Dinamičnost vožnje se sreće sa efikasnosti u BMW Serije 2 Convertible

SPOSOBAN. SLOBODNOG DUHA. BRZ.

Dinamičnost vožnje se sreće sa efikasnosti u BMW Serije 2 Convertible.

SPOSOBAN. SLOBODNOG DUHA. BRZ.

Dinamičnost vožnje se sreće sa efikasnosti u BMW Serije 2 Convertible.

Savršena kombinacija suprotnosti: dinamičan pogonski sklop BMW Serije 2 Convertible i inovativne BMW EfficientDynamics tehnologije ujedinjuju beskompromisnu snagu i maksimalnu efikasnost. Rezultat: BMW Serije 2 Convertible koji donosi manevarske sposobnosti i pokretljivost direktno na ulice, bez obzira da li je u ECO PRO režimu ili negom drugom režimu – impulsivan, sportski paket koji ispunjava sva čula.

SPOSOBAN. SLOBODNOG DUHA. BRZ.Dinamičnost vožnje se sreće sa efikasnosti u BMW Serije 2 Convertible.

Savršena kombinacija suprotnosti: dinamičan pogonski sklop BMW Serije 2 Convertible i inovativne BMW EfficientDynamics tehnologije ujedinjuju beskompromisnu snagu i maksimalnu efikasnost. Rezultat: BMW Serije 2 Convertible koji donosi manevarske sposobnosti i pokretljivost direktno na ulice, bez obzira da li je u ECO PRO režimu ili negom drugom režimu – impulsivan, sportski paket koji ispunjava sva čula.

Read more
BMW Efficient dynamics tehnologija

BMW EFFICIENT DYNAMICS TEHNOLOGIJA.

Zahvaljujući BMW TwinPower Turbo tehnologiji, inovativna i nova generacija BMW benzinskih i dizel motora iz BMW EfficientDynamics porodice motora može postići zavidne performanse i odličan odziv na pedalu gasa čak i pri niskim obrtajima motora, dok u isto vreme ostvaruje veoma malu potrošnju goriva i emisiju gasova. Poboljšana efikasnost i optimalna dinamičnost garantuju primetno intenzivnije uživanje u vožnji.
Benzinski motori poseduju inovativnu tehnologiju turbo punjača, potpuno varijabilnu Valvetronic kontrolu ventila uključujući Double-VANOS varijabilnu kontrolu bregaste osovine i veoma precizno ubrizgavanje goriva. Zajedno, ove kvalitetne komponente ostvaruju neverovatnu isporuku snage i poboljšanu efikasnost. Turbo punjači sa varijabilnom geometrijom turbine i najnovija generacija CommonRail tehnologije direktnog ubrizgavanja se takođe kombinuju u dizel motorima. Optimizovano sagorevanje dodatno doprinosi manjoj potrošnji goriva i emisiji gasova.

Iskusite dinamiku vožnje BMW Serije 2 Convertible modela

UZBUĐENJE U VAZDUHU.

Iskusite dinamiku vožnje BMW Serije 2 Convertible modela.

UZBUĐENJE U VAZDUHU.

Iskusite dinamiku vožnje BMW Serije 2 Convertible modela.

DINAMIČNI POGONSKI SISTEM.

Odlične performanse, mala potrošnja – to je cilj dinamičnog pogonskog sistema BMW Serije 2 Convertible. Sofisticirani TwinPower Turbo benzinski i dizel motori iz BMW EfficientDynamics porodice motora su nekoliko puta osvojili „Motor godine“ nagradu. Oni impresioniraju sa malom emisijom gasova a u isto vreme ih karakteriše miran rad i neverovatna dinamičnost, a zahvaljujući 8-stepenoj Steptronic transmisiji uzbudljivo, besprekidno ubrzanje.

 • BMW Twin Power Turbo benzinski motori

  Poslednja generacija BMW TwinPower Turbo benzinskih motora poseduje neverovatno brzu isporuku snage i odličan odziv na pedalu gasa, čak i pri niskim obrtajima motora. U isto vreme oni su efikasniji, sa manjom emisijom gasova i boljim performansama od njihovih prethodnika. Ovi inovativni motori kombinuju poslednju tehnologiju ubrzigavanja i potpuno varijabilnu kontrolu ventila uključujući Double-VANOS tehnologiju sa vrhunskom tehnolgijom turbo punjača i predstavlja prekretnicu u BMW EfficientDynamics razvojnoj strategiji. Rezultat je veoma efikasan pogonski sklop, što naglašava obnovljenu snagu BMW motora. BMW TwinPower Turbo redni šesto cilindrični benzinski motor je počastvovan nekoliko puta sa „Motor godine“ nagradom, podržavajući njegovu reputaciju o dinamičnoj isporuci snage, veoma mirnom radu i impresivnoj efikasnosti. Motori iz BWM EfficientDynamics porodice poseduju tehnologiju koja se pokazala kao veoma uspešna i implementirana je u skoro svim benzinskim motorima.

 • BMW TwinPower Turbo dizel motori

  Nova generacija BMW TwinPower Turbo dizel motora je svedočanstvo rigoroznoj primeni BMW EfficientDynamics filozofije, kombinujući odlične ocene iz oblasti generisanja snage i performansi sa malom potrošnjom goriva. Dizel motori su poznati po njihovom odzivu na pedalu gasa i agilnoj isporuci snage pri svim obrtajima motora, kao i po malom potrošnji goriva. Takođe su poznati po neverovatnoj efikasnost i dinamičnosti, proizvodeći veoma malu emisiju gasova i trenja kako bi vam zagarantovali maksimalni užitak tokom vožnje. Novi dizel motori iz BMW EfficientDynamics porodice poseduju laganu aluminijumsku konstrukciju sa jednim, dva ili čak tri turbo punjača sa varijabilnom geometrijom turbine. Oni takođe dolaze sa poslednjom CommonRail tehnologijom direktnog ubrizgavanja koja garantuje optimalno sagorevanje i dodatno smanjuje potrošnju goriva i emisiju CO2 gasova.

 • 8-stepena Steptronic transmisija

  8-stepena Steptronic transmisija postavlja nove standarde na polju udobnosti i dinamičnih performansi i predstavlja ključni element BMW EfficientDynamics filozofije. Neobično fini razmaci između stepeni prenosa osiguravaju optimalnu isporuku snage pri svim brzinama. To značajno smanjuje potrošnju goriva dok omogućava vozaču da uživa u sportskim i dinamičnim performansama. Obrtaji motora su smanjeni, naročito pri visokim brzinama, što zauzvrat smanjuje potrošnju goriva i buku motora.
  Konverter kvačilo takođe pomaže – čak iako je automobil u manuelnom režimu. Brza promena obrtaja motora i precizno podešena transmisija garantuje neverovatno glatke promene stepeni prenosa. Integrisane funkcije kao što je prediktivni pogonski sklop, prepoznavanje vozača i konstantno nadgledanje kretanja vozila i situacije u saobraćaju značajno utiču na način na koji transmisija menja stepene prenosa. Bez obzira na trenutni režim vožnje, sistem uvek uzabere najbolji stepen prenosa – čak i u manuelnom režimu. U Sport režimu, brže reakcije motora i serija integrisanih funkcija koje koriste podatke iz navigacionog sistema dodatno poboljšavaju dinamičnost vožnje. Comfort režim poseduje podešavanje transmisije koje je orijentisano ka udobnosti i osigurava manje promena stepeni prenosa.

ECO PRO REŽIM.

ECO PRO režim pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva za 20 posto, u zavisnosti od njihovog stila vožnje –prema internoj BMW studiji potrošnje goriva. Funkcija krstarenja (samo u kombinaciji sa Steptronic tranmisijom), pomoćnikom za izabranu rutu (samo u kombinaciji sa navigacionim sistemom Professional) i ECO PRO rutom (samo u kombinaciji sa navigacinim sistemom Proffesional ili Business) omogućava uštedu od dodatnih pet posto.
Funkcija krstarenja (dostupno samo zajedno sa 8-stepenom Steptronic transmisijom) raskačuje pogonski sklop od motora i vozilo se kotrlja (krstari) bez pogona kada vozač skine nogu sa pedale gasa pri brzinama između 50 i 160 km/h, ne pritiska pedalu kočnice i pomoćnih izabrane rute ne kontroliše brzinu vozila.
Na osnovu podataka iz navigacionog sistema, pomoćnika izabrane rute (dostupno samo zajedno sa navigacionim sistemom Professional) sistem prepoznaje krivine, saobraćajne gužve, ograničenja brzine i izlaze sa autoputa i savetuje vozača unapred o tome kada da prestane da ubrzava.
ECO PRO ruta (dostupno samo zajedno sa navigacionim sistemom Professional ili Business) pokazuje najefikasnije rute bazirane na situaciji u saobraćaju, stilu vožnje i uslovima na putu. Putni računar prikazuje procenat goriva koje se može uštedeti vožnjom po putanji izabranoj od strane sistema ECO PRO ruta.

BMW xDRIVE.

BMW xDrive

BMW xDRIVE.

Inteligentni xDrive sistem pogona na svim točkovima.

Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na svim točkovima se savršeno prilagođava najizazovnijim uslovima na putu, osiguravajući optimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i Dinamična kontrola stabilnosti (DSC) osiguravaju da vaš BMW automobil uvek ostane bezbedan i stabilan. Kontrolisan putem sistema DSC senzora, xDrive sistem fleksibilno i brzo raspoređuje pogonsku snagu između osovina kako bi sprečio predupravljanje ili podupravljanje u krivinama, time omogućavajući odličnu direkcionu stabilnost. Osim toga, garantuje vam brzo i bezbedno ubrzanje čak i na klizavim ili strmim putevima. Po kritičnim uslovima puta, DSC nema potreba da toliko interveniše. Osim toga, BMW xDrive kombinuje sve prednosti sistema pogona na svim točkovima – prianjanje, direkcionu stabilnost i bezbednu vožnju – sa klasičnom BMW agilnosti.