srecanuskrs
13.04.2017

RADNO VREME TOKOM USKRŠNJIH PRAZNIKA.

Delta Motors salon i servis neće raditi:

 

Petak 14.April.
Subota 15. April.
Nedelja 16 April.
Ponedeljak 17. April.
 

 

Priznanje
hala
30.03.2017

DELTA MOTORSU GRAND PRIX NAGRADA ZA UNAPREĐENJE NASTUPA BMW GRUPE NA SAJMU AUTOMOBILA.

Na 53. Međunarodnom salonu automobila kompanija Delta Motors dobila je Grand Prix nagradu za unapređenje celokupnog nastupa BMW grupe na sajmu automobila.

 

Delta Motors ove godine prvi put nastupa u BMW Hali 2A, koja je za ovu priliku preuređena po ugledu na izložbene prostore BMW grupe na najznačajnijim svetskim sajmovima. Celokupan utisak nastupa, ocenjivao je stručni žiri, u sastavu prof. dr Čedomir Duboka (predsednik), prof. dr Stevo Bunčić (Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu) i Marija Jeličić (Communis). Kriterijum za ocenjivanje pored ostalog, bila je i prezentacija eksponata na štandu, komunikacija sa posetiocima kao i vizuelni doživljaj prostora.

 

Na izložbenom prostoru od 2900m2, predstavljena je kompletna gama BMW grupe kao i modeli MINI vozila.

 

Najveću zvezdu BMW hale predstavlja nova, sedma generacija BMW Serije 5. Predstavljen je i model Serije 7 Mont Blanc edicije, u individualnom paketu opreme, koji predstavlja jedan od 100 primeraka u svetu, dok je poseban deo rezervisan za BMW M i M performance modele.

 

Premijerno je prikazan segment BMWi vozila, na električni i hibridni pogon, a kompanija Delta Motors dobila je takođe i posebno priznanje za uvođenje električnih vozila na tržište Srbije.

priznanje
i3i8
i3
30.03.2017

POSEBNO PRIZNANJE ZA DELTA MOTORS.

Kompanija Delta Motors dobila je posebno priznanje za uvođenje automobila na električni pogon na tržište Srbije. Ovo priznanje dodeljuje Agencija Metro Market u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine i AMS savezom kao podršku razvoju i unapređenju zaštite životne sredine kroz promociju ekološki prihvatljivih prevoznih sredstava.

 

BMW kompanija u svom portfoliju ima potpuno zaseban segment vozila na električni i hibridni pogon „BMWi vozila’’, koja se po svim segmentima razlikuju od bilo kog drugog BMW vozila. U cilju pomeranja inženjerskih granica, stvoren je automobil koji je lider u ’’održivosti’’ sa aspekta očuvanja životne sredine, čiji adut nije samo nulta emisija štetnih gasova. Kod modela BMW i3 sloganom ’’Born Electric’’ sugeriše se najefikasniji ekološki automobil u čitavom procesu, počev od proizvodnje i korišćenja sve do reciklaže vozila.

 

BMW Group se znatno razlikuje od ostalih automobilskih brendova po pitanju proizvodnje električnih vozila jer je pored elektrifikacije glavnih modela, BMW osnovao poseban podbrend BMWi u koji je značajno investirao. Materijali koji se koriste u proizvodnji BMWi su karbonska vlakna koja se nalaze u karoseriji automobila, biorazgradivi materijali, reciklirani materijali (poput PET boca), vuna, drvo eukaliptusa, kenaf. Ovi modeli se proizvode u fabrici u Lajpcigu koja je primer ekološki ispravne proizvodnje i koja koristi električnu energiju proizvedenu uz pomoć vetrenjača, a stare baterije iz automobila se koriste za skladištenje viška energije (batteries second life).

 

Prilikom procesa proizvodnje BMW i3 modela emituje se šest puta manje CO2 nego tokom proizvodnje jednog SUV automobila, dok se tokom korišćenja postiže nulta emisija CO2. Ova činjenica BMW i3 čini ekološki najprihvatljivijim vozilom današnjice.

 

BMW i3, u zavisnosti od načina upotrebe, može preći između 200 i 300 km sa samo jednim punjenjem.

 

U našoj zemlji postoji mnogo prostora za unapređenje kako infrastrukture, tako i beneficija za vlasnike ovih vozila, što će znatno uticati na promenu svesti vozača. Zaineresovanost kupaca je velika, a o tome svedoči informacija da su kvote za proizvodnju BMWi vozila već sada rezervisane za celu 2017. godinu.

 

Kompanija Delta Motors će nastaviti da aktivno sledi inicijativu BMW grupe i podrži razvoj i popularizaciju automobila na električni pogon.
 

x1-lizing
s3-lizingsajam
28.03.2017

SAJAMSKI USLOVI FINANSIRANJA ZA BMW I MINI VOZILA.

BMW Srbija je za sve kupce tokom trajanja Beogradskog salona automobila, uz podršku BMW grupe, pripremio posebne uslove finansiranja za BMW modele sa posebnim akcentom na Seriju 3 i X1.

 

Modeli BMW 318d (150ks) i BMW 320d (190ks) dolaze u Sport ili M paketu opreme i uštedom od 8.000€. Za sve modele BMW Serije 3 obezbeđena je kamata za finansiranje u iznosu od samo 1%.
Najnoviji model X game, BMW X1, tokom trajanja sajamske ponude dostupan je uz kamatu od 1,99%.

 

Do ostalih BMW i MINI modela moguće je doći putem novog načina finansiranja SELECT FINANCING u kome kupci mogu prilagoditi celokupan plan otplate vozila prema svojim potrebama i u skladu sa budžetom. Ovaj jedinstven način finansiranja omogućava da kupac kreira ratu po svojoj želji, kao i otkupnu vrednost automobila po isteku poslednje rate.

 

Na linkovima dole možete pogledati jednostavno objašnjenje BMW SELECT FINANCING modela u praksi.

 

Za sve kupce novih BMW i MINI automobila, kao standardnu uslugu, BMW Srbija obezbedio je Service Inclusive, paket koji podrazumeva besplatno redovno održavanje u trajanju od pet godina ili do pređenih 100.000 kilometara za BMW vozila, odnosno četiri godine ili do pređenih 60.000 kilometara za MINI vozila. Tokom ovog perioda vozači će moći da uživaju u svakom trenutku vožnje svog BMW ili MINI automobila – bez ikakvih briga oko servisiranja i održavanja. Service Inclusive odnosi se na sve BMW i MINI modele koji se nalaze u ponudi. Vrednost paketa Service Inclusive, u zavisnosti od modela može iznostiti i do 3.150 €.

 

Paket besplatnih usluga važeći je i u drugim zemljama, što predstavlja dodatnu pogodnost za vlasnika vozila jer osigurava održavanje vozila po BMW standardima bez obzira na teritoriju na kojoj se zatekne kada nastupi vreme za posetu servisu.

 

Pored specijalnih uslova finansiranja za automobile, BMW Srbija je pripremila i posebne uslove finansiranja za kupovinu BMW motocikala kroz program 3EASY RIDE.

bmwi
gromilic
alex
heike
athlete
ples
cman
23.03.2017

U BMW HALI IZLOŽENO 30 VOZILA.

Premijerno prikazani BMW i3 i i8 na električni i hibridni pogon


24.03. Beograd - Na 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu BMW Srbija prvi put nastupa u BMW Hali 2A, gde, na izložbenom prostoru od 2900m2, predstavlja 30 vozila, kompletnu gamu BMW grupe kao i modele MINI vozila.


Premijerno je prikazan segment vozila na električni i hibridni pogon, BMW i3 i BMW i8, koji se po svim karakteristikama razlikuju od bilo kog drugog BMW vozila. Električna vozila predstavljaju najbrže rastući segment, sa najizvesnijom perspektivom. Do kraja prošle godine prodato je više od 100.000 hibridnih i električnih vozila. Globalni plan BMW kompanije je da do 2020. godine svaki BMW model u gami postoji i u hibridnoj ili elektro varijanti.


“Mi smo prvi premijum brend na tržištu Srbije koji uvozi električna vozila. Za ovaj segment smo se temeljno pripremali zajedno sa svojim ino partnerom – BMW A.G., jer želimo da inovacije vrhunskih tehnologija budu svakodnevica u našoj zemlji kao što su već u regionu”, izjavila je Aleksandra Đurđević, direktor kompanije Delta Motors.


Posetioci Salona mogu da vide najveću zvezdu ove hale, sedmu generaciju BMW Serije 5, koji predstavlja ambasadora moderne poslovne limuzine.


„Novi BMW Serije 5 Sedan poseduje sve neophodno da nastavi sjajan uspeh koji su njegovi predhodnici ostvarili. Prvih šest generacija Serije 5 prodato je u preko 7,6 miliona primeraka“ rekla je Heike Pfeil, regionalni menadžer kompanije BMW za tržišta Afrike, Kariba i Istočne Evrope. „Takođe“, istakla je gospođa Pfeil, „Delta Motors je pouzdan partner sa kojim sarađujemo već više od deset godina i sa kojim ova kompanija ostvaruje stabilan i održiv rast“.

Odmah nakon premijere na sajmu automobila u Ženevi, u Beograd su stigli i restilizovani BMW modeli Serije 4, Gran Coupe i Cabrio, kao i poseban gost, prvi put u Srbiji - Rolls Royce Ghost.


Poseban deo BMW Hale rezervisan je za ljubitelje BMW M i M performance modela, BMW M6, M550xi i M2 Coupe. Visoke sportske performanse i izvanredna tehnologija, koje odlikuju ova vozila, donose jedinstven osećaj zadovoljstva u vožnji.


Delta Motors je publiku upoznao i sa ekskluzivnim modelom Serije 7 Mont Blanc edicije, u individualnom paketu opreme. Ovaj model predstavlja jedan od 100 primeraka u svetu.


MINI automobili zauzimaju poseban deo BMW hale. Tu je na centralnoj poziciji MINI Countryman, koji je prvi SAV model iz MINI game, značajno veći i prostraniji od svog prethodnika. Izloženi su i MINI Cabrio, najatraktivniji model među ljubiteljima MINI brenda, kao i John Cooper Works Hatch, najsnažniji predstavnik game.


Na Motopassion izložbi, BMW u Hali 9 premijerno predstavlja nove modele motocikala BMW S 1000 R, R 1200 GS Rally i Exclusive, kao i R Nine T Scrambler.


Komercijalne zvezde sa sajamskim akcijama su BMW serije 1, 3, x3 i MINI Hatch sa popustima i do 20% i kamatnim stopama za BMW finasiranje i do 1%.


Pozivamo sve ljubitelje automobila da posete BMW Halu 2A na Međunarodnom salonu automobila u periodu od 24. marta do 02. aprila gde ih očekuje 30 izloženih modela BMW grupe.

hala2-1
hala2-2
15.03.2017

DELTA MOTORS NASTUP NA MEĐUNARODNOM SALONU AUTOMOBILA U BEOGRADU.

Na predstojećem 53. Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu Delta Motors, po prvi put će nastupiti u Hali 2A, gde će, na izložbenom prostoru od 2000 kvadratnih metara, ekskluzivno predstaviti vozila iz game BMW grupe.

 

Po prvi put na našem tržištu biće predstavljen podbrend BMWi vozila, sa najatraktivnijim predstavnikom BMW i8. Premijerno će biti prikazan potpuno električni automobil BMW i3, prvi serijski model dizajniran za maksimalnu ekološku održivost, od samog razvoja automobila do njegove proizvodnje i svakodnevne upotrebe.

 

Nakon nedavne evropske premijere novog modela BMW Serije 5 i posetioci Salona moći će da vide sedmu generaciju “petice” koja predstavlja ambasadora moderne poslovne limuzine.

 

Premijerno će biti prikazani i restilizovani modeli Serije 4, Gran Coupé i Cabrio koji u Beograd stižu odmah nakon svetske premijere na Sajmu automobila u Ženevi.

 

Poseban deo BMW Hale biće rezervisan za BMW M i M performance modele, BMW M6, M550xi i M2 Coupe. Visoke sportske performanse i izvanredna tehnologija, koje odlikuju ova vozila, donose jedinstven osećaj zadovoljstva u vožnji.

 

Pored navedenih premijera, Delta Motors će publiku upoznati i sa ekskluzivnim modelom napravljenim povodom stogodišnjice brenda BMW Serije 7 u Individual paketu opreme, jednim od 100 primeraka proizvedenih za ceo svet.

 

Predstavljeni će biti i ostali BMW modeli kao što su Serija 1, 2 Active Tourer i Serija 3, kao i celokupna gama X modela.

 

Poseban deo Hale 2A namenjen je brendu MINI i biće posvećen potpuno novom modelu MINI Countryman. Novi MINI Countryman sa značajno više prostora u kabini, unapređenom završnom izradom, moćnijim i efikasnijim agregatima sigurno obezbeđuje dinamičniju vožnju. Prethodni model prodat je u preko 540.000 primeraka između 2010. i 2016. godine, što ga čini jednim od najprodavanijih MINI modela.

 

Pored ovog modela, izloženi će biti i MINI Cabrio, najatraktivniji model među ljubiteljima MINI brenda, kao i John Cooper Works, najsnažniji predstavnik game.

 

Po prvi put posetioci će imati priliku da se upoznaju sa čuvenim brendom Rolls-Royce, jednim od najluksuznijih brendova na svetu.

 

Pozivamo sve ljubitelje automobila da posete Halu 2A Beogradskog sajma u periodu od 24. marta do 02. aprila gde ih očekuje preko 30 izloženih modela BMW grupe.
 

donacija
13.03.2017

BMW DONIRAO AUTOMOBIL MAŠINSKOM FAKULTETU.

Nemački proizvođač podržava studije na Mašinskom Fakultetu u Beogradu.

 

BMW Auto grupa donirala je 13. marta 2017. godine Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu motorno vozilo BMW Serije 6, model 650i kabriolet za potrebe testiranja i obuke studenata, koje će služiti kao nastavno sredstvo.

Donacija predstavlja težnju BMW grupe da se studentima omogući učenje i upoznavanje sa najnovijim tehnološkim dostignućima tehnologije u autoindustriji.

Mašinski fakultet već uspešno sarađuje sa BMW grupom, u oktobru 2015. Delta Motors je donirao Mašinskom fakultetu nastavno sredstvo - BMW agregat N55 EURO6. Delta Motors i Mašinski fakultet povezuje višegodišnja saradnja i po pitanju obuke kadrova, sa ciljem da studentima omogući stručnu praksu unutar kompanije i na taj način im pomoći oko pronalaženja budućeg zaposlenja.

g30-cacak-1
g30-cacak-2
g30-cacak-3
g30-cacak-4
28.02.2017

PREMIJERA BMW SERIJE 5 U ČAČKU.

Ovlašćeni BMW diler, Autogarant, je 10.3.2017. godine premijerno predstavio Novi BMW Serije 5 u prodajnom BMW salonu u Čačku.


Premijeri je prisustvovao veliki broj BMW klijenta i ljubitelja BMW vozila koji su otkrili sve čari ove sportske limuzine u prijatnoj atmosferi uz koktele i muziku.


Zainteresovani klijenti mogu zakazati test vožnju na telefon 032/380-900

g31-touring
4lci-zeneva
i8-frozen
28.02.2017

BMW PREMIJERE NA SAJMU U ŽENEVI 2017.

Svetska premijera novog BMW Serije 5 Touring.

 

Dobro poznata kombinacija užitka u vožnji, estetike, inovacije i funkcionalnosti, podignuta je na novi nivo. Novorazvijena šasija i smanjenje težine čak do 100 kg u proseku obezbeđuje dinamiku, agilnost i preciznost koje su vodeće u segmentu; vidno povećanje unutrašnjeg prostora i premijum ambijent za vožnju. Novi sistemi asistencije u vožnji omogućavaju dalji napredak u sferi autonomne vožnje. BMW Connected služi kao lični mobilni asistent i nudi inovativne usluge kao što je On Street Parking Information.


Svetska premijera novog BMW Serije 4, BMW Serije 4 Coupe, BMW Serije 4 Convertible i BMW Serije 4 Gran Coupe.

 

BMW je još jednom postavio standarde u pogledu estetike i sportskih performansi sa modifikacijama u dizajnu i revidiranom tehnologijom šasije. LED prednja i zadnja svetla sada su postala standardna karakteristika ovog modela. iDrive operativni sistem dolazi sa novim menijem u obliku pločica, kada je Profesional navigacioni uređaj u pitanju, a Multifunkcionalna instrument tabla sada je dostupna kao opcija.


Svetska premijera BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

 

BMW Individual boja u Protonic Frozen Black (kasnije i Protonic Frozen Yellow) skreće pažnju na izgled spoljašnosti automobila, aerodinamična spoljašnost, eksluzivan dizajn enterijera sa kontrastnim žutim štepovima, keramički detalji i antracit bojom obloge krova.

 

Proširenje opsega BMW modela sa iPerformance, poboljšani izgled BMW i automobila i uvod novih, inovativnih mobilnih servisa u BMW i, ojačali su vodeću poziciju BMW-a na polju održive mobilnosti. BMW grupa pokazuje svoju posvećenost daljem razvoju svog globalnog liderstva u oblasti premijum električnih automobila i elektrifikovanih automobila u 2017.

kolekcija5
kolekcija6
kolekcija2
kolekcija3
kolekcija4
kolekcija1
27.02.2017

NOVA BMW LIFESTYLE KOLEKCIJA ZA SAVREMENOG POSLOVNOG SPORTISTU.

Kompanija BMW i ekskluzivni premijum partneri predstavili vrhunsku kolekciju za novi BMW Serije 5.


BMW lifestyle u saradnji sa Montblanc, Bowers & Wilkins i Moleskine upotpunjuju vaše uživanje novom lifestyle kolekcijom za BMW Serije 5. Ova premijum kolekcija uključuje: BMW Ključ za Aktivaciju, BMW Slušalice i BMW Pametan set za pisanje. Pored kvaliteta izrade koji je na najvišem nivou, ova kolekcija je usmerena ka potpunom razumevanju savremenog načina života, besprekorno povezivanje sa jedne i beskompromisan dizajn sa druge strane predstavljaju ključne elemente ove kolekcije.


Informativni i zabavni proizvodi kao i komplet ličnog pribora savršeno dopunjuju bogatstvo tehnologije ugrađene u BMW Serije 5, što ih čini idealnim alatom svakog savremenog poslovnog sportiste – kako u automobilu tako i van njega.
 

14.02.2017

OBAVEŠTENJE O RADNOM VREMENU ZA VREME PRAZNIKA

Poštovani,

 

Obaveštavamo vas da će povodom Dana državnosti Republike Srbije, sreda i četvrtak, 15. 2. i 16. 2. 2017. godine, biti neradni dani za Delta Motors salon i servis.

 

Vaš Delta Motors
 

G30_touring_1
g30_touring2
G30-touring-3
g30-touring-5
g30-touring-4
08.02.2017

NOVI BMW SERIJE 5 TOURING

Izvrsna dinamika, estetska privlačnost i inteligentna funkcionalnost su osobine po kojima je BMW serije 5 Touring čuven, a model nove generacije uzdiže ovu kombinaciju na sasvim novi nivo.


Kao i nedavno predstavljen BMW Sedan serije 5, druga varijanta karoserije u ovoj tradicionalnoj liniji modela takođe impresionira svojim jedinstvenim displejem i operativnim konceptom utirući put sistemima pomoći pri vožnji i naprednom digitalnom povezivanju.


BMW Serije 5 Touring je posebno razvijen za evropsko tržište, gde postiže uspeh već 25 godina. „Siguran sam da će se svestranost nove pete generacije pokazati još popularnijom kod kupaca koji cene njegov prepoznatljivi prostrani, prilagodljivi prtljažnik u kombinaciji sa njegovim upadljivim izgledom, i - naravno - tipičnu dinamiku vožnje BMW-a“, rekao je dr. Ijan Robertson, član Upravnog odbora u marketingu i prodaji, BMW AG-a.


Nova serija 5 Touring biće premijerno predstavljena u martu 2017. na međunarodnom sajmu automobila u Ženevi. Četiri motora iz poslednje generacije agregata BMW grupe biće dostupna za poručivanje kada krene prodaja u junu 2017., a inteligentni xDrive sistem pogona na svim točkovima biće ugrađen u dva modela još od prvog dana. Dodatne varijante sa klasičnim pogonom na zadnjim i svim točkovima će se pridružiti ovoj postavci tokom godine.


Smanjena težina, povećana agilnost, usavršena efikasnost.


Sportske vozačke karakteristike nove serije 5 Touring su proizvod nove tehnologije šasije i posvećenosti smanjenju težine. Zadnja vazdušna suspenzija sa automatskom samonivelacijom deo je standardne specifikacije. U međuvremenu, tome je pridodata opcija dinamičke kontrole amortizera, adaptivni sistem vožnje sa aktivnom balans štanglom, upravljanjem na svim točkovima (sada raspoloživ sa xDrive-om) i M sportskom suspenzijom sa smanjenjem od 10 mm u visini vožnje.
Delovi ogibljenja i peta vrata sada se prave od aluminijuma, što je takođe primenjeno zajedno sa jakim vrstama čelika u mnogim drugim komponentama šasije i ekstremno čvrstoj karoseriji. Korišćenje ovih materijala, zajedno sa efikasnom tehnologijom sistema vožnje i optimizovanom aerodinamikom ima za posledicu nižu potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida za 11% u odnosu na količinu koja je zabeležena kod njegovog prethodnika.


Atletski dizajn za svestranu sportsku mašinu


Sa površinskim konturama koje stvaraju jasno definisanu atletsku građu i dinamično izdužene linije, spoljni dizajn serije 5 Touring-a jasno pokazuje spoj sportskog izgleda i svestranosti po kojim je ovaj model čuven. Precizne konture obeležavaju prednji deo novog Touring-a, a standardni LED farovi se šire do isturene maske hladnjaka. U međuvremenu, bočne strane kombinuju prepoznatljivu geometriju automobila sa harmoničnim proporcijama. Sportskoj auri kojom odiše nova serija 5 Touring doprinosi njena duga krovna linija koja se uliva u čvrsto postavljene D-stubove. Zadnji prozor je sa bočne strane uokviren krovnim spojlerom sa integrisanim pomoćnim stop svetlom i vazdušnim deflektorima. Ispod toga, red upadljivih horizontalnih linija i zadnjih svetala u obliku slova L koja dosežu duboko do bokova naglašavaju širinu vozila.


Povećana prostranost i inteligentna funkcionalnost


Unutar nove BMW serije 5 Touring, dizajn kabine orijentisan prema vozaču prisutna je zajedno sa vrhunskim ambijentom koji nastaje zahvaljujući kombinaciji savremene elegancije, precizno izrađenih materijala visokog kvaliteta i posvećenosti detalju. Instrument tabla je manje upadljiva nego kod prethodne serije 5 Touring, I stvara osećaj većeg prostora. Kontrolni displej sada ima oblik samostojećeg ravnog ekrana. Sva sedišta imaju značajno više prostora za glavu, ramena i noge, dok optimizovane konture naslona za leđa, duže površine sedišta i prošireni prostor za kolena povećavaju udobnost za putnike na zadnjo klupi. Dodatna poboljšanja zvučne izolacije koje pružaju vetrobran, krovni svod i tovarni deo podižu akustični ugođaj na nivo kakav postoji u Sedanu. Povećanje unutrašnje širine omogućava bezbedno i udobno postavljanje do tri dečja sedišta na zadnjoj klupi.


Zapremina prtljažnika nove BMW serije 5 Touring povećala se na 570-1700 litara, a njegovo dopušteno opterećenje do 120 kilograma u zavisnosti od varijante modela (do 720-730 kilograma). Jednako je impresivan visok nivo funkcionalnosti niza praktičniih detalja, kao što je oboriva zadnja klupa u odnosu 40:20:40, električno daljinsko spuštanje naslona (koje se kontroliše pritiskom na dugme u prtljažniku), zadnji prozor sa zasebnim otvaranjem i automatska kontrola petih vrata koja omogućava otvaranje i zatvaranje bez korišćenja ruku. Prekrivač prtljažnika i mreža za odvajanje prtljaga sada su smešteni u posebnim pregradama unutar udubljenja ispod poda prtljažnika.


Uživanje u vožnji po vašem ukusu: četiri motora i BMW xDrive odmah dostupni


Motori koji su dostupni kupcima od izlaska nove BMW serije 5 Touring uživaju BMW TwinPowerTurbo tehnologiju i kombinuju poboljšane performanse sa smanjenom potrošnjom goriva i emisijom izduvnih gasova. Dvolitarski, četvorocilindrični benzinski motor ispod haube novog BMW 530i Touring-a proizvodi maksimalnu snagu od 185 kW/252KS i obrtni moment od 350 Nm. BMW 530i Touring standardno dolazi sa osmostepenom Steptronic transmisijom i dostiže ubrzanje od 0 do 100km/h u 6,5 sekundi. Njegova kombinovana potrošnja goriva i emisije izduvnih gasova je 6.3-5.8 litara na 100 km i 143-133 g/km.


Trolitarski, šestocilindrični redni benzinski motor, osmostepena Steptronic transmisija i inteligentni sistem pogona na svim točkovima udruženi su da bi pogurali novi BMW 540i xDrive na bilo koji put po želji vozača. Snaga koja raste na 250kW/340KS i obrtni moment od 450 Nm donose ubrzanje od 0 do 100km/h za 5.1 sekundi. Kombinovana potrošnja goriva BMW 540i xDrive Touring je 7.7-7.3 litara na 100 km, a emisija izduvnih gasova 177-167 g/km.


Četvorocilindrični motor u novom BMW 520d Touring-u izvlači 140kW/190KS i obrtni moment od 400 Nm njegovog dvolitarskog izmeštanja. Ova dizel motor se pridružuje šestostepenom ručnom menjaču, ali se takođe opciono može kombinovati sa osmostepenom Steptronic transmisijom. BMW 520d Touring postiže ubrzanje od 0-100km/h za 8.0 sekundi (automatski za 7.8 sekundi), ali jedinstvena efikasnost motora mu takođe omogućava da beleži kombinovanu potrošnju goriva od 4.9-4.5 litara (4.7-4.3 litara) na 100 km i emisiju izduvnih gasova od 129-119 g/km (124-114 g/km).


Postavku motora od trenutka lansiranja zaokružuje trolitarski šestocilindrični dizel motor koji proizvodi maksimalnu snagu od 195 kW/265 KS i obrtni moment od 620 Nm. Ovaj motor šalje svoju struju ili kroz zadnje točkove ili xDrive pogon na svim točkovima i povezuje se sa osmostepenom Steptronic transmisijom. BMW 530d Touring postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5.8 sekundi, BMW 530d xDrive Touring za 5.6 sekundi. Potrošnja goriva je 5.1 – 4.7 l/100 km / 5.7 – 5.3 l/100 km a emisija ugljen-dioksida je 134 –124 ili 149 –139 g/km.


Operativni sistem: ekstremno intuitivan, svestraniji nego ikada ranije


U novom BMW-u serije 5 Touring, visoka rezolucija i kontrolni displej do 10.25 inča koji koristi iDrive operativni sistem dolaze sa ekranom osetljivim na dodir. Kao i ranije, vozilo, navigacija, komunikacija i funkcije za informisanje i zabavu takođe mogu da se koriste uz pomoć touch kontrolora po želji vozača. Novi displej meni u obliku pločice obezbeđuje intuitivno korišćenje i minimalno skretanje pažnje od toga šta se događa na putu. Radi pružanja dodatne raznovrsnosti dostupnim opcijama za korišćenje funkcija automobila, razvijenija tehnologija glasovne komande i sistem kontrole gestova sada su takođe dostupni u BMW seriji 5. Sa 70% većom projekcijskom površinom, poslednja generacija BMW Head-up displeja predstavlja još jedan korak napred u razvoju displeja automobila i operativnog koncepta.


Stalan napredak ka automatskoj vožnji


Nova BMW serija 5 Touring je najnoviji model koji osvetljava put automatskoj vožnji uz pomoć novih sistema asistencije i povećane funkcionalnosti.Crossing traffic warning i Priority warning, asistencija za menjanje kolovozne trake sa aktivnom zaštitom od bočnog sudara i pomoć za izbegavanje doprinose munjevitom napretku u ovoj oblasti. Novi sistemi omogućavaju upravljanje i asistenciju kontrole kolovozne trake od brzine hoda do 210 km/h, pružajući dodatnu udobnost i pomoć u opasnim situacijama prilikom vožnje. Sa aktivnim tempomatom koji poseduje Stop&Go funkciju, vozač sada može da kontroliše ograničenja brzine koju detektuje sistem Speed limit info jednostavnim pritiskom na dugme.


Asistencija za ličnu mobilnost i inteligentna potraga za parking mestom


Novi BMW serije 5 Touring takođe uključuje BMW Connected koji povezuje automobil i vozačev smart telefon. Ova tehnologija pruža asistenciju vozačima u planiranju termina/sastanaka i mobilnosti – kako na putu tako i kod kuće ili na radnom mestu. Na primer, destinacije za navigaciju mogu se poslati u automobil sa vozačevog smart telefona, a idealno vreme za polazak računa se korišćenjem informacija o saobraćaju u realnom vremenu. Ovome se dodaje i Remote 3D view koji korisnicima omogućava pristupanje slici prostora oko njihovog automobila i smartfona. Korisnici mogu da uređuju svoj kalendar, email i kontakte putem Microsoft exchange-a. Wireless smatphone integration takođe omogućava korišćenje Apple Carplay-a.


Novi i sveobuhvatni sistemi za parkiranje takođe povećavaju udobnost. Uz asistenciju za parkiranje, novi BMW serije 5 Touring sada je raspoloživ zajedno sa daljinskom funkcijom kontrole parkinga. Osim toga, vozači mogu da iskoriste prednost ParkNow servisa koji omogućava online rezervaciju parking mesta i bezgotovinsko plaćanje. Inovativni On-street parking informacijski servis pomaže korisnicima u pronalaženju upražnjenih parking mesta pored ulice.

 

Varijante modela od lansiranja:


BMW 530i Touring: četvorocilindrični benzinski motor, osmostepena Steptronic transmisija.
Zapremina motora: 1,998 cc
Snaga: 185 kW/252 KS na 5,200-6,500 rpm
Maksimalni obrtni moment: 350 Nm na 1,450-4,800 rpm
Ubrzanje: (0 – 100 km/h): 6.5 sekundi
Najveća brzina: 250 km/h
Potrošnja goriva, kombinovana: 6.3-5.8l/100 km
Emisija ugljen-dioksida, kombinovana: 143 – 133 g/km

BMW 540i xDrive Touring: Šestocilindrični redni benzinski motor, osmostepena Steptronic transmisija.
Zapremina motora: 2,998 cc,
Snaga: 250 kW/340 KS na 5,500 – 6,500 rpm,
Maksimalni obrtni moment: 450 Nm na 1,380 – 5,200 rpm,
Ubrzanje: (0 – 100 km/h): 5.1 sekundi
Najveća brzina: 250 km/h,
Potrošnja goriva, kombinovana: 7.7 – 7.3 l/100 km,
Emisija CO2, kombinovana: 177 – 167 g/km.

BMW 520d Touring: Četvorocilindrični dizel motor, šestostepeni ručni menjač
(opciono: osmostepena Steptronic transmisija)
Zapremina motora: 1,995 cc,
Snaga: 140 kW/190 KS od 4,000 rpm,
Maksimalni obrtni moment: 400 Nm na 1,750 – 2,500 rpm,
Ubrzanje: (0 – 100 km/h): 8.0 sekundi,
Najveća brzina: 230 km/h - 225 km/h,
Potrošnja goriva, kombinovana: 4.9 – 4.5 l/100 km.
(4.7 – 4.3 l/100 km),
Emisija CO2, kombinovana: 129 – 119 g/km (124 – 114 g/km).

BMW 530d Touring / BMW 530d xDrive Touring: Šestocilindrični redni dizel motor, osmostepena Steptronic transmisija.
Zapremina motora: 2,993 cc,
Snaga: 195 kW/265 KS na 4,000 rpm,
Maksimalni obrtni moment: 620 Nm na 2,000 – 2,500 rpm,
Ubrzanje: (0 – 100 km/h): 5.8 sekundi,
Najveća brzina: 250 km/h,
Potrošnja goriva, kombinovana: 5.1 – 4.7 l/100 km /5.7 – 5.3 l/100 km,
Emisija CO2, kombinovana: 134 – 124 g/km / 149 – 139 g/km.
 

Service inclusive
01.02.2017

SERVICE INCLUSIVE U TRAJANJU OD 5 GODINA UZ KUPOVINU NOVOG BMW AUTOMOBILA.

Počev od 01. februara BMW Srbija za sve kupce novih BMW automobila, kao standardnu uslugu, obezbeđuje Service Inclusive, paket koji podrazumeva besplatno redovno održavanje u trajanju od pet godina ili do pređenih 100.000 km. Tokom ovog perioda vozači će moći da uživaju u svakom trenutku vožnje svog BMW modela – bez ikakvih briga oko servisiranja i održavanja.


BMW Service Inclusive odnosi se na sve BMW modele koji su u ponudi. Paket besplatnih usluga važeći je i u drugim zemljema, što predstavlja dodatnu pogodnost za vlasnika vozila jer osigurava održavanje vozila po BMW standardima bez obzira na teritoriju na kojoj se zatekne kada nastupi vreme za posetu servisu.


Paketom Service Inclusive obuhvaćene su sledeće besplatne usluge - zamena motornog ulja i filtera ulja, zamena filtera vazduha, filtera goriva, mikro filtera, svećica i kočione tečnosti kao i detaljna provera vozila u skladu sa servisnom knjižicom.


Uz Service Inclusive paket značajno se usporava smanjenje vrednosti vozila, zato automobil sa važećim paketom Service Inclusive, prilikom dalje prodaje, ima veću vrednost u odnosu na druga vozila. BMW Service Inclusive paket nije koristan samo sadašnjim vlasnicima vozila, već i narednim vlasnicima sve dok je njihovo vozilo obuhvaćeno ovim paketom usluge.

PREMIJERNO PREDSTAVLJEN NOVI BMW SERIJE 5.

Novi BMW Serije 5 premijerno je predstavljen domaćim medijima čime je zvanično otpočela prodaja unapređene, sedme generacije modela u Srbiji. Uz novi model Serije 5 BMW Srbija kao standard obezbeđuje BMW Service Inclusive, paket besplatnog redovnog održavanja u trajanju od 5 godina ili do pređenih 100.000 kilometara.

Poslednja generacija Serije 5 ima sve predispozicije da nastavi slavu i uspeh svojih prethodnika. U prethodnih šest generacija prodato je skoro 8 miliona automobila ove serije koja predstavlja jedan od najvažnijih modela u BMW gami.

Dodatno naglašena dinamičnost, do sada najveći izbor sistema za asistenciju u vožnji, izvanredan stepen povezanosti vozača i samog automobila i novi, inovativni korisnički interfejs predstavljaju najvažnije novine koje sa sobom donosi novi model.
Snažni agregati BMW TwinPower Turbo, inteligentna laka konstrukcija, integralno aktivno upravljanje za prvoklasnu vožnju i agilnost kao i prilagodljiv režim rada obezbeđuju vrhunski doživljaj sportske vožnje.

Svi agregati iz BMW Serije 5 pripadaju novoj, modularnoj BMW liniji agregata. BMW TwinPower Turbo tehnologija prisutna je u svim agregatima radi izvanrednih performansi i vrhunske efikasnosti. Dva dizel i dva benzinska agregata dostupni su u kombinaciji sa pogonom na zadnjim točkovima ili BMW xDrive pogonom na svim točkovima.

Kao najtraženiji agregati izdvajaju se 520d sa 190KS, 530d xDrive sa 265KS, 540i xDrive sa 340KS, dok će u martu sportski predstavnik nove Serije 5 postati BMW M550i xDrive. Njegov V8 motor proizvodi snagu od 462KS.

U poređenju sa prethodnim modelom, nova Serija 5 duža je za 36 milimetara i lakša 100 kilograma. Novi model pruža maksimalnu udobnost pri putovanju donoseći više mesta za putnike na zadnjoj klupi, a zapremina prtljažnika povećana je za 10 litara što sada iznosi 530 litara.

Novi dizajn šasije, nizak centar gravitacije, idealna raspodela težine i lagana karoserija sa izvanrednom čvrstinom savršeno se kombinuju u cilju postizanja dinamičnog iskustva vožnje sa izrazitom udobnošću prilikom dugih putovanja, po kojoj je BMW Serija 5 poznata. Koeficijent otpora novog modela BMW Serije 5, Cd=0.22 postavlja nove standarde dinamičnosti u svojoj klasi.

Početna cena nove Serije 5 je veoma atraktivna i iznosi 45.500 evra i to za verziju 520d.

Novi BMW Serije 5 nalazi se u BMW salonu u Radničkoj 8 i dostupan je za test vožnju koju je moguće zakazati putem broja telefona 011/353 9959.