IMAJTE SVE: ROK I SOUL.

Novi BMW M240i Kabriolet: 340 ks, 250 kW.

BMW M Performance

IMAJTE SVE: ROK I SOUL.

Novi BMW M240i Kabriolet: 340 ks, 250 kW.

IMAJTE SVE: ROK I SOUL.Novi BMW M240i Kabriolet: 340 ks, 250 kW.

Kada turbopunjeni redni 6-cilindarski benzinski motor modela BMW M240i Kabriolet ubrzava, vazdušna struja se pretvara u pravu oluju. Tehnologije moto-sporta optimalno adaptirane na 3,0-litarski motor obezbeđuju savršeno upravljanje. Ekskluzivna M Performance svojstva stvaraju još jači sportski efekt za elegantnog atletu. Pravi M Performance kabriolet napravljen za uzbudljivi doživljaj vožnje na otvorenom.

Vrednosti za BMW M240i Kabriolet:
Potrošnja goriva (kombinovano): 8,3 do 7,4 l/100 km
Emisije CO2 (kombinovano): 189 do 169 g/km

Read more

M PERFORMANCE DIZAJN MODELA BMW M240i KABRIOLET.

Potpis M GmbH na modelu BMW M240i Kabriolet jasno je uočljiv. Pored paketa M Sport, veliki broj specifičnih svojstava M Performance obezbeđuje da ovo poletno vozilo sa dvoja vrata bude nešto posebno. Spolja i iznutra, ovaj M Performance kabriolet jasno pokazuje svoju sportsku DNK. Na prvi pogled diskretan, na drugi pogled opčinjavajući i već sledećeg trenutka, kada 6-cilindarski motor proradi, nebo je granica za stimulativne doživljaje vožnje.

 • Ekskluzivni elementi eksterijera

  Na modelu BMW M240i Kabriolet, bočni otvori za vazduh u aerodinamičnom prednjem panelu opremljeni su elementima dizajna u boji Ferric Grey. Slično tome, u boji Ferric Grey, 18-inčni 436 M duplokraki točkovi od lake legure idealni su medij za prenos ubrzavanja na asfalt. Zakrivljene kape spoljnih ogledala u boji Ferric Grey i bočni M logo u boji Dark Chrome elegantno naglašavaju da je vozilo automobil M Performance. Pozadi, završni elementi izduvnih cevi u boji Black Chrome s obe strane zajedno sa oznakom modela u boji Dark Chrome naglašavaju blisku vezu između modela BMW M240i Kabriolet i modela BMW M.

 • Ekskluzivni elementi enterijera

  Enterijer obuhvata i odabrane elemente iz paketa M Sport, kao što su sportska sedišta za vozača i suvozača te M sport upravljač. Njih nadopunjuju ekskluzivni završni elementi pragova vrata sa oznakom modela, koji izazivaju osećanja radosnog išćekivanja doživljaja vožnje unapred, kako u vozaču, tako i u suvozaču. Sportske akcente pravo u vozačevo vidno polje postavlja digitalna oznaka modela, crveni dizajn brojčanika i fino hrono-skaliranje na instrumentima.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO REDNI 6-CILINDARSKI BENZINSKI MOTOR.

BMW M240i Kabriolet ne samo što inspiriše svojom razuzdanom snagom, već i čistom agilnošću i svakodnevnom upotrebljivošću. M Performance TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor zapremine 3,0 litra kombinuje Valvetronic sa Double-VANOS sistemom i direktno ubrizgavanje benzina pomoću Twin Scroll turbopunjača. Njegova krajnje spontana reakcija, visoki obrtni moment čak i pri malom broju obrtaja i u širokom rasponu snage svojstva su kojima se odlikuje ovaj moćni motor. Rezultat je maksimalni obrtni moment od 500 Nm sa kombinovanom potrošnjom goriva od 8,3 l/100 km (8-brzinska Steptronic Sport transmisija: 7,4 l). Za samo 4,9 sekundi (za 8-brzinsku Steptronic Sport transmisiju: 4,7 s), Kabriolet ubrzava od 0 do 100 km/h. Ovaj motor se koristi ekskluzivno u automobilima M Performance BMW Serije 2.

 • Emotivni M Performance zvuk

  Specifični izduvni sistem modela BMW M240i Kabriolet može se smesta prepoznati po izduvnim cevima u boji Black Chrome s obe strane. Eliminacija srednjeg prigušnika i inteligentna kontrola ventilacije vazduha proizvode harizmatični zvuk, koji izaziva žmarce u leđima onih koji se nalaze na sportskim sedištima. Ove ekstenzivne akustične optimalizacije još značajnije ojačavaju osećaj otvorenog sportskog automobila.

M PERFORMANCE DINAMIČNOST MODELA BMW M240i KABRIOLET.

Koncept dinamičnosti vožnje modela BMW M240i Kabriolet projektovan je sa performansama u vidu. Cilj je povećano zadovoljstvo u vožnji sa neograničenom svakodnevnom upotrebljivošću. Visok nivo agilnosti i preciznosti u upravljanju i uravnoteženo podešavanje svih komponenti može se osetiti pri izlasku iz svake krivine. Sa svojim ekstenzivnim modifikacijama, inženjeri iz BMW M GmbH su optimalizovali karakteristike vešanja i upravljanja ovim kabrioletom do najfinijih pojedinosti.

 • Više dinamičnosti: spuštena sportska M šasija

  Da bi se izuzetne performanse motora prevele u impresivnu i autoritativnu dinamičnost vožnje, opruge i stabilizatori precizno su podešeni kako bi se prilagodili 6-cilindarskom motoru sa visokim obrtnim momentom. Specifična elastokinematika prednje osovine garantuje impresivne vozačke trenutke. Još veća agilnost postiže se pomoću posebno podešenog M sportskog vešanja spuštenog za 10 milimetara i varijabilnog sportskog upravljanja uključujući Servotronic. Opcionalni BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka distribuira pogonsku silu u modelu BMW M240i xDrive Kabriolet fleksibilno između osovina i pruža najbolju moguću vuču čak i pod teškim drumskim uslovima.

  Vrednosti za BMW M240i xDrive Kabriolet:
  Potrošnja goriva (kombinovano): 7,8 l/100 km
  Emisije CO2 (kombinovano): 179 g/km

 • Više sporta: 8-brzinska Steptronic Sport transmisija

  Za dinamični sprint modela BMW M240i Kabriolet odgovorna je opcija 8-brzinske Steptronic Sport transmisije. Launch Control koju on obuhvata obezbeđuje da ubrzavanje od 0 do 100 km/h bude moguće za samo 4,7 sekunde. Jednostavno pritisnite dugme DSC, podesite ručicu selektora na položaj „S“, načas otpustite kočnicu i i nagazite na papučlcu za gas – ako sada oslobodite kočnicu, naučićete šta potisak tačno znači.

 • Veća kontrola: M Sport kočnice kao standard

  18-inčni duplokraki M točkovi tipa 436 M od lake legure napred odlučno se zaustavljaju pomoću četiri klipno fiksirane kočnice sa aluminijumskim kočionim diskovima. Na zadnju osovinu dejstvuje dvoklipna verzija. Zahvaljujući internoj ventilaciji one se ponašaju pouzdano čak i pod velikim termičkim opterećenjem. Čak i kada je vozilo nepomično, ova strahovita kočiona snaga može se prepoznati po upadljivim plavim kočionim kleštima sa M logom.

PORODICA M PERFORMANCE.

Fino izoštreni dizajn, maksimalizovana dinamičnost vožnje. Automobili M Performance oličavaju ovu trijadu svojstava. Kao ekskluzivna ponuda kompanije BMW M GmbH, oni kombinuju ono najbolje iz svojih odgovarajućih serija sa dinamičnim genima BMW M, te tako stvaraju sasvim osobenu, sopstvenu klasu.

Intenzivnije zadovoljstvo u vožnji.

Upoznajte puni raspon automobila M Performance.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Vrednosti za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije zavise od veličine odabranih točkova i guma. Podaci o potrošnji se utvrđuju u skladu sa ECE ciklusom vožnje.

  Domet vožnje zavisi od raznovrsnih faktora, naročito od ličnog ponašanja u vožnji, odabrane trase, vremenskih uslova, upotrebe grejanja/hlađenja i prethodne klimatizacije.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.