterijera pod nazivom Kuća. Prozračna mešavina vune reguliše temperaturu između tela i površine sedišta na takav način da sedište ostaje hladno pri visokim temperaturama.

  Pročitajte više

  UNUTRAŠNJE UKRASNE LAJSNE OD DRVETA EUKALIPTUSA.

  Eukaliptus je na dodir prirodno svilenkast i ima prirodnu strukturu pora, pa mu je stoga potrebno oko 90% manje površinske obrade nego za konvencionalne vrste drveta. Drvo eukaliptusa korišćeno za unutrašnje ukrasne lajsne dolazi sa plantaža koje imaju certifikat Veća za upravljanje šumama (FSC®), koje obezbeđuje održivo gazdovanje šumama.

  Pročitajte više

  100% KOŽA ŠTAVLJENA LISTOM MASLINE.

  Koža u vozilu BMW i3 balansira temperaturu i štavljena je u potpunosti prirodnim ekstraktom lišća masline na ekološki prihvatljiv način. To omogućava koži da zadrži prirodan sjaj i karakter temperaturnog balansiranja. Pored toga, posle branja maslina, lišće ostaje kao otpad; razborito je upotrebiti ga za ovu svrhu.

  Pročitajte više

  ZELENA ENERGIJA.

  BMW i3 vam veoma olakšava primenu održivosti u svakodnevnom životu. Kad se vozi, ne proizvodi nikakve emisije. Ovo smanjuje zagađenje vazduha u gradovima i obezbeđuje vam više svežeg vazduha za disanje. Ako ga punite „zelenom energijom“ ili generišete sopstveno korišćenje solarnih ćelija, možete se dosledno kretati unaokolo bez štetnih emisija. ECO PRO mod povećava domet i generalno smanjuje potrošnju energije.

  Potrošnja goriva i emisije CO2

  • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (2):
   Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
   Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
   Potrošnja energije u kWh/100 km: 16,3–15.2
   Električni domet u km (kombinovano): 310–285
   Električni domet prilagođen kupcu u km: do 260

   Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (2):
   Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
   Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
   Potrošnja energije u kWh/100 km: 17,2–16,1
   Električni domet u km (kombinovano): 285–270
   Električni domet prilagođen kupcu u km: do 260

   Vrednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i potrošnje en ergije utvrđene su u skladu sa evropskim propisom (EC) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazani domet uzima u obzir i dodatnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

   Vrednosti za vozila sa oznakom (2), preliminarne su.

   Specifikacije efikasnosti CO2 utvrđene su u skladu sa Direktivom 1999/94/EC i evropskim propisima u trenutno primenjivoj verziji. Prikazane vrednosti zasnovane su na potrošnji goriva, vrednostima CO2 i potrošnji goriva u skladu sa NEDC ciklusom radi klasifikacije.

   Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnim emisijama CO2 za nova putnička vozila možete naći u „priručniku za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije u novim putničkim vozilima“, dostupnom na svim prodajnim mestima i na adresi https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.