BMW iX Adventurin Red i20 tročetvrtinski pogled sa strane ispred obale sa modelom

iX

BMW iX Adventurin Red i20 tročetvrtinski pogled sa strane ispred obale sa modelom

Potpuno novi BMW iX.

iXPotpuno novi BMW iX.

POTPUNO NOVI BMW iX: PIONIR NOVOG DOBA.

Rođen iz vizije. Stvoren za električnu mobilnost. Zahvaljujući efikasnoj tehnologiji BMW eDrive i električnom pogonu na sva četiri točka, BMW iX postiže izuzetni domet i impresivno ubrzanje od nule. Štedljivi dizajn mu daje moderan i izražajan izgled. Unutra, vrhunski ambijent visokog kvaliteta kombinovan sa najsavremenijim tehnologijama obezbeđuje maksimalni komfor i prostrani smeštaj za petoro. Otkrijte svoje novo omiljeno mesto na točkovima – BMW iX.

Pročitajte više

BMW iX KLJUČNI ELEMENTI.

BMW iX Aventurin Red i20 tročetvrtinski bočni pogled na eksterijer

MONOLITNI DIZAJN EKSTERIJERA.

Čiste površine i minimalistički dizajn daju modelu BMW iX njegov snažan karakter.

BMW iX i20 enterijer kabine

VIŠE PROSTORA ZA KVALITET ŽIVOTA.

Vrhunski ambijent visokog kvaliteta u kombinaciji sa najsavremenijim tehnologijama daje vam osećaj prostora bez presedana u modelu BMW iX – vašem novom omiljenom mestu na točkovima.

BMW iX Cashmere Silver i20 pogled spreda na put

DOMET OD PREKO 600 KM*.

Projektovan za velike udaljenosti inapravljen za električnu mobilnost – BMW iX postavlja nove standarde u svakodnevnoj praktičnosti, zahvaljujući pogonu na sva četiri točka i dometu od preko 600 km*.

BMW iX Cashmere Silver pogled iz ptičje perspektive na put

ZADOVOLJSTVO ELEKTRIČNE VOŽNJE.

Dva visoko efikasna BMW elektromotora gotovo bešumno katapultiraju BMW iX od 0 do 100 km/h za manje od pet sekundi, sa glatkim ubrzanjem i preko 500 ks.

BMW iX Aventurin crvena i20 enterijer Castanea

NEVEROVATNO INTUITIVAN DOŽIVLJAJ VOZAČA.

Jedinstveni emotivni dizajn enterijera u susretu sa inteligentnim komforom I pionirskom tehnologijom. Sa sistemom BMW iDrive, BMW iX uvodi novo doba doživljaja vožnje.

BMW iX i20 video

„BMW Grupa neprestano stremi sopstvenom usavršavanju. To je središnji činilac naše korporativne strategije. A BMW iX izražava ovaj pristup u izuzetno koncentrisanoj formi.“

 

Oliver Zipse, predsedavajući Upravnog odbora BMW AG

Pročitajte više

MONOLITNI DIZAJN.

Dizajn eksterijera potpuno novog modela BMW iX.

Lice nove generacije. Što se tiče koncepta dizajna modela BMW iX, potrudili smo se dodatno kako bismo stvorili sasvim nov dizajnerski jezik – izražajan, ali ne i prenatrpan. Inteligentan, ali ne i komplikovan. Ukratko: dizajn koji na prvi pogled simbolizuje novu formu zadovoljstva u vožnji. Rezultat je ovaj SAV koji određuje nove trendove, sa prepoznatljivim monolitnim oblikom, detaljima snažnog karaktera i inteligentnim Shy-Tech elementima: novi BMW iX.
Video sa dizajnom eksterijera modela BMW iX.
BMW iX Aventurin Red i20 pogled spreda sa modelom
„Monolitni dizajn sa malobrojnim dragocenim linijama demonstrira karakter i daje vozilu modernu pojavu. BMW iX je smeo, a opet čist i elegantan.“
Domagoj Dukec – direktor BMW Dizajna
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled sa strane dok stoji
BMW iX i20 Cashmere Silver three-tročetvrtinski pogled otpozadi dok stoji
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled otpozadi dok stoji
Video sa dizajnom eksterijera modela BMW iX.
BMW iX Aventurin Red i20 pogled spreda sa modelom
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled sa strane dok stoji
BMW iX i20 Cashmere Silver three-tročetvrtinski pogled otpozadi dok stoji
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled otpozadi dok stoji

MOJ OMILJENI PROSTOR.

Dizajn enterijera potpuno novog BMW iX.

Simbioza visoke tehnologije i relaksacije stvara prostor ispunjen kvalitetom života. Neka vas inspiriše enterijer modela BMW iX. Njegov elegantni minimalizam i najsavremeniji Shy Tech elementi, kombinovani sa panoramskim staklenim krovom, stvaraju jedinstveni utisak prostora koji putovanje pretvara u sasvim nov doživljaj. Sa svojim jasnim dizajnerskim jezikom, materijalima visokog kvaliteta i najsavremenijom tehnologijom, enterijer postaje vaše apsolutno omiljeno mesto.
Video sa dizajnom enterijera BMW iX i20
Dizajn enterijera kabine BMW iX i20 Suite Castanea
„Projektovali smo BMW iX od početka do kraja. U međuvremenu, posebno smo se potrudili da stvorimo moderan i minimalistički dizajn enterijera sa utiskom velikog prostora.“
Domagoj Dukec – direktor BMW Dizajna
BMW iX i20 dizajn enterijera Loft Stonegrey
BMW iX i20 dizajn enterijera Suite Castanea
BMW iX i20 zadnja sedišta Loft Stonegrey
Video sa dizajnom enterijera BMW iX i20
Dizajn enterijera kabine BMW iX i20 Suite Castanea
BMW iX i20 dizajn enterijera Loft Stonegrey
BMW iX i20 dizajn enterijera Suite Castanea
BMW iX i20 zadnja sedišta Loft Stonegrey

NOVO DOBA ZA DOŽIVLJAJ VOŽNJE.

BMW iDrive u potpuno novom BMW iX

Najemotivniji i najudobniji doživljaj vožnje koji je BMW ikada stvorio. Sa dosledno poboljšanim sistemom BMW iDrive, možete da uronite u potpuno nov doživljaj enterijera koji nesmetano širi vaš svakodnevni digitalni život. Visoka tehnologija, inteligencija i luksuz kombinovani su sa digitalnim dizajnom na jedinstven način. Zahvaljujući tipičnoj orijentaciji BMW-a prema vozaču, vozač ima optimalnu podršku BMW-ovog tipičnog dizajna orijentisanog prema vozaču, kao i jasan karakter, estetske kontrolne panele i jednostavno, prirodno korišćenje. Kombinacija inovativnih senzora i veštačke inteligencije stvara vezu koja vodi personalizovanim i proaktivnim dijalozima između vozača i vozila – otvarajući nove horizonte za vaš doživljaj vožnje.
BMW iX enterijer korisnički interfejs iDrive video
BMW iX i20 enterijer korisnički interfejs iDrive Castanea
" U ovoj industriji nema korisničkog interfejsa koji se može koristiti tako lako i bezbedno kao naš nov BMW iDrive. "
Frank Veber – Član upravnog odbora BMW AG
BMW iX i20 enterijer korisnički interfejs iDrive kokpit Castanea
BMW iX i20 enterijer korisnički interfejs iDrive kokpit Stonegray
BMW iX enterijer korisnički interfejs iDrive video
BMW iX i20 enterijer korisnički interfejs iDrive Castanea
BMW iX i20 enterijer korisnički interfejs iDrive kokpit Castanea
BMW iX i20 enterijer korisnički interfejs iDrive kokpit Stonegray

LJUBAV PREMA DETALJIMA BEZ PRESEDANA.

Shy Tech i najsavremenije tehnologije u novom modelu BMW iX.

Sa svojim dizajnom, luksuznim ambijentom salona u enterijeru i inovativnim Shy Tech elementima, BMW iX, kao automobil bez lokalnih emisija, doživljaj je komforne mobilnosti u svakodnevnom životu i na putovanjima. Shy Tech koncept smešta putnike u centar pažnje dopušta tehnologiji da zauzima zadnje mesto sve dok ne zatreba: nevidljiva inteligencija koja ima odraz u veoma posebnim i jedinstvenim detaljima u celom modelu BMW iX.

BMW iX Aventurin Red i Cashmere Silver i20 iz ptičje perspektive sa modelom
BMW iX Aventurin Red i20 tročetvrtinski pogled otpozadi

Monolitna forma.

Velike izvajane površine, moćne proporcije i inovativni detalji koji su savršeno integrisani u karoseriju vozila stvaraju minimalistički karakter dizajna i prepoznatljivu, monolitnu pojavu modela BMW iX.
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled sa strane

Minimalizovane površine.

Moćna pojava modela BMW iX pojačana je smelo modeliranim i jasno strukturiranim površinama, kao i minimalističkom i preciznom upotrebom karakternih linija. Rezultat je moderna pojava, koja naglašava monolitni dizajn karoserije.
BMW iX Aventurin Red i20 pogled spreda

Dizajn prednjeg kraja.

Prednji kraj modela BMW iX reinterpretiran je u futurističkom stilu, tako da mu daje izražajnu pojavu. Vertikalno postavljena prednja BMW rešetka posebno naglašava progresivnu pojavu SAV-a, u kombinaciji sa najužim dvostrukim farovima koji je BMW ikada imao u masovnoj proizvodnji.
BMW iX Aventurin Red i20 pogled sa strane

Pogled sa strane

Pogled sa strane na BMW iX otkriva dinamične proporcije SAV-a, istaknute čistim površinama bez karakternih linija. Spoljna ogledala, ručice na vratima i grafički prozor koji se sužava prema zadnjem kraju, „tok struje“, skladno su integrisani u izgled.
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled otpozadi

Dizajn zadnjeg kraja.

Zadnji kraj modela BMW iX otelotvoruje dizajn enterijera u njegovoj najčistijoj formi: minimalistički i izražajan. Velike površine, najuža zdanja svetla BMW Grupe, i bešavno integrisani poklopac prtljažnika obezbeđuju modernu pojavu. Krupni difuzorski elementi optimalizuju aerodinamičnost i, zajedno sa ravnim donjim strojem, povećavaju domet.
BMW iX Aventurin Red i20 tročetvrtinski pogled spreda

Sportski paket.

Sportski paket reinetrpretira minimalistički dizajnerski jezik na ekstrovertan način: u kontrastu sa farbom, donji deo vozila je ostao u crnoj boji visokog sjaja celom širinom vozila. Sportski detalji kao što je dinamičan trapezoidni oblik centralnih elemenata naglašava ekspresivni dizajn prednjeg kraja.
BMW iX i20 sedišta dizajn enterijera Suite Castanea

Vaše omiljeno mesto na točkovima.

Otvoren i vazdušasti utisak prostora karakteriše enterijer modela BMW iX. Ambijent u celom enterijeru obeležava plemeniti minimalizam, pružajući dodatni prostor za noge uklanjanjem centralnog tunela kako napred, tako i nazad. Slobodno stojeća, lebdeća centralna konzola izgleda gotovo kao stočić za kafu u nekom luksuznom butik-hotelu.
BMW iX i20 dizajn enterijera kabine Suite Castanea

Minimalistički dizajn enterijera.

Dizajn enterijera karakteriše maksimalno pojednostavljenje, i uklanjanje dugmadi gde god ona nisu neophodna. Na jasnoj i bešavnoj centralnoj konzoli, senzorske površine zamenjuju konvencionalnu dugmad, dok iDrive Touch Controller ima transparentan dizajn u staklenoj optici visokog kvaliteta. Isto se odnosi na novodizajnirani elegantni prekidač za izbor stepena prenosa.
BMW iX i20 dizajn enterijera pozadi Suite Castanea

Salonska sedišta pozadi.

Sedište zadnje klupe dizajnirano je za tri putnika – i maksimalni komfor. Sva sedišta imaju naslone za glavu i mogu se opcionalno grejati i opremiti integrisanim zvučnicima. Pored toga, naslon zadnjeg sedišta može se podeliti u odnosu 40 :
BMW iX i20 enterijer panoramskog staklenog krova

Panoramski stakleni krov.

Sky Lounge panoramski stakleni krov s kraja na kraj daje otvoreni osećaj prostora za relaksiranu salonsku atmosferu enterijera. Može se elektrohromno zatamniti kako bi štitio od direktne sunčeve svetlosti, i nudi svim putnicima još više prostora za glavu zahvaljujući odsustvu unutrašnje krovne obloge.
BMW iX i20 dizajn enterijera presvlake Loft Stonegrey

Moderni materijali.

Specijalni sastav materijala i kolorne šare karakterišu veoma moderan enterijer modela BMW iX. Asimetrični dijagonalni dizajn, neuobičajeni štepovi i dodatni kontrasni šavovi stvaraju utisak koji podseća na luksuzne butik-hotele.
BMW iX i20 BMW Curved Display enterijer.

BMW Curved Display.

BMW Curved Display, koji se prvi put pojavljuje u serijskoj proizvodnji, centralni je ekran i kontrolni element u modelu BMW iX – zaista inovativna forma vozačeve orijentacije. Informativni ekran od 12,3″ stapa se sa Kontrolnim ekranom od 14,9″ tako da čine jednu jedinicu koja izgleda donekle nalik na moderan ram za slike na tabli s instrumentima.
BMW iX i20 enterijer volan

Šestougaoni volan.

Sa geometrijom inspirisanom svetom trka, BMW-ov prvi šestougaoni volan optimalizuje komfor pri ulasku i sedenju, kao i polje vida za sve informacije relevantne za vožnju. Novodizajnirana multifunkcionalna dugmad sa luksuznim staklenim izgledom omogućavaju veoma intuitivno korišćenje. Pored toga, opcionalno trofazno grejanje volana dostupno je sada prvi put.
BMW iX i20 dizajn enterijera sedišta Loft Stonegrey

Sedišta za vozača i putnike.

BMW iX nudi novoprojektovana sedišta kao standard, koja daju maksimalni komfor sedenja kao i relaksirani osećaj boravka u salonu. Na zahtev, prvi put zvučnici i šejker za 4D zvuk mogu se integrisati u konstrukciju sedišta, obezbeđujući posebno intenzivni zvučni doživljaj.
BMW iX i20 inteligentna prednja rešetka spreda izbliza

Inteligentna prednja rešetka.

Pošto električni pogon modela BMW iX zahteva samo malu količinu rashladnog vazduha, prednja BMW rešetka kompletno je zatvorena i postaje inteligentna površina. Ovde je smeštena tehnologija kamere, funkcije radara, ultramoderna senzorska tehnologija, kao i odgovarajući sistemi čišćenja i elementi grejanja.
BMW iX i20 BMW logo na haubi izbliza

BMW logo na haubi.

BMW logo na prednjem kraju vozila ujedno je i poklopavc za tečnost za pranje betrobrana, tako da je punjenje posebno čisto i zgodno. Može se otvoriti kratki pritiskom i lako ponovo zatvoriti posle punjenja.
BMW iX i20 kamera retrovizora izbliza

Kamera retrovizora.

Kamera retrovizora je neupadljivo integrisana u crni venac BMW logotipa na zadnjem krtaju vozila. Sočivo kamere čisti se automatski sistemom vodenog mlaza, koji je takođe ugrađen direktno u logotip i pruža se napolje kad je to neophodno.
BMW iX i20 zvučnik izbliza

Zvučnik.

Paneli zvučnika surround zvučnog sistema su nevidljivo ugrađeni iza tkanine u panelima vrata, kao i direktno u naslone za glave, nudeći jedinstveni doživljaj slušanja.
BMW iX i20 kabina izbliza

BMW Head-Up Display.

Prvi put projektor BMW head-up display sistema integrisan je u ravni i bez rama, tako da je gotovo nevidljiv na površini table s instrumentima.

ČINJENICE O POTPUNO NOVOM BMW iX.

 • 01 Domet veći od 600 km*
 • 02 Električni pogon na sva četiri točka sa sve osovine na električni pogon i preko 500 KS (370 kW)*
 • 03 Od 0 do 100km/h za manje od 5 sekundi*
 • 04 Punjenje za 120 km traje deset minuta*
 • 05 Javno brzo punjenje od 10-80 % za manje od 40 minuta
BMW iX Cashmere Silver i20 pogled sa strane dok stoji sa modelom ispred

NOVA DIMENZIJA SVAKODNEVNE UPOTREBLJIVOSTI.

BMW iX donosi revoluciju u vrhunski SAV segment. Sa dometom od preko 600 km*, idealan je za svakodnevnu upotrebu kao i za duga putovanja, što ga čini vozilom za svaki dan. Ove vrhunske performanse omogućene su njegovim jedinstvenim konceptom optimalizovane težine karoserije, koji je nastao zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu u kombinovanju inteligentne lake konstrukcije i inovativnih materijala kao što su laki aluminijum, čelik i karbon.

IMPRESSIVE PERFORMANCE.

BMW iX Cashmere Silver i20 pogled spreda na put

Inovativni pogon.

Pored dva elektromotora, peta generacija tehnologije BMW eDrive obuhvata visokonaponski sistem skladištenja, jaku elektroniku i tehnologiju punjenja modela BMW iX. Dva snažna elektromotora kombinovana sa električnim pogonom na sva četiri točka ne samo što isporučuju efikasnost već i uznose snagu modela BMW iX na nivo sportskog automobila: preko 500* ks i bešumno ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od pet sekundi.

BMW iX Cashmere Silver i20 pogled iz ptičje perspektive na put

Komfor efikasne vožnje

Individualno podesiv sistem rekuperacije, u kombinaciji sa adaptivnim dvoosovinskim vazdušnim ogibljenjem, ne samo što obezbeđuje veći domet već i dopušta vozaču da odredi ponašanje modela BMW iX po sopstvenoj želji. Sportski, sa optimalnim dometom, ili udoban – sve do osećaja „jedne pedale“, odn. kada vozilo koči pri otpuštanju pedale za ubrzanje, donosi sa sobom osećaj lebdenja tipičan za električnu vožnju.

BMW iX Cashmere Silver i20 tročetvrtinski pogled spreda

Innovative drive.

In addition to two electric motors, the fifth generation BMW eDrive technology includes the high-voltage storage system, power electronics, and charging technology of the BMW iX. The two powerful electric motors combined with electric all-wheel drive not only deliver efficiency, they also elevate the BMW iX’s power to a sport car level: over 500* hp and noiseless acceleration from 0 to 100 km/h in under five seconds.

Efficient driving comfort.

The individually adjustable recuperation system, in combination with the adaptive 2-axle air suspension, not only ensures greater range but also allows the driver to determine the handling of the BMW iX as they wish. Sporty, range-optimised, or comfortable – right up to the "one-pedal feeling”, i.e. the vehicle brakes when the accelerator pedal is released, bringing with it the typical floating feeling of electric driving.

BMW iX Cashmere Silver i20 tročetvrtinski pogled sa zadnje strane dok se puni na BMW Wallbox

LAKŠE PUNJENJE POMOĆI BMW SISTEMA PUNJENJA.

Sa brojnim rešenjima za punjenje kod kuće i na javnim stanicama, sve opcije su otvorene za vaš BMW iX.BMW iX postiže kapacitet punjenja do 200 kW. Ovo znači da može da se napuni zadomet od 120 km za samo deset minuta ili 10-80% baterije za manje od 40 minuta. Kod kuće, možete lako napuniti svoj BMW iX sa vašeg zidnog
punjača BMW Wallbox do 11 kW za manje od jedanaest sati, što vraća do 100 % energije baterije, na primer preko noći.

BMW iX Cashmere Silver i20 tročetvrtinski pogled sa strane dok stoji

INOVATIVNA AERODINAMIČNOST MODELA BMW iX.

BMW iX sledi načelo da „forma prati funkciju“ svakim milimetrom svog dinamičnog dizajna. Ovo je prvenstveno evidentno u karoseriji glatkih površina sa uvučenim staklima i redukovanim spojevima, kao i u ravnom donjem stroju. U kombinaciji sa zatvorenim prednjim krajem i difuzorom pozadi, kao i sa neobičnim detaljima poput ručica u ravni sa vratima ili spoljnih ogledala  integrisanih u trake prozorskog okvira, BMW iX postiže izuzetnu Cd vrednost od samo 0,25. Tako on kombinuje domet i efikasnost sa inovativnim SAV dizajnom.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • * mereno u skladu sa WLTP ciklusom testiranja

  BMW iX(1)
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): ispod 21
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 0

  Vrednosti vozila obeležene sa (1) preliminarne su.

  Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnoivnom konfiguracijom u Nemačkoj a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile može se naći u „Smernicama o potrošnji goriva i emisijama CO2 ta nova putnička vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany kao i na adresi https://www.dat.de/co2

  Vrednosti su zasnovane na novom WLTP propisu i prevedene natrag u NEDC-ekvivalentne vrednosti kako bi se obezbedilo poređenje između vozila. Što se tiče poreza koji su povezani sa vozilima i drugih dažbina zasnovanih (makar između ostalog) na emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od ovde navedenih.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

* measured according to the WLTP test cycle

 

BMW iX(1):
Power consumption in kWh/100 km (combined): under 21
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
CO2 emissions in g/km (combined): 0

 

The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.

The values of fuel consumptions, CO2 emissions and energy consumptions shown were determined according to the European Regulation (EC) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Pročitajte više