PRAKTIČNI SISTEMI ZA POMOĆ. ZA VAŠA PUTOVANJA.

Bezbednost i udobnosti u BMW Serije 3 Gran Turismo.

Sistemi za pomoć vozaču, sveobuhvatne bezbednosne funkcije: vaš BMW automobil vaš šriti i pomaže vam kada god je to moguće.

Read more
Otvaranje i zatvaranje prtljažnika bez dodira

OTVARANJE I ZATVARANJE PRTLJAŽNIKA BEZ DODIRA.

Kada neko želi da otvori prtljažnik nakon kupovine, obično moraju tražiti ključ po torbama dok stoje ispred automobila sa kesama u rukama. U takvim situacijama inovativni sistem za lak pristup vozilu stupa na scenu, omogućavajući vam da otvorite prtljažnik bez dodira:
Brzi, ciljani prelaz stopalom ispod zadnjeg branika je sve što je potrebno da bi se vrata prtljažnika otvorila. Sve što je potrebno je da imate kod sebe ključ vozila. Prtljažnik se tada otključava i automatski otvara. Senzori instalirani na različitim visinama u zadnjem braniku detektuje prelazak stopala i otvaraju prtljažnik. Prtljažnik se može zatvoriti na isti način. Ova inovativna funkcija olakšava otvaranje prtljažnika i utovar vaših stvari.

Harman kardon surround audio sistem

HARMAN KARDON SURROUND AUDIO SISTEM.

Harman Kardon surround audio sistem nudi iskustvo slušanja koji se može porediti sa koncertnim salama. Digitalno pojačali od 600 W i individualnim podešavanjem garantuje odličan i kvalitetan zvuk.
Ukupno 16 fino podešenih zvučnika – sedam srednje tonaca, sedam visoko tonaca i dva centralna nisko tonca – pružaju akustično uživanje unutar vozila, sa aluminijumskim „harman/kardon“ natpisom na trouglastim ogledalima.

Adaptivna prednja svetla

ADAPTIVNA PREDNJA SVETLA.

Adaptivna prednja svetla sa Biksenonskom tehnologijom, varijabilnom distribucijom svetala u gradu i autoputu i BM Selective Beam tehnogijom pruža optimalnu rasvetu. Prilikom skretanja pomerajuća prednja svetla omogućavaju vozaču da vidi duboko u krivinu.
Kako bi poboljšači udaljenost na manjim udaljenostima, svetla za skretanje (uključena u paket opreme) su automatski aktivirana čim uključite pokazivač pravca ili okrente volan – čak i kada vozilo stoji u mestu. Adaptivna prednja svetla garantuju optimalno osvetljenje puta bez obzira na situaciju i time značajno povećavaju nivo bezbednosti.
BMW Selective Beam sistem automatski podešava duga svetla u skladu sa osvetljenjem i uslovima u saobraćaju kako bi put ispred vas uvek bio besprekorno osvetljen. Ovaj sistem takođe omogućava bržu identifikaciju objekata sa strane pute. Sistem nadgleda prisustvo nadolazećeg saobraćaja ili vozila ispred vas i podešava duga svetla kako ostali korisnici puta ne bi bili zaslepljeni.

PASIVNA BEZBEDNOST.

Pasivna bezbednost

PASIVNA BEZBEDNOST.

Paket opreme sa inteligentnim bezbednosnim merama u BMW Serije 3 Gran Turismo smanjuje rizik od nezgoda – i pruža vam umirujući oseća da ste zaštićeni u svakom trenutku.
Veoma otporni, veliki poprečni delovi i inteligentno korišćenje multi faznog čelika velike i ultra jačine pružaju maksimalnu zaštitu dok se u isto vreme održava mala težina. Energija udarca se preusmerava na ostale oblasti karoserije oko odeljka sa putnicima, kao što je podvozje, bočne strane, pregrade i krov, i apsorbuje se zonama deformacije na prednjem i zadnjem kraju. U slučaju bočnog sudara zaštita dolazi od ojačanih struktura u B stubovima i pragovima, stabilizatorima bočnih udara velike jačine u vratima i robustnim poprečnim elementima unutar kabine.

Prednji deo BMW Serije 3 Gran Turismo ima razne uređaje koji štite pešake. Amortizer je integrisan između nosača branika i samog branika kako bi se umanjile povrede nogu prilikom sudara. Osim toga, hauba je opremljena sa elementima koji se deforimišu kako bi se umanjila energija udara i deluju kao zone gužvanja.