VIZIONARSKI IZ SVAKE PERSPEKTIVE.

Dizajn novog modela BMW i3.

BMW i3 ne sledi nikakav trend; on je izraz samosvesnog životnog stila. Dizajniran u progresivnom jeziku forme koji prenosi jasnoću i karakter salonskog enterijera. Opremljen bez napora tako da uzbuđuje održivim materijalima i funkcionalnim detaljima. Vozilo koje će postaviti trendove svojom individualnošću.

Pročitajte više
VIZIONARSKI IZ SVAKE PERSPEKTIVE.Dizajn novog modela BMW i3.

DUH VREMENA, SA MODERNIM TUMAČENJEM.

DINAMIČAN, SA SVIH STRANA.

Eksterijer vozila BMW i3 zrači sportskim karakterom od prvog pogleda. Dvobojne površine i kratki prepusti model su modernog dizajna. Opcionalni sportski paket akcentira eksterijer brojnim detaljima. Na primer, s aluminijumskim točkovima od 20” u boji Jet Black ili Bicolor i većom širinom između točkova kako bi se sportsko samopouzdanje impresivno prenelo na put. Sportsko oslanjanje spušteno za deset milimetara i prag aeroklapne sa obe strane kompletiraju dinamičan izgled.

Pročitajte više

SA INTEGRISANIM SLOBODNIM PROSTOROM.

Jedinstveni i prostrani enterijer modela BMW i3 očigledan je posle jednog jedinog pogleda kroz otvorena vrata. Otvoren, predusretljiv dizajn omogućava jednostavno i komforno ulaženje – bez zanemarivanja bezbednosti, pošto zatvorena vrata preuzimaju zaštitnu funkciju B stuba.

Pročitajte više

FASCINANTAN NA PRVI POGLED.

BMW i3 odiše dinamikom. Njegovi standardni LED farovi u obliku slova U oivičavaju simbol brenda: zatvorenu prednju bubrežastu rešetku. Ispod njih, branik se proteže prednjim delom vozila sa velikim dizajniranim mihavcima i daje im pritom ekstremno moćnu izražajnost.

Pročitajte više

SPORTSKI IZGLED DO KRAJA.

Difuzoru sličan branik ima 40 milimetara i dominira širinom zadnjeg kraja. Postavljeni na zastakljenim vratima prtljažnika, ispisi „eDrive“ i „i3“ pomereni su napolje i dodatno naglašavaju sportski i solidan stav. Logo sa BMW i plavim akcentima naglašava karakterističan crni pojas i ističe jeoš jednom evidentni sportski karakter.

Pročitajte više

NAJVEĆI EFEKT JE U DETALJIMA.

Odabrani akcenti dopunjuju svaki izgled. BMW i3 demonstrira to u najčistijoj formi. A-stub i krovni stubovi u crnoj boji visokog sjaja sa ukrasnom lajsnom u boji Chrome mat primeri su za ove fine detalje. Oni naglašavaju inovativni dizajn vozila i daju mu određenu eleganciju.

Pročitajte više

OZARENO PRISUSTVO.

Od dnevnih svetala za vožnju preko migavaca, sve do kratkih i dugih svetala, funkcije farova štede više energije zahvaljujući LED tehnologiji. LED farovi sadrže automatsku regulaciju raspona svetla i povećanu vidljivost noću i po lošim vremenskim uslovima zahvaljujuči odličnom osvetljenju svetlom čija je boja slična boji dnevnog svetla

 

Opcionalno dostupni LED farovi sadrže svetlost za skretanje u krivinu i duga svetla koja ne zaslepljuju, sa asistentom za duga svetla.

Pročitajte više

PRETVARAJU NOĆ U DAN.

Zadnja LED svetla u tipičnom obliku slova U za BMW i obuhvataju zadnje svetlo, stop-svetlo i migavce. Svetla obezbeđuju dobru vidljivost čak i u uslovima loše vidljivosti i pružaju se sa bočnih strana karoserije do zastakljenih vrata prtljažnika. Svetla za rikverc, zadnje maglenke i reflektori integrisani su u branik.

Pročitajte više

VIŠE LAKOĆE. VIŠE AGILNOSTI.

Kao deo BMW-ove inteligentne lake konstrukcije, karbonski krov od plastike ojačane karbonskim vlaknom (CFRP) pomaže smanjenju mase automobila, i pomera centar gravitacije vozila naniže. Ovo dovodi do povećanja agilnosti i dinamičnosti pri skretanju u krivinu, ubrzavanju i kočenju.

Pročitajte više

SUŠTINSKA DINAMIČNOST.

Sportski paket naglašava dinamičnost modela BMW i3. On sadrži aluminijumske točkove od 20" u double spoke stilu, dvobojne ili opcionalno vrano crne sa mešanim gumama, sportsko oslanjanje sa spuštanjem vozila za 10 mm, široke lajsne na svodovima točkova i pragove aero-klapni sa strane, svaki u crnoj boji visokog sjaja.

Pročitajte više

JEDINSTVENI KARAKTER – U SVIM ELEMENTIMA.

Individualnost se može izraziti na više načina. Baš kao moderne kolorne sheme modela BMW i3, koje obuhvataju šest blistavih boja. Na primer, elegantna Imperial Blue i moćna Melbourne Red, obe sa akcentom u boji Frozen Grey metaliziranoj. Boje koje uzbuđuju jasnoćom i sjajem. Prva je dostupna otmena boja Jucaro bež. Odgovarajući aluminijumski točkovi od 19” i 20” sa različitim dizajnima felni pojačavaju progresivni izgled.

MUNJEVITO-BRZ. I NABIJEN EMOCIJAMA.

   

DOMET, PUNJENJE I EFIKASNOST.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 16,3–15,2
  Električni domet u km (kombinovano): 310–285
  Električni domet prilagođen kupcu u km: do 260

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 17,2–16,1
  Električni domet u km (kombinovano): 285–270
  Električni domet prilagođen kupcu u in km: do 260


  Vrednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i potrošnje en ergije utvrđene su u skladu sa evropskim propisom (EC) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazani domet uzima u obzir i dodatnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

  Vrednosti za vozila sa oznakom (2), preliminarne su.

  Specifikacije efikasnosti CO2 utvrđene su u skladu sa Direktivom 1999/94/EC i evropskim propisima u trenutno primenjivoj verziji. Prikazane vrednosti zasnovane su na potrošnji goriva, vrednostima CO2 i potrošnji goriva u skladu sa NEDC ciklusom radi klasifikacije.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnim emisijama CO2 za nova putnička vozila možete naći u „priručniku za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije u novim putničkim vozilima“, dostupnom na svim prodajnim mestima i na adresi https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.