BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 Phytonic Blue iz ptičije perspektive

THE 5

BMW SERIJE 5 SEDAN: MODELI I OPREMA

Konfigurišite BMW Serije 5 Sedan tako da odgovara vašim ličnim potrebama. Možete izavrati veliki broj atraktivnih dizajn opcija, motora, dinamičkih sistema, sistema asistencije u vožnji i digitalnih servisa.

Pročitajte više
THE 5BMW SERIJE 5 SEDAN: MODELI I OPREMA

MODELI I OPREMA.

Karakteristični model i dodatna oprema BMW Serije 5 Sedan.

BMW Serije 5 Sedan

U verziji sa osnovnom opremom, BMW Serije 5 Sedan inspriše svestranošću i raznim funkcijama koje unapređuju komfor i bezbednost.

BMW Serija 5 Sedan 540i G30 2020 Osnovna oprema u Sophisto Grey

U verziji sa osnovnom opremom, BMW Serije 5 Sedan inspriše svestranošću i raznim funkcijama koje unapređuju komfor i bezbednost.

 • Spoljašnjost

 • Unutrašnjost.

Luxury Line

Luxury Line ističe elegantnu stranu vozila. Elegantni detalji napravljeni od Chrome sa visokim sjajem daju spoljašnjosti ekskluzivnu pojavu. Takav utisak je prisutan i u unutrašnjosti. Ovde prvoklasne kožne obloge i visokokvalitetne lajsne definišu luksuz.

BMW Serija 5 Sedan 520d xDrive G30 2020 Luxury Line u Barmina Gery

Luxury Line ističe elegantnu stranu vozila. Elegantni detalji napravljeni od Chrome sa visokim sjajem daju spoljašnjosti ekskluzivnu pojavu. Takav utisak je prisutan i u unutrašnjosti. Ovde prvoklasne kožne obloge i visokokvalitetne lajsne definišu luksuz.

 • Spoljašnjost

 • Unutrašnjost

M Sport paket

M sport paket daje vozilu još spotskiji izgled. Kao dodatak na unapređenu spoljašnjost i unutrašnjost, M sport paket garantuje i povećano zadovoljsvo u vožnji. M sportsko oslanjanje i M aerodinamički paket značajno poboljšavaju dinamiku vožnje.

BMW Serija 5 Sedan 520d xDrive G30 2020 M Sport Package u Alpine White

M sport paket daje vozilu još spotskiji izgled. Kao dodatak na unapređenu spoljašnjost i unutrašnjost, M sport paket garantuje i povećano zadovoljsvo u vožnji. M sportsko oslanjanje i M aerodinamički paket značajno poboljšavaju dinamiku vožnje.

 • Spoljašnjost

 • Unutrašnjost

BMW 530e.

Inovativni i efikasni Plug-in hibrid nove BMW Serije 5 Sedan.

Atleta u disciplini održivost. BMW Serije 5 Sedan plug-in hibrid inspiriše zahvaljujući kombinaciji snažnog benzinskog motora, visokonaponske baterije i elektromotora BMW eDrive tehnologije koji pružaju impresivne performanse, a istovremeno smanjuju potrošnju goriva i emisiju CO2. Charging Assistant i inteligentno upravljanje energijom sa BMW ConnectedDrive podržavaju proces punjenja i smanjenja potrošnje energije. Istovremeno Connected Charging garantuje dodatne benefite za vozača efikasne poslovne limuzine.

BMW 530e Plug-in hibrid G30 motor

BMW 530e.

Inovativni plug-in hibridni pogon kombinuje efikasni motor sa unutrašnjim sagorevanjem i snažni elektromotor. Ostvarena visoka ukupna snaga sistema omogućava komfor vožnje koristeći motor sa unutrašnjim sagorevanjem ali i istovremeno mogućnost vožnje bez lokalne emisije izduvnih gasova.
Inteligentno upravljanje energijom BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020

Inteligentno upravljanje energijom.

Inteligentno upravljanje energijom je jedan od glavnih stubova BMW eDrive koncepta. Ovaj sistem koordinira interakciju svih komponenti BMW pogona sa elektromotorom kako bi ostvario najbolju moguću efikasnost sa sjajnom dinamikom vožnje, ali tako da poveća autonomiju čisto električne vožnje.
BMW punjenje BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020

BMW Punjenje.

BMW punjenje omogućava vozačima električnih vozila da lako i udobno nađu, koriste i plate korišćenje javnih stanica za punjenje lokalno i u inostranstvu. Stanice za punjenje, mreže koja se konstantno širi, su prikazane na navigacionom sistemu, u aplikaciji i na internet stranici.
BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 Phytonic Blue prednji deo u vožnji u eDrive zoni na mostu

eDrive zone.

Svakim danom, BMW je po jedan korak bliže rešavanju zadatka mobilnosti sutrašnjice. Sa inovativnim digitalnim servisima kao što su eDrive zone i BMW Points bonus šeme, koji će postati dostupni tokom 2020, radimo na kreiranju inovativnih ruta. Na ovaj način dobijamo još više od svakog metra vašeg efikasnog putovanja.

E-MOBILNOST.

Ako želite saznati više o naprednim BMW konceptima elektromobilnosti zajedno sa detaljiima o ličnim benefitima i prilikama, na pravom ste mestu. Ovde možete naći informacije na temu elektromobilnost, plug-in hibridi, BMWi, punjenje, autonomija i još mnoge.

Pročitajte više

DINAMIKA VOŽNJE BMW SERIJE 5 SEDAN.

Tehnologije pogona i oslanjanja na jednom mestu.

Više snage, više kontrole. Od naročito ekonomičnih četvorocilindričnih do impresivnog obrtnog momenta i visokih obrtaja šestocilindričnog benzinskog motora. BMW Serije 5 sedan pokazuje atletske performanse na svakom putovanju. Sa savršeno podešenim sistemima pogona i oslanjanja, kao što su adaptivno oslanjanje, integralno aktivno upravljanje ili xDrive inteligentni pogon na sve točkove, optimalno prijanjanje i maksimalno zadovoljstvo u vožnji su garantovani.

BMW TwinPower Turbo šestocilindrični benzinski motor BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020

BMW TwinPower Turbo šestocilindrični redni benzinski motor.

Upravljačka snaga, svilenkasto gladak rad i uzbudljiv zvuk su odlike BMW TwinPower Turbo rednog šestocilindričnog benzinskog motora nove generacije BMW EfficientDynamics palete motora. Sa dvostrukim VANOS-om, Valvetronic-om, High-Precision ubrizgavanjem i TwinScroll turbopunjačem, proizvodi 245kW (333 KS).
BMW TwinPower Turbo četvorocilindrični dizel motor BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020

BMW TwinPower Turbo četvorocilindrični dizel motor.

Nova generacija BMW TwinPower Turbo dvolitarskog četvorocilindričnog dizel motora demonstrira agilnu isporuku snage uparenu sa odličnim odzivom, čak i na malim brojevima obrtaja. Turbopunjenje sa varijabilnom geometrijom i CommonRail direktno ubrizgavanje osiguravaju da su ovi motori izrazito efikasni, a pri tome imaju nisku emisiju izduvnih gasova.
BMW xDrive BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020

xDrive.

Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na sve točkove glatko i varijabilno prenosi snagu na prednje i zadnje točkove za dodatno prijanjanje, dinamičniju vožnju i bezbednost u svim situacijama. Za još bolju agilnost, elektronski kontrolisana raspodela snage, na primer, se suprotstavlja preupravljanju ili podupravljanju u krivinama.
Integralno aktivno upravljanje BMW Serija 5 Sedan fejslift 2020 snimak prednjeg dela u vožnji

Integralno Aktivno upravljanje.

Integralno aktivno upravljanje primenjuje podršku u zavisnosti od ugla upravljača na prednjoj osovini, skretanjem zadnjih točkova. Na malim brzinama, omogućava lakše manevrisanje i povećava agilnost skretanjem zadnjih točkova u suprotnom smeru od prednjih. Pri brzinama od 60 do 80 km/h zadnji točkovi započinju skretanje paralelno sa prednjim točkovima, što povećava stabilnost i komfor.
Adaptivno oslanjanje BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 Start/stop dugme u krupnom planu

Adaptivno oslanjanje.

Adaptivno oslanjanje omogućava idealno podešavanje radnih karakteristika amortizera svim situacijama u vožnji, unapređujući komfor prilikom naginjanja i dinamiku vožnje. Dodatno na standardno COMFORNO podešavanje za povećani komfor vožnje, SPORT program može biti izabran za atletsko podešene amortizere.
Adaptive Drive BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 volan izbliza

Adaptive Drive.

Adaptive Drive kombinuje sistem aktivne stabilizacije naginjanja Dynamic Drive i Adaptivno oslanjanje za regulaciju stabilizatora i amortizera po potrebi. Istovremeno obezbeđuje izvanredan nivo komfora u vožnji sa neprimetnim naginjanjem, što omogućava brže prolaze kroz krivine i kraće zaustavne puteve.
Mild hibrid tehnologija BMW Serija 5 Sedan G30 Oslanjanje

Mild hibrid tehnologija BMW Serije 5 Sedan G30

Mild hibrid tehnologija prikuplja kinetičku energiju tokom kočenja i podržava motor sa unutrašnjim sagorevanjem tokom ubrzavanja. Na ovaj način se smanjuje potrošnja goriva i emisija izduvnih gasova a pruža i dinamičke testove. Mild hibrid tehnologija omogućava automatskoj start/stop funkciji da radi brže i komfornije.

DIZAJN BMW SERIJE 5 SEDAN.

Dizajn opcije spoljašnjosti i unutrašnjosti.

BMW Serije 5 Sedan inspiriše svojim sportskim i modernim dizajnom. Oprema kao BMW Laserski farovi napred ili trapezoidne izduvne cevi i LED zadnja svetla naglašavaju dinamički i progresivni karakter vozila. U unutrašnjosti Ambijentalna svetla ili kontrole sa keramičkim elementima ističu komfor i eleganciju poslovne limuzine.

BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 pogled na prednji deo stoji
BMW bubrezi BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 Phytonic Blue prednji deo izbliza

Prednja ukrasna maska

Velika jednodelna prednja ukrasna maska – takođe poznata i kao BMW bubreg – predstavlja karakterističnu odliku dizajna koji garantuje izrazito upečatljivu i dinamičnu pojavu vašeg vozila. Nijanse vertikalnih rešetki i prstena koji ih okružuje mogu se razlikovati u zavisnosti od nivoa opreme.
BMW Laserski farovi BMW Serija 5 Sedan fejslift 2020 Phytonic Blue prednji deo izbliza

BMW Laserski farovi.

Kada je laser aktiviran kao dugo svetlo, BMW Laserska svetla osvetljavaju do 650m ispred vozila, skoro duplo u odnosu na klasične farove. Bolja vidljivost u mraku značajno povećava bezbednost. Plavi elementi i natpis ‘’BMW Laser” na farovima takođe naglašavaju tehnološke standarde i sportski karakter vozila.
LED zadnja svetla BMW Serija 5 Sedan fejslift 2020 Phytonic Blue zadnji deo izbliza

LED zadnja svetla.

Trodimenzionalna zadnja svetla sa svojim karakterističnim L oblikom i izraženim svetlosnim elementima LED tehnologije omogućavaju lako prepoznavanje vašeg BMW-a čak i po mraku.
Trapezoidne izduvne cevi BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 zadnji deo izbliza

Izduvne cevi, vidljive, trapezoidne.

VIdljive trapezoidne izduvne cevi u Chrome, jedna na levoj i jedna na desnoj strani.
Ambijentalna svetla BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost

Ambijentalno svetlo.

Ambijentalno svetlo, uključujući ambijentalno osvetljenje prednjih i zadnjih vrata, čine relaksirajuću, prijatnu atmosferu u unutrašnjisti. Šest dizajna osvetljenja koji uključuju i dinamičku funkciju u četiri.
Kontrolni elementi u crnoj bolji sa visokim sjajem BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost

Keramički elementi na kontrolama.

Ekskluzivni keramički elementi kontrola kao što je ručica menjača i točkovi za podešavanje temperature ili jačine zvuka, kao i ivice iDrive kontrolera, ostavljaju naročit utisak visokog kvaliteta i luksuza.
BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 pogled na prednji deo stoji
BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 pogled na prednji deo stoji
BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 pogled na prednji deo stoji
Unutrašnjost u koži BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit
Unutrašnjost u koži BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit
Unutrašnjost u koži BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit
Unutrašnje lajsne BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit
Unutrašnje lajsne BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit
Unutrašnje lajsne BMW Serija 5 Sedan Individual G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW INDIVIDUAL KOLEKCIJA BMW SERIJE 5 SEDAN.

Individualnost predstavlja najveći autoritet. To i jeste razlog zbog kojeg BMW limuzina serije 5 obezbeđuje ekskluzivne BMW detalje vrhunskog kvaliteta poput impresivnih aerodinamičnih BMW točkova sa oznakom 1001 uz još mnogo opcionala. Elegantni tonovi karoserije dostupni su pod nazivom Tanzanite Blue, Alvit Grey i Dravit Grey i omogućavaju idealan spoj sportske spoljašnjosti i elegantnog enterijera presvučenog kožom u nijansama Caramel, Tartufo ili Smoke White koje enterijeru daju „ono nešto“.

TEHNOLOGIJA BMW SERIJE 5 SEDAN

Digitalni servisi i inteligentni sistemi asistencije vozaču

U brzoj traci, pravo u budućnost: najmoderniji sistemi asistencije i povezivosti garantuju maksimalni nivo bezbednosti i komfora dok inovativne poslovne i zabavne funkcije fasciniraju i informišu. Zahvaljujući pametnim digitalnim servisima, ostajete idealno povezani tokom vašeg putovanja – za relaxiranu i opuštenu mobilnost.
Informacioni ekran BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit
BMW Live Cockpit Professional BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional sa navigacijom uključuje dva izuzetno kvalitetna ekrana visoke rezolucije od kojih je jedan kontrolni ekran veličine 12.3”, osetljiv na dodir, a drugi potpuno digitalna 12.3’’ instrument tabla. BMW operativni sistem 7 se može koristiti i putem iDrive Touch kontrolera.
Connected Package Professional BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

Connected Package Professional.

Usluge Recepcionera (Concierge), daljinske usluge, BMW Maps, integracija telefona sa Apple CarPlay i Android Auto ili In-Car Experiences? Zašto jedna po jedna kada ih možete imati sve? Paket Connected Package Professional, preuzmite sve usluge preko opcije BMW ConnectedDrive.
BMW Maps BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW Maps – Connected Navigation.

BMW Maps – Connected Navigation impresionira svojom preciznošću u predviđanju termina dolaska, izuzetno brzom kalkulacijom rute i pojednostavljenim sistemom unosa odredišta, zahvaljujući funkciji unosa slobodnog teksta. Kalkulacija dinamične rute (preko clouda) trenutno se adaptira svim preporukama koje su uslovljene aktuelnom situacijom u saobraćaju.
Integracija pametnog telefona BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

Integracija pametnih telefona.

Zašto biste se odrekli neke od opcija koje vaš pametni telefon ima dok ste u svom BMW-u? Nastavite kao i do sada uz integraciju svog pametnog telefona zahvaljujući opcijama Apple CarPlay i Android Auto putem bežične veze vašeg telefona i vozila. Ovo će vam omogućiti praktičnu upotrebu poznatih funkcija I različitih aplikacija dok ste u vozilu.
Connected Music BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

Connected Music.

Slušajte svoju omiljenu muziku gde god da ste. Klasika na autoputu, džez u špicu i pop tokom lagane vožnje. Connected Music vam omogućava direktan pristup bez ograničenja riznici od više od 30 miliona pesama preko BMW-ovog muzičkog partnera po imenu Spotify. Dovoljno je aktivirati SIM karticu instaliranu u vašem vozilu.
Bower & Wilkins Diamond Surround Sound System BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost vrata izbliza

Bower & Wilkins Diamond Surround Sound System.

Bowers & Wilkins Diamond surround sound system sa dva dijamantska visokotonca karakteriše izvanredan studijski kvalitet zvuka za svako sedište u vozilu. 16 pažljivo pozicionirana zvučnika obezbeđuju očaravajuć zvuk. Zvučnici su osvetljeni tako da i vizuelno naglašavaju izvenredan kvalitet sistema.
Asistent vožnje unazad BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

Asistent vožnje unazad.

Asistent vožnje unazad memoriše poslednjih 50 m pređenog puta unapred brzinom manjom od 35 km/h tako da može istim putem nazad. Rasterećeni ste rada volanom i možete da se koncetrišete na praćenje okoline vozila.
BMW Inteligentni lični asistent BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW Inteligentni lični asistent.

Ćao BMW! Ko ste vi? Zar ne bi bilo sjajno kada bi vaš BMW postao vaš lični asistent? Komunicirajte sa svojim BMW-om pomoću funkcije Intelligent Personal Assistant. Asistent vas svakog dana sve bolje upoznaje i pomaže bez obzira na situaciju. Slobodno dodelite ličnu reč za aktivaciju sistema. Vaš asistent će pružiti sve informacije o vozilu i pomoći vam da ga što bolje upoznate.
Remote Software Upgrade BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost cockpit

Remote Software Upgrade.

Da li želite da vaš BMW bude ažuriran najnovijim softverom? Sa Remote Software Upgrade, vaš BMW će uvek biti ažuriran. Najnovije verzije se instaliraju preko mreže, isto kao i pametni telefon. Na ovaj način i druge funkcije mogu biti aktivirane u vašem vozilu.
Driving Assistant Professional BMW Serija 5 Sedan G30 fejslift 2020 unutrašnjost kokpit

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional omogućava optimalni komfor i bezbednost tokom kritičnih ili monotonih situacija u saobraćaju. Pored elemenata Driving Assistant sistema dodatno uključuje Steering and Lane Control Assistant sa proširenim funkcijama, Asistent promene trake i zaustavljanja u slučaju nužde i Lane Keeping Assistant sa aktivnom zaštitom sa strane.

Potrošnja goriva i CO2 emisija

 • BMW 530e Sedan:
  Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 1.8-1.6
  CO2 emisija u g/km (kombinovano): 40-36

  BMW 540i Sedan:
  Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 6.8–6.6
  CO2 emisija u g/km (kombinovano): 154–150

  BMW 520d xDrive Sedan:
  Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 4.6–4.4
  CO2 emisija u g/km (kombinovano): 122–117

  Vrednosti potrošnje goriva, CO2 emisije i potrošnje energije su utvrđeni u skladu sa European Regulation (EC) 715/2007 u verziji koja je bila aktuelna u trenutku izdavanja homologacije. Vrednosti se odnose na vozilo sa standardnom opremom za Nemačko tržište, a autonomija uzima u obzir i dodatnu opremu i različite dimenzije felni i guma koje su raspoložive za dati model.

  Dalje informacije o zvaničnim podacima o potrošnji goriva i specifičnoj CO2 emisiji novih putničkih vozilamogu biti preuzeta iz „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, koji je raspoloživi u prodajnim objektima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

  Vrednosti su već zasnovane na WLTP propisima i prekalkulisane su u NEDC – ekvivalentne vrednostki kako bi omogućili poređenje između vozila. Vrednosti po kojima se računaju takse i drugi troškovi koji između ostalog uključuju CO2 emisiju mogu biti drugačije.