PIONIR. SA ČITAVIM SVETOM NA NJEGOVO STRANI.

BMW ConnectedDrive usluge i aplikacije u BMW Seriji 7.

Komunikacija, informacije i zabava – BMW ConnectedDrive usluge i aplikacije vam pružaju potpuno novo iskustvo mobilnosti. Na primer, možete podesiti klima uređaj u vašoj BMW Seriji 7 putem vašeg mobilnog telefona ili koristiti konsijerž usluge kao vašeg ličnog turističkog vodiča dok ste na putu.

CONNECTED DRIVE USLUGE.

ConnectedDrive oprema formira osnovu za ostale BMW ConnectedDrive usluge, koje pružaju vozaču širok dijapazon informacija, zabave i usluga tokom vožnje. Te funkcije uključuje BMW Online opciju koja omogućava pristup internetu, lokalnim informacijama kao što je vreme, novosti i pretragu interneta putem GoogleTM i ostale kancelarijske funkcije. U meniju aplikacija takođe je moguće sastaviti individualizovani sklop usluga kao što je internet kamera, informacije o ceni goriva, parking informacije kao i vodič za hotele i putovanja. Jednostavan, bezbedan i neograničen pristup izabranim aplikacijama pametnog telefona je takođe moguć. ConnectedDrive usluge takođe omogućavaju pristup BMW ConnectedDrive prodavnici, gde možete poručiti ili produžiti usluge i aplikacije u bilo koje vreme ili mesto. ConnectedDrive usluge nude sve ovo i mnogo više, čineći svako putovanje u BMW vozilu pravim užitkom.

  • Aplikacije

    Aplikacije prestavljaju platformu koja omogućava jednostavno korišćenje izabranih aplikacija na pametnim telefonima unutar BMW vozila. Kako bi što više aplikacija bilo dostupno njihovim korisnicima, BMW ne samo da razcijaju sopstvene aplikacije, kao što je BMW Connected aplikacija i BMW M laptimer, već takođe blisko sarađuje sa partnerima kao što su Spotify, Napster, GoPro, Deezer i Audible, kako bi se te aplikacije mogle bezbedno koristiti unutar automobila.
    Jednostavno povežite kompatibilan pametni telefon putem Snap-In adaptera, USB kabla ili bežičnim putem. Sve funkcije aplikacija se mogu jednostavno koristiti putem iDrive kontrolera. Izbor aplikacija za korišćenje unutar automobila stalo raste zahvaljujući partnerstvima između BMW i raznih dobavljača. Radi više informacija pogledajte www.bmw.com/apps.

  • BMW ConnectedDrive korisnički portal

    Putem BMW ConnectedDrive korisničkog portala možete upravljati ličnim informacijama i podešavanjima vozila koja su neophodna ili korisna prilikom korišćenja BMW ConnectedDrive funkcija automobila, raznih aplikacija ili BMW ConnectedDrive korisničkog centra. Usluge i aplikacije koje odgovaraju određenim vozilima se mogu kupiti putem BMW ConnectedDrive prodavnice. Korisnik može dobiti korisne informacije o trenutnom statusu njegovog ili njenog BMW vozila, na primer pređena kilometraža, preostali domet, status vrata, prtljažnika i prozora, neophodno održavanje i kontrolne poruke. Osim toga, trenutna lokacija vozila, vremenski uslovi na toj lokaciji i tehnički podaci o vozilu su takođe prikazani. Usluge na daljinu se mogu aktivirati i izvršiti putem kontrolnog dela. Vozilo se može unapred ugrejati ili rashladiti pre ulaska u automobil, otključati ili zaključati, aktivirati sirenu ili upaliti svetla. Trenutna lokacija vozila je prikazana na mapi zajedno sa trenutnom saobraćajnom situacijom. Tačke od interesa se mogu pretražiti i poslati u navigacioni sistem vozila. Dizajn interfejsa funkcionalne oblasti je baziran na kontrolnom ekranu vozila kao i BMW ConnectedDrive aplikacijama, i optimizovan je za korišćenje na pametnim telefonima ili tabletima.

BMW CONNECTED DRIVE PRODAVNICA.

Usluge i aplikacije koje odgovaraju svakoj potrebi se mogu kupiti pojedinačno u BMW ConnectedDrive prodavnici u svakom trenutku i mestu. Te usluge se mogu fleksibilno izabrati i poručiti čak i nakon kupovine BMW automobila. Na taj način korisnici mogu da izaberu BMW ConnectedDrive usluge i aplikacije direktno iz automobila.
Usluge i aplikacije koje se mogu poručiti iz BMW ConnectedDrive prodavnice su specijalno razvijene kako bi ispunile zahteve i potrebe BMW vozača. Trajanje individualnih usluga se takođe može izabrati. Ovo omogućava korisnicima da poruče usluge na određeni period, na primer tokom godišnjeg odmora.
BMW ConnectedDrive prodavnici se može pristupiti iz automobila ili putem My BMW ConnectedDrive internet korisničkog portala. Nove usluge i aplikacije su potom dostupne unutar automobila ubrzo nakon kupovine. BMW ConnectedDrive prodavnica pruža ažurirane informacije o izboru dostupnih usluga i aplikacija u svakom trenutku.

KONSIJERŽ USLUGE.

Ako ste se ikad pitali kako je imati sopstvenog batlera, sada imate priliku da saznate: sa Konsijerž uslugama uz BMW ConnectedDrive sistema. Pritiskom na taster vozač je povezan sa agentom u BMW korisničkom centru koji služi kao njegov lični asistent na putu.
Od određenog restorana do najbližeg bankomata ili apoteke – agent BMW korisničkog centra je tu da vam pomogne i čak pošalje informacije direktno u navigacioni sistem automobila. Konsijerž usluge funkcionišu nezavisno od mobilnog telefona vozača i dostupne su u vašoj zemlji i inostranstvu, u svako doba dana noći, sedam dana nedeljno, bez dodatnih tročkova.

SAOBRAĆAJNE INFORMACIJE U REALNOM VREMENU.

Sistem saobraćajnih informacija u realnom vremenu (RTTI), vam pruža trenutne saobraćajne informacije u svakom trenutku. Tačni detalji o vremenu i trajanju gužvi se prenose u realnom vremenu.
Podaci se povlače iz izbora kao što su profili kretanja saobraćaja iz mreže mobilnih telefona, GPS podataka flote vozila, aplikacija pametnih telefona i policijskih izveštaja i takođe uzima u obzir uspostavljene šablone saobraćaja kao i saobraćajne špiceve.
Saobraćajne informacije su jasno prikazani, sa putevima u zelenoj, žutoj, narandžastoj i crvenoj boji.

INTELIGENTNI POZIV U POMOĆ.

Inteligentni poziv u slučaju nezgode garantuje brzu i odgovarajuću pomoć od strane obučenog osoblja u svako doba dana i noći– na vozačevom maternjem jeziku, čak i kada se nalaze u inostranstvu. Ako se prilikom nezgode aktiviraju vazdušni jastuci ili zatezači sigurnosnih pojaseva , sistem automatski vrši poziv. Relevanti podaci kao što je tačan položaj automobila, ozbiljnost nezgode i mogući rizik od povreda putnika su prenešeni BMW korisničkom centru putem ugrađene SIM kartice, nezavisno od vašeg mobilnog telefona. BMW korisnički centar će obavestiti najbliži centar za pružanje pomoći i pružiti pomoć preko telefona dok hitna služba ne stigne. Poziv u slučaju nezgode se takođe može aktivirati ručno ako drugim korisnicima puta treba pomoć.

USLUGE NA DALJINU I „MY BMW REMOTE“ APLIKACIJA.

Uz pomoć usluga na daljinu i besplatne My BMW Remote aplikacije (dostupne na Apple App prodavnici i Google Play prodavnici), razne funkcije vezane za vozilo, kao što je zaključavanje i otključavanje automobila, se mogu koristiti na daljinu. Takođe je moguće direktno prebaciti adrese vašeg odredišta pronađene putem GoogleTM pretraživača u navigacioni sistem, ako ga vozilo poseduje.
Isto kao i BMW ConnectedDrive korisnički portal, aplikacija takođe nudi priliku za pristup informacijama o vozilu, na primer, domet vozila ili status prozora i vrata. Na taj način vozač je uvek informisan o status vozila, čak i sa udaljenosti, i sve informacije su jednostavno predstavljene na jednom mestu.
Ovaj paket informacija takođe identifikuje trenutnu lokaciju vozila. Kako bi koristili ovu funkciju, korisnici jednostavno moraju da aktiviraju Usluge na daljinu na BMW ConnectedDrive korisničkom portalu na adresi www.bmw-connecteddrive.com.

ONLINE ENTERTAINMENT SISTEM.

Savršena pesma za svaku situaciju, svaki put i svako raspoloženje.Online entertainment sistem preko interneta nudi direktan i neograničen pristup milionima muzičkih naslova unutar vašeg BMW vozila – bez pametnog telefona ili drugih uređaja. Postoji mnogo pesama koje odgovaraju svačijem ukusu. Čim pustite pesmu nekog pevača, ona je automatski snimljena na hard disk vozila. Radi garantovanog užitka u slušanju bez prekida.
Uz pomoć Online Entertainment paketa, nalog za internet bez ogrančenja koji traje godinu dana se može otvoriti kod bilo kog BMW muzičkog partnera, na primer Napster, koji se može koristi u šest različitih zemalja u Evropi bez dodatnih troškova: Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Španija i Holandija. Prikazane ilustracije su podložne promenama.

WIFI PRIKLJUČNA TAČKA.

WiFi priključna tačka

WIFI PRIKLJUČNA TAČKA.

Ova opcija omogućava kreiranje WiFi priključne tačke uz pomoć LTE standarda, u saradnji sa promenljivom tarifom za prenos podataka. Putnici takođe mogu pristupiti internetu uz pomoć odgovarajućih uređaja, šalju elektronsku poštu, puštaju muziku i video snimke, i još mnogo toga. Priključna tačka garantuje da nema smetnji prilikom uživanja u fascinantnom iskustvu surfovanja internetom preko mobilnog telefona sa maksimalnim LTE standardnom.
Ova funkcija je kompatibilna sa velikim brojem uređaja, na primer BMW Touch Command tabletom, laptopovima, tabletima i mobilnim tellefonima raznih proizvođača. Maksimalno osam uređaja se može povezati na WiFi priključnu tačku.
Vozilo je povezano putem ugrađene SIM kartice sa tarifom kod BMW provajdera koja se doplaćuje. Ako LTE mreža nije dostupna, sistem se automatski prebacuje na ostale dostupne standardne. S obzirom da funkcija koristi spoljašnju antenu, unutar automobila apsolutno nema nikakvog zračenja.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za BMW modele Serije 7 sa benzinskim i dizel motorima*:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 4.5 do 12.6
Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovano): 119 do 299

 

 

Potrošnja goriva, emisija CO2 gasova za BMW Serije 7 iPerformance modela**:
Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 2.1 do 2.3
Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovano) 49 do 53
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 12.5 do 13


Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za BMW 750Li xDrive:
Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 8.3 do 8.5
Emisija CO2 gasova g/km (kombinovano): 192 do 197


*Za pojedine modele, prikazane vrednosti predstavljaju verovatne tehničke specifikacije
** Prikazanne vrednost su verovatne tehničke specifikacije.


BMW iPerformance meli 740e, 740Le i 740Le xDrive će biti dostupni počev od 2016 godine.


Vrednosti vezane za potrošnju, emisiju CO2 gasova i potrošnju energije zavise od tipa i veličine izabranih točkova.


Dodatne inforamcije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 gasova za nove putničke automobile se mogu pronaći u „Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 gasova novih putnički vozila“, koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirt-Str.1, 73760 Ostfildern, Nemačka.