Ideal for everyday use

ODREDIŠTE U DOMETU. PREOSTAJE MNOGO ENERGIJE.

BMW i

Idealan za svakodnevnu upotrebu – domet i punjenje modela BMW i3.

ODREDIŠTE U DOMETU. PREOSTAJE MNOGO ENERGIJE.

Idealan za svakodnevnu upotrebu – domet i punjenje modela BMW i3.

ODREDIŠTE U DOMETU. PREOSTAJE MNOGO ENERGIJE.Idealan za svakodnevnu upotrebu – domet i punjenje modela BMW i3.

BMW i sistematično promoviše razvoj održive električne mobilnosti i čini je još praktičnijom za svakodnevnu upotrebu. Pored već etabliranog modela BMW i3 sa 60 amper-sati, tu je sada i drugi model sa većim dometom i kapacitetom baterije od 94 amper-sata. Dok BMW i3 (60 Ah) nudi NEDC domet do 190 km (Novi evropski ciklus vožnje), BMW i3 (94 Ah) vam omogućava da dođete do odredišta udaljenog i do 300 km (200 km u svakodnevnoj vožnji). Tako BMW i3 ne samo što je vaš pouzdani saputnik za sve te trenutke u gradu, već je isto tako savršeno rešenje za mobilnost u dnevnom putovanju između kuće i posla – uključujući i povremeno zaobilaženje.

Možete utvrditi svoj individualni domet pomoću kalkulatora dometa.

Ako su vam rezerve energije pri kraju, punjenje modela BMW i3 se praktično obavlja samo. Upotrebite vreme kada je vozilo parkirano da ga komotno napunite za samo nekoliko sati preko noći kod kuće, standardnim kablom za punjenje (Režim 2) ili pomoću uređaja BMW i Wallbox ili BMW i Wallbox Pro. Možete koristiti kalkulator za vreme punjenja da biste ustanovili koliko dugo treba da punite BMW i3.

BMW i
Driver profiles

PROFILI VOZAČA.

BMW i3 je sada na raspolaganju u dva opciona modela: tu je već etablirani BMW i3 (60 Ah) sa NEDC dometom do 190 km (Novi evropski ciklus vožnje). Na raspolaganju je i BMW i3 (94 Ah) sa operativnim dometom (NEDC) do 300 km (200 km u svakodnevnoj vožnji).

Dva profila vozača – Gradski i Vangradski – pokazuju dve tipične vrste korišćenja modela BMW i3 (60 Ah) i BMW i3 (94 Ah) leti i zimi. Gradski profil je za putovanja po gradu, tako da su česte faze obnavljanja energije i zaustavljanja. Zajedno sa tim čestim usporavanjima, profil obuhvata i tipične brzine vožnje između 0 i 60 km/h. Vangradski profil se zasniva na trećini vremena provedenoj u gradskoj saobraćajnoj gužvi, trećini na seoskim putevima i trećini na autoputevima. U zavisnosti od profila, domet modela BMW i3 sa produživačem dometa može da varira i do 15 kilometara.

Range

DOMET.

Ljudi većinom voze mnogo manje nego što misle: u proseku kolima dnevno pređemo između 35 i 50 km. BMW i3 je sada na raspolaganju u dva opciona modela: tu je već etablirani BMW i3 (60 Ah) sa NEDC dometom do 190 km (Novi evropski ciklus vožnje). Na raspolaganju je i BMW i3 (94 Ah) sa operativnim dometom (NEDC) do 300 km (200 km u svakodnevnoj vožnji). Oba modela prevazilaze prosečnu dnevnu udaljenost vožnje tri ili četiri puta. Bez obzira na to, mi ništa ne prepuštamo slučaju. Pouzdani program analizira sve činioce koji su ključni za precizno utvrđivanje dometa: stil vožnje, topografiju, temperaturu, režim vožnje, planiranje trase zajedno sa klimatizacijom i grejanjem, sve su to ulazni podaci za izračunavanje dometa. Ovo znači da uvek imate precizne informacije o operativnom dometu i udobno i bezbedno stižete na svoje odredište.

Ukoliko je potrebno, produživač dometa može dodatno da poveća vaše uživanje u vožnji: mali i tihi dvocilindrični benzinski motor pokreće generator koji se uključuje automatski kada je potrebno i održava nivo punjenja u bateriji na stalnoj visini.

Stiv o dometu.

Iskustvo korisnika što se tiče dometa modela BMW i3.

 • Sistem pumpe za grejanje: pretvaranje vazduha u domet vožnje

  Električna vozila moraju da se greju električno, pošto nemaju motor sa unutrašnjim sagorevanjem čiji bi višak proizvedene toplote bio korišćen za grejanje. To može da ima negativni uticaj na domet. Zbog toga smo razvili inovativni sistem pumpe za grejanje koji je posebno efikasan u ekstrakciji energije iz vazduha oko vozila. Opcionalni sistem pumpe za grejanje, koji se aktivira automatski, može da podigne energetsku efikasnost i do 50% u poređenju sa konvencionalnim sistemima za grejanje. Ne samo što se temperatura održava na prijatnom nivou, u zavisnosti od spoljne temperature, već se i domet vožnje može produžiti i za 30%

 • Režimi vožnje: efikasnost koja vas dovodi do cilja

  Sa modelom BMW i3, vi ste za upravljačem i kada dolazi do produžetka dometa. Sa standardnom postavkom COMFORT domet je do 200 km. Jednostavno prebacite prekidač za doživljaj vožnje kako biste odabrali ECO PRO ili ECO PRO+, dva izuzetno efikasna režima vožnje koji će produžiti domet.

 • BMW i Remote App: uvek povezani sa vašim modelom BMW i3

  Moderno doba električne mobilnosti otvara vrata novim mogućnostima, među kojima je i obilje onih koje su ranije bile nezamislive. Aplikacija BMW i Remote App vam omogućava da kontrolišete svoj BMW i3 sa bilo kog mesta preko pametnog telefona ili pametnog sata. U svakom trenutku, možete proveriti nivo napunjenosti baterije i domet električne vožnje. Ako je vaš BMW i3 povezan sa stanicom za punjenje, možete daljinski pratiti proces punjenja. Možete podesiti vreme polaska kada vaš BMW i3 treba da bude sasvim pun i pod odgovarajućom temperaturom. Ako želite, možete od aplikacije tražiti i da oceni efikasnost vaše vožnje.

 • Prikaz dinamičnog dometa: iskrenost će vas odvesti gde god želite

  Prikaz dometa je takođe brižljivo redizajniran za BMW i3 sa ciljem da vam pokaže koliki vam je domet preostao u svakom trenutku – i to apsolutno pouzdano. Ovo može zvučati jednostavno, ali zapravo sadrži kompleksni softver za procenu sijaset ključnih činilaca u stvarnom vremenu. To obuhvata podatke o ličnom ponašanju u vožnji, topografiji okoline, temperaturama, odabranom režimu vožnje, planiranoj trasi i upotrebi sistema za klimatizaciju i grejanje – sve u deliću sekunde. Rezultat je dinamični indikator dometa koji ne samo što je ekstremno precizan, već vam i veoma olakšava poimanje uticaja obrazaca vožnje i faktora u okruženju.

PUNJENJE KOD KUĆE.

Uzbudljiva električna vožnja počinje zapravo postupkom punjenja. Kada rezerve u bateriji vašeg vozila BMW i3 postanu niske, možete zgodno napuniti vozilo kod kuće. Jednostavno povežite BMW i3 preko standardnog kabla za punjenje sa uobičajenom utičnicom od 230 volti u domaćinstvu i visokonaponska baterija će povratiti 80% punog kapaciteta za manje od deset sati.

Punjenje je još brže i zgodnije korišćenjem punjača BMW i Wallbox ili BMW I Wallbox Pro, koje će naša služba za ugradnju sa zadovoljstvom da postavi za vas. U zavisnosti od dizajna, biće moguće da svoj BMW i3 napunite do 80% kapaciteta za manje od tri sata. To je omogućeno izuzetno visokim kapacitetom punjenja novog punjača BMW i Wallbox koja iznosi i do 11 kW za BMW i3 (94 Ah).

Ova stanica za punjenje kod kuće takođe vam daje mogućnost da koristite zelenu električnu struju od solarne energije koju ste sami stvorili – za brzo punjenje i još veću održivost.

Katrin o punjenju kod kuće.

Iskustvo korisnika sa punjenjem vozila BMW i3 kod kuće.

BMW i WALLBOX.

Brzo. Bezbedno. Efikasno.

Design

DIZAJN.

Novi BMW i Wallbox zadivljuje svežim dizajnom materijalima visokog kvaliteta.

U svakodnevnoj upotrebi, stanica za punjenje kod kuće ispoljava izuzetnu funkcionalnost. Njene kompaktne dimenzije, funkcionalni dizajn i dugačak kabl pojednostavljuju operaciju i proces punjenja.
Charging process

PROCES PUNJENJA.

Potrebno je samo priključiti kabl za punjenje – i operacija punjenja automatski počinje.

Izlazna snaga punjenja je do 7,4 kW u jednofaznom režimu i do 11 kW sa trofaznim napajanjem. To znači da možete da dopunite svoj BMW i3 do 80% punog kapaciteta za manje od tri sata. Stoga je proces punjenja brži i zgodniji nego sa standardnim kablom za punjenje koji se isporučuje automatski.

U toku procesa punjenja, vaše vozilo može biti prethodno zagrejano ili rashlađeno. Energija potrebna za to ne dolazi iz baterije vozila pa se tako vaš domet dovodi do maksimuma.
Installation

UGRADNJA.

Iskoristite prednost službe BMW i za ugradnju. Ovo bezbedno i personalizovano rešenje sastoji se od stanice za punjenje, provere instalacija kao i kompetentne ugradnje u vašoj kući ili garaži.

Za vreme provere instalacija, kvalifikovani stručnjaci proveravaju moguće veze za BMW i Wallbox. Posle njegovog postavljanja, dobijate uputstva za upotrebu uređaja BMW i Wallbox. Bezbedan rad je zajemčen garancijom za period od 24 meseca.

Prethodna onlajn provera omogućava vam da sami proverite da li je vaša individualna situacija pogodna za ugradnju uređaja BMW i Wallbox.

BMW i WALLBOX PRO.

Pametno. Održivo. Multifunkcionalno.

DIZAJN.

Veće brzine punjenja i inteligentna veza sa sistemima Pametne kuće i upravljanja energijom – BMW i Wallbox Pro kombinuje vrhunski dizajn sa maksimalnom funkcionalnošću.

Uređajem BMW i Wallbox Pro se upravlja preko ekrana osetljivog na dodir dijagonale 7 inča, koji vam omogućava da kontrolišete proces punjenja i ujedno vam daje izvrstan pregled podataka o vašoj potrošnji. PIN kod štiti vaš zidni uređaj od neovlašćenog pristupa. Zahvaljujući visoko postavljenom kablu, punjenje je lako kao i na standardnoj pumpi za gorivo. Idealna dužina kabla za punjenje na uređaju BMW i Wallbox Pro sprečava neželjeni kontakt sa zemljom i na minimum svodi rizik da se o njega sapletete. Atraktivne trake sa optičkim LED vlaknima pokazuju trenutni status punjenja.

KONCEPT RADA.

Integratisani ekran osetljiv na dodir dijagoinale 7 inča centralni je operativni element uređaja BMW i Wallbox Pro i omogućava vam da birate sopstvene postavke. Rad je moguć i napolju, u svim vremenskim uslovima, pa čak i kada imate rukavice na rukama. Čim se približite zidnom punjaču, senzor za blizinu reaguje automatski i aktivira ekran.

Monitor vam pokazuje trenutne podatke o potrošnji kao i informacije o prethodnim ciklusima punjenja.

Ako želite da integrišete svoj BMW i Wallbox Pro u kućnu mrežu, aplikacija BMW i Wallbox Remote App vam omogućava da daljinski kontrolišete sve funkcije preko pametnog telefona ili tableta.

PROCES PUNJENJA.

Jednostavno priključite kabl za punjenje – i proces punjenja počinje automatski u skladu sa vašim ličnim sklonostima.

Sa snagom punjenja do 7,4 kW, BMW i Wallbox Pro podržava veoma brzo punjenje električnih i plug-in hibridnih vozila. Visokonaponska baterija vozila BMW i3 može se napuniti do 80% punog kapaciteta za manje od četiri sata.

Sami odlučite kojom ćete vrstom električne energije pokretati svoje vozilo. Inteligentne funkcije punjenja uređaja BMW i Wallbox Pro sa meračem energije omogućavaju vam da koristite električnu energiju generisanu kod kuće za vaš proces punjenja – na primer kućni solarni sistem kao privatni izvor energije za vašu mobilnost lišenu štetnih emisija. Ako na raspolaganju nije energija generisana kod kuće, BMW i Wallbox Pro koristi umesto toga energiju iz javne mreže.

ELEKTRIČNA ENERGIJA GENERISANA KOD KUĆE.

Opcionalni merač energije BMW i Wallbox Pro omogućava vam da integrišete svoju individualnu jedinicu za solarnu energiju u proces punjenja vašeg vozila. BMW i Wallbox Pro optimizuje proces punjenja u skladu sa raspoloživom solarnom energijom, te tako maksimizuje elektromobilnost lišenu emisija.

BMW i vam omogućava da koristite sopstvenu električnu energiju generisanu kod kuće u saradnji sa glavnim isporučiocima solarne energije. Naši partneri vas snabdevaju paketima rešenja za solarnu energiju skrojenim po meri za vas, na krovu vaše kuće ili garaže, kao i ponudama za kompletne solarne nadstrešnice za kola. Informacije o pojedinačnim solarnim rešenjima od našeg partnera Solarwatt GmbH mogu se naći ovde.

KORISNIČKO UPRAVLJANJE.

Pomoću korisničkog upravljanja uređajem BMW i Wallbox Pro, možete neprestano imati na oku svoju potrošnju električne energije.

Ako koristite vozilo u poslovne svrhe, integrisana funkcija omogućava da se korišćenje te električne energije beleži zasebno, što je idealno za obračun troškova.

Detalji o potrošnji električne energije za konkretan korisnički nalog mogu se proslediti imejlom direktno sa uređaja BMW i Wallbox Pro.

UPRAVLJANJE PUNJENJEM.

Zahvaljujući integrisanom upravljanju punjenjem, BMW i Wallbox Pro prepoznaje to koliko se električne energije trenutno koristi u vašem domaćinstvu i automatski podešava performanse punjenja.

Ovo obezbeđuje maksimalnu efikasnost punjenja u skladu sa svim električnim uređajima u vašem domaćinstvu.

Jasan prikaz na ekranu osetljivom na dodir pokazuje koliko se energije izvlači iz električnog sistema domaćinstva.

SISTEM PAMETNE KUĆE.

Preko opcionalne veze sa sistemom pametne kuće kao što su myGEKKO i Loxone, BMW i Wallbox Pro može da se savršeno integriše u vaše domaćinstvo.

Potom možete da kontrolišete odabrane funkcije pametne kuće direktno iz uređaja BMW i Wallbox Pro. A pre nego što pođete, vaš BMW i Wallbox Pro može čak da prikaže i trenutni meteorološki izveštaj.

UGRADNJA.

Iskoristite prednost službe BMW i za ugradnju.

Ovo bezbedno i personalizovano rešenje sadrži proveru instalacija kao i kompletnu ugradnju u vašoj kući ili garaži.

Za vreme provere instalacija, kvalifikovani stručnjak proverava moguće veze za BMW i Wallbox Pro. Posle postavljanja, dobijate uputstva za to kako da koristite BMW i Wallbox Pro i, zajednio sa svojim partnerom za ugradnju, možete otvoriti svoj početni korisnički nalog. Bezbedan rad je zajemčen garancijom na 24 meseca.

Prethodna onlajn provera vam omogućava da sami proverite da li je vaša individualna situacija pogodna za ugradnju uređaja BMW i Wallbox Pro.

ZELENA ENERGIJA.

Vožnja sa nultom emisijom postaje još održivija kada se električna energija za punjenje baterije generiše iz obnovljivih izvora. Na primer, ugovor o zelenoj energiji sa kompanijom poput Naturstroma obezbeđuje da vaš automobil koristi samo energiju koja ima za izvor 100% farme vetrenjača i hidroelektrane. Tako u sasvim električnom režimu vožnje, putujete apsolutno bez emisija. Druga inovativna opcija solarne energije u ponudi je kompanija kao što je SOLARWATT, kako bi vam omogućila da punite svoj BMW i3 samogenerisanom solarnom energijom. Za koju god energetsku opciju da se opredelite, mi smo tu da vam pomognemo i posavetujemo vas. I naravno, naša služba za ugradnju doći će i ugraditi vaš Wallbox i sve pustiti u rad.

Every electrical socket becomes a charging station

Sa vozilom BMW i3, svaka električna utičnica postaje stanica za punjenje.

Sa vozilom BMW i3, svaka električna utičnica postaje stanica za punjenje.

JAVNO PUNJENJE.

Ima mnogo dobrih razloga za izlazak i vožnju u vašem modelu BMW i3 – a još je više mogućnosti da bateriju punite kada niste kod kuće. Praktičan aspekt: sa modelom BMW i3, možete koristiti javne stanice za punjenje kako sa naizmeničnom (AC) tako i sa direktnom strujom (DC). To ne samo što vas čini fleksibilnijim, već vam i omogućava da svoje vozilo punite što je moguće brže. Jer u DC javnoj stanici za punjenje, energija sa konstantno jakom strujom prenosi se direktno u visokonaponsku bateriju, što omogućava da BMW i3 bude napunjen do 80% svojih kapaciteta za manje od 40 minuta Ako na raspolaganju nije DC stanica za punjenje, možete napuniti svoj BMW i3 na AC stanici do 80% okapaciteta za manje od tri sata. Na ovaj način, javne AC stanice su posebno pogodne za efikasno punjenje preko noći ili kada vozilo ostane parkirano u dužem vremenskom periodu.

Lu o javnom punjenju.

Iskustvo korisnika sa javnim punjenjem modela BMW i3.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,9

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 12,6* / 13,1**

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah) sa produživačem dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 13,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0,6

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) sa produživačem dometa:
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 12* / 13**
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 11,3* / 11,9**
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0,6

  * Skup točkova 1: točkovi 19‘‘
  ** Skup točkova 2: točkovi 20“ zimske gume

  Vrednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije zavise od izabrane veličine točkova i guma.

  Domet vožnje zavisi od različitih činilaca, pogotovo: od ličnog ponašanja u vožnji, odabrane trase, vremenskih prilika, upotrebe grejanja/hlađenja i prethodne klimatizacije.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Novim smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 putničkih automobila“, koje se besplatno mogu dobiti na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.