PREGLED BMW SERIJA 4.

Još od 2013. godine kada je i predstavljena, BMW serije 4 predstavlja kombinaciju jedinstvene estetike i sportske dinamičnosti. Najsavremeniji benzinski i dizelski motori sa M paketima opreme stavljaju tačku na jedinstveni koncept serije.

Prethodnik BMW serije 4 je BMW serije 3 kupe, koji se 1990-ih pojavio na tržištu kao posebna, agilnija verzija klasične sportske limuzine. 

Drugu generaciju, koja je sada duža i šira, odlikuje izražajniji, samopouzdaniji dizajn.

Sve individualne karakteristike, poput očaravajuće estetike i sportskog ugođaja, sada su još naglašenije kako bi se istakla preciznost BMW stila. BMW serija 4 stiže u tri uzbudljive verzije  - kupe, kabriolet i Gran Coupé s četvoro vrata.

Svaka generacija ove serije deli zajednički, vrhunski karakter u smislu ekskluzivnosti, enterijera najviše klase i moćnih motora.

Pročitajte više

BMW Serije 4 Coupé karakterišu upečatljiva estetika i sportska vozna obeležja. Nadopunjuje ih jedinstven doživljaj vožnje zahvaljujući nižem težištu, idealnom opterećenju osovina, velikoj krutosti karoserije i motorima opremljenima tehnologijom TwinPower Turbo. Želite li personalizovati svoj BMW Serije 4 Coupé, na raspolaganju su vam paketi opreme Sport, Luxury i Modern, kao i paket M Sport. Svetla tačka (u doslovnom smislu te riječi) nova su prilagodljiva LED prednja svetla s BMW-ovim sistemom Selective Beam. Inovativni vazdušni otvori ne samo da su vizuelno vrlo zanimljivi nego takođe smanjuju potrošnju goriva i emisiju CO2. Za još veće vozačko uživanje pobrinuće se osmobrzinskii menjač Steptronic Sport te sistemi pomoći u vožnji poput BMW-ovog Head-Up Displaya.

Prirodna elegancija: BMW Serije 4 Gran Coupé spaja fascinantnu estetiku i tipičnu BMW izvedbu s genijalnom funkcionalnošću. Novine uključuju puno prostora za glavu i noge, veliki prtljažnik i jedinstvene elemente dizajna. Dinamične karakteristike vožnje su opciono prilagodljivo M vešanje i efikasni TwinPower Turbo motori visokih performansi. Sve to čini BMW Serije 4 Gran Coupé savršenim spojem dinamike, elegancije i udobnosti.

BMW Serije 4 Cabrio ulazi u novu dimenziju uzbudljivog sportskog duha pomiješanog s modernom elegancijom. Sportski karakter BMW Serije 4 Cabrio proizlazi iz njegovog istaknutog prednjeg dijela, široke osovine i nametljivog zadnjeg kraja. Čvrsti krov na uvlačenje pruža čisto iskustvo na otvorenom i jedinstven osjećaj vožnje tokom cijele godine. Njegov fluidan stil i dvostruka naglašena linjja duž njegove strane naglašavaju njegovu elegantnu prisustvo. Posebni elementi uključuju opciona prilagodljiva LED prednja svetla s BMW-ovim sistemom Selective Beam (Sistem protiv zaslepljivanja za smanjenje zaslepljenosti) i inovativne vazdušne otvore u kućištima prednjih točkova, aerodinamičnu meru koja pomaže smanjenje potrošnje goriva i emisije. Tehnologija TwinPower Turbo motora jamči življe performanse. plus enterijer visokog kalibra prilagođen potrebama vozača, uz vrhunsku udobnost i inteligentnu funkcionalnost za aktivan stil života, zaokružuju celokupni koncept.

Pročitajte više

5 POENA ZA BMW SERIJU 4.

  • 01 Unikatni, ekskluzivni dizajn
  • 02 Izvanredna vozna dinamičnost
  • 03 Dinamični motori snage i do 374 KS M TwinPower Turbo 6-cilindrični motor
  • 04 Fleksibilni koncept vozila: Coupe, Cabrio ili Gran Coupé
  • 05 Vrhunska povezanost uz BMW ConnectedDrive
BMW serija 4 BMW serija 4 kupe G22 BMW serija 4 kabriolet G23 na parkingu

PREGLED ISTORIJATA BMW SERIJE 4.

Zahvaljujući našem pregledu, saznajte celokupan istorijat svih generacija BMW serije 4 i pogledajte slavne prethodnike dinamičnog, ekskluzivnog kupea.

Pročitajte više

PREGLED ISTORIJATA BMW SERIJE 4.

O POREKLU BMW SERIJE 4.

BMW serija 4 O poreklu BMW serije 4

Još od 2013. godine, svi imaju priliku da se dive BMW-u serije 4 zbog njegovog ekskluzivnog sportskog, agilnog izgleda i neverovatne udobnosti. Ipak, njegovi prethodnici su tu već neko vreme, a BMW serije 4 stoji rame uz rame sa legendarnom sportskom limuzinom BMW 02 (serija 114) i direktni je naslednik BMW kupea serije 3. Sportska verzija limuzine s dvoja vrata, od prvog trenutka i predstavljanja, opisana je kao kupe. Od 1990. godine, počev od serije E36, kupe serije 3 mogao se pohvaliti upečatljivim, jedinstvenim dizajnom, sada nešto ravnijim i širim od limuzine. Duga vrata i prozor bez okvira, zajedno sa zakrivljenom linijom krova, ukazuju na sportski karakter vozila. Usledile su još dve generacije i modeli (E46, E92).

Nova era počinje 2013. kada je BMW kupe serije 3 rođen u novoj verziji, BMW seriji 4 (F32, F33, F36). Dakle, BMW serije 4 nastavlja ono što je nekad počelo s revolucionarnim limuzinama BMW 02 serije: uživanje u vožnji, dinamičnost i samouverena pojava.

PRVA GENERACIJA.

BMW serija 4 BMW serija 4 kupe F32 prva generacija pogled spreda, u vožnji

(BMW F32, F33, F36)

Još od dana kada su razlike u dizajnu između BMW limuzine i kupea serije 3 postale i te kako uočljive, model se posledično razvio u dve različite serije 2013. godine. BMW serija 4 označava početak nove, nezavisnog znatno šireg modela napravljenog sa većim međuosovinskim razmakom.

Kratki prepusti, izdužena, zakrivljena hauba motora i prostor u kabini za putnike pozadi razlikuju se po dizajnu  - i za rezultat imaju snažniju siluetu. Tipične karakteristike, kao što su okrugla dvostruka prednja svetla, ravna dvostruka bubrežasta maska hladnjaka i Hofmajster ojačanje u C stubu prave zapanjujući kontrast prema izraženom širokom zadnjem delu s uskim svetlima. Dizajn je posebno naglašen većim zadnjim točkovima, koji daju prvoj generaciji BMW serije 4 impozantan izgled. Neumoljiva preciznost dizajna nimalo ne odstupa ni u kabini vozila. Funkcionalni dizajn i geometrija usmerena na vozača stvaraju posebno iskustvo u upravljanju automobilom.

BMW kabriolet serije 4 (F33) ušao je u salone ubrzo nakon BMW kupea serije 4. Savremeni sklopivi metalni krov omogućava zadovoljstvo u vožnji preko cele godine, uz samouverenost prepoznatljivu za sve BMW modele. Sredinom 2014. godine, BMW Gran Coupe (F36) serije 4 kompletirao je ponudu modela BMW serije 4. Kombinacija sportskog kupea s četvoro vrata obezbedila je posebnu eleganciju i udobnost. Zato je BMW serije 4 sinonim za dinamičnost i agilnost.

Period proizvodnje: 2013 – 2020
Motori: 2.0 – 3.0 litra (100 – 240 kW, 136 – 326 KS), 4 i 6 cilindara
Dužina/širina/visina: 4,640 mm/1,825 mm/1,377 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serija 4 BMW kupe serija 4 G22 druga generacija, pogled sa strane u vožnji

(BMW G22, G23)

Druga generacija BMW serije 4 za dvanaest centimetara je duža i šira od svog prethodnika, BMW F32. Jedna upečatljiva karakteristika dizajna: vertikalna bubrežasta maska hladnjaka okrenuta je prema napred.

Prednja svetla su postavljena s manjim nagibom i zajedno stvaraju utisak prednjeg dela od kog zastaje dah, i koji odiše samopouzdanjem i dinamičnošću. Izraženi kupe karakter naglašen je širim zadnjim točkovima i izdignutim zadnjim prozorima. Upečatljiva su i zakrivljena zadnja svetla usmerena ka bokovima, čime se stvara posebna, upečatljiva slika u kombinaciji sa kupolastim krovom.

Enterijer je dizajniran za funkcionalnost, zahvaljujući preciznom dizajnerskom jeziku BMW serije 4, i koristi ekskluzivne materijale koji donose ugođaj potpuno nove nezavisnosti.

Poput svojih prethodnika, nova generacija BMW serije 4 temelji se na aktuelnom modelu BMW serije 3, ali ima niže težište za dva centimetra i šire točkove na zadnjoj osovini za 23 milimetra što mu donosi znatno unapređen stepen dinamičnosti.

Ako želite da osetite vetar u kosi i sunce na koži, kabriolet (BMW G23) pravi je izbor za vas. Predstavlja spoj sportske estetike, skladnih linija i agilnosti.

Period proizvodnje: počev od oktobra 2020.
Motori: 2.0 – 3.0 litra (135 – 275 kW, 184 – 374 KS), 4 i 6 cilindara
Dužina/širina/visina: 4,768 mm/1,852 mm/1,383 mm

BMW serija 4 BMW Sertifikovana korišćena vozila ispred BMW prodajnog salona

BMW SERTIFIKOVANA KORIŠĆENA VOZILA.

BMW serija 4 BMW kupe serija 4 G22 pogled spreda

BMW SERIJE 4 COUPE.

BMW serija 4 BMW Gran Coupé serija 4 F36 pogled spreda u vožnji

BMW SERIJE 4 GRAN COUPÉ .

BMW 4 Series BMW kabriolet serija 4 G23 pogled sa strane

BMW SERIJE 4 CABRIO.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

  • Disclaimer reference invalid