DELEGIRAJTE NA POUZDANE POMOĆNIKE.

BMW ConnectedDrve sistemi za pomoć vozaču u BMW Serije 2 Convertible.

Brojne inovativne tehnologije vam pružaju podršku na razne načine i garantuju najviši nivo udobnosti i bezbednosti. Tako se možete fokusirati na najvažnije stvari u životu – bezbednu i udobnu vožnju.

Read more

POMOĆNIK U VOŽNJI.

Funkcija pomoćnika pri vožnji kombinuje sisteme koji koriste kameru, kao što je sistem za upozorenje o napuštanju trake, kontrola približavanja i upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja.

Bezbednosna oprema pomoćnika u vožnji kombinuje sisteme zasnovane na kameri, kao što je Upozorenje o napuštanje trake, Kontrola približavanja, i Upozorenje o osobama sa funkcijom lakog kočenja. Upozorenje o napuštanju trake detektuje saobraćajne linije i upozorava vožača o slučajnoj promeni trake pri brzinama iznad 70 km/h putem vibracija u volanu. Upozorenje nije aktivirano ako je promena trake namerna, tj., ako je pokazivač pravca uključen.
Kontrola približavanja sa funkcijom automatskog kočenja identifikuje vozilo, upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja prepoznaje pešake. Ako vozilo ispred vas naglo zakoči, vaše BMW vozilo trenutno reaguje kada je kontrola približavanja aktivirana. Prvo se pojavi simbol upozorenja, koji počinje da trepti u sledećoj fazi a potom se oglasi zvučni signal. Ako posle svega toga vozač i dalje ne reaguje, pri brzinama do 60 km/h sistem počinje samostalno da koči. Pri brzinama od 20-25 km/h, upozorenje o pešacima pomaže u prevenciji nezgoda sa pešacima, a pri brzinama do 60 km/h smanjuje ozbiljnost nezgoda. Ako sistem mora intervenisati, on pripremi kočnice radi brže reakcije i započinje kočenje ako je neophodno. Asistent budnosti nadgleda ponašanje pešaka radi znakova umora. Kada detektuje neke nepravilnosti on predlaže vozaču da napravi pauzu putem upozorenja na kontrolnom ekranu.  

PROFESSIONAL NAVIGACIONI SISTEM.

Navigacioni sistem Professional karakteriše moderan dizajn i superioran izbor usluga: On isporučuje jednostavan i lak za korišćenje navigacioni sistem koji je savršeno integrisan u BMW automobil, uključujući iDrive operativni koncept i iDrive Touch kontroler.
Sistem se sastoji od „hands free“opcije sa USB povezivanje i glasvonom kontrolom, radio uređajem BMW Professional sa DVD čitačem, kao i 20 GB memorije za audio fajlove. Takođe koristi RTTI (Saobraćajne informacije u realnom vremenu). Ugrađeni LCD ekran u boji od 8.8 inča sa funkcijom podele funkcije (glavni i dopunski ekran) je dizajniran radi optimalne čitljivosti i jasnoće.

  • iDrive Touch kontroler

    iDrive Touch kontroler sa tasterima za direktan pristup stavkama menija, osam funkcionalnih obeleživača i glasnovom kontrokom čini korišćenje intuitivnim tako što vam omogućava da unesete adresu vašeg odredišta pisanjem po površini osetljivoj na dodir. Zahvaljujući trodimenzionalnoj mapi koja koristi satelitske slike kao pozadinu mape – sa fotorealističnim opisom izabrano dela mape – navigacija postaje uzbudljivo vizuelno iskustvo.

  • Automatsko ažuriranje mape

    Možete ažurirati mape kod ovlašćenih BMW zastupnika u trajanju od tri godine bez nadoknade. U okviru BMW ConnectedDrive sistema, u izabranim Evropskim zemljama sistem automatski ažurira mape četiri puta godišnje u naredne tri godine.

INFORMACIJE O OGRANIČENJU BRZINU UKLJUČUJUĆI INDIKATOR O ZABRANI PRETICANJA.

Informacije o ograničenju brzinu uključujući indikator o zabrani preticanja

INFORMACIJE O OGRANIČENJU BRZINU UKLJUČUJUĆI INDIKATOR O ZABRANI PRETICANJA.

Informacije o ograničenju brzine uključujući indikator o zabrani preticanja pokazuju trenutno ograničenje brzine na instrument tabli, kao i informacije o zonama zabrane preticanja. One su prikazane na informacionom ekranu na intrument tabli. Kamera integrisana centralni retrovizor detektuje relevantne saobraćajne znakove. Kontrolna jedinica potom procesira i prikazuje ove informacije zajedno sa podacima iz navigacionog sistema. Korišćenjem ostalih funkcija automobila, čak i promenljiva organičenja brzine – kao što su ona koja se odnose na uslove mokrog kolovoza ili tokom određenog perioda u toku dana – ponekad mogu biti prikazana.

POMOĆ PRI PARKIRANJU.

Pomoćnik pri parkiranju olakšava paralelno parkiranje. Bez obzira da li je aktiviran ili nije, sistem meri potencijalna parking mesta-čak i mala parking mesta-dok prolazite pored malom brzinom (35 km/h) na maksimalnoj udaljenosti od 1.5m od reda parkiranih automobila.
Kada je pronađeno dovoljno veliko mesto, vozač jednostavno upali pokazivače pravca i pomoćnik pri parkiranju preuzme upravljanje vozilom, dok vozač upravlja pedalama gasa i kočnice i menjačem. Sistem takođe pruža instrukcijena kontrolnom ekranu i zvučne signale.
Kada se automobil polako približava prepreci, pomoćnik pri parkiranju se automatski aktivira putem funkcije „Auto PDC“ (automatska kontrola udaljenosti pri parkiranju). Poboljšava funkcionalnost sistema uključuje podršku vozači prilikom parkiranja na mestima koja su paralelna sa putom. PDC takođe emituje zvučni signal upozorenja ako se automobil previše približi prepreci.
Prilikom parkiranja bez sistema za pomoć pri parkiranju, pomoć pri bočnom parkiranju koristi dodatne senzore radi nadgledanja oblasti pored automobila i predstavlja prepreke na kontrolnom ekranu. Na ovaj način vozač može ostati opušten i uživati u većoj bezbednosti prilikom parkiranja.

KAMERA ZA VOŽNJU UNAZAD.

Kamera za vožnju unazad

KAMERA ZA VOŽNJU UNAZAD.

Kamera za vožnju unazad omogućava vozaču da ima uvid u oblast iza automobila na kontrolnom ekranu prilikom manevrisanja ili parkiranja. Kamera za vožnju unazad povećava vidljivost prilikom vožnje unazad pri brzinama manjim od 15 km/h, na primer prilikom parkiranja.
Linije za navođenje i obojene prepreke koje se pojave na kontrolnom ekranu pokazuju vozaču da li je izabrano parking mesto dovoljno veliko za vaš automobil – što olakšava parkiranje. Kada je volan okrenut do kraja, sistem prikazuje crvene linije skretanja i zelene linije navođenja koje se prilagođavaju okretanju volana.
Kamera za vožnju unazad se automatski isključi nakon deset metara ili kada automobil pređe brzinu od 15km/h. U kombinaciji sa kukom za vuču prikolice, kamera za vožnju unazad takođe ima korisnu funkciju zumiranja.