DELEGIRAJTE POUZDANIM POMAGAČIMA.

BMW ConnectedDrive sistemi za pomoć vozaču u BMW Serije 3 Gran Turismo.

Brojne inovativne tehnologije vam pomažu na razne načine i garantuju najviši nivo udobnosti i bezbednosti. Na taj način se možete fokusirati na najvažnije stvari u životu – uživanje u bezbednoj vožnji.

Read more

POMOĆNIK U VOŽNJI.

Funkcija pomoćnika pri vožnji kombinuje sisteme koji koriste kameru, kao što je sistem za upozorenje o napuštanju trake, kontrola približavanja i upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja.
Sistem upozorenja i napuštanju trake detektuje trake i upozorava vozača o slučajnoj promeni trake pri brzinama iznad 70 km/h putem vibracija na volanu. Neće doći do upozorenja ako je promena trake namerna, zapravo ako je pokazivač pravca aktiviran.
Kontrola približavanja sa funkcijom automatskog kočenja identifikuje vozilo, upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja prepoznaje pešake. Ako vozilo ispred vas naglo zakoči, vaše BMW vozilo trenutačno reaguje kada je kontrola približavanja aktivirana. Sistem funkcioniše u koracima i na kraju se kočnice lagano primene ( pri brzinama ispod 60 km/h).
Upozorenje o pešacima funkcioniše pri brzinama između 10 i 60 km/h i emituje upozorenje u slučaju neposredne opasnosti. Ako vas sistem upozori i potencijalnom sudaru, kočnice su istovremeno pripremljene radi bržeg reagovanja. U slučaju opasnosti sistem aktivira kočnice. Ova funkcija može biti ograničena mrakom i maglom.

SISTEMI SA KAMEROM.

PDC sistem (pomoć pri parkiranju), Surround view sistem, Kamera za vožnju unazad: Uživajte u jasnom pogledu na oblast oko vašeg vozila prilikom parkiranja.
PDC sistem na prednjem i zadnjem delu vam omogućava da bezbedno i udobno parkirate vozilo zahvaljujući optičkim i zvučnim signalima.
Surround view funkcija vam pruža pomoć kada se parkirate unazad pri brzinama manjim od 20 km/h.

SISTEM ZA POMOĆ PRI PARKIRANJU.

Pomoćnik pri parkiranju olakšava paralelno parkiranje. Bez obzira da li je aktiviran ili nije, sistem meri potencijalna parking mesta-čak i mala parking mesta-dok prolazite pored malom brzinom (35 km/h) na maksimalnoj udaljenosti od 1.5m od reda parkiranih automobila.
Kada je pronađen dovljno veliko mesto, vozač jednostavno upali pokazivače pravca i pomoćnik pri parkiranju preuzme upravljanje vozilom, dok vozač upravlja pedalama gasa i kočnice i menjačem. Sistem takođe pruža instrukcije na kontrolnom ekranu i zvučne signale.
Prilikom parkiranja bez sistema za pomoć pri parkiranju, bočno parkiranje koristi dodatne senzore radi nadgledanja oblasti pored vozila i predstavlja prepreke na kontrolnom ekranu. Na taj način vozač može biti opušten i uživati u povećanoj bezbednosti prilikom parkiranja.

AKTIVNA KRUZ KONTROLA SA STANI/KRENI FUNKCIJOM.

Aktivna kruz kontrola sa Stani/Kreni funkcijom uključujući kontrolu pristupa sa radarom i funkcijom kočenja vam pruža veću udobnost, veću bezbednost i efektivnu podršku u svakom trenutku.
Radarski senzori stalno skeniraju put ispred vas, prilagođavajući vašu brzinu i održavajući udaljenost od vozila ispred vas. Kada se put ispred vas ponovo oslobodi sistem automatski ubrzava. Zahvaljujući upozorenja o kontroli približavanja možete uživati u bezbednoj vožnji u bilo kojoj situaciji – čak i kada kruz kontrola nije trenutno aktivirana. Ako vozilo naglo zakoči, sistem vas prvo optički upozori a potom emituje zvučni signal. Ako ne reagujete na zvuke upozorenja vaš BMW automobila će reagovati i zakočiti umesto vas.

BMW HEAD-UP EKRAN.

BMW Head-Up ekran

BMW HEAD-UP EKRAN.

Sve informacije u vidnom polju.

BMW Heads-up ekran u boji projektuje sve relevantne informacije vezane za vožnju u vidno polje vozača, što znači da vozač može ostati fokusiran na put
Ekran uključuje podatke kao što je trenutna brzina – u zavisnosti od opreme – navigaciona uputstva, informacije o ograničenju brzine, zabrani preticanja, telefonu, zabavi, zajedno sainformacijama i upozorenjima iz raznih sistema za pomoć vozaču.

Visoka rezolucija.

Simboli koji su projektovani na vetrobran staklo su prikazani u velikoj rezoluciji i boji. Projektova slika izgleda kao da se nalazi 2.3 m ispred vozila. Na taj način kombinacija optimalnog postavljanja omogućava brzo, jednostavno čitanje informacija sa minimalnim odvlačenjem pažnje sa puta.Jačina osvetljenja projekcije se automatski podešava u skladu sa spoljašnjim uslovima osvetljenja, a takođe se može ručno podesiti u skladu sa vašim potrebama. Osim toga, vozač takođe može izabrati koje informacije želi da prikaže pored trenutne brzine i upozorenja od sistema za pomoć vozaču.

INFORMACIJE O OGRANIČENJU BRZINE UKLJUČUJUĆI INDIKATOR O ZABRANI PRETICANJA.

Budite bezbedni – ekran za prikaz informacija o ograničenju brzine uključujući zabranu preticanja vas informiše od maksimalnoj dozvoljenoj brzini kao i o zabrani preticanja.
Specijalna kamera nadgleda relevantne saobraćajne znakove. Putem kontrolnog uređaja ove informacije se potom procesiraju zajedno sa podacima iz navigacionog sistema. S obzirom da se ostale komponente vozila, kao što su senzori za kišu, takođe mogu koristiti, sistem vas takođe može informisati o varijabilnim ograničenjima brzine – na primer, po mokrom kolovozu ili privremenim ograničenjima – u skladu sa vašom trenutnom situacijom u vožnji.

Aktivna zaštita

AKTIVNA ZAŠTITA.

Aktivna zaštita iz BMW ConnectedDrive usluga predstavlja preventivni zaštitni sistem putnika. Nakon vezivanja prednjih sigurnosnih pojaseva, oni se automatski zatežu nakon što vozilo počne da se kreće. Dako dođe do opasne situacije na putu prednji sigurnosni pojasevi su reverzibilno zategnuti ako je potrebno a bočni prozori zatvoreni – i klizajući krov, ako postoji. Kritična situacija može obuhvatati hitno zaustavljanje ili preveliko predupravljanje ili podupravljanje.
Kada je vozilo opremljeno sistemom upozorenja o približavanju ili sistemom upozorenja o približavanju sa funkcijom kočenja, potencijalni sudari sa pokretnim ili stacionarnim vozilima ispred vas se mogu unapred prepoznati (unutar ograničenja sistema).
Prilikom odrđenih nezgoda sistem može potpuno zaustaviti vozilo bez intervencije vozača. Ovaj sistem pomaže u smanjenju verovatnoće sudara u vozilo ispred vas i izazavane štete.
Osim toga, sistem za nadgledanje budnosti vozača prati znake umora. Ovaj sistem analizira okretanje volana i reaguje na neobično ponašanje tokom vožnje prikazivanjem poruke na kontrolnom ekranu, predlagajući vozaču da napravi pauzu.